Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr feb 27, 2008 9:24 pm

C4V4L13R je napisal/-a:. takole je, JTD je svetlobna leta pred renaultom, ko boš videl dci-ja s prek 200 tisoč, se oglasi

daj dokaze pametnjakovič!!!
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Sr feb 27, 2008 9:25 pm

FBR je napisal/-a:
C4V4L13R je napisal/-a:pa glih tisti se oglašajo, k največe skrete furajo. takole je, JTD je svetlobna leta pred renaultom, ko boš videl dci-ja s prek 200 tisoč, se oglasi. sta pa drvarnici oba, tako renault kot fiat, če smo že pri tem.

o čem govorim? vsed se noter pa boš vidu. če te ne moti cenena plastika, polmetrski šalthebl, po možnosti miljon čričkov, ga vzami...

sicer z JTD-jem nimaš kj falit, mislsm da je zdele še malo v prednosti pred tdijem (seveda v primerljivem rangu)

lp

Najprej bo treba naredit 1.000 kilometrov s svojim avtom, potem s Fiatom in Renaultom, potem se boš pa oglašal in pametnjekoval. Žal.

sori harge in ostali za OT, samo, da ti dam na znanje, verjemi, da je že kar krepko čez 1000km za mano, pa ni to ne prvi ne edini avto, ki je (bil) pri hiši, pa tud kakšen folk poznam in marsikaj sem šou probat in pogledat, preden sem se za nakup odloču

kako zgleda notranjost ti pa nahiter ocenim, za to ne rabiš 10k prevozit al?

lp

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Sr feb 27, 2008 9:28 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
C4V4L13R je napisal/-a:. takole je, JTD je svetlobna leta pred renaultom, ko boš videl dci-ja s prek 200 tisoč, se oglasi

pa dokaži ti!

hartge
Novinec

Napisal/-a hartge Sr feb 27, 2008 9:32 pm

Jah predvsem me zanima kolko kaj te masine drzijo? Po koliko km spustijo kaj duso...

Notri oprema je bolj spartanska :( zal... proti VW ima slabso opremo...

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Sr feb 27, 2008 9:33 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:

Da ne boš prehitro prdel v prazno...Statistike so natančne...
http://www.adac.de/Search/SearchResult/ ... okieValue=

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr feb 27, 2008 9:34 pm

@C4V4L13R:
:EE

Ja, si povedal... krepko čez 1000km ;)

Sem mel Fiata 1.9 JTD... motor je zakon, notranjost kakršna pač je, periferija motorja obup. Trenutno z Renaultom sem popolnoma zadovoljen s plastiko (ki je, btw, boljša kot pri Fiatu), motor je enako odličen. Opla (katerega vem da imaš) imajo pri punci (vectra) z točno takim motorjem, kot ga imaš ti in vse kar lahko rečem je to, da je enako cenena plastika povsod okoli... da ne bi slučajno poslušal spet o Fiatovi, Renaultovi, Citroenovi,... plastiki napram švabu...
----------------------------------------------------------------------------
ON:

Če boš kupil fiata, boš dobil veliko oprema za relativno majhen denar, zelo dober JTD motor in z nekaj sreče avto, ki se ne bo kvaril. Jaz pač nisem bil te sreče.

Če bi še jaz izbiral med polotom 1.2 in fiatom 1.9 JTD bi bil slednji definitivno moja izbira! Brez pomisleka ;)

PS: @JEREMIJA79: Dej uredi link, ki si ga pripopal v svoj post, kot se spodobi.

hartge
Novinec

Napisal/-a hartge Sr feb 27, 2008 9:37 pm

FBR
Kaksne tezave pa si imel s Fiatom?

poraba?

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr feb 27, 2008 9:41 pm

FuriousG je napisal/-a:LOL, kako dober odgovor! :roll: Voziš Renault (predvidevam)... že veš kaj je ''dobro''! :roll:

Drgač pa JTD mašince so super. Poraba pri men pri Stilotu okrog 6 do 7, pa ga rad mal poženem. So pa mašince zlo zanesljive... če delaš servise sevede. :)

lp

ke si dubu tako porabo...jst ga kumej držim pod osem, res pa da ga rad stiskam :D
drgač pa se strinjam JTD mašine so super, sem jo imel že prej na alfi in zdj spet na stilotu in dela ko majka...kar se pa fiata tiče - pač za ta denar se dobi kar se dobi

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Sr feb 27, 2008 9:42 pm

FBR je napisal/-a:@C4V4L13R:

Sem mel Fiata 1.9 JTD... motor je zakon, notranjost kakršna pač je, periferija motorja obup. Trenutno z Renaultom sem popolnoma zadovoljen s plastiko (ki je, btw, boljša kot pri Fiatu), motor je enako odličen. Opla (katerega vem da imaš) imajo pri punci (vectra) z točno takim motorjem, kot ga imaš ti in vse kar lahko rečem je to, da je enako cenena plastika povsod okoli... da ne bi slučajno poslušal spet o Fiatovi, Renaultovi, Citroenovi,... plastiki napram švabu...
----------------------------------------------------------------------------
ON:

Če boš kupil fiata, boš dobil veliko oprema za relativno majhen denar, zelo dober JTD motor in z nekaj sreče avto, ki se ne bo kvaril. Jaz pač nisem bil te sreče.

Če bi še jaz izbiral med polotom 1.2 in fiatom 1.9 JTD bi bil slednji definitivno moja izbira! Brez pomisleka ;)

PS: @JEREMIJA79: Dej uredi link, ki si ga pripopal v svoj post, kot se spodobi.

dobro, pametnejši ponavadi odneha, ne bom več komentiral, pa je doma že tadrugi (novejši) renault poleg tačetrtega nemca in še ostalih omembe nevrednih vozil, sam ti ne boš priznal razlike, čeprav vsi vemo da je ;)... :roll:

No fun

pa srečno pri nakupu @hartge

lp

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr feb 27, 2008 9:43 pm

hartge je napisal/-a:FBR

poraba?

Poraba je bila super. 6,1 ne glede na to kaj sem delal... res odlično.

Problemi so bili:
2X sklopka
polsovina
grelne svečke mi niso zdržale niti 4 mesece, da ne bi ena crknila
alternator
tekoči jermen strgal,... vsega se tudi ne spomnim več ...

... pač stvari, ki so mi na dva redna servisa na leto nanesla vsakič vsaj enega izrednega vmes. Daleč pa od tega, da pa je bil avto tako slab... pač je potreboval malo več servisiranja in glede na to, da pooblaščeni servis ni bil drag, je šlo še s toliko manj glavobola vse mimo.

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Sr feb 27, 2008 9:46 pm

FBR je napisal/-a:
hartge je napisal/-a:FBR

poraba?

Problemi so bili:
2X sklopka
polsovina
alternator

... pač stvari, ki so mi na dva redna servisa na leto nanesla vsakič vsaj enega izrednega vmes. Daleč pa od tega, da pa je bil avto tako slab... pač je potreboval malo več servisiranja in glede na to, da pooblaščeni servis ni bil drag, je šlo še s toliko manj glavobola vse mimo.

Kaj si pa s sklopko delal???

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Sr feb 27, 2008 9:47 pm

FBR je napisal/-a:@C4V4L13R:

-

ma pa opel vectra dost boljšo kvaliteto plastike kot ostali (če govorimo seveda tle o modelu nad 2003)

hartge
Novinec

Napisal/-a hartge Sr feb 27, 2008 9:47 pm

Hhmhm vidim da nekateri imate dobre nekateri slabe izkusnje...

Poraba je kar ugodna...
cepraw mi ne gre u glavo kako so lahko italjani tko grdo not nardil :(

Sej plus je tud da so servisi pocen

Po kolk km spustijo kj duso masine

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr feb 27, 2008 9:48 pm

JEREMIJA79 je napisal/-a:Kaj si pa s sklopko delal???

Hehehe... nič takega...verjemi....

Prvič je šla, ker je bila že obrabljena, drugič, čez pol leta, je pa olje po njej teklo in je bila toliko mastna, da je bila za stran.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Sr feb 27, 2008 9:53 pm

hartge je napisal/-a:Hhmhm vidim da nekateri imate dobre nekateri slabe izkusnje...

Poraba je kar ugodna...
cepraw mi ne gre u glavo kako so lahko italjani tko grdo not nardil :(

Sej plus je tud da so servisi pocen

Po kolk km spustijo kj duso masine

no, ne vem za fiata, ampak alfa ima načeloma isto JTD mašino in pri 240k mi je še zmeri delala brez najmanjših problemov

hartge
Novinec

Napisal/-a hartge Sr feb 27, 2008 9:53 pm

Jah drzte pesti :D da dobim kaj dobrega...

predvsem se mi gre zato da se vozim poceni.. pac studentski life pa to :)

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Sr feb 27, 2008 10:08 pm

Jaz si lastim Stilota MW 1.9JTD 115KM. Kaj naj rečem, poraba pri srednje umirjeni kombinirani vožnji je 5.5. Motor lepo zvezno vleče, ni čutiti takega šusa kot pri TDI-ju, ko prime turbina. Zvočna izolacija avta je povprečna, vendar daleč od tega da ne bi omogočalo prijetne vožnje.
Materiali v notranjsti so mi všeč, posebej armaturka ker ne deluje plastično.
Sedeži so povprečni, ko se jih navadiš so ok. Pozicija za volanom mi je všeč, ker se sedi malo višje in je preglednost tudi dobra.
Zankrat se mi niso pojavili nikakršni črički v notranjsoti. Z avtom sem več kot zadovoljen, je pa to moj 3. Fiat zapovrstjo ter prvi dizel :D

Uporabniški avatar
djoti
Novinec

Kraj: anhovo

Napisal/-a djoti Sr feb 27, 2008 10:29 pm

[quote="FBR"][quote="hartge"]FBR

poraba?[/quote]

Problemi so bili:
2X sklopka
polsovina
alternator
[/quote]

Vsake 4 mesece?? kako ti pa je to uspelo pri dizlu
Mam stilota in poraba je pri umirjeni vožnji okol 5l, malo bol dinamična vožnja od 5.5l do 6, dinamična pa tja do 6,5l. Plastika v notranjosti je prow ok dobro pri izdelavi vrat se bi lahko malo bl potrudili, nobenih čričkov razn v levem blatniku so bili pa še te sm odpravu ker je pleh drsal po luči. In mi je žal, samo polo ma dosti slabšo plastiko v notranjosti kot punto (letnik 2000).
Pa za isto ceno 2krat več opreme kot kak nemc ;).

edo-lj
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a edo-lj Sr feb 27, 2008 10:35 pm

OFF: bedni ste usi k se tle prepucavate neki .. pjte na cesto pa se kregite:D

ON: drgač pa morm pohvalt Fiat,res niso slabi .. pač normalno je da se vsak zavzema za svojo znamko avtomobila,seveda vsak reče tist kar sliš od prijateljevega prijatelja;) .. tko da če niste probal Fiat-a IN Renault-a pol raj tih bodte .. jest še nism pelu Renault-a tko da bom raj tih .. so mi pa nasploh Fiat-i lepši kot Renault-i (razen Punto-ta) že zaradi same zunanjosti :-P :idea:

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Sr feb 27, 2008 10:38 pm

kje vam rata spravt porabo pod 7 ...to se moraš res penzjonersko vozt, pol bi mogoče šla na 6 :?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: whitee in 10 gostov