Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mikimis
Nov uporabnik

Kraj: missing data...

Napisal/-a mikimis Pe feb 01, 2008 10:49 pm

DaDek je napisal/-a:
90e in še 20% zraven je ena pesem ko pa ti rečejo prvo 300e in pol nekak spohendlaš na 210e pa še je vseeno malo bosa ne.

Če bi bil vodaj servisa ded bi reko da nebojo dela računali pa na dele bi nek % dali, pa bi se z veseljem vrnil, zdaj pa mislim da so zgubli mene in upam da še koga.

nekaj imaš prav: dogovor je dogovor in serviser naj se tega drži,

pa vendar:

gre se ti za potrjeno servisno knjigo, servisiral boš pa tisto, kar ti želiš?

get real :roll:

ko bodo lastniki vozil tiktirali, kaj naj serviserji zamenjajo in ob tem želeli še žig v servisno knjigo, bo isto, kot če pelješ avto samo pokazat na servis, da ti potrdijo servisno knjigo.

in seveda:

avto bi prodajal kot oh in sploh redno servisiran na pooblaščenem servisu, v resnici pa pol delov ne bo zamenjanih, kot bi morali biti po servisnih navodilih.

yeah right :lol:

ja, od tebe kupit avto je pa res najboljši nakup, kaj ne? :-P

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Pe feb 01, 2008 11:40 pm

Ne vem kako je to pri Oplu ampak je za vse servise verjetno predvideno točno kaj se menja, pregleda ipd. ;) In dobiš štempelj v servisno knjižico. Če bi pa zavore odletele nekje par dni po servisu (nekako dvomim da bi takoj poklical svojega mojstra za menjavo...) bi pa spet pizdili po servisu kako pa to ni menjal.

Se popolnoma strinjam z postom mikimis-a!

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus So feb 02, 2008 12:20 am

Se kar strinjam z vsem povedanim. Pooblaščeni / redni servisi so zato, da ti pripelješ ta avto 1x na leto (ali pač na kilometre) in je vse ostalo kar te zanima samo še to da se vsedeš in pelješ. Oni pa rihtajo da je vs epravočasno menjano, pregledajo avto, zamenjajo bremze če so slabe, ipd.

Pri popoldancu je pa seveda drugače, ker se lahko zmeniš naj "samo menja olje in filtre", ali naj "menja olje in pogleda malo avto če je kul in te obvesti", ipd.

So šli pač po servisni knjigi in naredili kar je bilo z anaredit na XXX kilometrov, za izvenstandard so pa klicali.

Seveda ne pravim da so pooblaščenci poceni; pravim pa da so naredili kot se dela.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek So feb 02, 2008 12:46 am

še 1x bom povedal.. pred servisem je bila narejena specifikacija ki je znašala 90e, če bi oni rekli bomo videli ko bomo odprli gor, in bi v štartu rekli 200e bi rekel ok, moti me to da so za tipala (ki očitno niti niso pokvarjena) in vzmeti poklicali, da pa bodo pakne menjali pa ne, btw pravkar sem izvedel da so pakne stare 2leti ... ca 35k je naretih.. torej niso mogle bit tak slabe, če so prve vzdržale 55k oz. 7let...

mikimis: se tebi 1x.. ni šlo za nobeno mojo željo, šlo je za njihov odgovor meni pred servisem.. če bi rekli pred servisem 200e-300e bi vedel za kaj se gre... ko prepustiš avto v pričakovanju da bo cena 90e in pol ti rečejo 258e pa je druga pesem.. pač ne pobiram denarja na cesti... nikoli nisem rekel da je od mene kupit avto najbolse, uporabljam avto za prevoz od A do B.

phoebus: ne ne dela se tako, da na "predračunu" piše nekaj na račun pa se brez predhodnega obvestila da še drugo zraven... po servisni pa je bilo itaq samo to so mi tudi predhodno povedali.

Dr.M3: pa po servisu ni noben pizdil, bil je argumentiran pogovor, vsaj iz moje strani. ;)

hribovc
Nov uporabnik

Napisal/-a hribovc So feb 02, 2008 1:12 am

zakaj si nisi vzel časa in bil zraven . Mene so 2x nategnili na japoncu za cel servis -nič naredili in mastno zaračunali. . Trenutno vozim na servise-tri različne znamke povsod zraven in ni problema . (cena servisa padla za 60-70 %) Poznam primere opel -celovška , ford summit lj računi servisov ki so nekajkrat višji od tvojega v obeh primerih zanič turbina -kar se po posredovanju inšpekcije izkaže za veliko potegavščino. avta ne pustim na servisu niti sekunde brez nadzora!!!!!!!!!!!!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So feb 02, 2008 1:23 am

Brat je tud nedolgo nazaj peljal avto na servis (škoda fabia 1.4 16v l.00), ampak on se je zmenil za večji servis avto ima 60 tkm in star je 8 let. No čez čas ga pokliče in mu pove predračun 600 evrov on je mislu, da bo 800 evrov in si pač reče, da to je mal. No, ko meni pove to cifro v avtu grem vn in se primem za glavo. Od kje njim ta cena. Čeprav se pa s tem mehanikom že zelo dolgo poznamo.

lp
Zadnjič spremenil sonček, dne So feb 02, 2008 1:29 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So feb 02, 2008 1:27 am

hribovc je napisal/-a:zakaj si nisi vzel časa in bil zraven . Mene so 2x nategnili na japoncu za cel servis -nič naredili in mastno zaračunali. . Trenutno vozim na servise-tri različne znamke povsod zraven in ni problema . (cena servisa padla za 60-70 %) Poznam primere opel -celovška , ford summit lj računi servisov ki so nekajkrat višji od tvojega v obeh primerih zanič turbina -kar se po posredovanju inšpekcije izkaže za veliko potegavščino. avta ne pustim na servisu niti sekunde brez nadzora!!!!!!!!!!!!

To je to, potrebno bit poleg. Me prav zanima kaj vse delajo "mulci" na servisih. Dobri mehaniki so itak že na svojem.

lp

mikimis
Nov uporabnik

Kraj: missing data...

Napisal/-a mikimis So feb 02, 2008 9:33 am

DaDek je napisal/-a:
mikimis: se tebi 1x.. ni šlo za nobeno mojo željo, šlo je za njihov odgovor meni pred servisem.. če bi rekli pred servisem 200e-300e bi vedel za kaj se gre... ko prepustiš avto v pričakovanju da bo cena 90e in pol ti rečejo 258e pa je druga pesem.. pač ne pobiram denarja na cesti... nikoli nisem rekel da je od mene kupit avto najbolse, uporabljam avto za prevoz od A do B.
;)

tudi sam sem preplačal servis, na specifikacijski tabeli je predvidena cena 200 eur, plačal pa sem 400 eur, pa mi niti na pamet ni prišlo, da bi se bunil in delal scene, češ kaj me nategujete. če se avto priprelje na servis, mora serviser upravičiti žig v servisni knjigi s tem, da odpravi vse napake na avtomobilu. IN TO je tisto kar me je zmotilo. če pa me zaupaš temu servisu, pa ne vem zakaj si avto sploh peljal k njim.

ti želiš potrjeno servisno knjiigo samo z menjavami olja?

dream on :roll: , spet še eden nategator več, ko se bo prodajal avto in to je tisto, kar me moti pri tej zadevi.

we thrust in dadek

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So feb 02, 2008 3:56 pm

sonček je napisal/-a:
hribovc je napisal/-a:zakaj si nisi vzel časa in bil zraven . Mene so 2x nategnili na japoncu za cel servis -nič naredili in mastno zaračunali. . Trenutno vozim na servise-tri različne znamke povsod zraven in ni problema . (cena servisa padla za 60-70 %) Poznam primere opel -celovška , ford summit lj računi servisov ki so nekajkrat višji od tvojega v obeh primerih zanič turbina -kar se po posredovanju inšpekcije izkaže za veliko potegavščino. avta ne pustim na servisu niti sekunde brez nadzora!!!!!!!!!!!!

To je to, potrebno bit poleg. Me prav zanima kaj vse delajo "mulci" na servisih. Dobri mehaniki so itak že na svojem.

lp

Kaj pisete neke bedarije bit je treba polek pa take stose. Pa kaj mislite da nihce ne dela, da majo vsi cel popoldan casa da bojo v delavnici stali pa gledali serviserje ? En folk dela, tak da s takimi bedarijami se vi pogovarjajte ob sokecu pred poukom...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay So feb 02, 2008 4:20 pm

jaz dobesedno znorim, da mi reče 300eur :evil:
Jaz osebno še nikoli nisem avta servisiral na pooblaščenem servisu in ga niti nikoli ne-bom
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
tili
Novinec

Napisal/-a tili So feb 02, 2008 4:21 pm

Ne sam ta je res dobra, da skoz zravn stojiš. Ponavad je še gdo drug z avtom na servisu in ne delajo vsi na tvojem avtu da je fertik v 5min. Še nisem bil na uradnem servisu, da nebi vsaj 3 ure trajal, pa četut sem sam ole pa filtre meju.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So feb 02, 2008 4:36 pm

Courage™ je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:

lp

Kaj pisete neke bedarije bit je treba polek pa take stose. Pa kaj mislite da nihce ne dela, da majo vsi cel popoldan casa da bojo v delavnici stali pa gledali serviserje ? En folk dela, tak da s takimi bedarijami se vi pogovarjajte ob sokecu pred poukom...

Ne ti men to govort. Jaz avto pelem k mehaniku, ga pustim tam in ga pridem čez par ur iskat.

Uporabniški avatar
DIrk
Novinec

Napisal/-a DIrk So feb 02, 2008 4:39 pm

Sicer ne vem kako je pri ople, vendar za Mercedes ven, da dobiš štempelj v servisno knigo tudi če samo olje menjaš na servisu! Tako da se ne nekaj bunit da mu je prav, da so mu to naredili. Če ni bil domenjen za menjavo zavor, bi ga morali poklicati in obvestiti v kakšnem stanju so.

Drugače pa ne vem zakaj vozite tako stare avte na uradne servise! A mislite da je bolje narejeno kot pri lokalnem majstru?? :?

halo007
Novinec

re

Napisal/-a halo007 So feb 02, 2008 4:56 pm

tili je napisal/-a:Ne sam ta je res dobra, da skoz zravn stojiš. Ponavad je še gdo drug z avtom na servisu in ne delajo vsi na tvojem avtu da je fertik v 5min. Še nisem bil na uradnem servisu, da nebi vsaj 3 ure trajal, pa četut sem sam ole pa filtre meju.

Zanimivo. Moj se je končal v eni uri.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek So feb 02, 2008 5:56 pm

mikimis je napisal/-a:dream on :roll: , spet še eden nategator več, ko se bo prodajal avto in to je tisto, kar me moti pri tej zadevi.

:bow :bow :rofl :rofl

mikimis je napisal/-a:we thrust in dadek

:wiihuu :wiihuu :vrum

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 So feb 02, 2008 6:27 pm

Pooblaščen servis ti lahko zamenja recimo bremze brez tvojega privoljenje če smatra da niso več primerne za na cesto.. zakonodaja je taka.... smo imeli isto sranje pri službenem kangooju, kateri je šel 3 leta nazaj na servis in prišel ven popravlje za 220k tolarjev.. smo neki tečnarili... na koncu pa ugotovili da bi v primeru nesreče zaradi odpovedi bremz kazen lahko plačal serviser... pri zadnjem servisu cliota sem osebno podpisal da smo avto oddali z počeno sp. šipo in da je potrebna menjave saj kot taka ni primerna za vožnjo.. ;)

tak ukrep je seveda izključno zaradi zavarovalnic, slednje pa so take zaradi ljudi katerim se ne da delati in iščejo denar za svoje nesreče z raznimi vratovi ipd.. pa smo tam kjer ni muh... ;)

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 So feb 02, 2008 6:30 pm

jay je napisal/-a:jaz dobesedno znorim, da mi reče 300eur :evil:
Jaz osebno še nikoli nisem avta servisiral na pooblaščenem servisu in ga niti nikoli ne-bom

me zanima kako bi bil pameten če bi kupil nov avto... nič na pooblaščenem servisu... ode garancija pa pa...

Uporabniški avatar
DIrk
Novinec

Napisal/-a DIrk So feb 02, 2008 7:25 pm

mito155 je napisal/-a:

me zanima kako bi bil pameten če bi kupil nov avto... nič na pooblaščenem servisu... ode garancija pa pa...

Zamenjaš samo filter pa olje!! In to je to!

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So feb 02, 2008 7:33 pm

Če že delajo po servisni knjigi serivs, potem zavore ne spadajo pod to. In bi blo tud prav da te obvestijo kako je stanje. Predvsem zato, da ne prideš tja pa nimaš dost denarja. Tak se je meni tud zgodilo na Avto Jarcu v Mb enkrat z Audijem. Takrat pa nikol več.

Sej ni blema, naj menjajo, ampak naj vsaj javijo prej kaj vse, tudi če so zavore.

Drugač pa 90€ lahko tud jaz potrdim, da je bilo dogovorjeno z Dadekom in pa z osebjem na sprejemu servisnem. :roll:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So feb 02, 2008 7:55 pm

DIrk je napisal/-a:
mito155 je napisal/-a:

Zamenjaš samo filter pa olje!! In to je to!

moj avto je zaenkrat videl le uradni servis- prvi 4 servisi- simbio- in je vse zastonj- razen bremz, in bi bil neumen, da ga ne bi vozil tja in bi nekumu plačeval- pa čeprav malo ;)
lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov