Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jan 14, 2008 9:54 pm

speedfreak je napisal/-a:Pri mojem bencinarju poraba pri 160 nikakor ne preseže 10, ampak je nekje 8 ..če ne celo manj...

....pojdi na avto cesto, poženi do 160 km/h, vzami digitalca, prižgi tempomat, poslikaj, daj sliko gor......ob vsem tem pa pazi, da si neboš kaj naredil..... :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po jan 14, 2008 9:58 pm

polovico tolk daj zram pr 160
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po jan 14, 2008 10:01 pm

sašo5 je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:Pri mojem bencinarju poraba pri 160 nikakor ne preseže 10, ampak je nekje 8 ..če ne celo manj...

....pojdi na avto cesto, poženi do 160 km/h, vzami digitalca, prižgi tempomat, poslikaj, daj sliko gor......ob vsem tem pa pazi, da si neboš kaj naredil..... :roll: :roll: :roll:

Nimam tempomata ( mam noge :D ), nimam bord computera, digitalca mam :D pa nič si ne bom naredu verjem :D ..če ne verjameš ti pa lahko avto posodim za kak dan, ti pa men svojega pa da vidimo realno porabo ;) ..js vem kok mi avto žre, če pa ti jočeš zarad vsakega dcl nafte pri svojem traktorju, ki si ga debelo preplačal in zdaj komaj čakaš da narediš svojih 150000 km da boš vsaj približno prišparal tolk, kot te bo stalo popravilo turbine :D , in če vsak mesec doliješ 2 litra olja, se pa jaz ne sekiram ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po jan 14, 2008 10:23 pm

im nobody je napisal/-a:polovico tolk daj zram pr 160

Ka si ti nor :shock: ..da mi žre 12 litrov avto ga takoj zažgem :evil: ..čez 8 litrov na tank še ni šel pa da delam kar hočem z njim...razen če vi govorite o trenutni porabi, ta pa je ogromna.

Bom pa ob priliki poslikal kok mi žre šlužbeni pri 160, ker ta avto je pa res požrešen in sem imel POVPREČNO porabo že 14 litrov :shock: , dolgoročno povprečje na RELACIJE pa ima dobrih 8, tak da me res zanima kok žre pri 160, je pa bencinar in ful podhranjen :cry:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po jan 14, 2008 10:25 pm

speedfreak je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

Nimam tempomata ( mam noge :D ), nimam bord computera, digitalca mam :D pa nič si ne bom naredu verjem :D ..če ne verjameš ti pa lahko avto posodim za kak dan, ti pa men svojega pa da vidimo realno porabo ;) ..js vem kok mi avto žre, če pa ti jočeš zarad vsakega dcl nafte pri svojem traktorju, ki si ga debelo preplačal in zdaj komaj čakaš da narediš svojih 150000 km da boš vsaj približno prišparal tolk, kot te bo stalo popravilo turbine :D , in če vsak mesec doliješ 2 litra olja, se pa jaz ne sekiram ;)

fak take je treba banat.
ko ves da ti ne pije vec kot 10l/100km,ce nimas bc-ja?nemores vedtpa ne napadaj cloveka po nepotrebnem :!: on je teb pac reku da pjt tja pa poslikaj,ker ti pac ne verjame(jaz ti tud ne) ti ga pa kr neki napades za njegov avto.fak an.
Ni vse res kar napišem

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po jan 14, 2008 10:42 pm

sašo5 je napisal/-a:
Kael je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
Kael je napisal/-a:Nekako za take hitrosti niti motor 1.9 TDI s 105 KM ni - nad 160 je matraje motorja po domače povedano: pospškov skoraj več ni, motor je glasen in tako dalje. Če hočeš

@sašo: Leon 1.6 8V bencinec, je kazal pri tej vožnji, po BC (res je imel sam 5000 prevoženih) med 12 - 13l, kar sem napisal, kar potrjuje tvoje mnenje. Tako da je dizel z 8 do 9l dokaj normalen potem, oziroma cenejši. Kar se tiče vgradnje čipa, pa ciljam pri motorju na čim daljšo življensko dobo, ne pa na čim večje pospeške, tak da moj motor čipa nebo videl.

...sej sem napisal, da pri 160 poraba na bencincih že zdavnaj preseže 10 litrov.....

P.S kar se pa čipa tiče, pa itak vsak sam zase ve (to o dolgovečnosti motorja je pa kratko malo bedarija - seveda, pa moraš imet za vožnjo s čipanim avtom po domače povedano "vse v glavi pošlihtano")..sam čipam takoj novi avto in na treh nikol nobenga problema (A4 1997 1.8 T se vrti v Novem Mestu s 320.000 tisoč prevoženimi....)seveda vedno pri RSR........kot sem ti že napisal: če ne probaš, ne veš....

1. Glede novega avta. Kaj pa če se konkretno zaletiš s kakšno totalko? In uveljavljaš kasko?
2. ko že čipaš novega. Kako ti je priznana tovarniška garancija. Zagotovo jo izgubiš (potem greš pred uveljavljanjem garancije k RSR da ti odstranijo in jovo na novo)?

ps: glede čipanja: vsekakor dodatna moč avtomobilu ne ohranja enake življenjske dobe in sicer se pojavi vprašanje recimo pri čipanju 105km (1.9 )TDIja na 140km (in primerjava native 2.0TDIja). V smislu: imajo avtomobili pri teh dveh motorjih popolnoma enake menjalnike, sklopke, motorne dele? Enostavno so lahko deli pri čipanem 1.9TDI poddimenzionirani napram native 2.0TDI z enako konji. Dvomim, da imata oba motorja popolnoma enake fizične karakteristike.
Zadnjič spremenil Dr.M3, dne Po jan 14, 2008 10:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po jan 14, 2008 10:43 pm

abbe je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

fak take je treba banat.
ko ves da ti ne pije vec kot 10l/100km,ce nimas bc-ja?nemores vedtpa ne napadaj cloveka po nepotrebnem :!: on je teb pac reku da pjt tja pa poslikaj,ker ti pac ne verjame(jaz ti tud ne) ti ga pa kr neki napades za njegov avto.fak an.

Mislim, da sm v dobrih 53 kkm kokr sm jih naredu s tem avtom zvedu kok žre?? a zdej če nimaš BC ne veš kok ti avto žre????..mislim kake mate....vsekakor pa bote tdi fahreri skup držal a ne...

Pa ne napadam nikogar, začel je prvi kvečjemu sašo s tistim, da si ne bom kaj naredu ipd. če nisi vidu so bli smeškoti zraven...pišuka ste vi TDI fahrerji občutljivi na vsako trditev da vaši preljubi traktorji ne žrejo res samo 4 litre :roll:

Začelo se je vse z resničnim podatkom Kaela, kok njegov leon žre pri hitrostih nad 160, meni pa moj bencinar pač ne ..in kaj zdaj...boš slabše spal zarad tega?? Js vem da n ebom ...

Ne da se mi več..grem spat :twisted: 8)

Pa če me je treba banat ker pač več brez BC kok mi avto žre pol me pa dejte..BMK

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po jan 14, 2008 10:46 pm

abbe je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

fak take je treba banat.

Mislim, da sm v dobrih 53 kkm kokr sm jih naredu s tem avtom zvedu kok žre?? a zdej če nimaš BC ne veš kok ti avto žre????..mislim kake mate....vsekakor pa bote tdi fahreri skup držal a ne...

Pa ne napadam nikogar, začel je prvi kvečjemu sašo s tistim, da si ne bom kaj naredu ipd. če nisi vidu so bli smeškoti zraven...pišuka ste vi TDI fahrerji občutljivi na vsako trditev da vaši preljubi traktorji ne žrejo res samo 4 litre :roll:

Začelo se je vse z resničnim podatkom Kaela, kok njegov leon žre pri hitrostih nad 160, meni pa moj bencinar pač ne ..in kaj zdaj...boš slabše spal zarad tega?? Js vem da n ebom ...

Ne da se mi več..grem spat :twisted: 8)

Pa če me je treba banat ker pač več brez BC kok mi avto žre pol me pa dejte..BMK

js nikol nism napisau da mi zre 4 l/100km.niti nism obcutljiv na take izjave.ampak ti si ga prj tko ustrelu mem z 8 l pri 160km/h da sm morau komentirat.
aja se to k ti je saso napisau da si naus kj naredu je verjetn mislu da se ti nebo kj naredil pri taki hitrosti.ker to je kr dost hitr pa da bi zravn se slikau...
ce nimas bc-ja ne mores vedt kok ti zre pri 160km/h.lahko ves kok mas povprecno porabo,ampak ta nima nobene veze s tem kok ti zre pri 160km/h.ma brez veze govort.
Ni vse res kar napišem

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po jan 14, 2008 10:50 pm

Če ima nekdo predpostavljamo 130 konjskega bencinarja, drugi pa 105 konjski traktor, je mislim da vsakemu tule jasno, kateri avtomobil bo imel pri 160km/h manjšo porabo. (in da, to ni traktor) :P Sprijaznite se že, avtomobili z zanikrnimi konjički pač niso namenjeni drvenju 150km/h +

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Po jan 14, 2008 10:54 pm

speedfreak je napisal/-a:Pa ne napadam nikogar, začel je prvi kvečjemu sašo s tistim, da si ne bom kaj naredu ipd. če nisi vidu so bli smeškoti zraven...

....nisem mislil nič slabega, le ko boš videl TRENUTNO porabo pri 160 km/h, da te nebi zvilo, ali kako drugače se ti stanje poslabšalo, ker verjemi mi, ne bo 8 litrov, pa tud 10 ne(Audi A41.8 T 180PS je kazal 12.1).....lahk pa tud zamenjava avte, sam se bojim, da se boš na "traktorja" preveč navezal.....(smeškoti izključeni)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po jan 14, 2008 10:56 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Če ima nekdo predpostavljamo 130 konjskega bencinarja, drugi pa 105 konjski traktor, je mislim da vsakemu tule jasno, kateri avtomobil bo imel pri 160km/h manjšo porabo. (in da, to ni traktor) :P Sprijaznite se že, avtomobili z zanikrnimi konjički pač niso namenjeni drvenju 150km/h +

loool
Ni vse res kar napišem

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po jan 14, 2008 10:59 pm

Tudi jaz nisem nič slabega mislil, pa verjemi da se ne bi navezal na traktorja, čeprav ne bom rekel da sem popolni nasprotnik dizlov oz vw, čeprav mi osebno pač golf in traktor v njemu ne sede, pač stvar mojega okusa...če se pogovarjamo o trenutni porabi je stvar drugačna, ta je lahko tudi 30 litrov pri še manjših hitrostih, vozi ti neko daljso pot pri hitrosti 160 pa povej kok ti zre, po moji oceni okol 7 ( mogoce malo manj ce imas 6 prestav), ce ti zre več, potem je ta motor popolnoma zgrešen.
Plus, da bo tebi verjetni pri 160 manj žrl kot nečipan isti motor.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po jan 14, 2008 11:11 pm

pri 160km/h mam trenutno orabo okol 8 litrou.pri 130 pa okol 5l,pri 180 pa mal manj k 10.to govorim k je avto na tempomatu.pa verjamem da motor ni zgresen.mam pa 6 prestav.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Po jan 14, 2008 11:12 pm

speedfreak je napisal/-a:ti neko daljso pot pri hitrosti 160 pa povej kok ti zre, po moji oceni okol 7 ( mogoce malo manj ce imas 6 prestav), ce ti zre več, potem je ta motor popolnoma zgrešen.
Plus, da bo tebi verjetni pri 160 manj žrl kot nečipan isti motor.

..pri 160 se pokaže lepa 8.0 (5 prestav)

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po jan 14, 2008 11:18 pm

abbe je napisal/-a:
Dr.M3 je napisal/-a:Če ima nekdo predpostavljamo 130 konjskega bencinarja, drugi pa 105 konjski traktor, je mislim da vsakemu tule jasno, kateri avtomobil bo imel pri 160km/h manjšo porabo. (in da, to ni traktor) :P Sprijaznite se že, avtomobili z zanikrnimi konjički pač niso namenjeni drvenju 150km/h +

loool

Kaj od tega te moti?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po jan 14, 2008 11:43 pm

Dr.M3 je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

loool

Kaj od tega te moti?

cudn mi je da primerjas dva po moci ne enaka motorja.se mi pa dozdeva da bi diesel pri 160km/h porabil manj kot bencinar.evo sasotou kur 8l pri 160 km/h.bencinar mislm da bi jh okol 10.
al se motim?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Patrik
Nov uporabnik

Napisal/-a Patrik Sr jan 16, 2008 5:41 pm

Najlepša hvala za vaša mnenja! :D

P.S.
Eventuelno me zanima tudi Audi A3 - vem da bi za ta denar dobil 2 leti starejši avtomobil, vendar mi je nekako boljši za vožno :roll: ....hm, še lahko kakšen komentar na to primerjavo med A3 in Leonom?

:pivo
Zadnjič spremenil Patrik, dne Sr jan 16, 2008 8:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
It's fun to be wild !

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr jan 16, 2008 6:26 pm

a3 je za ceu razred visje k pa leon,kar se voznje in udobja tice.
jst se v audiju velik bl pocutm k u leonu
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
vinccent
Nov uporabnik

Napisal/-a vinccent Sr jan 16, 2008 7:53 pm

abbe je napisal/-a:a3 je za ceu razred visje k pa leon,kar se voznje in udobja tice.
jst se v audiju velik bl pocutm k u leonu

Jah to pa sploh ne vem zakaj bi tako blo, popolna neumnost. Lahk bi vedel, da imata a3 in leon IDENTIČNO podvozje. a3 tam do 2005 je mel težave da je poskakoval po cesti, kasneje so to odpravili. Ja, leon je naravnan bolj športno kot a3, drugače vožnja pa je zelo podobna, kaj te nebo če pa sta kot jajce jajcu. A3 ima notri bolj mehko plastiko od leona, ampak ne nujno bolj kvalietno. Srednje opremljen a3 je zelo blizu leonu, drugače je ko se začne pri a3 z lesom, alumijijem,bež sedeži. Pač na oko je a3 znotraj lepši to moramo priznat. Imaš tudi več izbire pri opremi, čeprav jo preplačaš.
V končni fazi, pa dobiš pri leonu za to ceno 30% več opreme že serisko, ki je a3 nima serisko.
Bil sem v dilemi al 2 let starega a3 ali dam nekaj več in mam novega leona. Imam pa ogromno izkušenj z obema in mi ni žal.
LP
Luxus je najhujša oblika primitivzma.

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Sr jan 16, 2008 8:14 pm

Kar se tiče podvozja novega leona je ta na žalost bolj identičen podvozju golfa IV.Človek bi mislu da ima isto podvozje kot golf V ampak ni tako.
TDi power by VW Golf V sportline
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 31 gostov