Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če mar 13, 2008 6:43 pm

primozek69 je napisal/-a:Čaki mal. V prvem postu si napisal,da rabiš ena študentska kola. Zdej se pa zmrduješ nad AX-i... Že vidm,da si en mali presranetek,ki bi rad mel fancy avto,pa mal bejbike jagal čez odprt okn,tastari pa lepo tvoj lizing pagare,a? Dej dej dej,tle se pa vid,da drži pregovor kdor z majhnim ni zadovoljen,velikega vreden ni. Pol boš pa spet tle gor spraševal,katere litke gor pašejo,k ti jih bo pa teta kupila za rojstn dan,al kako. Tipičen primer modrosrajčnega,kvadratnošpeglatega kvazi karierista. Pejd delat,pa zasluž,pa skeširi.

Lej avtor si želi vzet avto an lizing, to je njegova želja in ne tvoja, ti že veš kako boš naredu.
Dejmo se pač navadit na to, da je to avtorjeva tema.
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če mar 13, 2008 6:49 pm

Študentska kola? R5 Campus :shock: :D ali za dodatnih 2500€ Clio Storia Campus NOV novcat 8) zakaj bi imel na lizing 9 let staro srae če imaš lahko Noivga za 7500 :idea: Pod 2. pa to sploh ni tolko vredno cene padajo ne pa rastejo :twisted:
še moji predlogi od letnika 2001 dalje + klima ;)
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1814390 astra
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1937082 punto Sporting :idea:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1879166 ibiza 1.4
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1896042 Logan 2005 :-P
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1689268 megane
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1900515 Xsara coupe :idea:
itd ...
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1912185 AR 156 :shock:
ter verjemi že eno leto plačevanja obroka ti dojadi :evil: :P
Zadnjič spremenil Ivan36, dne Če mar 13, 2008 6:56 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Če mar 13, 2008 6:52 pm

EMiR je napisal/-a:Ma ne kupuj ta j***a francoska kva ti bo to k nesmes na morje k nisi siguren a bos prsu a ne do morja in DA govorim iz lastnik izkusenj ter NE ne favoriziram drugih znam ampak je iz prakse potrjeno mel 2 pezoja 206 in 307 1. lastnik oabdavs redno servisirana obadva crknla 206 se dons nevem kaj je blo k ni hotu vzgat 307 elektronika mu je spanska vas... tok o tem zdej pa izvolte in mi dajejte kontra ampak ga ni heroja k bi me prepricu da se kdaj pezoja kupm lp

1. ti sploh prebereš? :roll: je dal ZGOLJ za primer avto iz povezave!
2. kolegu je crknil Passat, ko je šel v nakupovalno središče pri Hannovru. Pa ne pravim da je slab avto. Sam vedno pa zgolj VAG loverji začnete neke trademark ware tukaj gori! Na lestvicah zanesljivosti med top10 je pa koliko VAG znamk? :roll: Potem se pa čudite in ste užaljeni ... Dej mal preberi zakaj se sploh gre tema. Ali par preprostih vprašanj presega tvojo sposobnost razumevanja?

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Če mar 13, 2008 6:53 pm

Po moje je res najbolš kupit kar si lahk trenutno privoščiš. Pol pa z časom kej novejšga...
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Če mar 13, 2008 7:07 pm

EMiR je napisal/-a:Ma ne kupuj ta j***a francoska kva ti bo to k nesmes na morje k nisi siguren a bos prsu a ne do morja in DA govorim iz lastnik izkusenj ter NE ne favoriziram drugih znam ampak je iz prakse potrjeno mel 2 pezoja 206 in 307 1. lastnik oabdavs redno servisirana obadva crknla 206 se dons nevem kaj je blo k ni hotu vzgat 307 elektronika mu je spanska vas... tok o tem zdej pa izvolte in mi dajejte kontra ampak ga ni heroja k bi me prepricu da se kdaj pezoja kupm lp

Dons si pametn...en mesec nazaj si pa 11 let starga 406coupeja kupoval...očitno mal nabijaš...al si pa mogoče v tem mesecu zamenjal 206 in 307 in sta te čisto razočarala :roll: ?!

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a EMiR Če mar 13, 2008 7:12 pm

jah sm hotu kupt priznam k mi je biv lep in mi je se zmer sam sm se mal pozanimu pa so drugi rekl a je isto sranje k use od pezoja tk da pol nism kupu je projekt splavu v vodo in sm kupu nemca ampk ni to zdej bistvo tud nism hotu vplivat na avtorja teme ampk je biv trenutek slabosti k se dans ratam zivcn na case k mi kdo zacne od pezoja razlagat kej Lp
A8 4.2 Quattro

Uporabniški avatar
Šunka
Nov uporabnik

Napisal/-a Šunka Če mar 13, 2008 7:13 pm

primozek69 je napisal/-a:Čaki mal. V prvem postu si napisal,da rabiš ena študentska kola. Zdej se pa zmrduješ nad AX-i... Že vidm,da si en mali presranetek,ki bi rad mel fancy avto,pa mal bejbike jagal čez odprt okn,tastari pa lepo tvoj lizing pagare,a? Dej dej dej,tle se pa vid,da drži pregovor kdor z majhnim ni zadovoljen,velikega vreden ni. Pol boš pa spet tle gor spraševal,katere litke gor pašejo,k ti jih bo pa teta kupila za rojstn dan,al kako. Tipičen primer modrosrajčnega,kvadratnošpeglatega kvazi karierista. Pejd delat,pa zasluž,pa skeširi.

Kako sem se nasmejal ob tem postu... :D

Stari, že nekaj časa (več let) delam preko študenta, firma mi (ko mi poteče status) nudi tudi redno službo. Staršev nisem prosil za denar že desetletje...tak da s tem ata in mama...LOL! :) Finančni plan, če temu lahko tako rečem mam tak, da si lahko privoščim malo več kot pa nek AX al pa Pando. N'č bat, keša ne bo zmanjkal. :-P

No, v glavnem...bom še mal razmislo kaj si bom nabavo...

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če mar 13, 2008 7:18 pm

Šunka eni pač še nikoli niso študirali in ne vejo da lahko priden študent zasluži tudi 7€/uro, berz pogoja da sta mu starša delodajalca!
in zlahka presešejo 1000€ mesečne plače.. in pri tem še pridno redno študirajo, da ne bo spet kdo solil, da naj se študentje raje učijo.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Če mar 13, 2008 7:24 pm

kakšen študij pa je to in predvsem kje, da imaš ob 8 urnem delavniku še čas za obiskovanje predavanj, vaj in učenje? :-P če upoštevamo da si povprečno na faksu 4,5 ur/dan? t.i. večni študent kaj? :-P

Uporabniški avatar
Šunka
Nov uporabnik

Napisal/-a Šunka Če mar 13, 2008 7:30 pm

Dr.M3 je napisal/-a:kakšen študij pa je to in predvsem kje, da imaš ob 8 urnem delavniku še čas za obiskovanje predavanj, vaj in učenje? :-P če upoštevamo da si povprečno na faksu 4,5 ur/dan? t.i. večni študent kaj? :-P

Obstaja tudi izredni študij! Petek in sobota na faksu, čez teden delo. Gre skoz! ;)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Če mar 13, 2008 7:38 pm

kje piše da moraš delati od 7ih zjutraj 8uR?? niso vsi taki kot ti, ki v sob in nedeljo ležijo doma in se praskajo..
no lahko začnemo kar z ekonomsko f. predavanja ne trajajo 4,5ure pogosto so ločena- to pomeni 1,5ure in potem pol dneva nič in spet. ker obstaja več terminov- ker je ogromno vpisanih študentov si lahko sestaviš koncentriran urnik in si potem skoraj 5dni na teden prost, no alpa vsaj 4- da nebo kdo rekel da pretiravam.

govorim pa iz lastnih izkušenj- torej če nisi len in nevošljiv, kar je večina slovencev, potem se da organizirati in imeti dobre ocene in lepo služiti. mimogrede, če si sposoben lahko že na faksu dobiš delo za kar lep denar
IN VERJEMI MI DA TAM UPOŠTEVAJO DA MORAŠ HODITI NA PREDAVANJA IN še nekaj predvsem spoštujejo trud in te ne zaposlijo na podlagi debeline žepa, vrednosti avta ampak na podlagi znanja!!!
to pa pomeni da če si priden študent, marljiv lahko tudi lepo služiš.. če ti pa pri tem še mamica kaj doda si pa lahko kupiš še kakšne fedre, feltne itd.. in verjemi mi da mamice in očkoti takemu otroku z veseljem dajo, če le imajo.

boš še gledal na svet tako ozko? ali boš pomislil da študent v spedenanem avtu je lahko tudi tak? nevem, koneckoncev tudi vsak, ki se vozi v novem porscheju ni tajkun in ni nujno da krade.. ali imaš tam podobno mnenje?

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če mar 13, 2008 7:47 pm

Šunka: Dobr se odloč.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Če mar 13, 2008 7:50 pm

eh..
Zadnjič spremenil SamoK, dne Če mar 13, 2008 7:55 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Če mar 13, 2008 7:52 pm

Dobro, morda sem hodil na malo bolj zahteven faks (redno) in vem da se več kot par ur ni dalo delati (in hkrati imeti solidne ocene ter čas še za ostale ljubiteljske hobije - in to niso nujno pijanice in kofetkanje ampak nekaj bolj ustvarjalnega). Tudi ob še tako dobrem urniku več kot en delovni dan ni bilo prosto! Tudi večina izpitov se ni dalo narediti po treh dneh učenja kot je to recimo navada na nekaterih faksih, ki jih ne bi našteval. ;)
Govorim iz lastnih izkušenj:
faks od 8ih-11ih. potem 2,3 ure prosto (da ne omenimo da je teh 2,3 ure brezveze se sploh latit kaj delati saj vemo koliko časa traja da pridemo sem ter tja - sploh v Lj). Spet od 14ih-17ih. Seveda se da zaslužiti po 1000EUR na mesec. Ampak se to križa s pojmom pridnega študiranja, ker enostavno ne gre.

Jerch: pa prosim te. verjetno si ti delal/študiral celih 7 dni/teden. 8) Poznam jih pa kar nekaj ki so ob pretirani delovni vnemi zanemarili faks ter so sedaj pri 30 letih s sicer dobro službo a z kar nekaj nenarejenimi izpiti. Najbolje čimprej končat zadano (vpisan faks). Delalo se bo še lahko! ;)
Seveda, izredni študij je drugo. Traja pa tudi kolikor pač že traja ;)

edit: to je seveda moje gledanje na zadevo na podlagi dolgoletnih izkušenj v "faksiranju" in seveda tudi pogovoru s sošolci. full time job + kolikor toliko resen faks seveda ne gre. Za priložnostna dela in časovno bolj neodvisna dela se pa seveda najde čas To je vse z moje strani.

Uporabniški avatar
Šunka
Nov uporabnik

Napisal/-a Šunka Če mar 13, 2008 8:05 pm

Huh...tale topic pa gre že čist v drugo smer.

Basta! :!:

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Če mar 13, 2008 8:10 pm

Jerch_ je napisal/-a:kje piše da moraš delati od 7ih zjutraj 8uR?? niso vsi taki kot ti, ki v sob in nedeljo ležijo doma in se praskajo..
no lahko začnemo kar z ekonomsko f. predavanja ne trajajo 4,5ure pogosto so ločena- to pomeni 1,5ure in potem pol dneva nič in spet. ker obstaja več terminov- ker je ogromno vpisanih študentov si lahko sestaviš koncentriran urnik in si potem skoraj 5dni na teden prost, no alpa vsaj 4- da nebo kdo rekel da pretiravam.

govorim pa iz lastnih izkušenj- torej če nisi len in nevošljiv, kar je večina slovencev, potem se da organizirati in imeti dobre ocene in lepo služiti. mimogrede, če si sposoben lahko že na faksu dobiš delo za kar lep denar
IN VERJEMI MI DA TAM UPOŠTEVAJO DA MORAŠ HODITI NA PREDAVANJA IN še nekaj predvsem spoštujejo trud in te ne zaposlijo na podlagi debeline žepa, vrednosti avta ampak na podlagi znanja!!!
to pa pomeni da če si priden študent, marljiv lahko tudi lepo služiš.. če ti pa pri tem še mamica kaj doda si pa lahko kupiš še kakšne fedre, feltne itd.. in verjemi mi da mamice in očkoti takemu otroku z veseljem dajo, če le imajo.

boš še gledal na svet tako ozko? ali boš pomislil da študent v spedenanem avtu je lahko tudi tak? nevem, koneckoncev tudi vsak, ki se vozi v novem porscheju ni tajkun in ni nujno da krade.. ali imaš tam podobno mnenje?

AMEN pod tole :)

primozek69...

Lej stvar je taka, da četudi bi kupoval Aston Martina in bi mu stari plačeval obroke to ni tvoja stvar. Pač mu AX ni všeč. Poznam nič koliko ljudi, ki še nimajo avta pa ne zarad tega ker si ga ne morejo kupit ampak ker bi si radi kupli točno določenega ;) In ja če mu bo teta kupovala felge za rojstni dan mu jih bomo pomagali zbrati če bo tako želel, ali pa naj bomo tipični slovenci v stilu:" prokleto malo pezde, js še jugeca nism mel k sm bil tok star k on , kaj šele AX"...

Drugače pa se očitno eni sploh ne zavedate, kolk lahko študent zasluži(sem podobne očitke doživel pred kratkim :roll: ) Js sm delal leto in pol v firmi xy, kjer sm začel s 3,5 eura na uro. Bil sem priden, naredil vse kar so mi naročili in lej ga še pred koncem leta sm imel plačo malce več kot 5eur/h. Zadnje mesece pa sm imel 6,13/h. Delal sem 4 dni na teden in vsako drugo soboto. Po faksu popoldne. Potem sem dobil novi urnik v šoli in sm pač delal samo še 4 ure na dan pozno popoldne. Kakorkoli niti ne razlagam več, ampak lahko sm si prvoščil servise avta, registracijo, felge, žuranje, morje, poleti najemnino na morju, punco sem lahko peljal tudi na tortico na bled če nama je tko pasalo, ker mi pač ni blo panike tankat 40eurov ;) Kakorkoli mislim da si dojel ;) .. Tko da avtor teme kr v nakup, če si siguren v svoje finančne zmožnosti, glej pa raje avte še en razred nižje ala Saxo,C2 ipd. ker boš dobil novejšega ;) In ne sekiraj za takšne fauš izjave :P Če ti bodo plačali starši pa še toliko bolje, da bi bilo čimveč takih 8)

p.s. primozek69 še to, najverjetneje če boš mel dovolj denarja in 18letnega mulca predvidevam, da mu boš kupil največjo gajbico možno(ne leti na AXa sploh ;) )

V Sloveniji je kr moto ratu:" Sm kr boljše volje k vidim, da ma kdo manj k jst." :roll: :?

p.s.2 Tut takrat sem imel Alfo , ki sem jo servisiral le z original deli ;)
Zadnjič spremenil Psepi, dne Če mar 13, 2008 8:26 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Če mar 13, 2008 8:11 pm

Lej Šunka. Ko se že kreditiraš na polno! :-P
Ena od variant je tudi ta:
leasing za avto vzameš na recimo 5 let in eden od staršev ti je porok.
Status študenta imaš do konec septembra. Torej lahko na banki dobiš kredit za študente (dobil bi ga nekje za 6 mesecev - do konca študijskega leta). Če imaš seveda prihodke za zadnje mesece. Ne rabiš nobenega dodatnega poroka. Čas trajanja je omejen le z iztekom statusa.

Torej:
1. avto vzameš na leasing
2. za zavarovanje, menjavo filtrov, kakšen servis vzameš pa kredit na 6 mesecev

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Če mar 13, 2008 8:15 pm

Dr.M3 mislim da še vedno nočeš gledati širše in ne sprejemaš drugačnosti.

1. redno sem vpisan v 3. letnik EF- to pomeni končujem prvo stopnjo univ. bolonjskega študija. in neboš verjel- šele 3 leta sem na faksu. ja res je da bom naslednje leto absolvent, čeprav bi se lahko potrudil in naredil vse še letos do septembra.

2. odkar študiram imam status vrhunskega športnika. odsoten sem (izven teritorija SLO) vsaj 130 dni na leto. nihče mi nikoli ne bo rekel da se ne da! ker sam vidim da se da in povem ti da imam kolega, ki je pač zelo priden in dela na faksu za povprečno 1000€/mesec (in ko so izpiti, pač cel mesec ne dela) in če bi ga začel srati in nebi delal redno izpitov in mel visoko povprečje bi ga hitro odslovili.

3. fax si si sam izbral. če obstajajo tudi lažji od tvojega še ne pomeni da bi morali biti študentje diskriminirani. sicer se mi pa zdi da smo si ljudje različni. enim je cilj it vsako sredo, čet, pet vn se ga napit in ruknt vsakič po 50, 100€. jest sam pa nimam vesti da bi visel fotru na glavi, ker vem da eno leto bluzenja ne stane samo hrana in pijača in prostor ampak to pomeni tudi eno leto oportunitetnih stroškov, ker nisem še redno zaposlen

4. vozim se v avtu za 10.000€, prav tako ta moj kolega. in ti povem da mi starši z veseljem plačajo precej drago zavarovanje, ker vejo da se z razliko od drugih zelo trudim na faxu, športu in še kje. sice pa tudi sam zaslužim dovolj, starši so mi bolj moralna opora. in zakaj je to grdo, zakaj misli večina da je to razvajanje???
mogoče ste pa tisti razvajeni, ki neveste kako se rešiti bede in kako zaslužiti in hkrati redno študirati!!
najlažje je doma sedet in čakat, da ti neki pade na glavo...

5. zakaj vam je tako teško prenašati uspešne posameznike, študente v hudih avtih? zato ker se vam mogoče še vedno zdi, da se to po legalni poti na da doseči? da ni plačila za vložen trud?

IN ČE FANT PROSI ZA INFORMACIJE GA NE OBSOJAT KAKO SI LAHKO KUPI TAK AVTO

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Če mar 13, 2008 8:33 pm

cin cin Jerch.
Saj!
Popolnoma odvisno od faks-a koliko ti dopušča dela. Neko pametovanje v smislu "si len ker ne delaš poleg pridnega študiranja". Tako da prosim ne posplošuj vsepovprek. So faksi kjer ti v času predavanj (od oktobra do konca maja) ne dopušča kakšno delovno udejstvovanje z izjemo kakšnega priložnostnega dela ali kot sem že napisal, časovno neodvisnega dela, kakšnega projektnega dela, ki časovno ni ravno kritičen.
Mislim, da fotru ne visiš na glavi, če pridno študiraš (NE ponavljaš v času študija in ne vlečeš po-absolventa v nedogled). Tudi če zraven nič ne delaš. Konec koncev se na faks vpišeš zato da nekaj odneseš. Vsekakor je za kariero bolje, da delaš zgolj toliko, da imaš za priboljšek (in ne pehanjem za denarjem v času študija - posebej nižji letniki)! In raje ta čas porabiš še za kakšen tečaj tujega jezika, študij za kakšne certifikate ipd. V času ko končaš in je na vrsti full time job je vse skupaj precej težje. Je pa posameznikova stvar kako si stvar porazdeli.

Glede sprejemanja drugačnosti: očitno si nisva tako različna kaj! Oba zagovarjava eno stališče! :-P

ps: upam da 5 točka ni letela name? Ker si očitno poanto mojih postov popolnoma narobe razumel. Resda se kot študent nisem vozil v kakšni dobri bavariji (kvečjemu nasprotno), saj stari odvečnega denarja niso imeli, sam sem se pa raje posvetil študiju kar se mi sedaj recimo bogato obrestuje (tudi razmišljanje o poslovnih priložnostih med tem ko sem "lenaril"). Si lahko pa sedaj komot privoščim nekaj dragega.
Zadnjič spremenil Dr.M3, dne Če mar 13, 2008 8:44 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer Če mar 13, 2008 8:39 pm

Ej, eno VELIKO odkritje:

Zdaj pa vem razlog za globalno segrevanje !!!!

FOUŠIJA

a bom dobil Nobelovo nagrado za to odkritje ?

:lol: :lol: :lol:
My dream: Ford Mustang Shelby GT500
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov