gemo je napisal/-a:Kael :
Nisem se probal, ampak sem se vozil-4 leta no 2 leti Z motorjem 1.9-105km, vecinoma 4 potniki polni prtljaznik in klima-1000 km pa je slo brez problema

!!
Naslednji leti pa s tem novim 2.0-140km in prav zarad tega sem pol kupil tega 2.0, ker sem mislil da rabim toliko, sam sem cist pozabil da sem prej vozil po avtocestah ( nemcija) in ne po nasih

! tako da vem zakaj bi se odlocil za 1.9!!! vem pa da se prav lahko vozis v 6, sam tezko pr nas ko imas skoz omejitve

!!!
lp
.
Samo verjetno nisi vozil enako težkega avta: v Leonu (1300 kg) je motor recimo kos opisani teži, da se lahko dostojno peleš. Če gledaš passata, ki je že v osnovi skoraj 200kg težji, se teh 150kg precej pozna. Ko pa še tu zram malo avto naložiš, je pa prava veselica. Se pelješ se še vedno lahko,... To govorim zato, ker je prazen Touran (ki je od passata težji le za enega povprečnega človeka) s tem motorjem katastrofa, brez da bi karkoli noter dal in je vsako prehitevanje umetnost... tako da sem mnenja, da si kar zadel z 2.0 motorjem in 140 KM. Več dejansko, razen če potrebuješ prepovedane potovalne hitrosti in dirkalnik, res ne potrebuješ.
Če pa gledaš z vidika slovenskih cest, je pa dejansko takega avta kot je passat škoda, za naše ceste - idealen avto za slovenske ceste in luknje je en spodoben terenec, ali pa kej podobnega, da brez težav prevožiš vse luknje na cesti, previsoko postavljene robnike, ležeče policaje, katastrofalno narejene železniške prehode in tako naprej. Če pa se omejiš samo na ta kot gledanja na avto in slovenske ceste ter brezvezno postavljene omejitve, ter gost promet, je pa še 105 konjev preveč, ker jih dejansko nimaš kje ponucat... Pred Leonom sem imel ibizo s 60KM in sem tiste konje lahko z vožnjo do punce res zgaral do zadnje sape, saj sem lahko mirno vozil ves čas okoli 100 na uro (kazni niso ble hude, policajev itak nikjer, promet redek, tiste tri dedije si prehitel). Zdej mam spodoben avto, kazni take da te glava boli (sploh k bo nov zakon sprejet) in gužva taka, da četudi grem ob 19.00 k punci oziroma greva oba k njenim staršem na obisk, se več koz 70 na uro vseh 100 km ne uspem peljat. Če bo šlo tako naprej, bi lahko dali na WV pobudo da naj začnejo spet SDI delat.