Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

awb
Nov uporabnik

Napisal/-a awb So mar 08, 2008 6:17 pm

golf skor odpade..... ker iščem letnik vsaj min 2003 al pa še mlajše no.... tku da tezk bo dobt neki pametnga :)

Uporabniški avatar
djoti
Novinec

Kraj: anhovo

Napisal/-a djoti So mar 08, 2008 7:29 pm

Fiat Stilo 1.9JTD 115KM Cool x2 ;) moj predlog

veliko opreme za tak denar.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So mar 08, 2008 9:40 pm

Tolk ko pri golfu kao vrednost ohrani, tolko date ob nakupu VEČ (ZA PRIMERLJIV AVTO - motorono, opremsko in z letnico izdelave)! :roll:
1-1 =0

Kupi Stilo. Odlične cene, odlična oprema, odlični motorji (predvsem pa dovolj kultivirani)! Če ti je le všeč seveda!!

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Ne mar 09, 2008 12:08 pm

Sprašujem se; ali tebi matematika povzroča preglavice ali gre zgolj za kakšno »anti GOLF« puhlico ?

Cena novega osnovnega modela

MEGANE BERLINE 1,5 DCI 105 (primer KOLESAR-ja) : GOLF 1,9 TDI 105 – po uradnem ceniku cca 1000 EUR razlike oz če smo natančni

MEGANE 16.900 : GOLF 17.800 EUR

Cena rabljenega-ponudba letnik 2004 (primer KOLESAR-ja)

MEGANE – razpon cen od 7400 – 9450 EUR – imaš tudi dražje (do 11.600 EUR) vendar gre za različice-modele GRANDTOUR oz SCENIC

GOLF – ponudba začne bistveno višje (beri:slabih 2000 EUR) kot velja najdražji MEGAN oz od 11.200 – 14.500 EUR.

Sedaj pa prosim razloži tvojo "matematiko" 1 : 1

LP

awb
Nov uporabnik

Napisal/-a awb Po mar 10, 2008 10:43 pm

mene ne zanimajo razne 1:1 :)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To mar 11, 2008 12:09 am

za avto megana l. 2004 sem dal 8500€-130.000km, cena po katalogu je 19.000€ (vendar se je avto dalo dobit z 3-4000€ popusta... - vem ker je mama doba tolko popusta..)

tolko o cenah za primerjavo

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To mar 11, 2008 3:45 am

kaj VW oz. golf se pa kot toyota prodaJa??
Misliš da ni popustov, dodatkov v opremi?

tudi če zanemariš osnovno ceno in primerjaš dejanske avte (najbolj iskane), torej s srednjo opremo ter motorjem 105KM recimo hitro lahko prideš do ugotovitve da vsak proizvajalec ponuja določene ugodnosti (bodisi posamični popust ali paketi opreme, dnevi popustov itd)..

in konkretno med takim golfom in meganom sigurno ni več kot 10% razlike v ceni, razen če nekomu ne ližeš nečesa.
zanimivo pa je, da že pri letniku 2004 je veliko več. celo do 25%... res je da so cene na spletu precej visoke, ampak pomembno je razmerje

sicer pa, da nebo gdo rekel da porivam samo VW ti je všeč mogoče bravo (3 vraten), astra GTC,? stekla lahko sam dodatno toniraš, cena je kar primerna, še posebno fiat je (osebno mnenje na podlagi videnega) napredoval v vse smeri.

za koliko časa kupuješ avto, koliko km na leto boš delal, kakšne stroške pričakuješ z zavarovanjem, vzdrževanjem... bi bilo tudi pametno se vprašati preden si izbereš motor?

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs To mar 11, 2008 9:08 am

KARL ABARTH je napisal/-a:Sprašujem se; ali tebi matematika povzroča preglavice ali gre zgolj za kakšno »anti GOLF« puhlico ?

Cena novega osnovnega modela

...

Sedaj pa prosim razloži tvojo "matematiko" 1 : 1

LP

Verjetno je Dr.M3 mislil rabljene avte.

lp
Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To mar 11, 2008 9:56 am

Je bla ta debata že najmanj 100X.... VW je pri nas precenjen.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To mar 11, 2008 10:10 am

FBR je napisal/-a:Je bla ta debata že najmanj 100X.... VW je pri nas precenjen.

....kupujejo ga pa "vsi" tako rabljene kot nove(pa se že leto dni MK. VI-ica) napoveduje, ampak golfov V "ko dreka" .....poglejte uradne številke prodaje prvih dveh mesecev za nižji srednji razred......
P.S najnovejši megan(rabljen) je ratal cenejši kot golf IV ...... ..... saj itak ne bomo tople vode iznašli, trg uravnava svoje in tudi cene kroji, ki so pač takšne kot so, pa se to enim dopadlo ali ne - trideset let je golf merilo za ostale in še kr neki časa bo tako, pa zopet, se enim to dopadlo ali ne....

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To mar 11, 2008 10:16 am

@sašo5:

Bi se v vsem strinjal s tabo, razen s tem, da bo tudi v prihodnje merilo. Bil je, to je dejstvo, vendar roko na srce, golf danes še vedno sloni na starih lovorikah in ni od golfa 3 - 4 naprej pokazal praktično nič, razen, za moje pojme, zelo grd facelift na 5-tki.

Tudi 6-tka, po slikah sodeč ne obeta revolucije. Ali bodo skopirali passata ali pa audija. Samo to je še vprašanje. (tudi po slikah je teško reči kakšen bo, glede na to, da kar sem jaz slik videl, je bil vedno prikazan najboljši model (GTI), kar je pa daleč od merila za navadnega. Npr. meni je 5-tka GTI še kar, medtem ko je navaden zadaj z tistim črnim odbijačem na dnu prav svinjsko zavalena grdosija.... MOJE mnenje)

In ravo to slonenje, ga zna tepsti.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To mar 11, 2008 10:49 am

Bo držalo – ampak s tem zgolj potrjuješ dejstvo, da MEGANE, veliko bolj izgublja na vrednosti. GOLF je precenjen zgolj, če za osnovo vzameš ceno rabljenega MEGANE-a.

Namreč: ceno na tržišču določa povpraševanje in ponudba. In glede na to, da se oba (GOLF in MEGANE) dobro (količina) prodajata na trgu rabljenih vozil je logična razlaga razlike v ceni (beri: večje razmerje kot pri novem), da v rabljenem GOLF-u (po značilnostih-lastnostih iz primera) kupci prepoznajo višjo vrednost (v seštevku pripadajočih lastnosti) – ter jo potrdijo z nakupom. V MEGANE-u pa za razliko prepoznajo manjšo-nižjo vrednost, ki jo logično cenijo po manjši-nižji vrednosti.

LP

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To mar 11, 2008 10:54 am

no pametnjakovič povej kaj je tolk bolšega v golf 4 kot pa v meganu, ki ga dobiš za enaki denar (recimo 8500€)

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1930135#

-dobiš navadno klimo, ki je men grda
-grd starinski volan, ki so ga delal skor 10 let enakega
-neke navadne zice..
-avto niti sredinskega naslona ne premore!
-plačaš več registracije kot pri meganu 1.5 dci (101km), avto ziher ne gre nč bolj...
-poraba najmanj 0,5l večja

to je moj oseben pogled! in to so prednosti megana proti vw...

drugače pa če po sejmu pogledaš, kakšne navite cene imajo golfi in kako dolgo se prodajajo.. (zdi se mi neumno razmišlanje da je VW edini dober avto in nek oh in sploh...)

Ne vidim nobenega pametnega razloga, zakaj bi avto tako drago plačal oz preplačal.
Ne vidim logike!
Zadnjič spremenil kolesar, dne To mar 11, 2008 11:04 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To mar 11, 2008 10:57 am

FBR je napisal/-a:@sašo5:

Bi se v vsem strinjal s tabo, razen s tem, da bo tudi v prihodnje merilo. Bil je, to je dejstvo, vendar roko na srce, golf danes še vedno sloni na starih lovorikah in ni od golfa 3 - 4 naprej pokazal praktično nič, razen, za moje pojme, zelo grd facelift na 5-tki.

Tudi 6-tka, po slikah sodeč ne obeta revolucije. Ali bodo skopirali passata ali pa audija. Samo to je še vprašanje. (tudi po slikah je teško reči kakšen bo, glede na to, da kar sem jaz slik videl, je bil vedno prikazan najboljši model (GTI), kar je pa daleč od merila za navadnega. Npr. meni je 5-tka GTI še kar, medtem ko je navaden zadaj z tistim črnim odbijačem na dnu prav svinjsko zavalena grdosija.... MOJE mnenje)

In ravo to slonenje, ga zna tepsti.

Hočeš reči, da je glede na dobro prodajo (beri: GOLF se je vedno dobro prodajal) "slonenje" pri konkurenci še občutno večje ?

LP

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To mar 11, 2008 11:01 am

KARL ABARTH je napisal/-a:
Hočeš reči, da je glede na dobro prodajo (beri: GOLF se je vedno dobro prodajal) "slonenje" pri konkurenci še občutno večje ?

LP

Ne, hočem reči, da konkurenca miga in dela nove projekte, oblike,... Golf se mi zdi, da pa s svojo konzervativnostjo zadnje čase zgublja. Sej pravim, 5-tka golf je polom. Zadaj je dobesedno nagravž, če je spodnja polovica branika črna.

Drugače pa meni zakonitosti trga ne delajo težav in vem kako se vede in zakaj. In pri golfu je trenutno samo psiha slovenčkov tista, ki še vedno drži dobro ceno.
Zadnjič spremenil FBR, dne To mar 11, 2008 11:04 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To mar 11, 2008 11:02 am

kolesar je napisal/-a:no pametnjakovič povej kaj je tolk bolšega v golf 4 kot pa v meganu, ki ga dobiš za enaki denar (recimo 8500€) ...

Gospod Pametjakovič - zgoraj imaš zapisano pa ne pametuj !

Kupci (beri:trg, tržišče ...) so tisti, ki odločajo.

Nasvet: če je tebi všeč nižja cena + slabše lastnosti modela MEGANE se ne obremenjuj s kupci, ki v GOLF-u prepoznajo višjo vrednost in so jo pripravljeni plačat.

LP

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To mar 11, 2008 11:03 am

kolesar je napisal/-a:no pametnjakovič povej kaj je tolk bolšega v golf 4 ....

kje pa je to kdo napisal in s kje si privlekel trditev, da je to res??? Tukaj je govora o čisto drugih zadevah.....

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs To mar 11, 2008 11:04 am

Ziher je nekaj na tem...

Ampak je potrebno imeti celotne podatke:

- za koliko je bil avto dejansko kupljen in s kaksno opremo
- za koliko se je prodal

Ce dobis pri Renalutu vec popusta, je potem logicno, da bo prodajna cena rabljenega nizja.

Ce je tudi nakupna cena priblizno ista, se pa potem logicno bolj splaca kupit NOVI VW Golf. Saj za rabljenega vec das, kot za konkurenco. Sicer potem za vec prodas, vendar ni vec taksne razlike, da bi se splacalo. Najvec avto zgubi v prvih treh letih starosti.

Seveda pa ni vse v ceni, ljudje vecinoma kupujemo avto glede na svoj okus in "emocije" :P

lp
Slika

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To mar 11, 2008 11:19 am

kixs je napisal/-a:

Ziher je nekaj na tem...

...

Ce dobis pri Renalutu vec popusta, je potem logicno, da bo prodajna cena rabljenega nizja.

lp

Če te prav razumem ; ti bi MEGANE, ki si ga dobil s popustom za ceno 14.000 EUR (redna cena 17.000 EUR) po recimo letu dni prodal za 14.000 EUR - (minus) izguba vrednosti v letu dni ?

In ne po logiki dobrega gospodarja : 17.000 EUR - (minus) izguba vrednosti v letu dni ?

LP

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To mar 11, 2008 11:44 am

KARL ABARTH je napisal/-a:
kixs je napisal/-a:

Ziher je nekaj na tem...

...

lp

Če te prav razumem ; ti bi MEGANE, ki si ga dobil s popustom za ceno 14.000 EUR (redna cena 17.000 EUR) po recimo letu dni prodal za 14.000 EUR - (minus) izguba vrednosti v letu dni ?

In ne po logiki dobrega gospodarja : 17.000 EUR - (minus) izguba vrednosti v letu dni ?

LP

Ne eno, ne drugo. Prodal bi ga za toliko, kolikor so kupci pripravljeni za njega dati. :D

Iz vidika držanja cene, se splača kupiti golfa. Drugo je vprašnaje, kaj za isti denar dobiš pri konkurenci.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov