Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Ne feb 10, 2008 8:35 pm

Falco' je napisal/-a:to da imaš izkušnje z nemci (čeprav to zame niso, ampak dobro), sem želel povedat, da če imaš določen avtomobil ga zagovarjaš, če si si lastil vso generacja jo še toliko bolj, tukaj gre potem za sentimentalnost in od takšnih "fanatikov" ne moreš pričakovat prave kritike. ;)

pa si se prašu zakaj tolk časa?

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Ne feb 10, 2008 9:20 pm

tema ni bla ustvarjena za prepiranje med znamkami. Če koga ravno zanima imamo pri hiši tako audia kot citroena. nobenga ne kritiziram. Kupujemo avto za mamo. Avto je kot sem že napisal bil priklopljen na računalnik, premerjen z merilcem debeline laka. Avto ima servisno knjigo potrjeno, AVTO IMA ŠE ORIGINAL GUME. Avto je dober, edino cena se mi zdi visoka, pa vas sprašujem samo to. Ali je predrag?.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne feb 10, 2008 9:53 pm

gepl83 je napisal/-a:tema ni bla ustvarjena za prepiranje med znamkami. Če koga ravno zanima imamo pri hiši tako audia kot citroena. nobenga ne kritiziram. Kupujemo avto za mamo. Avto je kot sem že napisal bil priklopljen na računalnik, premerjen z merilcem debeline laka. Avto ima servisno knjigo potrjeno, AVTO IMA ŠE ORIGINAL GUME. Avto je dober, edino cena se mi zdi visoka, pa vas sprašujem samo to. Ali je predrag?.

Ne zameri mi samo vsi so predragi za osnovno opremo :!: nič extra nimajo samo ime in štiri kroge saj ga lahko kupite ni problema samo gledena razred vozila je pa res veliko preveč in še letnik :shock: :ue

warmaster
Novinec

cc

Napisal/-a warmaster Ne feb 10, 2008 9:57 pm

taq so vsi nemci precenjeni... lei če je avto tko lepo ohranjen vam pomoje nebo škoda dat tega dnarja, ker veste da bo avto funkcionero...
vsaj jas mam tak pogled... raje dam kak evro več za lepše ohranjen avto, kot pa kupit neke "drože"

l.p.
Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Re: dd

Napisal/-a Ivan36 Ne feb 10, 2008 10:03 pm

warmaster je napisal/-a:@Falco-->zdej te pa res ne razumem kai hočeš povedati, dj napiši bol jasno...

Htel sem sam povedat da pač vsi nimamo tekih izkušenj z nemci kot pa nekateri člani tega foruma, ki pišejo bolj po načelu baba čula, baba rekla...

Evi iz prve roke pri moji ženi imeli 3 Golfe in enega Transprterja 1.9 TD letnik 94 Golf2 ter 2x Golf 4 eden celo nov 1.9 Sdi Ocean letnik 03 pa zakaj misliš, da so šli na Kombi od Peugeota boxer 2.8HDi 02 Nov ter sedaj novi Citroen Jamper 07 :D :shock: ter leta 05 Meriva 1.7 CDTi Njoy :-P ;) Manj denarja več muzike e to je to.Pa še vzrževanje je cenejše.

Pa še drugi pimer nihovi prijatelji vedno imeli Golfe 3 ter potem novi 4 SDi 05 kaj misliš, da imajo sedaj a? Peugeot 306 1.6 Nov max oprema za 12000€
3. primer vedno na VAG sedaj pa prav nova Astra 1.6 letnik 08 :shock:
Pa vsi so čez 45 let stari hehe nekaj je pol na temu ali ne :?:

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Po feb 11, 2008 12:26 am

Ja ja citroen je pa zakon. Dej dej dej,pejt polirat tista j***a od xm-a.
Teh zgodb jest poznam...strica..k ma od brata....pa je menju...bla bla bla je na milijone. Tih bod,pa furi francoska j***a ,pa bo,a ne?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po feb 11, 2008 12:38 am

primozek69 je napisal/-a:Ja ja citroen je pa zakon. Dej dej dej,pejt polirat tista j***a od xm-a.
Teh zgodb jest poznam...strica..k ma od brata....pa je menju...bla bla bla je na milijone. Tih bod,pa furi francoska j***a ,pa bo,a ne?

pa dj ce nimas kj bl pametnga za napisat nehaj pisat.
Ni vse res kar napišem

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po feb 11, 2008 12:41 am

gepl83 je napisal/-a:tema ni bla ustvarjena za prepiranje med znamkami. Če koga ravno zanima imamo pri hiši tako audia kot citroena. nobenga ne kritiziram. Kupujemo avto za mamo. Avto je kot sem že napisal bil priklopljen na računalnik, premerjen z merilcem debeline laka. Avto ima servisno knjigo potrjeno, AVTO IMA ŠE ORIGINAL GUME. Avto je dober, edino cena se mi zdi visoka, pa vas sprašujem samo to. Ali je predrag?.

Kake gume pa so to? Po več kot 4 letih uporabe? :P Taka guma je nevarna Zzzz

warmaster
Novinec

dd

Napisal/-a warmaster Po feb 11, 2008 8:16 am

@Ivan36--> ja lepo ne, sam nevem zakaj če niso bli zadovoljni, zakaj si je pol umislu dva golfa, če s prvim nisi zadovoln, pol pa še kr enga novga kupiš :D

js sm ti povedu kak je situacija pri nas, pa vem da lep čas ne gremo z nemcev...
no sei ste pa prodali une dve rablene štirice, pa ste lahka kupli 3 nove francoze, čez osem al pa deset let jih boste pa lahka zastonj podarili :D

lei nebom se več kregu, ker itaq bova ostala vsak na svojem bregu

pa še 1x sorry za off :D
Slika

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: nakup audi a3 2003

Napisal/-a KARL ABARTH Po feb 11, 2008 8:29 am

gepl83 je napisal/-a:Za starše kupujemo avto. Našli smo enega na a netu in ga šli pogledat. Avto je drugače dobro ohranjen, pregledali smo ga z računalnikom in testerjem za merjenje debeline laka. Cena je 13.300 €. Zanima me če se vam zdi to veliko, glede na to da za ta denar dobiš že dizla z sicer več kilometri.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1857465

Cena novega A3 začne pri cca 20.000 EUR - o tem govorit je nemogoče brez ogleda in ocene - če drži tvoj zapis o ohranjenosti je sodeč po ponudbi cena primerna.

Sicer pa si lahko natančno določiš ceno novega - glede na opremo v ponudbi - tako boš dobil bolj natančno informacijo o izgubi vrednosti

http://www.audi.si/

LP

Dr.M3
Uporabnik

Re: dd

Napisal/-a Dr.M3 Po feb 11, 2008 10:37 am

warmaster je napisal/-a:@Ivan36--> ja lepo ne, sam nevem zakaj če niso bli zadovoljni, zakaj si je pol umislu dva golfa, če s prvim nisi zadovoln, pol pa še kr enga novga kupiš :D

js sm ti povedu kak je situacija pri nas, pa vem da lep čas ne gremo z nemcev...
no sei ste pa prodali une dve rablene štirice, pa ste lahka kupli 3 nove francoze, čez osem al pa deset let jih boste pa lahka zastonj podarili :D

lei nebom se več kregu, ker itaq bova ostala vsak na svojem bregu

pa še 1x sorry za off :D

Za ta denar ki ga dobiš več pri prodaji pa itak pri nakupu preplačaš.
Res super deal ... 1+1=2 a ne warmaster' :roll:

warmaster
Novinec

dd

Napisal/-a warmaster Po feb 11, 2008 11:08 am

1+1 = 2 ja

Se pravi 2 rablena golfa=3 novi citroeni?

Kai tle ne štima? :shock: :D
Slika

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po feb 11, 2008 11:28 am

dej umiri se malo in malce manj fanboyizma

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Po feb 11, 2008 11:30 am

Evo malo cene teh naših vozil:
Jamper 07 ful oprema tudi senzor za dež 8+1 klima 29.210,48€
Meriva 05 za 14.187,95 €
Golf 03 12.518,78€ Nov Ocean!
Golf 4 01 9.597,73€
Boxer letnik 01 Nov 2.8Hdi 8+1 19.612,75€

Ni take hude razlike med VAG ter ostalimi samo več opreme imajo za ta dnar.
Rabljeni pa tudi niso tako poceni , da bi jih vsak na keš kupil :D 8)

warmaster
Novinec

rr

Napisal/-a warmaster Po feb 11, 2008 2:41 pm

no vidiš, vsaj en k prizna, k večina jih pa nabija da majo nemci nevem kok navite cene. Ko pa začneš primerjat pa lepo vidiš da ni takšne razlike, če pa upoštevat cene rabljenih, pa mislim da se ti povrne.

Ei upam da se po desetih letih ne boste vrnil nazaj na nemce :D
Slika

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po feb 11, 2008 3:11 pm

Warmaster: to kar dobiš "več" pri prodaji, toliko "več" daš pri nakupu novega.

Glede tvoje vrnitve na nemce. Saj če voziš izključno nemce niti ne veš kako se vozi druga vozila. :roll: Znanci vozijo Forde že par generacij (pri nobenem kakšne večje okvare), drugi so na Renaultu in imajo spet srečo - nobenih večjih okvar. Spet nek znanec iz Nemčije vozi novo M5 in je crknil tisti pomozni menjalnik tako, da je pomagala le še avtovleka pri skoraj novem vozilu. Kakor naletiš. Jasno da če voziš VW že od skoz boš po fanboyevsko hvalil to grupo. Spet drugi nekaj tretjega. Nekateri pa gledamo na "performance"/vložen denar. ;)

Sorry master, ampak zasvinjaš vsako tovrstno temo.

on-topic: če so kilometri pravi probaj ceno avtomobila še znižat (če se da) za slabega jurja EUR in to je to. Več glede na (podhranjen) motor in opremo ni vreden.
Kilometri seveda pa niso vse. Zna biti avto s kratkimi relacijami in 10x dnevnim vžiganjem/vgašanjem slabše ohranjen kot kakšen "dolgoprogaš" ;)

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Po feb 18, 2008 5:48 pm

fantje avto smo kupil. Oziroma so ga kupil. Avto je res lep in lepo ohranjen, vendar še vedno ne smemo zanemariti dejstam, da se v njem pelaš kot v gajbici. Ni bil moja izbira, ampak mama si je takšnega zaželela zdj ga pa ima. Prej je imela Xsaro, pa je rekla da se v njej lepše pelje. Ampak hotla je znamko zdj jo pa ima. Saj avta se bo privadla, tako kot sem se jaz. Imel sem prej citroena, sedaj imam pa audia. Tako da se ne boste preveč prepiral: MEN SO PA OBE ZNAMKI VŠEČ. Edin kar me pa mot je pa cena Audi-jev.
Priponke
IMG_0174m.jpg
lep je pa full

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Po feb 18, 2008 9:20 pm

kot v šajtrgi :lol:

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR To feb 19, 2008 2:08 am

gepl83 zdaj si pa čist pokvaril zabavo, ko si povedal, da se slabše pelje kot v xsari.Priznam sem kar malček nejevoljen :D Čestitke za odličen nakup, pa ne se sekirat, ker tisti, ki nabijajo o nerealnih kilometrih so smešni, če pogledamo, da so na netu bencinarji v večini z okoli 40,50 največ 60 tisoč prevoženimi enakega letnika kot je mamin. Želim ji obilo užitkov in čestitke za izbran okus ;)
Fahren bis der Arzt kommt!

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 To feb 19, 2008 3:24 am

Končno en, ki lepo pove da A3 ni nekaj posebnega. Imaš znamko, to je pa to ( :P ). Nič manj, nič več. _Za nekatere to zadostuje, za druge ne.

zdaj si pa čist pokvaril zabavo, ko si povedal, da se slabše pelje kot v xsari

Verjetno je njegova mama vajena mehkobe francoskega avtomobila. In presedlanje na kakega nemca zna bit šok. Sploh s kakimi ostrimi gumami in S podvozjem. :P

stentor: izbran okus pri abm se začne z 4c3er :P Pod tem je bolj pogojnik (A3 - gajbica). :P
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov