Dr.M3 je napisal/-a:Celokupno mi je Yaris všečnejši. Nov polo ima notranjost malodane smešno.
Verjetno sovražiš VW, ker za moje pojme ma Polo eno izmed lepših kombinacij notranjosti! Tukaj so Japonci vedno šepali za Nemci, za Italijani pa tako vsi šepajo!
Plusi za Polo-ta so:
prestavno razmerje je dobro za dolga potovanja (140km/h pr 4000 obratih). Novi Clio 1.4 100KM ima višje obrate pri tej hitrosti.
Večji od Yarisa
Kot so že omenili zelo dober menjalnik (mehek, točen...)
Normalni števci (že tradicionalna lepa modro/rdeča kombinacija)
Minusi za Polo-ta:
Servis na 90k res pride okrog 400€. Ampak večina avtomobilov z jermeni ni nič cenejša.
Velika poraba. Zelo težko pod 7L. Rajši celo 8 kot 7.
Z vklopljeno klimo, ga pri speljevanju kar malo pobere.
Plusov in minusov za Yarisa nam našteval, ker me avto nikoli prej ni niti toliko prepričal, da bi vsaj podatke,teste in kataloge pogledal.Skratka nimam pojma o njem.
Še nekatera dejstva:
Polo je kar malce dražji od francoskih tekmecev. Italijane in Japanarje ne poznam kaj dosti.
1.4 75KM 16V (NIMA TREH CILINDROV KOT JE NEKDO UGIBAL), ki ga imam jaz ima sedaj 80k km pa ni bilo na avtu pipano nič razen kolesnega ležaja pri 45k km, za kar pa je poskrbel servis in garancija. Aha, pod minus štejem slabo VW servisno mrežo. Zaradi njih sem se odločil, da po garanciji avto ne servisiram več pri njih.
@bereta: Polo ima mehko kuplongo, ker jo ima hidravlično! Ni več zajle!!!