Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Cobra1
Novinec

Napisal/-a Cobra1 To mar 04, 2008 9:43 pm

Jst osebno Audija. Je nor avto.

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy To mar 04, 2008 10:32 pm

Somebody_new je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:
Somebody_new je napisal/-a:Volvo, BMW (oba imata zelo dobre dizelske motorje)!

čisto vsi avti majo dobre motorje, kater je pa bolši je pa pomoje brezveze debatirat..

pač kaj se komu bol dopade, testna vožnja, prostornost, poraba

Mercedes malo zaostaja!

sploh pa mercedes ni vec avto, kakrsen je nekoc bil.

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson To mar 04, 2008 10:56 pm

lexus maybe?

http://www.lexus.si/index.php?page=is

tu maš v desnem zgornjem kout cene in se gibljejo okol 40k eur, boš pa vseekakor eden redkih s tem avtom, torej skor bolj ekskuluzivno za ta denar ne najdeš kaj boljšega, o kvaliteti lexusov je blo pa že dovolj povedanega, odločitev je tvoja, za tvoj denar bi js uzel IS-a, al pa bi še malo počakal, da bi audiju padla cena, lp

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 To mar 04, 2008 11:34 pm

Dober predlog!
S tem da boš imel za 40k EUR full option avto s HI-FI sistemom, usnjem, navigacijo, gretjem sedežem itd.

CEO-3
Nov uporabnik

Napisal/-a CEO-3 To mar 04, 2008 11:59 pm

Mercedes Benz JE AVTO, OSTALO JE LE PREVOZNO SREDSTVO :twisted:

Tega stavka se nisem spomnil jaz, ampak mnogi taksisti ki so imeli že in audija in Merca in še marsikakaj drugega... ;)

Da pa ne bo tale stavk zvenel preveč snobovsko, ti priporočam enostavno eno testno vožnjo z vsemi naštetimi avti in boš videl kaj sem mislil 8)

Kar se pa tiče predloga o Lexusu : ni slab avto, sploh glede kvalitete...vendar teli riževi narastki zame nimajo duše, pa še poročil se boš z njim, ko ga boš prodajal in ceno bo zgubu še ene 15 posto več kt en nemc in še ene 5% več, ker ni Merc...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr mar 05, 2008 12:29 am

CEO-3 je napisal/-a:Mercedes Benz JE AVTO, OSTALO JE LE PREVOZNO SREDSTVO :twisted:

Tega stavka se nisem spomnil jaz, ampak mnogi taksisti ki so imeli že in audija in Merca in še marsikakaj drugega... ;)

Da pa ne bo tale stavk zvenel preveč snobovsko, ti priporočam enostavno eno testno vožnjo z vsemi naštetimi avti in boš videl kaj sem mislil 8)

Kar se pa tiče predloga o Lexusu : ni slab avto, sploh glede kvalitete...vendar teli riževi narastki zame nimajo duše, pa še poročil se boš z njim, ko ga boš prodajal in ceno bo zgubu še ene 15 posto več kt en nemc in še ene 5% več, ker ni Merc...

OK no :D Mercedes je že od novega doma...... ampak mene ne prepriča. Mi je bil Audi dost bolj všeč....pa tudi sedaj bi gledal za audijem....če bi pa izbiral jaz pa mi ni treba povedat kaj bi izbral. :P
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

warmaster
Novinec

xx

Napisal/-a warmaster Sr mar 05, 2008 9:26 am

audi definitivno, pa po možnosti 2,7, alternativa pa je mercedes, ostalo pa nevem no :D
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr mar 05, 2008 9:55 am

Vidm da ste vsi bolj za audija, potem pa za volvota in bmw, na koncu je pa mercedes. Tud men je audi nekako No.1, tako da bi znal na koncu bit izbran. Hvala za vsa vaša mnenja, tema gre pa lahko pod ključ zaradmene. :vrum

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Sr mar 05, 2008 10:22 am

Meni osebno bi veliko bolj pasal s60 kot pa, da bi si nabavil ta novega Audija, Mercedesa, BMW-ja, ker te je pol non-stop strah da ti ga ne bo kdo podrajsal, kje boš parkiral in kako boš stalno pogledoval čez okno, če je vse ok. Pa še desetkrat predrago, tako pa imaš zelo optimum avtek (s60) in si miren pa še "TheStroj" je.
Ampak vsak ima avto za nek drugi namen, tako da je to samo moje stališče.

Primer:[/img]
Priponke
s60.JPG

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr mar 05, 2008 10:57 am

sem pogledal notranjost novega mercedesa pa audija, zdi se mi da gredo v napačno smer...
grda mi je notranjost namreč, preveč monotona..

meni je lep s-40
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1845832

CEO-3
Nov uporabnik

Napisal/-a CEO-3 Sr mar 05, 2008 11:11 am

kot rečeno, pojdi peljat vsa ta vozila, potem ti bo takoj jasno kaj boš kupil.
Takole samo iz slike in podatkov, je brezveze govoriti.

Jaz sem vozil vsa ta omenjena vozila in se skrijejo proti Mercedesu, spet je najlepše skombiniral športnost,udobje in luksuz. Poleg vsega ima najbolje poskrbljeno glede varnosti ter še design je 100x lepši od vseh ostalih.

Kot rečeno, Mercedes je edini avto tukaj.

Volvo ni slab, a je že prežvečen in naslednje leto pride nov.
O riževih narastih sem ti že povedal (brez duše in ko ga hočeš prodati se poročiš z njimi oz. ga daš toliko bolj pod ceno kot nemca, čeprav je bila cena novega ista)
Audi pa je zame le našminkan VW in nič drugega. Imamo doma nevem kakšnega audi a6, pa se skrije proti BMW in Mercedesu.
Vedi da je od vw-ja in platforma in motorji in elektronika in menjalniki in še celo nekaj karoserijskih delov (npr. zunanja ogledala), znotraj roče pri volanu, zračnik na armaturki za vetrobransko steklo in še in še in še....ker pa ima znak audi in ker je morda kakšna stvar malo lepše obdelana, pa je 20% dražji od vw-ja = kot rečeno audi je le našminkan vw.
Edina premium znamka je bmw in mercedes, ostalo jima še nikoli ni seglo do kolen.

lp

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Sr mar 05, 2008 11:14 am

in kakšna je cena mercedesa s spodobo opremo?

CEO-3
Nov uporabnik

Napisal/-a CEO-3 Sr mar 05, 2008 11:20 am

kolesar je napisal/-a:in kakšna je cena mercedesa s spodobo opremo?

Morda malenkostno višja, a res malenkostno.
S tem, da se mora vedeti in poudariti, da se bo tudi višje prodajal in prodal, ko se to enkrat bo.
Za primer kar lahko pogledate iste letnike Mercov in Audijev. Razlika je očitna. ;)

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Sr mar 05, 2008 11:33 am

Cena spodobno opremljenega Mercedesa C = Ceni spodobno opremljenega Audija A4.
Glede na to da so Mercedes deli bolj individualni je cena Audija vsaj v mojih očeh previsoka (dodatne opreme) - konec koncev imajo skupen razvoj še z parimi drugimi znamkami!

Vedi pa, da bo čez par let, ko se primerki pocenijo ceste preplavljene s second-hand BMW 3er in A4 s strani čefur.... Pri C klasi tega ni tolk! :P
Lahko pa kupiš prejšnjo faceliftano A4 pa ji daš malce aftermarket ledic pa ne bo 3/4 ljudi opazilo da gre za stari model. :-P

Resno: POJDI NA TESTNO VOŽNJO. Neke fanboye spraševati kaj je bolje je brezveze. Mislim da že po nicknamu ali avatarju vidiš kam pes taco moli. Pojdi na testno vožnjo in boš videl kaj ti odgovarja. Kakšno testno vozilo ti bodo rade volje odstopili.

edit: Predvsem pa kupi avto, ki je TEBI všeč, saj se boš TI vozil z njim! :idea: :idea:
Vedi pa, da za 40k EUR noben nemc ne bo solidno opremljen (dobro: solidno si vsak jemlje po svoje). Medtem ko imaš pri imenovani japonski konkurenci za to full option. Mislim, da tudi ni potrebno povedati da je ravno ta japonska konkurenca kralj zanesljivosti (glede na druge premium znamke). Zanesljivost ni več nemški adut. Vprašanje je le, če te moti to ker je kao brez duše (kar pa jo ima tudi ena druga evropska konkurenca precej malo v rokah).
Old-school nemška elita je pa samo BMW (športnost) in Mercedes (udobje).
Zadnjič spremenil Dr.M3, dne Sr mar 05, 2008 12:05 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr mar 05, 2008 11:55 am

Cena mercedesa so C200 31.200 eur, C220 33.300 eur + dodatna oprema, ampak je še vedno cenejši kot audi kjer je osnovna cena od 38.700 dalje

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Sr mar 05, 2008 11:57 am

Pa zakaj moraš nujno kupiti 2.7 TDI (meni se osebno zdi zgrešen agregat saj zaradi par kilovatov prideš v najvišji razred) :?:
Saj imaš tudi pri Audiju na razpolago 170 konjski TDI za nekaj manj kot 32k EUR.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr mar 05, 2008 12:26 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Pa zakaj moraš nujno kupiti 2.7 TDI (meni se osebno zdi zgrešen agregat saj zaradi par kilovatov prideš v najvišji razred) :?:
Saj imaš tudi pri Audiju na razpolago 170 konjski TDI za nekaj manj kot 32k EUR.

Na razpolago maš 2.0 tdi z 143 KM za 30k eur, 2.7 tdi z 170 KM (baje še ni dobavljiv pri nas) za 32k eur in 2.7 tdi z 190 KM za 38k eur.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Sr mar 05, 2008 6:27 pm

bi se strinjo, da japonci(mazda, honda, toyota) hitrej zgubljajo ceno, lexus jo pa kr dobro drži, bolš kot večina nemcev, za moj dnar bi vzel lexusa

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris Če mar 06, 2008 7:35 am

Od naštetih avtov bi jaz osebno izbral bmw-ja, sem vozil tako audija, kot bmw-ja. Zdej ne vem kaj ti je pomembno pri avtu, meni je športnost in lahko rečem da je bmw svetlobna leta pred audijem, lega, volan, motor se sploh ne da primerjat, mercedes meni osebno ne potegne mogoče v penziji :lol: volvo pa je že star model in so vsi našteti veliko lepši in novejši tako, da bi ga jaz izločil iz izbora.
Slika
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], xxl in 4 gostov