mišek je napisal/-a:Se že po tem forumu piše, da rade glave pokajo, da niso najbolj varčni pa tudi mehanik pri katerem rihtam avto - večinoma popravlja audi, VW, seat, škoda, opel pa tudi druge, kar pač pride.
Zdej če se pogovarjamo o novem 2.0 TDI 140 KM (ki je menda zdej common rail) potem ti ne bom pameti solil. Star 2.0 TDI s 140 KM, pa je vsaj kar se porabe tiče bomba. V Altei s športnim podvozjem in R17 gumam sem držal porabo pod 5l (relacija), kar mi na Leonu kot tudi Touranu z 1.9 TDI nikakor ne uspe. Podoben rezultat, debel liter nižja poraba je tudi na avtocesti. Pri res hudem teranju, pa res 2.0 TDI popije slab liter več, kot 1.9 TDI, a se številki obeh gibata proti 10L in več.
Kar se tiče pa TSI motorjev: a nimajo tudi slednji, predvsem ena verzija 1.4 precenjšnje težave in so jih nehali delat. Tudi mene zanima, kako je z novimi izvedenkami?
@sonic: kar se tiče pa Touranov, pa ne vem, al sam js poznam folk ko ma probleme, ampak to je že drugi Touran, za katerega vem, da na splošno strašni problemi z njim in imajo vsi ki jih poznam precejšnje probleme. Namreč smešno je, da je sodelavec imel iste težave z touranom kot jih imam moja mat: v slabih dveh letih je naredila 35.000 km in so menjali sledeče stvari: praktično vse žarnice (nekatere 2x po vrsti), enkrat radio, že drugič oba mehanizma za dvig šip zadaj (te kar padajo v vrata), tempomat ter še nekatere malenkosti. Oba Tourana pa sta 1.9 TDI z vso možno opremo (- minus usnje in navigacija) in vendar je blo razlike med njima v nakupu slabo leto. Me prav zanima, če so to sedaj odpravili... Vse tele okvare so se zgodile v zadnjih 4 rih mesecih.