Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

markus
Nov uporabnik

Napisal/-a markus Pe jan 18, 2008 3:24 pm

corsa16v je napisal/-a:S-max bi bil moj favorit ;)
p.s. Čestitam za naraščaj

X2

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Pe jan 18, 2008 3:36 pm

Pozdravljeni,

sem pred enako dilemo kot ti. Sem namreč tik preden sva izvedela da bova postala starša kupil Seat Alteo FR. Imava ravno tako trikolesnik in prtljažnik je postal premajhen. Sem šel na testno vožnjo:

- Ford S-max je zelo prostoren, motor ima kolega 2.5 bencinar, tako da moči ne primankuje. Vendar pa mi oblika in notranjost ne sedeta

- VW TOURAN CROSS 2.0 TDI 125 kW DSG prostoren, DSG poznaš, moči dovolj, materiali boljši kot v Fordu.

Zdej touran z tako opremo kot sem ga jst izbral pride cca. 34.000 eur, no jst ga dobim precej ceneje. Forda je kolega dobil za cca. 27.000 eur z zgoraj omenjenim motorjem, xenon, 18 col, mislim da ima kombinacijo alcantara in usnje, nek dražji audio sistem,...

Moj izbor je vsekakor Touran, ki ga bom v bljižni prihodnosti naročil, samo moram prej prodati mojega.

Če rabiš kakšno pomoč pri boljši ceni, pa me kntaktiraj na PM.

Lp, Jaka

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Pe jan 18, 2008 3:44 pm

ce pa nebi enoprostorca, pa definitivno volvo v70 ali audi a6 avant

rini
Novinec

Napisal/-a rini Pe jan 18, 2008 4:02 pm

scottie je napisal/-a:Če rabiš kakšno pomoč pri boljši ceni, pa me kntaktiraj na PM.

To mi je všeč, mladi očki si pomagajo. Očitno res obstaja ta pred/poporodni stres. :P :P

scottie je napisal/-a:Imava ravno tako trikolesnik in prtljažnik je postal premajhen.

A ni lažje zamenjati voziček, kot pa kupit nov avto. Men se zdi škoda denarja. Raje 10.000 evrov pametno vloži, pa lahko otrok za 18 let dobi stanovanje.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Pe jan 18, 2008 4:59 pm

rini je napisal/-a:A ni lažje zamenjati voziček, kot pa kupit nov avto. Men se zdi škoda denarja. Raje 10.000 evrov pametno vloži, pa lahko otrok za 18 let dobi stanovanje.

Postalo je moderno, da si družinica z enim otrokom nabavi vsaj enosprostorca s 7 sedeži :roll:

Po mojem karavan polna kapa. Tudi ena spodobna limo seveda BP opravi z dvema potnikoma in enim otroškim sedežem. In vozičkom v prtljažniku.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe jan 18, 2008 7:51 pm

Konc koncev tudi marsikdo ko nima familije vozi enoprostorca ali karavana, tudi jaz :lol:
PA se uprasamo zakaj vecji avto...
KEr se pocutis bolj varnega in tudi najvrjetneje je, nekaj zaradi imidza, PRostornosti, uporabnosti itd...Sicr pa pride tu pa tam kaka zadeva ko bi mogel domov kaj pripelat, pa z manjhno kisto nemores oz bi zelo tezko, bolje da se ne spomnimo morja z 4rimi potniki pa pul kuferaum do vrha pol da cez zadnjo sipo ne vidis, pa se zadnji sedezi med potnikoma polni itd...

sa
Nov uporabnik

Napisal/-a sa Pe jan 18, 2008 9:46 pm

Jaz imam tri otroke. Za dva otroka je zadostoval karavan, za tri pa ne več. Če imaš dva otroka, poleg vozička prevažaš še kakšno kolo in podobno kramo. Ogrodja kombiniranih vozičkov so relativno velika in jih ne moreš zložiti tako kot voziček marelo, zato ga boš sicer mogoče zbasal v prtljažnik, vendar ti ne bo ostalo prav nič prostora, tudi za redni tedenski nakup ne, če imaš avto velikosti petvratne astre ali golfa. Tudi če imaš enega otroka, ko malce zraste, boš s seboj še vedno tovoril voziček, pa še kakšne večje igrače. Če imaš v drugi vrsti v tem velikostnem razredu dva otroška sedeža, na zadnji klopi ne more sedeti npr. še mama/oče oziroma še peta oseba.

Prednost enoprostorca je v tem, da ima samostojne sedeže, zato je nanje lažje namestiti otroški sedež, kot pa na klop, ki ni ravna. Dokler so otroci majhni, jih moraš pripenjati in odpenjati, se sklanjati in to večkrat na dan x trije otroci in trpi tvoj križ. Enoprostorec ima sedeže nameščene višje, zato jih je lažje od/pripenjati.

Tudi jaz sem izbiral med Touranom in podobnimi modeli ter med S-maxom. Prepričal me je slednji, saj je precej večji in bolj prostoren od Tourana.

Zato ne razumem, kaj naj bi bilo narobe, če v pričakovanju naraščaja kupiš nov, večji avto? Če kupuješ novega, ga verjetno kupiš za par let, v tem času se pa lahko hitro poveča naraščaj.......izkušnje iz prve roke ;)

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So jan 19, 2008 9:26 am

Brez skrbi, stanovanje je pri meni ze porihtano, tak da ne vem kaj se vsajate tukaj eni.

Ta teden grem na par testnih vozenj, pa se pol javim!

Hvala za komentarje!
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek So jan 19, 2008 9:59 am

sej pa si v audiju zadne zice ven vrgo al nisi ? :)

s-max, al pa meni osebno je všeč scenic sky :D

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor So jan 19, 2008 4:01 pm

Courage™ je napisal/-a:Brez skrbi, stanovanje je pri meni ze porihtano, tak da ne vem kaj se vsajate tukaj eni.

Ne vem, morda je to letelo tud na mene, ampak če si dobro prebral, sem napisal, da ne leti konkretno na nikogar (torej ne na tebe) in da se mi zdi prav fajn, če si nekdo ob pričakovanju otroka lahko brez težav privošči nov avto in še poleg tega stanovanje porihta. Hotel sem bolj opozorit na tiste, pri katerih pa žal ni tako in bi dali vse samo za nov avto, na ostalo, kar je pa bolj pomembno, pa pozabijo.
Sicer pa tud sam dobro vem, kaj pomeni tovorit s sabo voziček, kaj pomeni pritrjevanje otroških sedežev, pa še kaj bi se tu našlo.
LP in veliko sreče pri izbiri avta pa še več veselja ob naraščaju.
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo So jan 19, 2008 5:05 pm

to sem tudi jaz 1x razmisljal.....je pa vse odvisno.. :)
kolko imas otrok, kaksen vozicek imas in kaj pricakujes od avta.....

jaz bi raje vzel karavana ker...prtljaznik imas velik, voznja je lepsa (vsaj meni..ker sedis nizje), pa se prtljaznik je nizko, torej ce bo mamica morala dat not vozicel ne bo potrebovala dvigovat visoko vozicka, poraba bo manjsa pri karavanu....
je pa vse spet odvisno...ce bi ti peljal not 6-8 ljudi pol pa obvezno enoprostorca.....ne kompaktnega enoprostorca...ampak pravega enoprostorca... ;)

LP
Slika

kolmanko
Nov uporabnik

Napisal/-a kolmanko So jan 19, 2008 9:53 pm

Vsekakor ti priporočam nakup enoprostorca. Mi imamo 3 otroke, odločali smo se med Toyoto Corollo Verso in Ford S-max-om. Avto dobimo drugi teden, sva pa z ženo pred nakupom preizkusila, kako grejo trije otroški avtosedeži v enega in drugega. Zmagal je slednji preprosto iz razloga, ker je prostornejši. Prtljažnik je nadpovprečno velik in ga po mojem ne bomo zlahka napolnili. Pa tudi sam podatek, da je bil evropski avto leta, pove, da gre za dober izdelek.
Aja pa še to: MI SMO V POPORODNEM STRESU.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ford boy
Novinec

Napisal/-a ford boy So jan 19, 2008 10:00 pm

jaz ti tudi priporočam nakup eno prostorca, lahko daš v prtljažnik normalno vožiček, pa vse drugo.

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 So jan 19, 2008 10:15 pm

Ja itak enoprostorca. Pa tacga, da se sovoznikov sedež okol obrne. Sej veš, otroci dost bruhajo pa to, pa lačni so. Ženka bo lepo med vožnjo zic okool obrnila pa popedenala naraščaj. Kul ne?

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Ne jan 20, 2008 10:51 am

jao in ce se tist cajt ko zena gleda otroka zgodi prometna nesreca? kul ne? :?

nvem, ce bi jst zbjrov, bi zbral volva v70 ali audija a6 avant. osebno vecji uzitek v voznji, nevem.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC Ne jan 20, 2008 3:00 pm

300C karavan 8)
Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne jan 20, 2008 4:15 pm

Ker si bolj fine sorte ti predlagam še eno Opel vectra wagon maxi prostoren prtljažnik mislim, da ene 700 litrov do stekel :shock: 8) pa še elektro odpiranje zadnih vrat lepo ko dežuje in imaš polne roke stvari 8) :twisted: probaj pa temna očala daj gor , da te Audi fani ne prepoznajo :twisted:

Opel Vectra Karavan 1.9 CDTI COSMO 22.960,- EUR 2007
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1724061
pa še za nekaj burekov ostane :idea: ;)

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC Po jan 21, 2008 1:57 am

Moz je itak opelas po dusi ... takd a ni panike :lol:
Slika

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Po jan 21, 2008 8:32 am

primozek69 je napisal/-a:Ja itak enoprostorca. Pa tacga, da se sovoznikov sedež okol obrne. Sej veš, otroci dost bruhajo pa to, pa lačni so. Ženka bo lepo med vožnjo zic okool obrnila pa popedenala naraščaj. Kul ne?

No v takem primeru se ustaviš pa mal otroka prezračiš in NE vrtiš stola! Starši gremo v barček (zdaj lahko, ko se ne kadi), vzamemo mulčka s sabo, mu odpremo enega Hippa, vmes previjemo posrano rit, sami si naročimo kavo in sok, se popedenamo (pobrišemo pobruhan avto) pa gremo naprej, V avtu pa kvečjemu kak sok ali še boljše vodo na flaško.
Tako da tvoj argument ringlšpila na sedežu ne vzdrži nobenega argumenta.

Mighi
Nov uporabnik

Kraj: KP

Napisal/-a Mighi Po jan 21, 2008 10:02 am

Za 1. otroka res ne rabiš enoprostorca. OK, če imaš plan še 2 otroka naredit kasneje. Mi smo pred rojstvom kupli novega Megana GrandTour za cca 17k €, pa ima večji pritljažnik kot Scenik. Glavni razlog: varnost (prej Kadet l. 87) Ko bom mel 3 otroke bom pa menjal al pa trugo dokupu :)

Je pa to čisto drug cenovni razred kot Touran ali S-Max (nad 30k€). Zaenkrat sem še pristaš karavanov (vozne lastnosti, poraba, prtljažnik).
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov