kixs je napisal/-a:Brat je pred tedni kupil novega Brava T-jet za 15K€. Vzel ga je na kredit, s tem, da je dal za polog prejsni avto. Torej kredita nekje 12K€. Hiter preracun. Cez tri leta bo odplacal avto. Skupno bo tako dal za avto cca 18k€ in vrednost cez 3 leta bo recimo 10k€ (?). Torej bo v treh letih izgubil kar 8k€Avto bo seveda imel dlje casa, recimo ene 6 let. Vrednost takrat bo cca 6k€ (?)
JEREMIJA79 je napisal/-a:Tudi to kar si napisal je metanje denarja v smeti,ker ti plačuješ kredit ali leasing ves čas za nov avto,avto se pa stara in ko končno odplačaš polno ceno je avto vreden en drek...CASH JE CASH !!!
Energetik81 je napisal/-a:Na avto nikakor ne gledam kot na investicijo (ker to ni) ampak kot na prevozno sredstvo.
Kupil bi pa avto za tolk denarja, kolikor bi mi ga po vseh odštetih stroških ostalo. Torej vsi računi, hrana, obleke, počitnice, gledališče itd. In od tega bi odštel stroške za servise, bencin, registracijo in šele ostanek porabil za avto, kot je napisu Nebivedu. Kredit/lizing ne pride v poštev nikakor.
Torej sedaj, ko si še rihtam stanovanje bom dal za avto max tam nekje 3 mesečne plače (sedaj souporabljam še avto od staršev in malo dajem na stran). Ko bom meu pa vse zrihtan, bi pa nabavu en okoli 4 leta star avto za max 6000€, naredu veliki servis in ga zvozil do konca in potem spet isto naprej.
Ne vem zakva pišete eni da bi moral pa pešačiti, če šparaš denar pred nakupom. Saj vidiš, kdaj se začnejo oz. se bodo začeli pojavljati večji stroški s prejšnim avtom, šparaš leto, dve in maš neki novejšega in to brez kredita. Raje vidim da meni banka daje obresti, kot da jaz plačujem banki. Kredit bi vzel samo v primeru nakupa nepremičnine, ker nekje pač moraš stanovat..
Imaš težave z razumevanjem JeremijaJEREMIJA79 je napisal/-a:Energetik81 je napisal/-a:Na avto nikakor ne gledam kot na investicijo (ker to ni) ampak kot na prevozno sredstvo.
Kupil bi pa avto za tolk denarja, kolikor bi mi ga po vseh odštetih stroških ostalo. Torej vsi računi, hrana, obleke, počitnice, gledališče itd. In od tega bi odštel stroške za servise, bencin, registracijo in šele ostanek porabil za avto, kot je napisu Nebivedu. Kredit/lizing ne pride v poštev nikakor.
Torej sedaj, ko si še rihtam stanovanje bom dal za avto max tam nekje 3 mesečne plače (sedaj souporabljam še avto od staršev in malo dajem na stran). Ko bom meu pa vse zrihtan, bi pa nabavu en okoli 4 leta star avto za max 6000€, naredu veliki servis in ga zvozil do konca in potem spet isto naprej.
Ne vem zakva pišete eni da bi moral pa pešačiti, če šparaš denar pred nakupom. Saj vidiš, kdaj se začnejo oz. se bodo začeli pojavljati večji stroški s prejšnim avtom, šparaš leto, dve in maš neki novejšega in to brez kredita. Raje vidim da meni banka daje obresti, kot da jaz plačujem banki. Kredit bi vzel samo v primeru nakupa nepremičnine, ker nekje pač moraš stanovat..
Ja za nekatere (Dr.M3) si peš če nimaš novega avta na kredit! Se pa popolnoma strinjam s tabo glede nepremičnin in kredita za te,ker pač nepremičnina dobiva na vrednosti in je neke vrste investicija kar pa avto defenitivno ni,razen če govorimo o redkem oldtimerju...
Dr.M3 je napisal/-a:Imaš težave z razumevanjem JeremijaJEREMIJA79 je napisal/-a:Energetik81 je napisal/-a:Na avto nikakor ne gledam kot na investicijo (ker to ni) ampak kot na prevozno sredstvo.
Ja za nekatere (Dr.M3) si peš če nimaš novega avta na kredit! Se pa popolnoma strinjam s tabo glede nepremičnin in kredita za te,ker pač nepremičnina dobiva na vrednosti in je neke vrste investicija kar pa avto defenitivno ni,razen če govorimo o redkem oldtimerju...![]()
Daleč od tega da bi bil peš če nimaš novega avtomobila (pravzaprav sem uporabil bolj termin željeni avtomobil). Ne mislim ti še enkrat razlagati.
1. šparaš 4 leta za ŽELJENI avtomobil, seveda rabiš v času šparanje nek "prehoden" avtomobil, kar pa spet stane - dvojni stroški, s šparanjem za drug avto in vzdrževanjem/nakupom trenutnega.
2. vzameš kredit/leasing (če si finančno zmožen) - v željenemu avtomobilu se lahko pelješ takoj, imaš pa stroške z obrestmi ...
Meni vsekakor bolj odgovarja druga varianta, tebi Jeremija pa očitno prva. Ko šparanje (in zgoraj napisano) primerjamo na kredo si v končnem stanju nekje na ISTEM!
Za razumevanje ...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov