Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
m.a.t
Nov uporabnik

Napisal/-a m.a.t Ne jan 27, 2008 3:06 pm

Jaz bi ti predlagal sledeče
TOYOTA YARIS. Moja mami ima omenjeni avto. In je izredno zadovoljna. Poraba je 6,5 l/100 km. Z njim je opravila že cca 20000 km. Nobenih problemov. Za redni servis (15000 km) jo je stal 93 eur. Avto je izjemno prostoren, udoben. Tako da vsem priporočam. Če je problem prtljaga potem si naj tvoja punca omisli AURISA. Mislim da z motorjem 1,4 vvti opremo SOL bi jo stal cca 16500 eur. Potem je tu še mazda 2 in pa mazda 3. Sploh 2 mi je izredno všeč. No ne smem pozabit še na hyundai i30. Mislim da je zdaj neka akcija. Za pogledat je. Skratka jaz bi ti tele priporočal.

k0ndi
Nov uporabnik

Napisal/-a k0ndi Ne jan 27, 2008 3:33 pm

Jaz sem bil pred podobno dilemo, na koncu pa sem se odločil za Seat Leona. Dal sem 18.000€ za 1.9 dizla s Stylance opremo + še nekaj dodatkov.
Vozil sem oba, Kio Ceed 85Kw dizla in Leona in mislim, da se slednji bolje pelje, prostornost pa je nekje na istem nivoju. Ta Leon se mi sploh zdi super kompromis med voznimi lastnostmi in ceno, še posebej je fino, ker padeš v 60-80KW razred pri zavarovanju, poraba pa je pri teh motorjih pregovorno zmerna. Sicer malce glasen motor, ampak mi je to prej všeč kot pa ne. Poleg tega sem se prej vozil v starih avtih in se mi ta zdi tih kot miška.
Še misel: če bi kupoval racionalno, defenitivno Hyundai ali Kia, tko sem dal pač še malo več za obliko in Evropejca (nimam nič proti Korejcem). V tem rangu sem gledal še Hondo Civic, ki je znotraj fenomenalna proti Leonu, na zunaj pa sta mi oba všeč. Zdaj pri Hondi ponujajo neko akcijo z brezplačnimi servisi in financiranjem, ampak še vedno, tako močen avto pa še bencinski motor me na leto prideta vsaj 2000€ več (zavarovanje in večja poraba). Pa še pri Hondi (Auto Commerce) mi je bil prodajalec obupno vsiljiv. Pred testno vožnjo me je hotel prepričat, da se avto fenomenalno pelje in da je porabil na avtocesti tudi pod 6 litrov (ni pa povedal pri kakšni hitrosti, heh).

Srečno nakupovanje!

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Ne jan 27, 2008 3:52 pm

DaDek je napisal/-a:
black je napisal/-a:Mitja,KIA? :shock:
Kolikor te poznam daš nekaj na avte,pa ne da zdaj gledaš kie,ki so razred ali dva za evropskimi avti.

Kako je že tisto? Tapravi avto ima samo 3 črke...pa ni KIA :)

razred ali dva za? posebaj test v katerem je vsemogočni golf zaostal za kio... korejci so korak ospredaj pred evropskimi avti glede ponudbe.. cena, kvaliteta izdelave, navsezadnje garancija...

Kvaliteta izdelave,kaj?
Ko je 4 leta stra kia sorento rjava kar nekje na lepem sredi zadnje haube,pod tesnilno maso na vratih in sprednji haubi.Pri vseh 6-7 let starih korejcih in japoncih potrgaš polovico vijakov pri demontaži odbijačev zaradi rje.
Da ne govorim o cenenih plastiki,ki se zlomi že če jo grdo pogledaš.

Kvaliteta izdelave zame ni samo to če se ena plastika v notranjosti lepo naleže na drugo pa fuge zunaj...ampak tudi kako se posamezne kose v avtu demontira brez poškodb in kolikokrat ta kos to prenese.
Pri kakšni kii ali kateren drugem korejcu boš tapeto na vratih snel le dvakrat pa še takrat ti bo v rokah ostalo en kup polomljenih čepov in zlomljene plastike.Tretjič boš moral že improvizirati...

Tisti,ki se ne srečujete vsak dan s temi problemi vam za to seveda ni mar.

Uporabniški avatar
tili
Novinec

Napisal/-a tili Ne jan 27, 2008 4:19 pm

Tu je govora o najnovejših korejcih i30 in Ceed, ki se lahko v vsem primerjata z evropskimi avti. V veliko primerov pa sta še bolša od njih. In garancijo na pleh maš 10let. Ja sprijaznat se bo treba da Golf postaja čedalje bolj povprečen avto, saj ga konkurenca že prehiteva tako po levi kot desni strani (ni pa še čist mim).

Uporabniški avatar
Patrik
Nov uporabnik

Napisal/-a Patrik Ne jan 27, 2008 7:14 pm

Jaz sem dobil Peugeot 308 , bencinar 1.6 (120 KM), PREMIUM za 16.200 EUR.

Zakon avto! :D
It's fun to be wild !

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Ne jan 27, 2008 7:24 pm

black je napisal/-a:
DaDek je napisal/-a:
Kolikor te poznam daš nekaj na avte,pa ne da zdaj gledaš kie,ki so razred ali dva za evropskimi avti.

razred ali dva za? posebaj test v katerem je vsemogočni golf zaostal za kio... korejci so korak ospredaj pred evropskimi avti glede ponudbe.. cena, kvaliteta izdelave, navsezadnje garancija...

Kvaliteta izdelave,kaj?
Ko je 4 leta stra kia sorento rjava kar nekje na lepem sredi zadnje haube,pod tesnilno maso na vratih in sprednji haubi.Pri vseh 6-7 let starih korejcih in japoncih potrgaš polovico vijakov pri demontaži odbijačev zaradi rje.

Kvaliteta izdelave zame ni samo to če se ena plastika v notranjosti lepo naleže na drugo pa fuge zunaj...ampak tudi kako se posamezne kose v avtu demontira brez poškodb in kolikokrat ta kos to prenese.
Pri kakšni kii ali kateren drugem korejcu boš tapeto na vratih snel le dvakrat pa še takrat ti bo v rokah ostalo en kup polomljenih čepov in zlomljene plastike.Tretjič boš moral že improvizirati...

Kia Sorento, da je tako nekvaliteten, a je to pri vseh tako ? Ker kakor se spomnim ( sem linke počekiral malo http://www.reuters.com/article/tnBasicIndustries-SP/idUSN0443263020070604
http://car-reviews.automobile.com/news/kia-sorento-rises-to-top-of-class-in-uk-jd-power-survey/1166/ ) je bila Kia Sorento precej hvaljen avto glede kvalitete ?

Uporabniški avatar
elantra
Nov uporabnik

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a elantra Ne jan 27, 2008 8:45 pm

Hyundai i30 al pa ceed sta ena in ista stvar ker je kia kupljena od hyundaia..oz po domače,hyundai in kia sta skup in jim hyundai dela avte..pa oblike majo njihove..
tak da karkol ko je ni švoh .. edin oblika je mal drgačna ..sam to je poteza da kia rata bolj iskana .. 8)
Slika

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Ne jan 27, 2008 8:50 pm

ne se kregat otroci...

@black... 330 je trenutno malce predrag za moj žep... plus vedeti moraš da je še vedno to rabljen avto.. kupiti nov avto tako kot sem kupil fabio je itak nekaj najlepšega... čisto, novo, brezmadežno...

To da bi bila Kia slab avto ne bom ne rekel ja ne ne... imel sem "češki" avto in bil zadovoljen z njim maksimalno... priznam da me k Kiji vleče predvsem garancija in pa (subjektivno) oblike... ni grda, kašnen oblikovalski dosežek pa tudi ne... rabljene gajbice me ne zanimajo...

CZT je bil slučajno na jedilniku ... verjetno je to posledica puncine živali (punto GT) in mi je zaradi tega interesanten... stvar katero jaz iščem pri avtomobilu je všečna notranjost... se pravi... ko se vsedem v avto mora takoj reči - to je to... z avtomobilom moram biti takoj na ti, drugače je vseskupaj brezveze...

Pegueot me ne zanima, Leon mi je grd (notri še toliko bolj), Focus (če ne piše na njem ST) takoj nezanimiv... če bi kupoval avto iz stališča prodaje bi verjetno vzel spet Škodo... imam občutek da daleč najmanj zgubljajo na ceni...plus spet smo pri garanciji... ker nočem imeti z avtomobilom stroškov (razen servisa in goriva) je Kijina ponudba mamljiva, avto (na prvi ogled - pro ceed) odličen, cena je med nižjimi, oprema je dovolj bogata - pogrešam samo gretje sedežev...

In pa Fiatu... nisem imel nobenih problemov z prejšnimi, ampak klub temu dem ga že x krat še gledat (plus vozil sem GP 95, bravo 95 in pa bravo JTD 150) me ni noben prepričal do te mere da bi rekel takoj to bom vzel... 100hp pando sem tudi gledal tik preden si jo Gofra kupil, prebrskal ves interent ampak..

jutri grem verjetno še na testno vožnjo s ceedom tako da bom zaupal občutke...

lp

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Ne jan 27, 2008 8:53 pm

mito samo kolko sem gledal, pa na slikah ob predstavitvi notranjosti za pro ceed sta gor tipki za gretje sedežov. Daj povprašaj jutri kak je z tem, ko boš šel na testno vožnjo.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jan 27, 2008 9:01 pm

black je napisal/-a:
DaDek je napisal/-a:

Kvaliteta izdelave,kaj?

@black..kot so ti povedali se pogovarjamo o novih avtih in ne 8 let starih, pa tudi če gremo se pogovarjat o starih korejcih ( konkretno hyundai ), res ne poznam avta, ki bi zdržal več kot ta avto ( mogoč še kak golf 2 :D ), tudi panele sem dajal dol ničkolikokrat pa mi ni nič v roki ostalo, prevozil nešteto robnikov in luknj, zaletaval so se v njega kot v luna parku, brez olja je laufal, uglavnem preživel je vse in svašta in je mel pri 200kkm in več še vedno prve roke, končnike zglobe, diske, edino amortizerji so bili menjani, uglavnem, avto ni ne vam kako kvaliteten pri izbiri maerialov, lega na cesti je bolj približna ampak vzdržljiv je kot kamen. ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Ne jan 27, 2008 10:23 pm

moji trije favoriti:

megan
golf
bravo

warmaster
Novinec

cc

Napisal/-a warmaster Ne jan 27, 2008 11:29 pm

Nekej sem razbral da golfa prehitevajo po dolgem in počes?
Vendar prodajne številke govorijo popolnoma drugo. Se strinjam z nakaterimi uporabniki, glede kvalitete izdelave. Ko 1x začneš malo šravfati avto, pa kake panele dol jemat, vidiš zakaj si recimo za nemški avto dal toliko (pre)več.

Če bi sam kupoval avto za takšen denar, bi pljunil kakšen evro zraven in vzel golfa, pomoje najmanj stroškov z vzdrževanjem, poraba zmerna, pa še nasmejal se boš, k ga boš prodajal.
Slika

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Re: cc

Napisal/-a JoeLoe Ne jan 27, 2008 11:49 pm

warmaster je napisal/-a:Nekej sem razbral da golfa prehitevajo po dolgem in počes?
Vendar prodajne številke govorijo popolnoma drugo. Se strinjam z nakaterimi uporabniki, glede kvalitete izdelave. Ko 1x začneš malo šravfati avto, pa kake panele dol jemat, vidiš zakaj si recimo za nemški avto dal toliko (pre)več.

Če bi sam kupoval avto za takšen denar, bi pljunil kakšen evro zraven in vzel golfa, pomoje najmanj stroškov z vzdrževanjem, poraba zmerna, pa še nasmejal se boš, k ga boš prodajal.

Točno to! Držijo ceno, aftermarket delov je velko in niso dragi, popravit ga zna pa skoraj vsak mehanik.
Drugače pa je že nekaj časa funkcija dolgih garancijskih dob predvsem vezava kupca na pooblaščene servise in originalne dele. Sej ni treba razlagat, da večina aftermarket delov po kvaliteti ne odstopa od originalnih, po ceni pa precej?
Moj je vedno pripravljen za dogodivščine!

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: nakup avtomobila do 16k€

Napisal/-a KARL ABARTH Po jan 28, 2008 7:50 am

mito155 je napisal/-a:
4. postaja ... tortice Lenček v Domžalah... nimajo avtomobilov, nimajo niti dovolj parkinga ampak mmmmmmmmm...

To opcijo bi brez veliko razmišljanja izbral !

Če hočeš s "pločevino" guštirat tisti " mmmmmmmmm... "

FIAT 500

... v primeru, da ti je seveda dovolj "dvosed" + dva praktično bolj ali manj zasilna sedeža + majhen prtljažnik - vse ostalo pa pusti vtise kot po tisti tortici

Poleg tega (komur pač veliko pomeni) - avto, ki trenutno "pobira" največ pogledov in simpatij mimoidočih - z drugo besedo opaznost zagotovljena

LP

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jan 28, 2008 8:53 am

Glede na to da si že mel škodo bi ti mogoče tole ugajal (al pa tud ne), octavia combi 1.6 busines za 16.800.
http://www.skoda.si/files/docs/price/78.pdf

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Po jan 28, 2008 9:37 am

Poz!

Bil sem še pred tremi meseci v identični dilemi; Leon VS cee'd VS i30.
Vlekel cem proti i30, nakajr sem po srečanju z mazdo 3 kupil le to.
Odlična lega, zmerna poraba, super oprema, všečna zunanjost in odlična notranjost.
Žal mi je le da nisem posegel po dizlu, malce pa tudi pogrešam tempomat.
Pojdi še do kakšnega mazda salona, pa odpelji kakšno testno.

ni ta, je pa takšna (ista barva, ista oprema):
Slika

lp, FReAK.

Uporabniški avatar
elantra
Nov uporabnik

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a elantra Po jan 28, 2008 10:05 am

mazda 3 je tut zlo pošten avto;) še posebej če veš da obstaja mps varianta in da tale avto lahk ma 260konjev.. :lol:
Slika

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Po jan 28, 2008 10:34 am

poz!

Sem imel priliko 3 dni imet doma "parkiranega" MPS-a. Verjetno ga je kdo opazil v mb, rdeče barve, švicarske tablice. Ne moreš si zamislit pogleda bmw-jaša ko mu konje njegove 330ke poje "navadna" mazdica :o (sorry za offtopic)

Sicer pa se mazde 3ke dobijo v izvedbah:
1.4 [62kW] motor, ki je očitno "prešvoh" za 1200kg težko šasijo [odsvetujem]

1.6 [77kW] dobra kombinacija, malenkost težje šasije [udobje], in zmogljivega motorja [105km], spodoben zavarovalniški rang. Morda je le malo moteča poraba, ki ob lepi vožnji znese do 7L, kombinirani do 8.5 - 9l in športni do 12.5L

1.6 crdi [66kw, 80kw] v 80kW izvedbi, za moje pojme eden najboljših avtomobilov v svojem razredu, če le izberemo pravega pooblaščenega serviserja v Sloveniji.

2.0 [110kw] super za tiste, ki jim sorazmerno velik motor ni ovira.

2.3 [191kw] znana pod imenom MPS. za 27k€ z VSO možno opremo. Avto, ki bi si ga v življenju želel posedovati in zlorabljati. Manjka mu le 4x4 pogon.

V opremi se razlikujejo rangi; CE, TE, TX, TX plus, GT, GTA in MPS.

Najtabulša =) kombinacija za svoj denar je po moje 1.6i z TX opremo (17k€) ali pa 1.6d ki je kakšnega tisočaka dražji. Z malo gnjavljenja se, da 1.6i dobit za željeno ceno 16k€, kot je zastavljeno v naslovu te teme.

Kot sem že danes omenil, se splača malo pogledat za temi avtomobili. Veljavni ceniki se dobijo tudi na spletu, ne pa pozabit, da se za kakšnega tisočaka brez težav zbije cena vozila pri prodajalcu.

lp, FReAK.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: cc

Napisal/-a sašo5 Po jan 28, 2008 10:55 am

warmaster je napisal/-a:
pomoje najmanj stroškov z vzdrževanjem, poraba zmerna, pa še nasmejal se boš, k ga boš prodajal.

...točno. V četrtek je šel na net, v petek se je prodal za nastavljeno ceno....v 20-setih mesecih "pušione" slaba 2 tisočaka......

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po jan 28, 2008 3:33 pm

Na še tole je 08 so :
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1811669 Linea
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1677273 C max
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1663132 08

Drgač pa ta € res ni nič vreden hmm še za 20t€ si bolj peš :!:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov