Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe jan 18, 2008 12:43 am

Lisko pozabu si omenit da gres na benzo pa v bencinca natocis kurilno :lol:
Drugace pa sem tudi sam presedlal neki casa nazaj z bencinca na dizla. Malo te mantra ker ruzi bolj pa malo bolj dimi, pa za grelne malo pocakas. PRi bencincu se vsedo notr pa kljuc kr obrno. Drugace pa ga ni lepsega ko da se pod stangasom v drugi peljes v breg :D
Kakorkoli, usako tele ma svoje veselje

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe jan 18, 2008 7:05 pm

monster_d je napisal/-a:Lisko pozabu si omenit da gres na benzo pa v bencinca natocis kurilno :lol:
Drugace pa sem tudi sam presedlal neki casa nazaj z bencinca na dizla. Malo te mantra ker ruzi bolj pa malo bolj dimi, pa za grelne malo pocakas. PRi bencincu se vsedo notr pa kljuc kr obrno. Drugace pa ga ni lepsega ko da se pod stangasom v drugi peljes v breg :D
Kakorkoli, usako tele ma svoje veselje

Ok kurillno lih ne....ker majo zakljenjen.... se je pa res mi že zgodilo oboje ja.... v bencinarja hotu dizla tankat v dizla pa bencin..... hvala bogu sem pravočasno opazu :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Pe jan 18, 2008 8:58 pm

spet isto sranje.
sicer ni nč narobe da vprašaš ampak take teme so skoraj obsojene za pod ključ.

Drugač pa če si kot praviš malinovc,samo vozi,pa neboš mel nobenih težav

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Re: Bencinc/dizel

Napisal/-a Kael Pe jan 18, 2008 9:39 pm

Mario Car je napisal/-a:Zanima me razlika med bencinskim in dizelskim motorjem, predvsem v vožnji...ker sedaj vozim pri avtošoli dizel Cliota in moram rečt da mi gre super....me je pa strah kako bo potem ko bom vozil Megane Coupe, ki so samo bencinarji!..Se da hitro navadit? je velika razlika? kateri motor preferirate bencinski ali dizelski ? sprašujem vas, ker imate izkušnje , jaz pa sem še malinovc! :D lep pozdrav ;)

Najprej boš moral pri sebi razčistit koliko boš vozil in kako boš vozil: če bo voženj precej in relacijske, je lahko odgovor dizel, če boš imel same kratke vožnje, je odgovor bencinski motor. O dizlu moraš vedet sledeče: dokler ravno ne kupiš kakšnega 140 2.0 konjskega TDIja, so ti motorji namenjeni precej umirjeni vožnji in pri taki postrežejo s dobrim navorom, smešno nizko porabo in dopuščajo malo več vozniških napak. Neogret motor = večja obraba motorja = krajša življenska doba = pogostejše okvare, zato se pri dizlih izogibamo kratkih voženj.
Pri bencinskih motor je pa ravno obratno: segrejejo se hitro, primernejši (vendar kratke vožnje še vedno niso priporočljive - ti piše v vsakih navodilih), popijejo več, dopuščajo manj voznški bedarija (speljevanje z drugo bencinec skoraj zagovo crkne, dizel pa bo prebavil) in so primernejši za norenje in navijanje obratov. Namreč že v dveh temah smo prišli do zaključka, da so dizli šparovčki, dokler jih voziš v zanje idealnih obratih: od 1500 do 2500 recimo (fajn groba ocena), ko pa značeš navijat obrate, pa ti poraba poskoči tudi za 50 % in več (recimo: Leon 1.9 Tdi pije ob res nežni vožnji do 5.8 l / 100km, ko začneš navijat obrate in "noret", peleš po avtocesti 160 bo poraba blizu 9 l -> se pravi več kot 60% povečanje). Tako, da pri nakupu avto moreš gledat, svoj stil vožnje, dolžine vožnje ter način vožnje in temu izbrat primeren motor.
O cenovnem preračunavanju al dizla al bencinca je bedarija: recimo koncern WV sploh nima primerljivega motorja 1.9 TDI motorju s 105 km za Golfa, ki bi bil cenejši: na voljo ti je samo 1.4 TSI s 122 KM, kateri je celo 1.000€ dražji (na voljo imaš sicer še 1.4 85KM in 1.6 102 KM - vendar sta ta motorja jok in žalost, ter pijeta kot da si kupu 4.2 V12). Tako, da moreš "se mi splača dizel ali bencinec" preračunat po testiranju podobnih motorjev s svojim stilom vožnje in za konkreten model, glede na razliko v ceni.
Dajmo predpostavko, da določen znesek za avto imaš: moje mnenje ni, da bi zdej moral ti študirat al bencinca al dizla, al tak motor al una motor: bistveno je, da boš ti v avtu varen (malo preglej zvezdice trčenj), da boš kupil toliko močan motor, ki po porabi ne bo presegal sposobnosti tvoje denarnice a bo po drugi strani toliko zmogljiv, da bo zadovoljiv tvojim potrebam in stilu vožnje, boš kupil motor ki je tebi ljubši in se z njim boljše počutiš in da boš z avtom nasplošno zadovoljen. Mogoče tudi upoštevat pri znamki cene rezvervnih delov, poznanega serviserja, pa maš recept kaj gledat. Dobro, saj res npr. tu precej razgljabljano o tem kaj se bolj splača (bencinec / dizel), al pa koliko avto požre, pa vendar v realnosti, samo na ta dva podatke nobeden ne gleda, se ju pa upošteva. To je tak, k da bi zbiral punco sam po tem kuk ma tesno pičko in kuk % kurca ti spravi v usta...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So jan 19, 2008 12:39 am

jst ti bom sam še to reku, da na začetku čim več voz (to mi je že inštruktor takrat nabijal), da se navadiš in avta in reagiranja na cestah. Sam se spomnim, da sem na začetku kr precej prevozu. Ma gledam ene par kolegov in kolegic, k majo že kr neki časa izpit in bolj mal vozijo (res zlo mal, ker se jim kao ne da), pa imam občutek, kot da se vozim z nekom, ki ima šele 1 teden izpit (res tista opazna nesproščenost).
Slika

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Re: Bencinc/dizel

Napisal/-a Matjazy So jan 19, 2008 12:23 pm

Mario Car je napisal/-a:Zanima me razlika med bencinskim in dizelskim motorjem, predvsem v vožnji...ker sedaj vozim pri avtošoli dizel Cliota in moram rečt da mi gre super....me je pa strah kako bo potem ko bom vozil Megane Coupe, ki so samo bencinarji!..Se da hitro navadit? je velika razlika? kateri motor preferirate bencinski ali dizelski ? sprašujem vas, ker imate izkušnje , jaz pa sem še malinovc! :D lep pozdrav ;)

Moja punca je tudi v AŠ vozla DCIja. Sedaj ima bencinca, in se ji precej bolj dopade. Nobenih težav z navajanjem,
Nekdo je omenjal, da se z bencinarjem ne da speljat z drugo. Zanimivo, ampak tudi s tretjo ji je BP uspelo :D

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody So jan 19, 2008 12:26 pm

da se s 5 sam ko boš tak sklopko zapalu da se bo kadil za tabo :lol: :lol:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So jan 19, 2008 7:14 pm

Z mojim ex jugotom je slo tudi v cetrti, oz je moglo it speljevat, ker mi je spolamalo zobnike za prvo, drugo in tretjo prestavo :D
Vsak avto gre z drugo speljevat, pac bolj obcultjiv je bencinec.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy So jan 19, 2008 7:21 pm

monster_d je napisal/-a:Z mojim ex jugotom je slo tudi v cetrti, oz je moglo it speljevat, ker mi je spolamalo zobnike za prvo, drugo in tretjo prestavo :D
Vsak avto gre z drugo speljevat, pac bolj obcultjiv je bencinec.

Vem, da gre, če je treba. Mislil sem reči, da je speljala kot s prvo, torej malo gasa itd. In je avto speljal. Neverjetno prožna mašina (precej precej bolj od mojega dizla)

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So jan 19, 2008 7:38 pm

Vsega se lahko navadiš in tud to se da :)

Običajno je treba pri bencinerju malo bolj gas pohodit med speljevanjem, sicer pa ni težav. Tud samo s sklopko se da premikati, na primer parkiranje, ipd., moraš pa biti malo bolj pazljiv.

Speljat se da tudi s 5. tako z bencinerjem kot dizlom, o priporočljivosti tega pa ne bi. :P
Mislim, da je z bencinerjem celo lažje speljevati v višjih prestavah, ker imajo krajša prestavna razmerja.
Slika

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P So jan 19, 2008 9:22 pm

V glavnem če ne kupiš dizla maš bencinarja al pa obratn. Je tak problem razumet poanto avtomobila. :twisted:

ford boy
Novinec

Napisal/-a ford boy So jan 19, 2008 10:20 pm

rogacp je napisal/-a:jst mam bencinarja, pa sm zadnč spelo na polno (gas notr, obrati, pol pa sklopka na ck vn) pa sm meu poensreč v drugi. ni crknu:)

jaz sem imel pred dvama mesecama slabo sklopko, pa nisem niti takoj opazil. vendar sem v dveh tednih sklopko z speljevanjem na polno zapravil do kraja.

pa sem ven mogel fuknute 500evrov tako da mislim da se ti ne splača speljevat na polno, vsaj meni se sedaj več ne splača

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So jan 19, 2008 10:45 pm

Jaz kamot speljem s peto in to pod štangasom........

Aja da ne pozabim omenit...... s peto reduktorsko :) :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov