Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So feb 16, 2008 9:48 am

Nasty je napisal/-a:Sosed ima 2,0 TDI karavan.
Na servisu so mu zatrdili, da je to tovarniška napaka....
.

....bla, bla, bla ....noben od vw/audi ni NIKOLI imel tovarniških napak na turbinah, kakor tudi vpoklica zaradi le teh ne - vse kaj drugega ja, turbine "na veko vekomaj" O.K.

Povej sosedu, da se lahk Porscheju zahvali, da je dobil zastonj novo turbino, ki jo je mimogrede "uničil" sam (za izdih turbine so v 90% krivi vozniki) kajti pri bilokteri drugi znamki, bi se obrisal pod nosom in lepo "skeširal" ne glih skromno število evrčkov...

hartge
Novinec

Napisal/-a hartge So feb 16, 2008 10:16 am

sašo5 je napisal/-a:
Nasty je napisal/-a:Sosed ima 2,0 TDI karavan.
Na servisu so mu zatrdili, da je to tovarniška napaka....
.

....bla, bla, bla ....noben od vw/audi ni NIKOLI imel tovarniških napak na turbinah, kakor tudi vpoklica zaradi le teh ne - vse kaj drugega ja, turbine "na veko vekomaj" O.K.

Povej sosedu, da se lahk Porscheju zahvali, da je dobil zastonj novo turbino, ki jo je mimogrede "uničil" sam (za izdih turbine so v 90% krivi vozniki) kajti pri bilokteri drugi znamki, bi se obrisal pod nosom in lepo "skeširal" ne glih skromno število evrčkov...

Take it easy Saso :D Jah nekateri terajo tkoj hladne masine. Kaj mislis preden avto pride do kupca oz do avto hise, kj se dogaja z avtom?

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- So feb 16, 2008 12:25 pm

Sonny je napisal/-a:Pogrešam pa kombinacijo športnih sedežev z alkantaro in usnjem iz prejšnjih passatov.

Kombinacija usnja in alkantare je še vedno na voljo in sicer je že serijska pri opremi Highline! ;)

bluesman je napisal/-a:Torej,

hvala vsem za napisano. Po prebranem je moj izbor naslednji:

VW Passat 2.0tdi Comfortline, paketa business in exclusive.

V teh dveh paketih je vključeno skoraj vse razen navigacije. A je kdo sprobal novo navigacijo? Baje je kr fina. :roll:

Super avto nameravaš kupiti...s paketoma Business in Exclusive pa tako ne moreš zgrešiti! ;)

Jaz sem imel priložnost preizkusiti novo navigacijo RNS 510 na Touaregu (je pa ista tudi v Passatu, Touranu, Eosu in Tiguanu) in je praktično prva serijska navigacija, ki se jo splača dokupiti.

Pokritost Slovenije je v primerjavi z nekaterimi drugimi serijskimi navigacijami (tudi drugih avtomobilskih proizvajalcev, kjer imaš podrobno pokrito samo Ljubljano in del Maribora, ostalo je pa "divjina") pri RNS 510 odlična! Našlo mi je celo tako fukojebino, ki jo je Garmin gladko spregledal. Ker se navigacijske karte naložijo na vgrajen trdi disk, navigacija deluje izredno hitro in brez nadležnega čakanja. Celoten sistem pa se upravlja preko zaslona občutljivega na dotik - res super zadeva! Če si pripravljen odšteti dodatnih 2000 € ti jo vsekakor toplo priporočam! :!:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty So feb 16, 2008 3:13 pm

sašo5;
omenjeni sosed je redni kupec in lastnik vozil VW s
TDI motorji že nekaj desetletij.
S prejšnjimi vozili VW ni imel nobenih problemov.
S tem Passatom pa te, ki sem jih opisal. Vozil drugih znamk
sploh ne "upošteva". Trenutno čaka na Tiguana. Na leto se
prevozi približno 50.000km.

Avto je še v garanciji. Tudi VW dealer/serviser ni delal nobenih
problemov. Tam so mu rekli da gre za tovarniško napako. Problem
je bil edino ta, da je čakal 2 tedna. Med tem časom, so mu dali pa A5. ;)

Mu bom pa rekel, da mu sporočaš, "da se lahk Porscheju zahvali, da je
dobil zastonj novo turbino, ki jo je mimogrede "uničil" sam
."

Poznam tudi primere, ko so crkavale turbine na Passatih 1.8 T, model BG.
Menjavali so jih pod "garancijo".

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR So feb 16, 2008 3:38 pm

105 konjski se men zdi premalo, je za bolj lagodno vožnjo, ne moreš povsod prehitevat...140 pa izstreli, sploh če ga še načipaš ;) kar se tiče opreme, bi pa jaz vzel kako bolj konkretno, ker sem se že peljal v enem bolj skromno opremljenem, ki me ni prevzel, po drugi strani pa ima od frenda foter takega z svetlo alcantaro in vsem bolj ali manj potrebnim šnik-šnakom - tega se pa ne bi branil :D
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
gemo
Novinec

Napisal/-a gemo So feb 16, 2008 3:55 pm

zdravo!

Naj se jaz dodam komentar! Sam imam novega passat 2.0 TDI-140km karavan! Jaz osebno sem zelo zadovoljen z njim, razen tega ce bi se 1x kupoval bi kupil 1.9-105km!
Razlog pa predvsem preprost-na nasih cestah tezko uorabljas 6 prestavo! :)

Porabo imam od 5.5-do najvec 6l/100km!

Upam da se bos prav odlocil in ti zelim veliko varnih km!

lp

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael So feb 16, 2008 4:59 pm

gemo je napisal/-a:zdravo!
Naj se jaz dodam komentar! Sam imam novega passat 2.0 TDI-140km karavan! Jaz osebno sem zelo zadovoljen z njim, razen tega ce bi se 1x kupoval bi kupil 1.9-105km!
lp

Pa si ti probal vozit 1.9 TDI, da govoriš da bi vzel manjši motor? Npr zadaj dve potovalke, klima, 3 ljudje v avtu? Pomojem si bi premislil. Sicer pa se lahko v šesti pri 100 brez težav pelješ s tem motorjem.

Uporabniški avatar
gemo
Novinec

Napisal/-a gemo So feb 16, 2008 5:12 pm

Kael :

Nisem se probal, ampak sem se vozil-4 leta no 2 leti Z motorjem 1.9-105km, vecinoma 4 potniki polni prtljaznik in klima-1000 km pa je slo brez problema :)!!
Naslednji leti pa s tem novim 2.0-140km in prav zarad tega sem pol kupil tega 2.0, ker sem mislil da rabim toliko, sam sem cist pozabil da sem prej vozil po avtocestah ( nemcija) in ne po nasih :o ! tako da vem zakaj bi se odlocil za 1.9!!! vem pa da se prav lahko vozis v 6, sam tezko pr nas ko imas skoz omejitve :)!!!
lp

.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael So feb 16, 2008 5:30 pm

gemo je napisal/-a:Kael :
Nisem se probal, ampak sem se vozil-4 leta no 2 leti Z motorjem 1.9-105km, vecinoma 4 potniki polni prtljaznik in klima-1000 km pa je slo brez problema :)!!
Naslednji leti pa s tem novim 2.0-140km in prav zarad tega sem pol kupil tega 2.0, ker sem mislil da rabim toliko, sam sem cist pozabil da sem prej vozil po avtocestah ( nemcija) in ne po nasih :o ! tako da vem zakaj bi se odlocil za 1.9!!! vem pa da se prav lahko vozis v 6, sam tezko pr nas ko imas skoz omejitve :)!!!
lp
.

Samo verjetno nisi vozil enako težkega avta: v Leonu (1300 kg) je motor recimo kos opisani teži, da se lahko dostojno peleš. Če gledaš passata, ki je že v osnovi skoraj 200kg težji, se teh 150kg precej pozna. Ko pa še tu zram malo avto naložiš, je pa prava veselica. Se pelješ se še vedno lahko,... To govorim zato, ker je prazen Touran (ki je od passata težji le za enega povprečnega človeka) s tem motorjem katastrofa, brez da bi karkoli noter dal in je vsako prehitevanje umetnost... tako da sem mnenja, da si kar zadel z 2.0 motorjem in 140 KM. Več dejansko, razen če potrebuješ prepovedane potovalne hitrosti in dirkalnik, res ne potrebuješ.

Če pa gledaš z vidika slovenskih cest, je pa dejansko takega avta kot je passat škoda, za naše ceste - idealen avto za slovenske ceste in luknje je en spodoben terenec, ali pa kej podobnega, da brez težav prevožiš vse luknje na cesti, previsoko postavljene robnike, ležeče policaje, katastrofalno narejene železniške prehode in tako naprej. Če pa se omejiš samo na ta kot gledanja na avto in slovenske ceste ter brezvezno postavljene omejitve, ter gost promet, je pa še 105 konjev preveč, ker jih dejansko nimaš kje ponucat... Pred Leonom sem imel ibizo s 60KM in sem tiste konje lahko z vožnjo do punce res zgaral do zadnje sape, saj sem lahko mirno vozil ves čas okoli 100 na uro (kazni niso ble hude, policajev itak nikjer, promet redek, tiste tri dedije si prehitel). Zdej mam spodoben avto, kazni take da te glava boli (sploh k bo nov zakon sprejet) in gužva taka, da četudi grem ob 19.00 k punci oziroma greva oba k njenim staršem na obisk, se več koz 70 na uro vseh 100 km ne uspem peljat. Če bo šlo tako naprej, bi lahko dali na WV pobudo da naj začnejo spet SDI delat.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 So feb 16, 2008 5:37 pm

gemo je napisal/-a:Kael :

lp

.

Če ne gre v 6., pa daš v 5. V čem je problem? Ne razumem. Ni boljše več, kot pa manj?

Uporabniški avatar
gemo
Novinec

Napisal/-a gemo So feb 16, 2008 5:42 pm

Vidis Kael-to sem zelel povedat, da za nase ceste ne rabis kaj vec! :)

RENO911 -seveda je vredu ce imas tud 6, sam ce je ne uporabljas al pa malo(zaradi nasih omejitev), je brezveze kupit 2.0- ce lahko 1.9!!! Al se mogoce motim???

lp

bluesman
Novinec

Napisal/-a bluesman Ne feb 17, 2008 5:02 am

Lep pozdrav,

no ja, saj bom peljal oba preden se bom odločil za nakup. Sem imel včasih BMW-ja 325 in ni bilo nič odveč tistih 176KM. Zdaj sem imel passata z 110KM in je blo tudi ok. Če bom zadovoljen z 1.9 bom pač vzel tega, če pa ne pa 2.0.

Ker nisem (niti malo) diviji voznik, bo res odločil pospešek, ker nimam rad dolgih prehitevanj. Za tovorjnjaki pa se mi tudi ni za vozit. 8)

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Po feb 18, 2008 12:55 pm

gemo je napisal/-a:zdravo!

lp

Kake obrate pa ima 2.0 motor pri 100km/h (v 5. in 6. prestavi)?
Hvala.

bluesman
Novinec

Napisal/-a bluesman Sr feb 20, 2008 5:27 am

Lep pozdrav,

še nekaj me zanima ampak bolj na splošno. Koliko je učinkovita dvo-področna klima? Nisem še imel v avtu in se mi zdi neverjetno, da bi lahko bilo učinkovito na tako malem prostoru.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr feb 20, 2008 8:31 am

bluesman je napisal/-a:Lep pozdrav,

še nekaj me zanima ampak bolj na splošno. Koliko je učinkovita dvo-področna klima? Nisem še imel v avtu in se mi zdi neverjetno, da bi lahko bilo učinkovito na tako malem prostoru.

....verjemi - brez veze...če že je naj bo, da bi pa doplačal za to, je pa bedarija (čez eno režo piha mlačno, čez drugo vroče/mrzlo kako pač nastaviš....) imel sem to na A4 /2001 ter na golfu, ampak v novem audiju tega ne mislim doplačevat(celo 3 conska) 800 eur))...

jony
Novinec

Napisal/-a jony Sr feb 20, 2008 1:39 pm

Bistvo dvo - področne klime je v tem da sama uravnava temperaturo na posamezni strani avtomobila recimo v primeru, ko na eno stran avtomobila sije sonce, na drugo pa ne.

In JE kar uporabna zadeva.
LP

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr feb 20, 2008 4:10 pm

STENTOR je napisal/-a:105 konjski se men zdi premalo, je za bolj lagodno vožnjo, ne moreš povsod prehitevat...

se strinjam.zadnc smo se s taxijem pelali,nov pasat z omenjenim motorjem,pa je bl žalost.
še to: bedasto se mi zdi ko folk kupi nov model avta z najbl švoh motorjem in nič opreme.
bl zarad sosedov,se mi zdi.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr feb 20, 2008 4:11 pm

STENTOR je napisal/-a:105 konjski se men zdi premalo, je za bolj lagodno vožnjo, ne moreš povsod prehitevat...

se strinjam.zadnc smo se s taxijem pelali,nov pasat z omenjenim motorjem,pa je bl žalost.
še to: bedasto se mi zdi ko folk kupi nov model avta z najbl švoh motorjem in nič opreme.
bl zarad sosedov,se mi zdi.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

bluesman
Novinec

Napisal/-a bluesman To feb 26, 2008 7:04 am

Najprej hvala vsem za mnenja. Bral sem test Passata Confortline in me je zmotil stavek, da ta avto ni za ljudi nižje rasti, ker naj nebi mogli najti prave lege za volanom. Glede na to, da spadam v to kategorijo ljudi me zanima, če je kaj resnice v tem?

Trenutno sem službeno odsoten v državi, ki nima avtohiš :roll: in ne morem na probno vožnjo. Zato spet prosim za mnenja.

klasicni
Nov uporabnik

Napisal/-a klasicni Če feb 28, 2008 11:20 pm

Pozdravljeni vsi na forumu!

Tudi jaz se odločam o popolnoma istem zadevi pri Passatu kot bluesman, zato bi se kar pridružil debati. Poleg odločitve med mašino 1.9 in 2.0 me zanima tudi še par drugih stvari.

1. Rad bi si kupil platišča Monte Carlo, pa me zanima a se po vašem mnenju splača kar vzeti športni paket Monte Carlo, ki je malenkost dražji od samih platišč? Dobil bi še zraven zatemnjena stekla, meglenke (ki so že v paketu bussines) in športno podvozje.
2. Pri športnem podvozju me zanima a to močno vpliva na udobje vožnje?
3. Pri sami mašini me pa zanima to, kaj pravite če bi vzel 1.9 in naredil chiptuning? Pa prideš potem blizu moči 2.0?

bluesman a lahko poveš kje si bral ta test za Passata comfortline (link)?

Hvala za odgovore in LP!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov