Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Če apr 03, 2008 11:24 pm

JEREMIJA79 je napisal/-a:20 let jih voziš in 20 let kredita da jih točiš... :roll:

Res? Kako potem, da meni Chryslerjev 3.5 motor pije od 9.5 - 10,5 l/100km pri normalni vožnji in mešanih turah (mesto/relacije)? Mogoče je to pri nekaterih res za kredit vzet, pri meni ni.
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če apr 03, 2008 11:26 pm

uros_p je napisal/-a:
JEREMIJA79 je napisal/-a:20 let jih voziš in 20 let kredita da jih točiš... :roll:

Res? Kako potem, da meni Chryslerjev 3.5 motor pije od 9.5 - 10,5 l/100km pri normalni vožnji in mešanih turah (mesto/relacije)? Mogoče je to pri nekaterih res za kredit vzet, pri meni ni.

Ma pusti otroke ki pojma nimajo. Naj majo te njihove kafe mlinčke pa se naj vozijo okoli...

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Napisal/-a uros_p Če apr 03, 2008 11:30 pm

Da grem še malo ON-TOPIC :) , si kaj gledal tudi Sebring Cabrio? Kakorkoli že, pa bi tudi jaz raje pogledoval po malo močnejših motorjih pri teh avtih. Sicer je pa glavni namen teh avtov udoben cruise in ne divjanje skozi ovinke....
Slika

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Pe apr 04, 2008 12:15 am

JEREMIJA79 je napisal/-a:
branko1 je napisal/-a:Pa kaj hudiča imati vsi nekaj proti ameriškim avtomobilom. PA kaj vse na svetu so švabska j***a. Najhujše je, če nekdo ki vozi clio ali ax-a komentira o amerikanotih. Nima pojma. Pa brez zamere.
Torej. Stratus cabrio 2,0 je malce prešvoh. Prava stvar za ta avto je 2,5 in obvezno mora biti automatic. in V6.
Torej vse najlepše o ameriških avtomobilih. Jih vozim že skoraj 2o let in v teh letih ni bilo nič pretresljivega kar se tiče napak. Vozil pa sem Chrysler Le barona, Voyagerja 2x, in sedaj Stratus 2,5 V6 z vso opremo. Naslednji pa bo sigurno 300 c.
Ajde pa fajn bodite

20 let jih voziš in 20 let kredita da jih točiš... :roll:

In vsak dan se smeješ, ko zarohni kakšen 8 valjnik pod pokrovom (ali vsaj 6). :roll:

ps: ko pa crkne turbina na dizlu je pa jok in stok. za denar menjave pa itak dobiš XXXX litrov bencina. Tako da na koncu prihraniš 0 (NIČ!).

branko1
Nov uporabnik

Napisal/-a branko1 Pe apr 04, 2008 8:05 am

Mater ste vsi pametni. Niso vsi avtomobili isti in za iste namene narejenei. Meni pač odgovarjajo veliki avtomobili že zaradi moje višine (192 cm, 115 kg). zamislite si mene v kakem VW lupotu, Ax......brez veze. Za mene je glavna udobnost, vzdržljivost in opremljenost. Pa ne mi težit z raznoraznimi dizli. To je preveč komplicirana tehnika in smrdi, ropota.......
Pa še nekaj. Jaz se peljem z mojim Stratusem 500 km v enem šusu. Brez pavze. Brez pišanja. S katerimi malimi jajcami, ki naj bi porabila 5 litrov nafte bi lahko tako ugodno potoval?
Pa še nekaj. Za v mesto imam bicikel, mestni avtobus in še registrirano lepo ohranjeno zastavo 101.
Za popotovanja pa VW T3 ki pa je zopet 2,0 zračni boxer motor.
Dovolj o meni.

Uporabniški avatar
_BuLLet_
Novinec

Kraj: Radlje ob Dravi

Napisal/-a _BuLLet_ Pe apr 04, 2008 7:59 pm

uros_p je napisal/-a:Da grem še malo ON-TOPIC :) , si kaj gledal tudi Sebring Cabrio? Kakorkoli že, pa bi tudi jaz raje pogledoval po malo močnejših motorjih pri teh avtih. Sicer je pa glavni namen teh avtov udoben cruise in ne divjanje skozi ovinke....

Sem tudi pogledal ja .. vbistvu me je par stvari o stratusu zanimalo, ker je na avtonet prišel en cabrio za 4000 eur in sem si mislo jah bi pa fajn blo poleti met cabrioleta 8) :P .. ampak me res moti performance tega motorja .. velika poraba slab pospešek .. ne hvala .. 3.5 motor ki ga imaš ti v visionu je čist nekaj drugega ker je zelo živ glede na porabo in da nekaj od sebe :twisted:

pa še en off-topic .. s kje si ti uros_p , ker sem te parkrat videl ko si se mi nasproti pripeljal na relaciji dravograd - radlje .. večkrat pa sem avto videl parkiran tudi v MB na tisti ulici naprej od trasta ..

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Napisal/-a uros_p Pe apr 04, 2008 9:59 pm

_BuLLet_ je napisal/-a:pa še en off-topic .. s kje si ti uros_p , ker sem te parkrat videl ko si se mi nasproti pripeljal na relaciji dravograd - radlje .. večkrat pa sem avto videl parkiran tudi v MB na tisti ulici naprej od trasta ..

Čisto možno. V MB stanujem tam blizu(med tednom), drugače pa sem s Prevalj. Poblendaj če me vidiš :) Bom pozoren na srebrnega Peugeota.
Slika

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 So apr 05, 2008 12:01 am

Vozim bencinarja tako,da so vse sarkastične izjave (neposrečene) na račun turbin in dizlov brezpredmetne... :roll:

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom So apr 05, 2008 5:59 am

Tukaj v ZDA se pojavlja isti avto pod imenom CHRYSLER SEBRING JX (in JXi z boljso opremo). Vecina jih je tukaj z 2.5L V6 motorjem in z avtomatskim menjalnikom.

Motor V6 2.5L je v njem je dalec od Amerike: to je v bistvu Mitsubishijev motor 6G73 in pije tam 9-10l preracunano povprecje, vsaj "moj".

Pisem "moj", ker imam trenutno enega 1999 JXi na dealershipu, slikce so pripete.

Tukaj pridejo okoli $4,500 (1999 z 130K miljami)

LP iz Chicaga!
Priponke
IMG_6539.JPG
IMG_6543.JPG
IMG_6538.JPG
IMG_6530.JPG
IMG_6549.JPG

Uporabniški avatar
_BuLLet_
Novinec

Napisal/-a _BuLLet_ So apr 05, 2008 9:53 am

uros_p je napisal/-a:
_BuLLet_ je napisal/-a:pa še en off-topic .. s kje si ti uros_p , ker sem te parkrat videl ko si se mi nasproti pripeljal na relaciji dravograd - radlje .. večkrat pa sem avto videl parkiran tudi v MB na tisti ulici naprej od trasta ..

Čisto možno. V MB stanujem tam blizu(med tednom), drugače pa sem s Prevalj. Poblendaj če me vidiš :) Bom pozoren na srebrnega Peugeota.

... zlatega peugeota... :P se pa večkrat peljem tam tudi s fotrovim 300M-om (bordo rdeč) .. je on na terenu s službenim pa 300M večinoma doma stoji :twisted:

Uporabniški avatar
_BuLLet_
Novinec

Napisal/-a _BuLLet_ So apr 05, 2008 9:54 am

chgotom je napisal/-a:Tukaj v ZDA se pojavlja isti avto pod imenom CHRYSLER SEBRING JX (in JXi z boljso opremo). Vecina jih je tukaj z 2.5L V6 motorjem in z avtomatskim menjalnikom.

Motor V6 2.5L je v njem je dalec od Amerike: to je v bistvu Mitsubishijev motor 6G73 in pije tam 9-10l preracunano povprecje, vsaj "moj".

Pisem "moj", ker imam trenutno enega 1999 JXi na dealershipu, slikce so pripete.

LP iz Chicaga!

edino kar je na pogled drugače pri tem je volan .. in pa zadnje luči, ki nimajo rumenih smerokazov .. lepše zgledat tako :D

Uporabniški avatar
peroa
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a peroa Sr jun 04, 2008 9:37 am

chgotom je napisal/-a:Tukaj v ZDA se pojavlja isti avto pod imenom CHRYSLER SEBRING JX (in JXi z boljso opremo). Vecina jih je tukaj z 2.5L V6 motorjem in z avtomatskim menjalnikom.

LP iz Chicaga!

Na kakšnem glasu so pa na splošno tile Stratusi/Cirrusi in US of A?
Trenutno ogledujem limuzino 2.5 V6 auto., sicer ima 280.000 ampak naj bi bil redno vzdrževan (potrjena servisna), pa cena je res mamljiva za polno opremljen avto.

So kakšne posebnosti, šibke točke?
Everybody lies!

Uporabniški avatar
axa
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a axa Sr jun 04, 2008 9:49 am

En OT: mi smo imeli doma tudi enega chryslerja le barona 2.5 namrec...avto je da se izrazim slabs kot javni WC....skret navaden.Lege ama nobene,zmogljivosti tudi ne,nepregleden,kvaril se je tudi k hudic pa vse drago kot satan za njega.Pri 2500ccm je imel ubogih 95 hp.

Za svoj namen je bil super ..se pravi ravna cesta(AC po moznosti) v 5 brzino in pac vozi dokler gre.Jaz tako pravim take avte naj si kar amerikanci drzijo pri sebi doma in cim dlje od mene.
Jazst

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom Če jun 05, 2008 2:08 am

Na kakšnem glasu so pa na splošno tile Stratusi/Cirrusi in US of A?
Trenutno ogledujem limuzino 2.5 V6 auto., sicer ima 280.000 ampak naj bi bil redno vzdrževan (potrjena servisna), pa cena je res mamljiva za polno opremljen avto.

So kakšne posebnosti, šibke točke?

Rabljen Chrysler ni bil nikoli na najboljsem glasu, je pa poceni in poceni voznja. 280K km je pa res dosti, tudi za tukaj, sam bi se takega avta izogibal.

Podoben avto bi bil potem tukaj kakega jurja $ ali pa se to ne.

LP iz Chicaga!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov