OK, še par stvari, ko vidim da so se fantje malo razpisali:
1.9tdi "mlinček" ma deci manjšo prostornino kot 2.0,pa RSR ti hitro reši problem moći,tako da nevem zakaj bi 2.0tdi-ja kupoval če mu ni treba.ni sicer isto
No, res najbrž ni povsem isto. Oziroma mislim da ima 2.0 malo drugačna (daljša) prestavna razmerja kot 1.9. Tako da Če rabiš 2.0, moraš kupiti 2.0. Čeprav v veliki večini primerov najbrž 2.0 motorja ne rabiš zares (v kakem passatu ali touranu vsekakor, v golfu niti ne).
Ali daš denar za čipanje ali pa tisti dodatek za 2.0 motor. Morda par 100 EUR razlike.
Tisti dodatek je kar malo več kot "par 100 EUR". Kajti z osnovno opremo (Trendline) ne moreš dobiti 2.0 TDIja. Sicer akcijski modeli Golf SI pridejo z dodatno opremo, ki ima IMO vse, kar rabiš od Comfortline opreme (razen velurja na sedežih ki ga jaz BTW itak ne maram) - ampak ne vem, če ti Golfa SI sploh dajo z 2.0 TDI mašino.
Saj če gledaš na ceniku znotraj opreme Comfortline, je 2.0 TDI "samo" 700-800 EUR dražji od 1.9 TDI DPF. Ampak je od Golfa SI 1.9 TDI dražji cca 3000 EUR!
Golf 5, prav tako sem vozil že novo Civic. Osebno zame ni konkurence v teh dveh avtomobilih. Civic pač zmaga objektivno gledano
Hja no, ima tudi vsak svoj okus in svoje želje, tako da glede tega se itak nima smisla prerekati - meni recimo se zdi Golf V odlično pogruntan in narejen, tako ergonomsko kot po stilu (ki je res morda za odtenek preveč zadržan, ampak še vedno mi je všeč).
Če kupuješ, je itak pametno preizkusiti, če ti avto odgovarja vizuelno, ergonomsko itd. Enim nam bo všeč golf, drugim spet kaj tretjega...
navaden golf5 izgleda sila povprečno in neinteresantno, lep postane šele v GT Sport ali GTI opremi, kjer se mu doda tista prepotrebna dinamika.
No, to je seveda spet stvar okusa. Če je problem samo zunanji izgled, se da najbrž tudi dokupiti druge odbijače, masko ipd, pa te gotovo pride ceneje kot "pravi" GT/GTI.
No pa da se vrnemo na osnovno vprašanje teme glede motorja, da še to dodam: po slabem letu in dobrih 16.000 km (opravljen že prvi predpisani servis, torej menjava olja in filtra) dela avto super. Sicer sem moral uveljavljati garancijo zaradi pokvarjenega avtoradia (jebiga, povsod cenena kitajska roba, nimaš kaj) motor itd pa dela super. Res je pa spil skoraj liter dodatnega olja (no ene 7-8 deci pa res), ampak to je pri TDIjih normalno in povsem pričakovano.