gepl83 je napisal/-a:odvisno kaj potrebuje. Če bo imel kratke vožnje mu ne priporočam D, ker ni to ravno najbolš za motor, če se veliko vozi hladen. Bencinar vseeno ni tako občutljiv na to. Pa rad bi vidu vas majstre ki imate čipane VW s tako nizko porabo. Moj je 00 letnik in ima 85kW, pi mi pije od 7.2 do 7.8, pri vsakodnevni uporabi. Je pa res, da delam izredno kratke poti in je motor večino časa hladen. Kolega ima 99 letnik golfa načipanga na 140 KM pa ma na skoraj relacijski vožnji isto porabo kot jaz. Mogoče so novejši motorji boljši, vendar ne tako zelo.
Dr.M3 je napisal/-a:Razlika pa je seveda kaj ti gledaš po števcu. Ampak razlika na števcu in realna hitrost je nekaj drugega. Odšti torej kakor zgleda pri Golfu še 10% in to je to.
Kael je napisal/-a:Motor 1.6 8V je katastrofa, ker avto nikamor ne gre, požrešen je pa ko k****a - poraba ob normalni vožnji je 8.3, malo prtisneš vsaj 9, mesto okoli 10, na avtocesti proti kakih 150 strahovito narašča proti 15L.
drdamian je napisal/-a:Se ne strinjam glede "jajcnosti" 90 konjskega dizla Golfa V. Sam ga vozim, na AC pri relativno nizkih 3000 obratih gre po stevcu 160km/h, z 4000 presežeš 180km/h, rdeče polje pa se prične pri 4500.
Mate je napisal/-a:Napisani obrati in hitrosti ne gredo skupaj. Ali 3000 pri 160km/h in 4000 pri 213km/h, ali pa 4000 pri 180 km/h in 3000 pri 135 km/h. Glede na manjšo moč motorja, bo verjetno držal drug podatek.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 31 gostov