Nebivedu : točno se to je bistvu in lepo da se razumema...... Terenc je za uživat v kruzanju ne pa v norenju.
Reber: Če razmišljaš še vedno glede jeepa potem je velik robusten prav cherokee. Grand cherokee ima že velik plastike in nepotrebne elektronike , ki se men osebno sploh ne dopade. Robusten z zelo malo plastike okrog pa je cherokee. Brez problema sem že podrl kako manjšo drevo...... rikverc se zakantal v traktorsko prikolico in jo prestavo..... pa se avto ne pozna nič.
Glede prevoženih jaz ne bi polagal velike pozornosti.Moj ima 330.000km pa se pelje normalno... je pa res da moraš prej lepo celega pregledat ( ga mogoče peljat h komu ki se spozna al pa vzet kerga poleg). Na udaru so predvsem zadnje vzmeti ( zarad velikega kuferama se pač ponavadi avto uporablja v svoje namene in fedre se sšasoma posedejo) strošek njih menjave pa ni tko mali. Križi in podobne zadeve je potrebno dobro pregledat in jih malo sprobat na kakem manjšem terenu...
Poraba se v normalni vožnji giblje od 9-10 litrov na sto. (se da tudi manj ampak men pač ne uspe). Vzdrževanje je pač terencu primerno redni servisi so za odtenek dražji ker gre v motor pač več olja.... in ker imaš pač še menjalnik, ki rabi svoje olje,reduktor in pa dva diferincijala....... ampak gromozanske razlike spet ni.
Glede vožnje in udobnosti je pač tko..... ni to oseben avto. Vožnja po navadni malo bolj zdelani asfaltni cesti je kr malo utrujajoče, saj avto glede na to da ima toge preme, malo poskakuje po cesti in te celega spremeče po sedežu..... ampak se hitr navadiš

Vožnja po AC je kot da bi se peljal z ladjo...... po terenu pa tako podvozje pokaže svoje zobe saj so kole vedno pravokotno na teren ( v kolikor teren pač to dopušča) . Včasih hoče med normalno vožnjo zadek malo zaplesat levo desno, kar je posledica vpetja. Zadnja prema je namreč vpeta samo na dveh listnatih vzmeteh...(brez kakršnega koli vodila ali roke ali stabilizatorja) kar pa ima za posledico da, ker se pač fedre malo podajajo pač kabina malo zapleše ampak men da to prav užitek pri vožnji.
Za info o vzdrževanju pa:
Prednje zavore (komplet ) 120 evrov
zadnje pakne 95 evrov
termostat motorja 31 evrov
sklopka 300 evrov
v motor gre 7.5 litra olja....
mikro jermen 25 evrov....
križi 25 evrov...
amortizerji ( monroe) 125 evrov komad
Komplet puš za zadnje fedre 250 evrov....
panhardov drog spredaj 60 evrov..
To so informativne cene katere sem jaz dobil v različnih trgovinah ko pač malo sprašujem o cenah, če bi slučajno kaj rabil. V več kot pol leta sem do zdaj nardil 15.000km nardil sem redni servis to pa je bilo tudi vse. Vžge normalno tudi pri minus 12 pa čeprav ima motor 330.000 prevoženih... Po mojih izkušnjah do sedaj ti motorji gredo vsaj do 400-500 tisoč brez problema....seveda ob rednem vzdrževanju.