spaceone je napisal/-a:Prijavi ga, da so ga ti ukradli. Kaj drugega tako ne moreš.
Ne vem pa, če se ti splača za 3 mesece.
Velocity je napisal/-a:Mah lej, videl sem ga 3 tedne nazaj v nedeljo v Ložarju blizu domžal, ugani kaj, glavo dol pa špura...Ni vreden zgubljanja besed. Kupil si je novo accordko brez rednega mesečnega priliva. Zanimivo ne? Dons če si pošten že težko preživiš skozi mesec, eni delamo zato da drugi lahko komot živijo.
spaceone je napisal/-a:Če si ti na policiji preveril, in si še vedno ti lastnik.
Kako to, da ga potem ne moreš prijavit kot ukradenega ?
Glede na to, da si rekel, da je na avto.netu, potem ga bo verjetno zavaroval kar novi kupec, kar pa lahko traja.
miran000 je napisal/-a:Rabim en nasvet. Prodal sem avto nekomu za katerega sem kasneje zvedel da je preprodajalec. Naredila sma kupoprodajno pogodbo, dal mi je dnar in odpeljal avto s prometno, jaz sem zadržal zavarovalno polico. Rekel mi je da bo ostalo on zrihtal v domačem kraju in da mi po pošti pošle prepis avta in fotokopija svojega zavarovanja oz registracije avta. Od tega je sedaj 2 dni, medtem pa sem videl da se že na avto netu prodaja ta isti avto z drugimi tablicami. Na policiji sem se pozanimal, ali so moje tablice odjavljene, vendar mi reče da še niso in da sem še vedno jaz lastnik. Mi lahko na podlagi tega poveste kaj naj naredim oz kako naj naredim da ne bom več jaz lastnik? Avtu poteče registracija čez 3 mesece. Hvala za nasvete!
Polo78 je napisal/-a:miran000 je napisal/-a:Rabim en nasvet. Prodal sem avto nekomu za katerega sem kasneje zvedel da je preprodajalec. Naredila sma kupoprodajno pogodbo, dal mi je dnar in odpeljal avto s prometno, jaz sem zadržal zavarovalno polico. Rekel mi je da bo ostalo on zrihtal v domačem kraju in da mi po pošti pošle prepis avta in fotokopija svojega zavarovanja oz registracije avta. Od tega je sedaj 2 dni, medtem pa sem videl da se že na avto netu prodaja ta isti avto z drugimi tablicami. Na policiji sem se pozanimal, ali so moje tablice odjavljene, vendar mi reče da še niso in da sem še vedno jaz lastnik. Mi lahko na podlagi tega poveste kaj naj naredim oz kako naj naredim da ne bom več jaz lastnik? Avtu poteče registracija čez 3 mesece. Hvala za nasvete!
Naj bo to nauk za vse, da preden se avto proda, se ga odjavi iz prometa, prometno in tablice pa najraje kar v uničenje.
Ko sem sam prodajal avto, je bil vrstni red nekako tak:
1. Kupec nakaže denar
2. Greš do nekoga, ki ti sestavi kupoprodajno in naredi prepis
3. Greš overovit na upravno enoto
4. Greš nekam kjer delajo registracije, odjaviš avto iz prometa, prometno in tablice v deponijo, kupec pa avto registrira in zavaruje na novo, tebi pa da fotokopijo njegove nove zavarovalne police, zato da lahko potem ti svojo polico prekličeš in imaš hkrati dokazilo, če bi bil avto slučajno vpleten v kako nesrečo.
Če gresta pod 2., 3. in 4. točko kupec in prodajalec skupaj po teh "opravkih", je zadeva najbolj enostavna, najhitrejša in kot prodajalec nimaš nobenih skrbi.
Tistemu, ki se ne bi hotel držati teh korakov pa sam osebno avta ne bi prodajal.
Vem, da sedaj moje pisanje avtorju te teme nič ne pomaga, ker je pač naredil kar je naredil, ampak naj bo to za vse, ki boste avto prodajal v bližnji prihodnosti.
lumpii je napisal/-a:Podatki se sicer navezujejo na dilerja s prve strani in sicer
diler pod nazivom -mailom TWINS je pač moral odpreti SP.
http://www.avto.net/2004/osebna/zadetki_trgovca.asp?dealer=10984
AVTO BLITZ SABAHUDIN HALILAGIĆ S.P. , LJUBLJANA
CESTA V ZELENI LOG 23A, 1000 LJUBLJANA
( 01 ) -
( 051 ) 810 - 410
( 051 ) 895 - 155
Če ne verjamete preverite po številki na prvi strani, kljub odprtju ferme je obdržal isto mobi cifro.....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov