Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

wiliamskis
Novinec

Napisal/-a wiliamskis So feb 02, 2008 2:21 pm

Ti kar vzami Bravota 1.6, boš največ dobil za ta denar! Kar se pa Megana tiče je pa bolj kakovostno izdelan od bravota- plastike... je pa res kar se tiče podvozja, da je Bravo lepše vodljiv, megan je pa pač premehak za dinamično vožnjo.
Aja pa še to; roomeo, kaj misliš da samo Golf zdrži 250kkm +, verjam, da pri nas jih je še vsak renault zdržal 300kkm- pa so in so bili bencinarji, če le ni bil prej zbit pa še marsikateri avto druhih znamk tud ... :roll:
A ves ka je moč??? Ko biku tako v rit pihneš, da se mu rogovi zravnajo!!!

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy To feb 26, 2008 8:17 am

No včeraj sem nabavil avto in to ni nobeden od zgoraj naštetih.

Kupil sem Hyundai Accent, letnik 97, prevoženih 100.000 km, mašina 1300 ccm, od 1. lastnika, potrjena servisna, vsi računi.

Sicer nima klime pa servo volana, kot sem si želal.

Sploh se nisem mogel upreti da ga ne bi vzel, dobil sem ga zelo poceni.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To feb 26, 2008 8:33 am

Glih sem hotel predlagati Accenta, pa si me prehitel. :lol:
Sigurno pa si dobil max dobljeno/ceno, ker stari Accenti so tako podcenjeni, da kar res ni. Cena jim ubijalsko pade. Škoda pa da nisi dal mal več pa vzel takega s klimo in ostalo opremo, ker bi ga za 3000€ sigurno dobil dobrega.

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy To feb 26, 2008 10:08 am

ma ta je bil od strica, ki ga je zamenjal z novim Renault Cliom, prodal ga je pa zato ker ni imel klime.

Ga bom pa verjetno zamenjal za golfa 3 1.9 dizel, ki ga ima zdaj mati. Tako da se mi kar mal smeje :) :) :)

Matjaž87
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Matjaž87 Pe maj 01, 2009 8:41 pm

Pozdravljeni
Punca kupuje avto nekje do 3000 eur max. Letnik nekak ni tok važn...važno je da je od prvega lastnika in da ma servo volan. Z avtom se bo delalo manj kot 10kkm na leto, ni hitra voznica in ji gre bolj za varčnost posledično tut nižjo registracijo. Avto se bo kupu za vozit in ne za pogosto šravfanje. Nekak je izbrala ibize, cliote,corse, twingo to pa je tut več ali manj vse. Jaz sem ji predlagu tut kej druzga, ampak trmasta kt je se ji ne da velik dopovedat pa tut jez ji nimam kej velik pametovat ker ga bo itak sama kupla :) Najbol so ji všeč ibize. Kupuje se bencinar, klima pa ni pogoj, bolj je važna ohranjenost.
Če pozna kdo avto od prvega lastnika? Bom pa jaz še enkrat kmal dodav par njenih izbranih avtov...
Zadnjič spremenil Matjaž87, dne Pe maj 01, 2009 8:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Pe maj 01, 2009 8:47 pm

Matjaž87 je napisal/-a:Pozdravljeni
Punca kupuje avto nekje do 3000 eur max. Letnik nekak ni tok važn...važno je da je od prvega lastnika in da ma servo volan. Z avtom se bo delalo manj kot 10kkm na leto, ni hitra voznica in ji gre bolj za varčnost posledično tut nižjo registracijo. Avto se bo kupu za vozit in ne za pogosto šravfanje. Nekak je izbrala ibize, cliote,corse, twingo to pa je tut več ali manj vse. Jaz sem ji predlagu tut kej druzga, ampak trmasta kt je se ji ne da velik dopovedat pa tut jez ji nimam kej velik pametovat ker ga bo itak sama kupla :)
Če pozna kdo avto od prvega lastnika? Bom pa jaz še enkrat kmal dodav par njenih izbranih avtov...

Zanimivo, da si naštev vse modele ki se ravno zelo radi šraufajo.
Ti priporočam nekaj takega:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2804735&show=1

Jaz sem pri njih kupil svojega pa povem, da so res super. Če hočeš ti še lastnika pokličejo, in ceno se da tudi še zdilati, avtu pa se itak nima kaj pokvariti.

Matjaž87
Novinec

Napisal/-a Matjaž87 Pe maj 01, 2009 8:56 pm

Jaz sem pri njih kupil svojega pa povem, da so res super. Če hočeš ti še lastnika pokličejo, in ceno se da tudi še zdilati, avtu pa se itak nima kaj pokvariti.

Poanta je v tem da se bi čim manj šravfali in se neb rad zdej še kakorkoli prepirav kako pa zakaj je kir boljši. Fora je v tem da so njej všeč samo zgoraj našteti avtomobili in predlogi z drugimi modeli sploh ne pridejo v poštev. Sem ji tud sam predlagu marsiker avto ampak ona hoče samo zgoraj naštete.

mihaing pa brez zamere ;)

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Pe maj 01, 2009 8:59 pm

Polo 6n2 je lep pa za 3 jurje dobiš letnik 2000 z okoli 100k prevoženimi oz. manj,slovenskega.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Pe maj 01, 2009 9:05 pm

Matjaž87 je napisal/-a:

Poanta je v tem da se bi čim manj šravfali in se neb rad zdej še kakorkoli prepirav kako pa zakaj je kir boljši. Fora je v tem da so njej všeč samo zgoraj našteti avtomobili in predlogi z drugimi modeli sploh ne pridejo v poštev. Sem ji tud sam predlagu marsiker avto ampak ona hoče samo zgoraj naštete.

mihaing pa brez zamere ;)

Ni panike, saj vem kakšne so ženske. Potem resnično od zgoraj naštetih pride v poštev samo CORSA. Renaultov se izogibaj (čeprav me bodo zdaj napadli ammpak večina ve zakaj). Pejt pogledat recimo tegale:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2743269&show=1

Ceno se da še zbiti.

Matjaž87
Novinec

Napisal/-a Matjaž87 Pe maj 01, 2009 9:33 pm

aja mihaing corsa je zanimiva ...sam če bojo ceno kej spustl...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2818717&show=1 njej všeč sam men se zdi da je mal delč....
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2815589&show=1 corsa???
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2796215&show=1 mal draga, notranjost ni vidt najlepš(volan pa voznikov zic) pa mičkn delč je ????

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Pe maj 01, 2009 9:44 pm

Matjaž87 je napisal/-a:aja mihaing corsa je zanimiva ...sam če bojo ceno kej spustl...

Ceno se da vsekakor spogajati, samo znati je treba. Moja predlagana corsa ima novejšo obliko, motor je preizkušen, notranjost pa veloko lepča od prejšnjega modela. Malo premislita

Vidmim pa da imata izbranih precej cliov. Tukaj ne komentiram ničesar (mimo grede sem bil zaposlen tudi v revozu ko so izdelovali te modele), tako da veš kaj si mislim o njih.

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic So maj 02, 2009 12:59 am

Kaj misliš o njih?

Do zdaj vse ki poznam ni bilo problemov, razn tega da je notranjost fuč pač plastika navadna itd.

Pr cliotu me motijo tud plastični blatniki, se nasloniš pa pokne, dobra stvar pa je da je poceni.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M So maj 02, 2009 4:56 am

Technologic je napisal/-a:Kaj misliš o njih?

Par postov gor je napisal: "Renaultov se izogibaj....". Torej najbrž misli, da gre za nakup stoletja, a ne?

Tudi jaz predlagam Corso, enak model kot mihaing, torej novejša oblika. Spremembe glede na prejšnji model so bile temeljite, notranjost je bistveno boljša, avto se pelje super. Skratka dober nakup.

Pa tudi z Ibizo ne bo ravno zgrešila. Osebno bi se izogibal Renaultov, jih pač ne maram, če pa že, potem pa Twingo. Pelje se zelo dobro, za svojo velikost pa je neverjetno prostoren.

In naj vendar ne kupuje avta brez klime. Za 3 jurje bo po mojem dobila tudi kaj lepega s klimo...

Uporabniški avatar
BS-speed
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a BS-speed So maj 02, 2009 11:14 am

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2757391&show=1
Tale clio se mi zdi najbol primeren tvojem opisu, kak avto si želiš. Mislim da bi ceno še spustu za kake 200-300eur siguren. Kake ima pa avto hibe se boš pa mogel pozanimat na renault forumu, al pa pri kakem serviserju. Pa ne kopuj avta brez klime, ker če ga boš hotu kdaj prodat, ga boš zelo težko ker nebo meu klime.
Lp, Boštjan

Matjaž87
Novinec

Napisal/-a Matjaž87 So maj 02, 2009 11:40 am

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2757391&show=1
Tale clio se mi zdi najbol primeren tvojem opisu, kak avto si želiš. Mislim da bi ceno še spustu za kake 200-300eur siguren. Kake ima pa avto hibe se boš pa mogel pozanimat na renault forumu, al pa pri kakem serviserju. Pa ne kopuj avta brez klime, ker če ga boš hotu kdaj prodat, ga boš zelo težko ker nebo meu klime.

Tega sem včeraj zvečer gledu in se tut men zdi zanimiv sam ma vseen kr dost kilometrov :? sej itak da je vprašanje realnosti drugih ampak če je od prvega lastnika naj bi vsaj mal verjev ane ;)
Poznam pa primer k je kolega kupu avto od prvega lastnika k mu je za ene sto tavžn nazaj zavrtu tk da nikol se ne ve...se pa vid mal kolk je ohranjen in če ma volan že čist uguljen pa stopalke znucane u ibr pol vem da nima sam 100tavžnt za kej bl skritega pa nom preci opazu :roll: Načeloma je pa tut men ta clio všeč pa cena je podoban kakšnemu 99letniku, in ta ma še novejšo masko :)
Kakšne servise naj pričakujem pri temu k ma 160tavžnt? Sklopko kmal če je ni že menu ;) pa zavore za pogledat ....kaj še druzga?

LP

Matjaž87
Novinec

Napisal/-a Matjaž87 So maj 02, 2009 11:45 am

Pravkar klicu....prodan za 3000eur ;)

Matjaž87
Novinec

Napisal/-a Matjaž87 So maj 02, 2009 12:27 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2818717&show=1 pravi da prodaja za tasta ....jao......ampak ogled je še vedno pri tastu tk da mogoče ni nategun, avto je pohvalu da je odlično ohranjen ne rjavi, vse dela porihtan tko kt more bit , prav da je tast reku da je ga pod 1800 ne bo dav.....je pa iz maribora....tip ma pa v celju šiht pa ga lahko do celja pripelje ........prodaja tast pa ker sta oba ostala brez sihta in mata dva avta in je eden višek....
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2796215&show=1 sem klicu...je od 1.lastnice in je lepo ohranjen spusti ceno za 100evrov kej več pa ne......avto ne rjavi al pa kej tazga , ogled je do 4h popoldne , lahko tudi kej kasnej po dogovoru (in on pride nazaj na šiht), reku je da so ga vzeli v račun za 2600 pa sem mu reku da so ga za velik vzel v račun pol je pa reku da dajejo po evrotaksu in da je res ohranjen...

oba sta daleč.... :P

Uporabniški avatar
BS-speed
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a BS-speed So maj 02, 2009 12:41 pm

Rdeča ibiza zgleda vredu, motor je kr vredu za ta avto, samo klime nima in po mojem mnenju ni vredna več kot 2500eur. Zelena ibiza ma malo prešohen motor za tak avtoček, ker kaka prehitevanje s takim avtom je kr podvig. Ma moja teta zlo podobno, kot tale, pa avto kr dost rjavi za tak letnik.
Zadnjič spremenil BS-speed, dne So maj 02, 2009 12:43 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp, Boštjan

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc So maj 02, 2009 12:42 pm

OK glede cliota da je bil danes prodan samo poglejte kaj folk dela narobe no, če bib il zaran, potem bi pisalo, da je rezerviran do Ponedeljka, ki so uradne ure za delat pogodbo in overitev folk pa daje avto kar tako. Upam, d aje naredu vsaj pogodbo pri kakemu trgovcu, ki dela tudi izven delovnega časa.

Pogodba mora biti žigosana in NE napisana kar na papir lastnoročno.

Ok to sem samo omenil, kaj folk dela drugače me pa briga.

Tista zelena ibiza za 1800 evrov je absolutno predraga, če grem jest sedaj prodajat Accent l.99 dobim za njega 1000 evrov pa ima vso tisto opremo, ki jo ima Ibiza.

Ima pa avto NOVE gume, vinjeto-letno, narejen glavni servis pri 90.000km, avto ima sedaj 118000km. Edina težava, ki je je poraba olja ostalo funkcionera tako kot mora.Naj še omenim, da sem šel pred nakupom Accent v Cerkno gledat eno Ibizo s klimo isti letnik za 1600 evrov, če greš klimo montirat notri te pride kar drago se pa ne splača.
Zadnjič spremenil abcabc, dne So maj 02, 2009 12:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov