Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
_sonček_
Nov uporabnik

Kraj: 10 km iz Gorenje vasi nad Poljanom v hribe

Napisal/-a _sonček_ Po apr 14, 2008 1:24 pm

Kar je je, nimaš kej več.

Barabe švercarske.
Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade

miran000
Nov uporabnik

Napisal/-a miran000 So jan 17, 2009 8:26 pm

Rabim en nasvet. Prodal sem avto nekomu za katerega sem kasneje zvedel da je preprodajalec. Naredila sma kupoprodajno pogodbo, dal mi je dnar in odpeljal avto s prometno, jaz sem zadržal zavarovalno polico. Rekel mi je da bo ostalo on zrihtal v domačem kraju in da mi po pošti pošle prepis avta in fotokopija svojega zavarovanja oz registracije avta. Od tega je sedaj 2 dni, medtem pa sem videl da se že na avto netu prodaja ta isti avto z drugimi tablicami. Na policiji sem se pozanimal, ali so moje tablice odjavljene, vendar mi reče da še niso in da sem še vedno jaz lastnik. Mi lahko na podlagi tega poveste kaj naj naredim oz kako naj naredim da ne bom več jaz lastnik? Avtu poteče registracija čez 3 mesece. Hvala za nasvete!

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone So jan 17, 2009 8:33 pm

Prijavi ga, da so ga ti ukradli. Kaj drugega tako ne moreš.
Ne vem pa, če se ti splača za 3 mesece.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 17, 2009 8:37 pm

spaceone je napisal/-a:Prijavi ga, da so ga ti ukradli. Kaj drugega tako ne moreš.

Potem bo šele pi... saj ima pogodbo. Drugače sem imel podoben primer in ostal brez bonusa, in ne policija ne odvetnik se nebojo ubadali stem, saj pri meni je bilo tako.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

miran000
Nov uporabnik

Napisal/-a miran000 So jan 17, 2009 9:05 pm

spaceone je napisal/-a:Prijavi ga, da so ga ti ukradli. Kaj drugega tako ne moreš.

Ne morm prijavit da so mi ga ukradli, če pa imam jaz in on podpisano in overjeno kupoprodajno pogodbo. Tipa sem klicu in se mi je oglasu, in reku da bo to uredil vse v ponedeljek in da v torek dobim, sam ne vem a mu naj verjamem al ne. Ker če ne dobim teh papirjev potem ne morem odjavit avta in bom mel piz.... ko mi poteče registracija k me bojo j....na upravni enoti. Ima še kdo podobne izkušnje ali nasvet?

Uporabniški avatar
Sika
Novinec

Kraj: Rogaska Slatina

Napisal/-a Sika So jan 17, 2009 9:11 pm

Velocity je napisal/-a:Mah lej, videl sem ga 3 tedne nazaj v nedeljo v Ložarju blizu domžal, ugani kaj, glavo dol pa špura...Ni vreden zgubljanja besed. Kupil si je novo accordko brez rednega mesečnega priliva. Zanimivo ne? Dons če si pošten že težko preživiš skozi mesec, eni delamo zato da drugi lahko komot živijo.

to je pa to stari, po pošteni poti ne bomo nikoli bogati...to vemo vsi, žal je tako
Fiat di amore per'l auto

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So jan 17, 2009 9:35 pm

pomoje bo zrihtu, pomir se..
počak en tedn, če se ti je oglasu ane..

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone So jan 17, 2009 9:46 pm

Če si ti na policiji preveril, in si še vedno ti lastnik.

Kako to, da ga potem ne moreš prijavit kot ukradenega ?

Glede na to, da si rekel, da je na avto.netu, potem ga bo verjetno zavaroval kar novi kupec, kar pa lahko traja.

miran000
Nov uporabnik

Napisal/-a miran000 So jan 17, 2009 9:51 pm

spaceone je napisal/-a:Če si ti na policiji preveril, in si še vedno ti lastnik.

Kako to, da ga potem ne moreš prijavit kot ukradenega ?

Glede na to, da si rekel, da je na avto.netu, potem ga bo verjetno zavaroval kar novi kupec, kar pa lahko traja.

Sem že napisal da ga ne morem prijaviti da je ukraden, ker imava oba overjeno in podpisano kupoprodajno pogodbo, kjer piše da je on kupu od mene avto po takšni in takšni ceni, itd.
Živčno me dela to, ker on prodaja z drugimi tablicami avto na netu, ne da bi prej uredil registracijo..., sem še vedno jaz lastnik!

B3NZ0
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a B3NZ0 So jan 17, 2009 10:08 pm

Če bi imel možnost priti do svojih registrskih tablic (samo kolikor sem razumel ima sedaj na avtu druge tablice), bi se zapeljal do avta, snel tablice, potem pa šel s kupoprodajno pogodbo in tablicami odjavit avto in si rešen... Samo to je u primeru da bi lahko dobil svoje tablice od avta, v nasprotnem primeru ne moreš kaj veliko narediti, žal.

LP

miran000
Nov uporabnik

Napisal/-a miran000 So jan 17, 2009 10:16 pm

Druge tablice je verjetno zamenjal samo za to, da je poslikal avto za net, drugače pa dvomim da ima nove gor, ker če ga policija vstavi, se ne ujemata tablice na prometni in na avtu. Zdej pa če grem jaz lazit za njim pa iskat avto, pa še me kje kaki čakajo pa prebutajo, to so lopovi iz juga!

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So jan 17, 2009 10:32 pm

Če imaš ti overjeno kupoprodajno pogodbo sklenjeno pri notarju (ne kakšne doma napisane) se nimaš kaj sekirat! Ti imaš potrdilo, ki ti jo je overila za to pooblaščena oseba(notar) in to je to. zavarovalno polico in kupone pa imaš tudi doma. Kaj se pa naprej dogaja pa ni tvoja stvar. Če pride do kakšnega sranja ti je važno da imaš pogodbo in z njo dokažeš da ti od datuma avto ni več tvoja last.
Ker ti človeka ne moreš prisilit da prepiše avto na sebe, ti si se pa svojega vozila in z njim povezanih obveznosti rešil s pogodbo.
LP

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii So jan 17, 2009 10:43 pm

Podatki se sicer navezujejo na dilerja s prve strani in sicer
diler pod nazivom -mailom TWINS je pač moral odpreti SP.

http://www.avto.net/2004/osebna/zadetki_trgovca.asp?dealer=10984

AVTO BLITZ SABAHUDIN HALILAGIĆ S.P. , LJUBLJANA
CESTA V ZELENI LOG 23A, 1000 LJUBLJANA
( 01 ) -
( 051 ) 810 - 410
( 051 ) 895 - 155

Če ne verjamete preverite po številki na prvi strani, kljub odprtju ferme je obdržal isto mobi cifro.....
E60 525dA M-Optic, 2005

jakob.percic
Nov uporabnik

Napisal/-a jakob.percic Ne jan 18, 2009 1:36 am

to je stvar taka znajdi se pa bo vse ok ne če mu je to ratal naj mu...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Ne jan 18, 2009 1:12 pm

miran000 je napisal/-a:Rabim en nasvet. Prodal sem avto nekomu za katerega sem kasneje zvedel da je preprodajalec. Naredila sma kupoprodajno pogodbo, dal mi je dnar in odpeljal avto s prometno, jaz sem zadržal zavarovalno polico. Rekel mi je da bo ostalo on zrihtal v domačem kraju in da mi po pošti pošle prepis avta in fotokopija svojega zavarovanja oz registracije avta. Od tega je sedaj 2 dni, medtem pa sem videl da se že na avto netu prodaja ta isti avto z drugimi tablicami. Na policiji sem se pozanimal, ali so moje tablice odjavljene, vendar mi reče da še niso in da sem še vedno jaz lastnik. Mi lahko na podlagi tega poveste kaj naj naredim oz kako naj naredim da ne bom več jaz lastnik? Avtu poteče registracija čez 3 mesece. Hvala za nasvete!

Naj bo to nauk za vse, da preden se avto proda, se ga odjavi iz prometa, prometno in tablice pa najraje kar v uničenje.

Ko sem sam prodajal avto, je bil vrstni red nekako tak:
1. Kupec nakaže denar
2. Greš do nekoga, ki ti sestavi kupoprodajno in naredi prepis
3. Greš overovit na upravno enoto
4. Greš nekam kjer delajo registracije, odjaviš avto iz prometa, prometno in tablice v deponijo, kupec pa avto registrira in zavaruje na novo, tebi pa da fotokopijo njegove nove zavarovalne police, zato da lahko potem ti svojo polico prekličeš in imaš hkrati dokazilo, če bi bil avto slučajno vpleten v kako nesrečo.

Če gresta pod 2., 3. in 4. točko kupec in prodajalec skupaj po teh "opravkih", je zadeva najbolj enostavna, najhitrejša in kot prodajalec nimaš nobenih skrbi. ;)

Tistemu, ki se ne bi hotel držati teh korakov pa sam osebno avta ne bi prodajal.

Vem, da sedaj moje pisanje avtorju te teme nič ne pomaga, ker je pač naredil kar je naredil, ampak naj bo to za vse, ki boste avto prodajal v bližnji prihodnosti. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Ne jan 18, 2009 1:24 pm

Polo78 je napisal/-a:
miran000 je napisal/-a:Rabim en nasvet. Prodal sem avto nekomu za katerega sem kasneje zvedel da je preprodajalec. Naredila sma kupoprodajno pogodbo, dal mi je dnar in odpeljal avto s prometno, jaz sem zadržal zavarovalno polico. Rekel mi je da bo ostalo on zrihtal v domačem kraju in da mi po pošti pošle prepis avta in fotokopija svojega zavarovanja oz registracije avta. Od tega je sedaj 2 dni, medtem pa sem videl da se že na avto netu prodaja ta isti avto z drugimi tablicami. Na policiji sem se pozanimal, ali so moje tablice odjavljene, vendar mi reče da še niso in da sem še vedno jaz lastnik. Mi lahko na podlagi tega poveste kaj naj naredim oz kako naj naredim da ne bom več jaz lastnik? Avtu poteče registracija čez 3 mesece. Hvala za nasvete!

Naj bo to nauk za vse, da preden se avto proda, se ga odjavi iz prometa, prometno in tablice pa najraje kar v uničenje.

Ko sem sam prodajal avto, je bil vrstni red nekako tak:
1. Kupec nakaže denar
2. Greš do nekoga, ki ti sestavi kupoprodajno in naredi prepis
3. Greš overovit na upravno enoto
4. Greš nekam kjer delajo registracije, odjaviš avto iz prometa, prometno in tablice v deponijo, kupec pa avto registrira in zavaruje na novo, tebi pa da fotokopijo njegove nove zavarovalne police, zato da lahko potem ti svojo polico prekličeš in imaš hkrati dokazilo, če bi bil avto slučajno vpleten v kako nesrečo.

Če gresta pod 2., 3. in 4. točko kupec in prodajalec skupaj po teh "opravkih", je zadeva najbolj enostavna, najhitrejša in kot prodajalec nimaš nobenih skrbi. ;)

Tistemu, ki se ne bi hotel držati teh korakov pa sam osebno avta ne bi prodajal.

Vem, da sedaj moje pisanje avtorju te teme nič ne pomaga, ker je pač naredil kar je naredil, ampak naj bo to za vse, ki boste avto prodajal v bližnji prihodnosti. ;)

Napaka....
Če odjaviš avto iz prometa ne rabiš kopije nove police, ker si avtoodjavil.
Na zavarovalnico odneseš svojo original polico in kopijo odjavljene prometne in bo dovolj za povračilo.
Danes če boš avtoodjavil iz prometa ti ne bonoben več kupil avta, ker potem mora na novo plačat cestnino, zavarovanje nove tablice itd...pa en kup letanja, pa še to brez avta ker ni tablic gor.

Najlažji način je da ko urihtaš overbo kupoprodajne gresta skupi na zavarovalnico in on takoj plača , ti pa vzameš kopijo in daš zahtevo za povračilo.....( sam takih je bll mal dons).
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Ne jan 18, 2009 4:40 pm

GLede tablic se ne sekiraj. Sem imel enak problem, ko mi kupec ni hotel dokončati prepisa in je pač koristil moje zavarovanje dokler se ni izteklo. Dobil sem obvestilo da je potekla registracija in da naj avto ponovno registriram oz. vrnem tablice. Sem šel na občino z overovljeno kupoprodajno pogodbo in so za tablice nato terjali novega lastnika. Zame je bila nato zgodba zaključena.

Je pa res, da če bo ta avto uporabljal in povzročil nesrečo, bo šlo tvoje zavarovanje...
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Ne jan 18, 2009 6:48 pm

lumpii je napisal/-a:Podatki se sicer navezujejo na dilerja s prve strani in sicer
diler pod nazivom -mailom TWINS je pač moral odpreti SP.

http://www.avto.net/2004/osebna/zadetki_trgovca.asp?dealer=10984

AVTO BLITZ SABAHUDIN HALILAGIĆ S.P. , LJUBLJANA
CESTA V ZELENI LOG 23A, 1000 LJUBLJANA
( 01 ) -
( 051 ) 810 - 410
( 051 ) 895 - 155

Če ne verjamete preverite po številki na prvi strani, kljub odprtju ferme je obdržal isto mobi cifro.....

In še marsikateri preprodajalec bo moral odpreti s.p.
Tako je tudi prav.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne jan 18, 2009 7:22 pm

Ja, moj primer pa je naslednji:
avto sem pred tednom prodal nekemu paru kao sociala brez sluzbe in mehanika sta kao mela zraven da je pregledal avto ker pac nimajo dnara in avto mora biti tip top, sem pa takoj vedel da so preprodajalci! Jaz sem za avto dobil tolko kolko sem hotel imeti in me ne moti kolko bodo pol dobili, moti pa me to da so zdaj avtu zbili skoraj 50.000km in da ga prodajajo po nepravih podatkih, zato bom vzporedno odajal oglas kot Janez Pravični z enakimi podatki in telefonsko in kopiranimi slikami samo z navedenemi resnicnimi podatki in o tem da sem pac km-je zasukal da avto lazje prodam in da je bil lazje karamboliran in da je mel izliv tekocine iz pralnega stroja v kuferamu kot sem tudi ob prvotni prodaji avta vse navedel, pa da vidim če jim bom malo vse skupaj zagrenil!
Pa se to avto je kupil fant iz Šentjurja pri Celju, pri prodaji oz komisijska pa je bila narejena pri eni avto hiši isto iz Šentjurja.
lopovi lažnivski!!!
lp
Zadnjič spremenil fare, dne Ne jan 18, 2009 11:52 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne jan 18, 2009 7:31 pm

Meni pa grete na falus vsi ko panicarite. Malo potrpljenja pa bo.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov