Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Ne jan 20, 2008 2:01 pm

chgtom zanimivo bi bilo slišat kakšni so kaj v US stereotipi o avto. znamkah predvsem o ameriških (Chevy, Buick, Chrysler, Lincoln, Cadillac, GMC, Jeep, Mercury...) in tudi kakšni so "trademark" prijemi ameriških znamk.

Recimo da pri nas vsi vemo v čem se načelno lancie ločijo od audijev, medtem ko so za ameriške znamke take stvari tu dokaj neznane.

:) :idea:

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Ne jan 20, 2008 2:13 pm

chgotom je napisal/-a:In se uganka za zacetek....

Znamka, model, letnik?

to avto sta pr mythbustersih uporabla jamie in adam, ko sta mela tist mit, če lahko jet engine "odpihne" avto, sta pa kupla rablenga(nekdanji taxi) za 1500$ letnik 2004 se mi zdi :D :D

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom Ne jan 20, 2008 7:28 pm

Matjazy je napisal/-a:Mene pa zanima best buy avto za kakšnih 2-3k$.
Lahko daš primer tako za športno vozilo kot za family car...

Sportno vozilo: Mustang V6, avtomatski menjalnik. Se vedno "sportnik", je pa cenejsi od V8.

Family: hmmmm kaksen van na primer Dodge Caravan ali pa Chrysler Town&Country. Mislim, da sta oba v Evropi samo pod imenom Voyager.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Ne jan 20, 2008 7:35 pm

ghandaed je napisal/-a:chgtom zanimivo bi bilo slišat kakšni so kaj v US stereotipi o avto. znamkah predvsem o ameriških (Chevy, Buick, Chrysler, Lincoln, Cadillac, GMC, Jeep, Mercury...) in tudi kakšni so "trademark" prijemi ameriških znamk.

Recimo da pri nas vsi vemo v čem se načelno lancie ločijo od audijev, medtem ko so za ameriške znamke take stvari tu dokaj neznane.

:) :idea:

Kvalitata ameriskih izdelovalcev (up to down): GM, Ford, Chrysler.

GM znamke vecinoma temeljijo na istih podvozjih/motorjih, razlikujejo se pa v opremi, kvaliteti izdelave in pa seveda ceni. Lestvica GM-a gre nekako takole (down to up): Chevy, Buick, Cadillac. Saturn je pa zdaj tako Opel oz. je vse narejeno zanj v Nemciji.

Fordov redosled pa je: Ford, Mercury, Lincoln.

In se Chrysler: Dodge, Jeep, Chrysler.

Nisem uposteval ameriskih-japoncev: Acura, Lexus, Infiniti ampak le tradicionalne znamke.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Ne jan 20, 2008 7:42 pm

AudiBoy je napisal/-a:mislim da je to ford thunderbird...

Ja tocno, so ga pa prenehali delat. Proizvajali so ga med 2002 in 2005 in je delil osnovo z Lincolnom LS. Prodajal se je slabo, pa se relativno drag je bil ($40K).

So pa zdaj malo rabljeni tam za 1/3 originalne cene.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Ne jan 20, 2008 8:54 pm

michelin je napisal/-a:no,da vprašam kam so pa šli yugo-ti ali je še kje viden razen na starejših filmih :?:
Slika

Pa tud u filmu The Crow se je pojavil
There is no time...

Uporabniški avatar
marinaio
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a marinaio Če jan 24, 2008 6:42 pm

chgotom je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:@chgotom mam pa jaz eno siroko uprasanje oz par za tebe.
Kako je z kakimi classic avti?
V mislih mam 70 Plymouth_barracuda, 69 Dodge charger, 70 Dodge_Challenger,
70 Plymouth Hemi Cuda. V Kakem stanju so kaj taki avti na oni strani? Kako je z rezervnimi deli kleparski/mehanski, so dragi? Katerega izmed njih se da dobit za zmerno ceno? Zanima me predusem za kakega ko je potreben obnove.
lp
\

Modeli, ki jih omenjas so dokaj zasoljeni, ce so restavrirani. Verjetnost, da bos se kaksnega nasel kje pod zaprasenim senikom pa je enaka glavenmu dobitku na loteriji. Te so poznavalci, restavratorji in ljubitelji se davno pokupili, obnovili in zdaj prodajajo za mastne denarje. Hot cars pac!

LP iz Chicaga!

samo kot zanimivost....enkrat sem na mislim da discoveryju ujel eno od mnogih serij kjer predelujejo avte in so nekemu mislim da glasbeniku(nevem pa kateremu) zrihtali dodga chargerja kot si ga je on želel in sanjal o njemu..u bistvu je bil tak kot GENERAL LEE samo malo lepši napisi pa tako malo so ga našminkali, da ne govorimo o mašini..brutalna, nova...obiskali so pa tudi kraj kjer so avte rihtali za serijo dukes of hazzard...barvanje, leplenje nalepk,..in da je use skupaj stalo in delalo so nardili v 2-3 dneh in na tak način da se zjočeš...da ne pomislim kolko so jih razbili pokazali so še parkirišče pred to delavnico, majhen odpad oranžnih chargerjev :cry: :cry:

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Pe jan 25, 2008 8:45 am

marinaio je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:@chgotom mam pa jaz eno siroko uprasanje oz par za tebe.
Kako je z kakimi classic avti?
V mislih mam 70 Plymouth_barracuda, 69 Dodge charger, 70 Dodge_Challenger,
70 Plymouth Hemi Cuda. V Kakem stanju so kaj taki avti na oni strani? Kako je z rezervnimi deli kleparski/mehanski, so dragi? Katerega izmed njih se da dobit za zmerno ceno? Zanima me predusem za kakega ko je potreben obnove.
lp
\

Modeli, ki jih omenjas so dokaj zasoljeni, ce so restavrirani. Verjetnost, da bos se kaksnega nasel kje pod zaprasenim senikom pa je enaka glavenmu dobitku na loteriji. Te so poznavalci, restavratorji in ljubitelji se davno pokupili, obnovili in zdaj prodajajo za mastne denarje. Hot cars pac!

LP iz Chicaga!

samo kot zanimivost....enkrat sem na mislim da discoveryju ujel eno od mnogih serij kjer predelujejo avte in so nekemu mislim da glasbeniku(nevem pa kateremu) zrihtali dodga chargerja kot si ga je on želel in sanjal o njemu..u bistvu je bil tak kot GENERAL LEE samo malo lepši napisi pa tako malo so ga našminkali, da ne govorimo o mašini..brutalna, nova...obiskali so pa tudi kraj kjer so avte rihtali za serijo dukes of hazzard...barvanje, leplenje nalepk,..in da je use skupaj stalo in delalo so nardili v 2-3 dneh in na tak način da se zjočeš...da ne pomislim kolko so jih razbili pokazali so še parkirišče pred to delavnico, majhen odpad oranžnih chargerjev :cry: :cry:

Enega od omenjenih Chargerjev (General Lee) lahko v zivo vidis v meni bliznjem Volo - Chicago Car Museum. Bom cimprej poslikal tega in ostale v zivo in prilepil sem gor.

Se link: http://www.volocars.com/attractions-hollywood.html

Tam so se ostale Hollywood zvezde: Kitt iz Knight Rider-ja, pa Batmobil, pa avto iz Ghostbusters, 1967 Shelby Mustang, Vin Dieslov Pontiac GTO iz filma Triple XXX, De Lorain iz Back To The Future, mrtvaski furgon Cadillac iz Terminatorja 3 (scena na pokopaliscu!), ... Vredno ogleda, res!

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom To jan 29, 2008 4:39 am

Je kaksna razlika med evropskimi in ameriskimi avtomobili?

Je, in to samo ena: evropski imajo vsepovsod pepelnike po avtu, ameriski pa luknje in podstavke za plocevinke....

Eto, ce niste vedeli :lol:

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr jan 30, 2008 4:14 pm

Evo nisem to iskal samo je pa tudi SLO tam in luka Koper :shock:
http://pagead2.googlesyndication.com/pa ... 57534&nm=7

Samo navalte , da vidimo če so ti kaj bolj resni OK ;) :D

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Če jan 31, 2008 3:53 am

Ivan36 je napisal/-a:Evo nisem to iskal samo je pa tudi SLO tam in luka Koper :shock:
http://pagead2.googlesyndication.com/pa ... 57534&nm=7

Samo navalte , da vidimo če so ti kaj bolj resni OK ;) :D

Navalite, ja... ce bi malo boljse poznal in pogledal zadeve, bi videl, da gre za kupovanje avtomobilov z manheim sistema aukcij: http://manheim.com

S teh licitacij lahko kupujejo samo licencirani ameriski/kanadski auto dealerji.

Tu kot tujec (direktno z licitacij) ne mores oz. sploh ne prides zraven, ce nisi car dealer.

BTW: Ja, imamo tudi to licenco (Illinois Car Dealer License).

Export Trader je posrednik z licenco, ki potem bida za tebe z licitacije, se prej pa imas pogoje:

There is a registration fee of per year of US$150
There is a required REFUNDABLE deposit of 10% of the value of the car. The minimun deposit must be at least US$1000

Ne vem, v cem je tvoj point glede resnosti?

LP iz Chicaga!

fordalim
Nov uporabnik

Ford excursion

Napisal/-a fordalim Po feb 18, 2008 9:08 pm

LP chgotom
:D Če mi lahko kaj poveš glede FORD EXCURSION dizel, zadnji letniki.
Kakšni so nasploh :?: ,meni je blazno ušeč njegova enormnost :twisted:

lp v Cikago ;)

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Re: Ford excursion

Napisal/-a chgotom To feb 19, 2008 10:53 pm

fordalim je napisal/-a:LP chgotom

lp v Cikago ;)

Tukaj najdes precej o njem: http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Excursion

Osebno mi ni (bil) prevec vsec, je imel res zelo trd in neroden tovornjaski obcutek, za brezpotja pa je tako prstorast. Trenutno je tukaj v ZDA najvecji fordov SUV model Expedition na voljo z bencinskim motorjem 5.4L V8 in 300 konji. Bolj prefinjena izvedenka je pa pod imenom Lincoln Navigator.

Glede cen rabljenih pa ti lahko dam na PM, ker je tukaj oglasevanje prepovedano, moderator me pa ze tako postrani gleda, da kar skili.... Tu mi moras prej povedat, kaj te zanima: letnik, oprema, max. miljaza...

LP iz Chicaga!

fordalim
Nov uporabnik

Napisal/-a fordalim Sr feb 20, 2008 7:47 pm

chgotom je napisal/-a:

lp v Cikago ;)

Osebno mi ni (bil) prevec vsec, je imel res zelo trd in neroden tovornjaski obcutek, za brezpotja pa je tako prstorast. Trenutno je tukaj v ZDA najvecji fordov SUV model Expedition na voljo z bencinskim motorjem 5.4L V8 in 300 konji. Bolj prefinjena izvedenka je pa pod imenom Lincoln Navigator.

Glede cen rabljenih pa ti lahko dam na PM, ker je tukaj oglasevanje prepovedano, moderator me pa ze tako postrani gleda, da kar skili.... Tu mi moras prej povedat, kaj te zanima: letnik, oprema, max. miljaza...

LP iz Chicaga!

Živjo. ;)
Ok pošlji mi ceno na pm za :Ford Excursion Limited 6.0 dizel motor ,letnik05-07,z manj kilometri ,4x4 pogon. :twisted:

pozdrav v Čikago. :D

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr feb 20, 2008 7:55 pm

fordalim je napisal/-a:

Ok pošlji mi ceno na pm za :Ford Excursion Limited 6.0 dizel motor ,letnik05-07,z manj kilometri ,4x4 pogon. :twisted:

Si pa na veliko zastavil! Tudi meni je excursion zelo všeč. Upam, da boš našel kakega primernega zase in ga pripeljal v Slovenijo.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Pe feb 22, 2008 10:08 pm

fordalim je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a:

lp v Cikago ;)

LP iz Chicaga!

Živjo. ;)

Imas na PM...

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom To apr 15, 2008 12:32 am

1996 Chevy Impala SS

Motor V8 5.7L

Velja ze za kultni hot-rod avto, mi je koncno uspelo eno iztaknit in se ji seveda nisem mogel upret...

Cena: $9,900

http://cardem-enterprises.com/photos/di ... um=1&pos=1

LP iz Chicaga!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Highupthere, mišek in 6 gostov