Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH So jun 07, 2008 6:35 am

Vsekakor najprej in predvsem ti želim, da se »zadeva« dobro reši - tebi v prid !

Ampak ; kot je bilo že povedano ...

... »težo« pri takšnem »tehtanju« ima pooblaščen serviser. Poleg tega se zavedaj, da sodni mlini meljejo počasi - kar praktično pomeni, da si določen čas (ki ni zanemarljiv) brez vozila + dodatne stroške.

Se mi zdi pa višek nesramnosti, da ti prodajalec najprej predlaga »popoldanca«, potem ko avto »crkne«, pa na osnovi tega razveljavi (se reši) obveznosti iz garancije.

Osebno bi v tvojem primeru odšel do prodajalca in skušal iztržit kritje (vsaj določenega dela) stroškov. Tvoj »adut« je »slab glas«, ki ga lahko razširiš prek medijev o prodajalcu. Zanj je lahko (bistvno) večji »strošek« izguba strank, kot (delno) kritje popravilo tvojega motorja

Na kratko; dogovor o kritju stroškov s prodajalcem, sicer tvojo »dogodivščino« zaupaj medijem

p.s. pri "kritičnih" motorjih (beri: motorji s tovarniško napako, ki se pojavlja pogosto - v opaznem deležu celotne proizvodnje ) se mi zdi vsakršno izgovarjanje pooblaščenih serviserjev velika neumnost ! Namreč; takšne napake se lahko z razmeroma majhnimi stroški odpravi - obrestuje pa se pri zadovoljnih strankah. Mimogrede; v veliki meri so takšni dobri serviserji "krivi" za "romanja" lastnikov vozil iz enega na drug konec Slovenije

LP

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 So jun 07, 2008 7:32 am

prav imaš, zakaj bi pa take trgovine služle na tak račun-če nebodo upošteval jih toži!

lp
denis

bizi10
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a bizi10 So jun 07, 2008 7:39 am

A je bil avto mogoč kupljen pri Honda Čepin? Oni so en čas nazaj prodajali enega Avensisa pa Mazdo 6 brez papirjev pa so mogoče avti do zdaj že kakšne papirje dobili ;)

thundermoto
Nov uporabnik

Napisal/-a thundermoto So jun 07, 2008 9:56 am

ja pri Čepinu je bila kupljena 25. marca... samo kako misliš brez papirjev? ja servisne knižice res nima...

sicer pa ne mislim niti malo popustiti..
– odpravi napako na blagu ali
– vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
– blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
– vrne plačani znesek.

še e kritje nastalih stroškov lahko zahtevam..

glede servisa pri svojem mehaniku pa menim da ne gre za popoldanca, ker ima registrirano obrt in je to njegov primarni zaslužek. Imam celo original račun od servisa. Človek ima tak promet, da me navadno naroča na servise 2-3 tedne v naprej, tako da ne gre za nekega mazača v domači garaži...

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 So jun 07, 2008 2:24 pm

aja pr čepinu si to kupu;mislim da tam nebi smel bit problemov. pa si že poklicu tja pa povedu itd??? in kaj so ti rekl
denis

thundermoto
Nov uporabnik

Napisal/-a thundermoto So jun 07, 2008 3:03 pm

ja govoril sem samo z trgovcem, ki je nekaj mutil in hitro končal pogovor, češ da je na dopustu in da naj pokličem v ponedeljek...

vmes je še krivdo valil na mojega mehanika in jermen, ki sploh nima veze z okvaro ki se je zgodila...

grem v ponedeljek tja in bomo videli kako in kaj...

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 So jun 07, 2008 3:58 pm

mislim da je najbolš k boš šow v pondelk tja, da maš tist list papirja z zakonom( tist k si tle objavu) zravn, da bo vidu da se mal spoznaš na to pa da je bolš da ti zrihtajo drugač bojo ob ugled in nevem kdo bo še pri njih kupvau
denis

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So jun 07, 2008 4:03 pm

a čepin sploh ma kak ugled??..men so oni eni idijoti žal..upam pa, da se vse izteče v tvoje dobro...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

halo007
Novinec

re

Napisal/-a halo007 So jun 07, 2008 5:21 pm

thundermoto je napisal/-a:glede servisa pri svojem mehaniku pa menim da ne gre za popoldanca, ker ima registrirano obrt in je to njegov primarni zaslužek. Imam celo original račun od servisa. Človek ima tak promet, da me navadno naroča na servise 2-3 tedne v naprej, tako da ne gre za nekega mazača v domači garaži...

To je pa drugo. Če ma obrt in si dobil račun, potem mislim, da ne bi smelo biti težav. Če bi delal pri popoldancu pač ne bi mogel dokazati, da je bilo kaj menjano..

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So jan 17, 2009 8:41 pm

Mene pa zanima, kako se je sedaj razpletla zadeva?
LP

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Ne jan 18, 2009 9:02 am

Mazda ti tega ziher ne bo popravlajala, ker nimaš potrjene servisne, tak da ta opcija odpade.
Vsekakor tije pa trgovec, ki ti je avto prodal, dolžan krit stroške popravila ali vrnit denar za nakup :!: [/u]

thundermoto
Nov uporabnik

Napisal/-a thundermoto Ne jan 18, 2009 3:50 pm

razpletlo se je tako, da smo kupili drugo mašino.. 7k € (z delom)...

j*** ga... pri nas itak zakonodaja zdrži samo na papirju... tržni inšpektorat nas je poslal na sodišče, kar bi izgledalo nekako tako, da bi se pravdali 2-3 leta, avto pa bi med tem stal in ga ne bi smeli popravljati.. pa še vprašanje je če tožbo dobiš, ker je pri nas itaq vse možno..

pač smo pozabili tistih 7k, avto zdaj dela super...

čepin bo pa še že dobil svojo porcijo.. jaz ne pozabljam kar tako.. :twisted:

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Ne jan 18, 2009 4:17 pm

uff, za 7k bi jaz vzel raje nek nadomestni avto in se dejansko spustil v tožbo, ker to je pa malo too much :evil: :x :? :( :x :shock: :( :o
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov