Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To mar 04, 2008 5:20 pm

Če bom hotel višje sedenje bom kupil land roverja.
Vi se pa kar vozite v modusih. Še vedno sem mnenja, da ne zmorejo nič več od navadnega hatcha.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

sa
Nov uporabnik

Napisal/-a sa To mar 04, 2008 10:35 pm

bass je napisal/-a:Otrok in voziček gresta brez težav v vsak avto.
Bolj je pomembna kvadratura in pa layout prtljažnika kot pa dejanski volumen.

S prvim stavkom se nikakor ne morem strinjati, z drugim se.

1. Ko daš voziček v prtljažnik, ti ostane še nekaj prostora le v karavanih in večjih vozilih, nikakor pa ne v avtomobilih kot npr. astra&co, kaj šele še nižji razred. Današnji zloženi vozički vzamejo relativno veliko prostora. Ko otrok malce zraste, imaš še vedno voziček marelo, ki vzame manj prostora, začneš pa tovoriti razne rekvizite, kot je tricikel, ipd. Seveda se stvari postavijo na glavo, če dobiš še enega otroka, itn.

2. Vsekakor je potrebno pred nakupum vozila tudi preizkusiti, ali lupinico, ki jo uporabljaš nekje do 9 meseca, sploh lahko tritočkovno pripneš. V nekaterih vozilih so varnostni pasovi (pre)kratki, da bi jo ustrezno pripel, še posebej srednji.

Sicer pa je o tem že tekla podobna debata na temo karavan proti enoprostorcu. Pa ne govorim na pamet, imam tri majhne otroke ;) , da ne bo kakšnih nesporazumov.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Sr mar 05, 2008 9:36 am

bass je napisal/-a:
KARL ABARTH je napisal/-a:
bass je napisal/-a:
Modus je pa najprej nagravžno grd, potem je počasen in okoren in potem je še enkrat grd. Otrok ti bo cel avto pokozlal, ker je tako grd.

Uglavnem vzemi karavana, če se ti že gre za neko prostornost, boš vsaj avto imel.
Pa prostora tudi več kot v kakem modrekusu ali pa corsi.

OFF: Sprašujem se ali te je kakšna brhka mamica z MODUS-om polnim mularije in tovora iz šopinga za šalo prehitela, pa si v svoji »športni« ALFI ostal z dolgim nosom ? Ali ti je bilo potrebno celo pleničko na »ta zadnji« zamenjat od silnega strahu in presenečenja, da imaš toliko o tovrstnih izkušnjah (kozlanje, drekusu … ) povedat ?

Človek te sprašuje po izkušnjah z MODUS-om oz »… prostoren(družinski) in ne prevelik avtomobil, ki se znajde v mestu … » - tvoje pljuvanje po avtomobilu, ki mu je všeč – zanj po mojem prepričanju nima nikakršnih koristi.

Pa en pameten avto si nabavi, da ti ne bo »ego« uničilo – hitrejših enoprostocev je veliko in vsak dan več jih bo.

ON: Glede odločitve je najbolje, da pregledaš in testiraš – pa se na podlagi vtisov odločiš MODUS:GRAND MODUS
Dobra opcija se mi zdi novi KANGOO, ki je sicer nekoliko dražji (cca 1000 EUR) in večji (cca 20 cm v dolžino) – bi ga pa osebno v tej kategoriji : prostoren(družinski) + RENAULT - najverjetneje izbral.

LP

Napisal sem svoje izkušnje ...

... ker si ti sovražno nastrojen proti italijanom ....

Napisal sem svoje mnenje, in moje mnenje je, da je modus daleč od avtomobila ter da so ljudje, ki ga vozijo brez okusa, menda imam pravico do svojega mnenja, ne glede na to ali je v skladu s tvojim mnenjem ali mnenjem koga drugega?

Tvoje izkušnje ? Dvomim – če zapišeš » Otrok ti bo cel avto pokozlal, ker je tako grd. » nikakor ne gre za izkušnjo ampak zgolj neokusno izražanje.

Tako kot tista o meni : »sovražno si nastrojen proti Italijanom « - predvsem boš moral še marsikaterega Italijana vozit, preden boš lahko komentiral moje izkušnje z njimi.

Glede zadnjega ; lastniki MODUS-a – ljudje brez okusa.
Si pomisli, da si lahko za njih - sodeč po tvoji logiki - brez okusa predvsem ti ?

LP

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če mar 06, 2008 2:16 am

Mogoče po njihovi logiki, a po nekih splošnih merilih estetike se preprosto ne da trditi , da je modus blizu česarkoli lepega, kvačjemu nasprotno, pa se lahko razpočiš od filozofiranja in zagovarjanja (kot ti je v navadi).

Glede mojega izražanja - ravno toliko je vulgarno kot je modus vulgarno grd. Zato menim, da je v tem primeru to dvoje dobra kombinacija, tak izbor besed v tem primeru bolj slikovito ponazori "estetiko" modusa.

Ne zdi se mi pa, da si tako nevešč komuniciranja, da se moraš posluževati poceni trikov kot je jemanje besed iz konteksta, ter spletno napihovanje ozr. važenje o svojih vozniških izkušnjah - ali pač?
Namišljena dolžina tvojega vozniškega staža (ozr. penisa) nikogar ne zanima.

Če pa že citiraš, vsaj citiraj celo poved. Spodaj si lahko ogledaš praktični primer citata v obliki povedi.

bass je napisal/-a:Sicer pa ni razloga, da se spuščamo v osebne žaljivke, samo zato, ker si ti sovražno nastrojen proti italijanom. ;)

Ne vem na koga si konstantno tako jezen. Saj ti nihče nič noče, zato ne rabiš vsakega mnenja vzeti za osebni napad. Dejstva ostajajo dejstva ne glede na tvojo borbo, pa če si to pripravljen sprejeti ali ne.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

montblanc
Nov uporabnik

Napisal/-a montblanc Če mar 06, 2008 10:07 am

Sam osebno sem vozil Modusa na testni vožnji in sicer 1,6 16v avtomatik. Sam menjalnik me ni prepričal sam kaj se pa glede prostornosti tiče mu pa ni para. Če boš imel možnost priporočam da ga vzameš s strešnim panoramskim steklom, stvar deluje še bolj prostorna. Sem opazil tudi primitivne komentarje manj inteligentno razvitih ljudi ki se imajo za "splošno merilo estetike"???? Trenutno sem lastnik AlfaRomeo GT 1.9 M-JET DISTINCTIVE še prej GTV. Z boljšo polovico ravno tako iščeva okreten prostoren avto za po mestu in nama je Modus še najbolj všeč. Torej bosta pred hišo stala tako zelo "opevana" Alfa in Modus. Vsake oči imajo svojega malarja sam enim to ne bo nikoli jasno.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Če mar 06, 2008 10:32 am

sa je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Otrok in voziček gresta brez težav v vsak avto.
Bolj je pomembna kvadratura in pa layout prtljažnika kot pa dejanski volumen.

S prvim stavkom se nikakor ne morem strinjati, z drugim se.

1. Ko daš voziček v prtljažnik, ti ostane še nekaj prostora le v karavanih in večjih vozilih, nikakor pa ne v avtomobilih kot npr. astra&co, kaj šele še nižji razred. Današnji zloženi vozički vzamejo relativno veliko prostora. Ko otrok malce zraste, imaš še vedno voziček marelo, ki vzame manj prostora, začneš pa tovoriti razne rekvizite, kot je tricikel, ipd. Seveda se stvari postavijo na glavo, če dobiš še enega otroka, itn.

Lej, midva imava Getza, pa notri brez problemov spraviva ogrodje vozička (res da moram sneti kolesa dol, kar mi vzame vsega 10 sekund), košaro od voza pa še plac ostane za kakšno srednje veliko torbo.. in ja, vse to se stlači pod polico, je ni treba dol jemat. Lahko bi še kakšno stvar stlačil tudi v košaro, ker je tam pač prazen plac. Torej hočem rečt, da se da vse, samo malo volje in inovativnosti, pa se najde prostor. Zaenkrat še nismo šli kam za več dni, ampak tudi takrat se bo dalo vse notri stlačit, pa še montano bomo na streho vrgli.
Še nekaj, potem pa res neham z offtopicom: ko sem bil še precej mlad, smo šli na morje jest, sestra, foter, mat in teta in to v dobri stari bolhci, pa še tamalo bivalno prikolico je vlekna za seboj. :shock: Jap, to je čista resnica. Danes so vam pa karavani z 1,5+ m3 prostornine premajhni... lepo vas prosim.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če mar 06, 2008 1:21 pm

montblanc je napisal/-a:Sam osebno sem vozil Modusa na testni vožnji in sicer 1,6 16v avtomatik. Sam menjalnik me ni prepričal sam kaj se pa glede prostornosti tiče mu pa ni para. Če boš imel možnost priporočam da ga vzameš s strešnim panoramskim steklom, stvar deluje še bolj prostorna. Sem opazil tudi primitivne komentarje manj inteligentno razvitih ljudi ki se imajo za "splošno merilo estetike"???? Trenutno sem lastnik AlfaRomeo GT 1.9 M-JET DISTINCTIVE še prej GTV. Z boljšo polovico ravno tako iščeva okreten prostoren avto za po mestu in nama je Modus še najbolj všeč. Torej bosta pred hišo stala tako zelo "opevana" Alfa in Modus. Vsake oči imajo svojega malarja sam enim to ne bo nikoli jasno.

To, ima vsak svoj okus, pa tudi če je slab, je meni popolnoma jasno.
Vam pa ni jasno, da estetika ni enako uporabnost in da sta to dva čisto različna pojma. In da je to malo kar pri modusu dobiš v merilu uporabnosti bolj slaba tolažba, prebogato preplačaš to majhno prostorsko prednost v merilu estetike ozr. odsotnosti le te.

Ampak ti, @montblanc -v svojem primeru konkretno- postavljaš renaultove hišne oblikovalce ob bok svetovno priznanim oblikovalskim hišam, kot so Bertone(GT) in Pininifarina(GTV),potem pa meni očitaš primitivne komentarje? :lol:
Da ne omenjam, da se spuščaš na nivo nekih osebnih žalitev na podlagi površno prebranega teksta.
Kolega, vprašaj se še enkrat kdo je tu primitiven.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če mar 06, 2008 1:40 pm

Obstaja boljši Modus od Modusa (ali GModusa) in to je njegov bratranec Nissan Note. Je lep in skladen - relativno - proti Modusu, ki to dejansko ni (predvsem zato in zaradi cene se Modus slabo prodaja, Note pa dobro - če to kaj pove), v njem se sedi bolje kot v Modusu itd. Verjetno en najboljših manjših, a prostornih in tudi drugače solidnih avtov.
Preizkusna vožnja!

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če mar 06, 2008 4:43 pm

Mater ste otročji! dajte se rajš na privat prepirat, tuki pa kake pametne nasvete..... Pa tisti, ki jim je kakšen avto grd, bolje da sploh ne odgovarjate na zastavljeno vprašanje....

Mslim, kot v vrtcu se nekateri obnašate....
Slika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe mar 07, 2008 10:13 am

Najbolj bedno se mi zdi, ko se začnete prepirat o obliki, ki je dejansko daleč najbolj subjektiven del splošne ocene nekega avta in zato posledično še najmanj merodajen. @bass, če so tebi všeč alfe vse lepo in prav, smo veseli zate, ampak ne prepričuj ljudi v nasprotno, če imajo pač svoje prepričanje oz. svoj okus. Estetika je zelo širok pojem in težko merljiv ali kako naj se še izrazim... Pa tudi, če veljajo neka splošna "pravila" kaj je estetsko in kaj ne, si morda pomislil, da enim dol visi za obliko in se odločajo na podlagi drugih kriterijev?

Drugače tudi meni osebno Modus ni všeč in niti slučajno ne bom eden tistih, ki bodo ob prvem in po možnosti edinem otroku po vseh štirih leteli kupovat bilokaterega enoprostorca (kar počasi že ratuje SLO nacionalni šport) - osebno so mi veliko bolj všeč športne limuzine (nekaj takega imam tudi sam), ki imajo več kot dovolj prostora za družinske potrebe. Ampak še vedno ne bom prepričeval ljudi, da so avti kot npr. Modus, Meriva, Scenic,... grdi, ker kot rečeno vsake oči imajo svojega malarja. :idea:

Če še komu ni jasno, da je oblika (estetika) avta subjektivna, mu pač ni pomoči. :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe mar 07, 2008 10:35 am

Tle je problem v starših, ne v otrocih. Enim tud kombi ne bi bil dost tolk rekvizitov morajo s sabo vlačt. Ko sem bil jst mejhen smo mel doma fičkota pa ni blo nobenih problemov, tud na morje smo šli normlano z njim, zdej so pa nekateri tako razvajeni da morajo pol otroške sobe s sabo peljat :roll:

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe mar 07, 2008 11:37 am

Polo78 in ban: se z obema strinjam. Jaz osebno gledam na obliko in materiale v notranjosti na koncu, oz ne igrajo kakšne posebne vloge.
Prva lastnost, ki jo gledam je dobljeno/ceno, potem zanesljivost in varnost. V procentih vpliva recimo: 50, 25, 25%.

LP

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe mar 07, 2008 1:53 pm

Polo78 je napisal/-a:... Ampak še vedno ne bom prepričeval ljudi, da so avti kot npr. Modus, Meriva, Scenic,... grdi, ker kot rečeno vsake oči imajo svojega malarja...

Čutim se dolžnega popraviti take zmote, nekako skušam reševati ljudi pred njihovim slabim okusom. :-P
Če pa kdo reče, da oblika ni pomembna pa tudi razumem.
Samo ne mi potem opravičevat slabe oblike s kvaziuporabnostjo, ki dejansko ne obstaja.
Mejte j***a pa naglas povejte: "Vozil bom grd avto, baš me briga, meni je vredu."
Ne mi pa mučkat in se opravičevat v stilu: "Kupil bom modusa, zato ker mi je všeč, pa še fuuul je uporaben!"

To je pač laž ozr. neresnica, jaz pa ne maram laganja, tudi če nekdo laže sam sebi. ;)

montblanc
Nov uporabnik

Napisal/-a montblanc Pe mar 07, 2008 4:07 pm

Bruh!! :cry

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Pe mar 07, 2008 8:31 pm

Meni se pa modus zdi prav zanimiv. Sicer se mi starejši model zdi lepši, mladostnejši in na pogled bolj navihan od sedanjega, mi tudi ta ni slab.
Kupiti ga pa vseeno nimam namena, ker če se bom odločil za enoprostorca, bo ta malo večji od modusa, če pa ne bo enoprostorec, pa tako ali tako ne bo v izboru.

bass je napisal/-a:Kaj ste vsi tok bolani, ko pride otrok pa hitro po enoprostorca, dejte ga no srat. :roll:

Ko imaš otroka ti enoprostorec pred vsemi ostalimi avti predstavlja precejšenj luksuz. Zaradi višjega sedenja ne samo, da sam lažje vstopaš in iztopaš, ampak tudi otroka lažje daš v sedež in iz njega, saj se pri tem manj sklanjaš. Tudi voziček zaradi večjih prtljažnih vrat lažje in v manj razdrtih kosih natovarjaš.
Sam bom, ko bom zvedel, da prihaja otrok zagotovo kupil enoprostorca (če ga ne bom že prej), saj se mi poleg kangooja in berlinga zdi najuporabnejši.
bass je napisal/-a:Uglavnem vzemi karavana, če se ti že gre za neko prostornost, boš vsaj avto imel.

Beri zgoraj, enoprostorec je veliko uporabnejši.

bass je napisal/-a:Če bom hotel višje sedenje bom kupil land roverja.

Sam pogosto vozim hatchbacke, enoprostorce in SUVe in 100% se najlažje vsedem enoprostorca in tudi izstopam iz njega najlažje. Pa tudi razne babice, stare tete in sosede, ki jih ob priliki kam zapeljem, enoprostorca najbolj pohvalijo.
Problem pri džipekih je, da so pa previsoki in da se moraš, ko lezeš vanje dvigniti, da se lahko vsedeš. Prav posebne artistične sposobnosti pa rabiš, ko je džipkova zunajost umazana, ti pa želiš ohraniti čiste hlačnice. Poskusi kdaj, pa povej potem.

ban je napisal/-a:Glede na to da si že ople gledu bi mogu kako merivo pogledat, ta je bolj v rangu modusa kot pa astra/corsa.

Merivo ima mami in z njo ni preveč zadovoljna. Je precej dolgočasna, kar naprej svetijo kakšne lučke za nizek nivo te ali one tekočine, ima milijon opozorilnikov od nezategnjene ročne zavore ob ugasnjenem avtu do tistega, ki piska, ker ob ugasnjenem avtu ročke za smernike nisi vrnil v začetni položaj, nima pa opozorilnika za nezaprta vrata. Sistem zadnjih sedežev je sicer domisln, a ne preveč kvalitetno izdelan in takrat, ko potrebuješ podrte zadnje sedeže in ravno dno prtljažnika precej zamuden in neroden.

monster_d je napisal/-a:Tole z menjavo zarnice da moras demontirat odbijac se pa strinjam, sem ze dvakrat delal tole, najprej desno zarnco pol pa se levo. Zaj nevem ce crkujejo tako pogosto ali pa sem jaz takega v roke dobo :D

Žarnice so vse težje dostopne in počasi jih bomo vozili menjavat na servis. Za toyoto vem, da ti pri novem yarisu da garancijo na žarnice. Verjetno tudi zato, ker je za menjavo potrebno razdreti pol avta.

Sevničanu: Kot so ti svetovali si pojdi pogledat še bratranca Noteja, pa ju primerjaj. Imam občutek, da sta si tako močna konkurenta, da izbira ne bo preveč lahka.

Uspešen nakup ti želim!
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Po mar 24, 2008 10:21 am

Najprej hvala vsem tistim, ki ste podali uporabne komentarje. Tisti, ki pišejo o subjektivnih zadevah in še to na ravneh 10 letnikov, pa ne bom upošteval in jih bom spregledal.

Kot sem na začetku napisal, me je zanimalo mnenje tistih, ki novega Grand Modusa poznajo, vedo kaj več o novem motorju TCE in podobno. Zanimalo me je če so se pri njih pojavljale kakšne večje serijske napake itd. Pa ne mi govorit o tem da vsi renaulti crkujejo, mojemu kolegu so na novem Golfu 4 menjali celotni motor, ker je nek kondens notri prišel in mu je celi motor zaribal. Menjali so mu pod garancijo, vendar vseeno. Pri tako množični proizvodnji kot jo poznamo danes ni čudno, da pride do kakšnih težav. S tem sem se sprijaznil, če bi pa kje obstajala kakšna znamka, ki mi zagotovi, da bo avto 100% deloval brez napak, ga takoj kupim.

Še nekaj na obliko Modusa. Ne vem kako kaj poznate razlike med navadnim Modusom (ki mi ni všeč) in Grad Modusom. Prvega ne bi kupil, ker mi ni všeč. Ga pa vsekakor ne bom popljuval, ker bi s tem pljuval po ljudeh, ki ga imajo in jim je všeč. Grand Modus je večji, ima spredaj in zadaj novejše luči, dodatn krom itd.

Nissan Note sva s punco takoj črtala iz seznama, ker nama preprosto ni všeč. Sem se peljal v njem in me ni prepričal.

Še enkrat bova šla na testno vožnjo z Grand Modusom in če bodo še vedno enaki občutki, kot pri prvi vožnji potem ga bova vzela.

Vzela pa bi Grad Modus 1.2 TCE 100KM, Dynamique oprema:

- 2x Stranski varnostni blazini spredaj in 2x varnostni zavesi
- Pirotehnična zategovalnika zadaj
- ABS s sistemom pomoči pri zaviranju v sili
- Blokada motorja
- Centralno zaklepanje z daljinskim upravljanjem
- Električni pomik stekel spredaj-impulzni
- Električni pomik stekel zadaj
- Samodejna klimatska naprava
- Potovalni računalnik
- Nastavljiv volan po višini
- Servo volan
- Volanski obroč oblečen v usnje
- Voznikov sedež nastavljiv po višini z žepi na hrbtni strani
- Drsna zadnja klop
- Deljiva zadnja klop 1/3 - 2/3
- Halogenski žarometi z dvojno optiko
- Ročni 5-stopenjski menjalnik
- Dnevne luči
- 3. zavorna luč
- Radio CD MP3 4x15W z upravljalnikom ob volanu
- Zatemnjena stekla
- Zunanji ogledali v barvi karoserije
- Električno nastavljivi in ogrevani zunanji ogledali
- ALU dodatki v notranjosti
- Odbijača v barvi karoserije z zaščinimi letvami v barvi karoserije
- Meglenki spredaj
- Oblazinjenje Dynamique
- Predal pod sovoznikovim sedežem
- Rolo prtljažnega prostora

Dodatno bi vzela komplet odlagalnih prostorov ( v stropu vozila, armaturki itd.)

Nekaj slik za tiste, ki ne poznate razlik med navadnim Modusom in Grand izvedbo:

Slika

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Po mar 24, 2008 11:04 am

pojdi pogledat še forda fusiona, smo ga mel na testni, men se precej bolj dopade kot modus, ki je v garaži že 3 leta ;)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po mar 24, 2008 11:43 am

sevnican je napisal/-a:Grand Modus je večji, ima spredaj in zadaj novejše luči, dodatn krom itd.

čaki čaki. Ti primerjaš starega modusa z novim Grande Modusom?

Stari Modus:
Slika

Novi Modus:
Slika

Novi Grand Modus:
Slika
Slika

Uporabniški avatar
jurcek3
Novinec

Napisal/-a jurcek3 Po mar 24, 2008 12:11 pm

jst ti svetujem da vprasas za mnenje na renault forumu (ce se nisi) ker tam ljudje spoznajo najbols renaulte :)

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo To mar 25, 2008 2:31 pm

In...se je kaj nabavlo?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov