Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po apr 21, 2008 8:56 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Pa se čipanje splača če kupuješ nov avto?
Ali daš denar za čipanje ali pa tisti dodatek za 2.0 motor. Morda par 100 EUR razlike.

Kako je z garancijo po čipanju?
Kako je če se zaletiš z avtom in ti odkrijejo čip recimo in je totalka? Bodo priznali kasko? Dvomim.

Če se vam splača zajebavat...

kasko mislm da s cipom nima nbene veze.vsaj ne vidim kako bi jo imeu.
za garanciji bi se pa strinjau nekak.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Po apr 21, 2008 8:59 pm

Ali daš denar za čipanje ali pa tisti dodatek za 2.0 motor. Morda par 100 EUR razlike.

Kako je če se zaletiš z avtom in ti odkrijejo čip recimo in je totalka? Bodo priznali kasko? Dvomim.

splača
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po apr 21, 2008 9:04 pm

:roll: kakšna vprašanja... :bonk

.....tudi 2.0 treba čipat......vse treba čipat_takoj prvi dan, ko je s trgovine pripeljan....garancija nima veze s čipom......avto ni namenjen za zaletavanje.....kasko je stran vržen denar....... :!: še kaj :?:

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po apr 21, 2008 9:06 pm

abbe je napisal/-a:

kasko mislm da s cipom nima nbene veze.vsaj ne vidim kako bi jo imeu.
za garanciji bi se pa strinjau nekak.

Zanimivo.
Hmmm malce čudno potem. Glede na to da recimo gume, ki ne zadostujejo standardom vplivajo na kasko (se recimo zaletiš pozimi z letnimi gumami) - kakor vem. Tudi čip vpliva na karakteristike vozila. :idea:
Vsekakor bi se jaz detaljno pozanimal, če bi imel poln kasko kako pa kaj.

Evo pogledal cene. 1.9 tdi z 6 stopenjskim menjalnikom stane okrog 1400EUR manj kot 2.0tdi. Koliko stane pa povečanje moči na 140 konju pri 1.9? Verjetno je tudi zasnova 2.0 malce močnejša kajne. Pa še čipate ga potem lahko na 170 če že morate. :-P

.....tudi 2.0 treba čipat......vse treba čipat_takoj prvi dan, ko je s trgovine pripeljan....garancija nima veze s čipom......avto ni namenjen za zaletavanje.....kasko je stran vržen denar....... še kaj

Hvala za debilen odgovor. :roll: Nezavarovanje kaska pri novem vozilu je smešno. Še bolj, ker so VWji med bolj iskanimi in ti ga hitreje odpeljejo. Ja res je brezveze... Bolje reskirati recimo jurja EUR in dobiš nekaj, brez kaska ti bo pa ostal ključek... Sicer pa si preberi malce temo in potem zmajuj z glavo ala "kakšna vprašanja". Razen če ti sive celice ne vlečejo tako daleč...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po apr 21, 2008 9:18 pm

@dr bmw.res mas neumestne.pozimi se lahko vozis z letnimi gumami,ce majo dost profila pa se lah zaletis pa ti kasko velja.kasne karakteristike se pa spremenijo pri cipanju ki bi utegnile zmansat varnost vozila?a slabse bremza a slabse zavija je bol nestabilen...?
po tvojem je poj tut tko da ce prletis v en ovink brezglavo pa se skantas ti kasko ne vela ker si objestno vozil?ja da nau kj.
garancija s cipom ne propad,ker ga je skoraj nemogoce odkrit.pa se ce se kj pokvar ga lahko remapiras nazaj zastonj...
Ni vse res kar napišem

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po apr 21, 2008 9:26 pm

Premalo profila sem mislil. Sem se malce slabo izrazil. ;)

Sicer pa: glede kaska in garancije ... vprašam vas, utrnili so se mi le pomisleki, da nisi zaradi tistih par 100 EUR šparanja pri nakupu na koncu brez avta ali garancije. Ne spremljam veliko te tunning scene in raznih pravil, zato pa vprašam. ;)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po apr 21, 2008 9:29 pm

ves nekateri se ne odlocjo zato ker je cenejsi,ampak zato ker je 1.9 tdi preizkusen ze dolga leta medtem ko je 2.0 nova zadeva pa 16v-je kar je za ene novo(v smislu nepreizkuseno) pa zj mas se te 2.0 k so comonn rail(ravno tako nepreizkuseno)
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po apr 21, 2008 9:29 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Razen če ti sive celice ne vlečejo tako daleč...

.....mal so utrujene (nekaj si tudi ti s svojimi posti pripomogel) nekaj pa tudi "emšo"....sorry, nismo vsi pametni kot ti....

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To apr 22, 2008 6:17 am

SIMY001 je napisal/-a:En je napisu d naj bi petka bila slabša od štirke,to ne drži saj pri mojem ne .
Sem pa opazil da na golfu SI-model tista črna plastika na vratih za odpirat šipe postaja nekako belkasta prav tako blenda okoli radia,avto star pol leta.

Z čipanjem je pa tk,če čipaš 1,9 tdi-ja plačaš dva razreda manjšo registracijo kt pri 2,0 tdi,kjer padeš v višji razred zaradi 3kW.

Jst mam tud SI model, star že eno leto pa je barva takšna kot pri novem. Sem pa zadnč bral v auto bildu kjer so mel nek super test golfa in astre (z obema so prevozil 200 kkm), da se je začela barva dol luščt glih pr teh gumbih za okna in na stikalu za vklop luči.

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 To apr 22, 2008 6:43 am

Jst sem to do zdaj videl samo pri dveh golfih, en je bil star 4 leta drugi pa pol leta,moj ki je star slabo leto se mu tudi nič ne vidi da bi se kaj luščilo ali pa bledelo.
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 To apr 22, 2008 7:04 am

Ja saj če bi se kaj dol luščilo po enem letu bi bilo pa tudi bogo glede na vrednost avta (pol so pa zelo "kvalitetni" materiali v 5ki)...
Pri par let rabljenem pa človek pričakuje da se kaj dol lušči ali da barva zbledi... :lol:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To apr 22, 2008 9:19 am

OK, še par stvari, ko vidim da so se fantje malo razpisali:

1.9tdi "mlinček" ma deci manjšo prostornino kot 2.0,pa RSR ti hitro reši problem moći,tako da nevem zakaj bi 2.0tdi-ja kupoval če mu ni treba.ni sicer isto
No, res najbrž ni povsem isto. Oziroma mislim da ima 2.0 malo drugačna (daljša) prestavna razmerja kot 1.9. Tako da Če rabiš 2.0, moraš kupiti 2.0. Čeprav v veliki večini primerov najbrž 2.0 motorja ne rabiš zares (v kakem passatu ali touranu vsekakor, v golfu niti ne).

Tisti dodatek je kar malo več kot "par 100 EUR". Kajti z osnovno opremo (Trendline) ne moreš dobiti 2.0 TDIja. Sicer akcijski modeli Golf SI pridejo z dodatno opremo, ki ima IMO vse, kar rabiš od Comfortline opreme (razen velurja na sedežih ki ga jaz BTW itak ne maram) - ampak ne vem, če ti Golfa SI sploh dajo z 2.0 TDI mašino.
Saj če gledaš na ceniku znotraj opreme Comfortline, je 2.0 TDI "samo" 700-800 EUR dražji od 1.9 TDI DPF. Ampak je od Golfa SI 1.9 TDI dražji cca 3000 EUR!

Golf 5, prav tako sem vozil že novo Civic. Osebno zame ni konkurence v teh dveh avtomobilih. Civic pač zmaga objektivno gledano
Hja no, ima tudi vsak svoj okus in svoje želje, tako da glede tega se itak nima smisla prerekati - meni recimo se zdi Golf V odlično pogruntan in narejen, tako ergonomsko kot po stilu (ki je res morda za odtenek preveč zadržan, ampak še vedno mi je všeč).
Če kupuješ, je itak pametno preizkusiti, če ti avto odgovarja vizuelno, ergonomsko itd. Enim nam bo všeč golf, drugim spet kaj tretjega...

navaden golf5 izgleda sila povprečno in neinteresantno, lep postane šele v GT Sport ali GTI opremi, kjer se mu doda tista prepotrebna dinamika.
No, to je seveda spet stvar okusa. Če je problem samo zunanji izgled, se da najbrž tudi dokupiti druge odbijače, masko ipd, pa te gotovo pride ceneje kot "pravi" GT/GTI.

No pa da se vrnemo na osnovno vprašanje teme glede motorja, da še to dodam: po slabem letu in dobrih 16.000 km (opravljen že prvi predpisani servis, torej menjava olja in filtra) dela avto super. Sicer sem moral uveljavljati garancijo zaradi pokvarjenega avtoradia (jebiga, povsod cenena kitajska roba, nimaš kaj) motor itd pa dela super. Res je pa spil skoraj liter dodatnega olja (no ene 7-8 deci pa res), ampak to je pri TDIjih normalno in povsem pričakovano.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To apr 22, 2008 4:51 pm

Ne nimam nič proti Wag samo če en nekdo podobno temo od kake druge znamke napiše se takoj zaklene od Golfov in Bore pa ne, pa vsi imajo 1.9TDI porkiš no pa kaj če samo 90KM ali pa 101KM ali še 105KM celooo 110KM :shock: Osnova je ista ostalo so nianse. :D Je pa res traktorjev ne maram in ne rabim sodoben Dizel bi pa imel, tudi tega 2.0 16v TDi :D

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To apr 22, 2008 4:53 pm

abbe je napisal/-a:ves nekateri se ne odlocjo zato ker je cenejsi,ampak zato ker je 1.9 tdi preizkusen ze dolga leta medtem ko je 2.0 nova zadeva pa 16v-je kar je za ene novo(v smislu nepreizkuseno) pa zj mas se te 2.0 k so comonn rail(ravno tako nepreizkuseno)

Zakaj pa pol v 15 temah to spašujejo če je že tooolkooo preizkušen daj odgovor prosim :idea: :?: :!:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če apr 24, 2008 8:49 am

Kaj pa kej mente o TSI motorjih, zdej sem bral en primerjalni test v avtomagazinu med 1.9 TDI (90 KM) in 1.4 TSI (122 KM). Tega testa niso delal zarad podobnih motorjev ali pa podobnih moči, tukej je v prednosti bencinar, ampak zarad skoraj identične cene, razlika je borih 10 eur.

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Če apr 24, 2008 11:17 am

hehe ''ban'' pa smo spet pri preverjenih in nepreverjenih motorjih.
Vprašanje kaj bo TSI mlinček rekel ko bo imel za sabo pet let drmanja po našem terenu,lahko da bo ok lahko pa ....
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Če apr 24, 2008 11:25 am

Ivan36 je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:ves nekateri se ne odlocjo zato ker je cenejsi,ampak zato ker je 1.9 tdi preizkusen ze dolga leta medtem ko je 2.0 nova zadeva pa 16v-je kar je za ene novo(v smislu nepreizkuseno) pa zj mas se te 2.0 k so comonn rail(ravno tako nepreizkuseno)

Zakaj pa pol v 15 temah to spašujejo če je že tooolkooo preizkušen daj odgovor prosim :idea: :?: :!:

to pa mores ti prast tiste ki temo postavljajo.jaz mislim da bi to bli razlogi .
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
djuraiTDi
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a djuraiTDi Če apr 24, 2008 6:45 pm

Čip za kasko nima veze!!!!
Golf 5 z 105km motorjem je super,za mojo voznjo je mal prelen ampak za take kazni k jih mamo zdj je čist kul.imam pa 2 stranki (avto šola) k ima 2 golfa 5 in mata oba krepko čez 200 000km pa je edin enkat res šou agr ventil vendar pri 210 000.ps: ve pa se kako vozijo v avtošoli.

LP

Uporabniški avatar
sio2
Nov uporabnik

Čipana petka

Napisal/-a sio2 Pe maj 02, 2008 7:57 am

Sam imam Golfa V 1.9 TDI Comfortline skoraj dve leti - 47.000 km. Ko je bil avto star ravno eno leto sem ga dal čipat k RSR-u. Prej je bil s svojimi 103 KM (oz. 105 KM, kolikor ga reklamirajo - nima veze ...) precej lena zadeva. Sedaj pa je s svojimi 140 KM prava žverca. Pod 1800 min-1 je sicer malo zaspan, potem pa se mu strga. Sam sem navdušen nad nekoliko poudarjeno turbo-luknjo. Končne hitrosti nima nevem kako visoke, toda za prehitevanje je pa sedaj prava stvar.

Drugače pa so moje ugotovitve naslednje:
- preglasen v kabini,
- premalo prostora za kolena,
- nekoliko težje vstajanje iz sedeža.

+ izgled avtomobila je precej kompakten in nabildan,
+ po čipanju mi avto žre manj kot prej (resda je malo razlike, toda občasno ga "poteram" bolj kot prej, ko je bil nečipan),
+ kvaliteta izdelave je O.K.,

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a EMiR Ne maj 11, 2008 2:13 pm

Torej jst se tud odlocam za nakup golfa 5 pa razmislam kater motor uzet 1.9 (105) ali 2.0 (140) 1.9 vem da je preizkusena zadeva ampak do zdaj sem imel avtomobile use s 150 km + tako da se mi zdi nekam malo teh 105 km ceprav se nism nikoli imel dizla. Kaj vi priporocate? lp
A8 4.2 Quattro
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov