Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To apr 29, 2008 12:13 pm

Sestra dva avta kupla pri Malgaju Trbovlje - zadovoljna.
Jaz pa pri Realu v Kranju, tud zadovoljen.
Drugače pa tak, da najprej eden pokliče pa nekaj izveš, čez nekaj časa pa drugi pa seveda z drugega telefona pa mal po ovinkih isto stvar praša pa ga hitro dobiš, če laže.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To apr 29, 2008 12:15 pm

danes te lahko vsakkdo obrne čez kar se tiče avtomobila...najbolje je kupiti avto od "znanca,prijatelja" itd....no vsekakor pa sama preveritev avtomobila na ustreznih inštitucijah ne škodi ( imaš firmo v slo, ki se s tem ukvarja seveda jim zato tudi nekaj plačaš za storitve. oni ti preverijo in pregledajo avto od a do ž) ;)

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To apr 29, 2008 12:19 pm

adis je napisal/-a:danes te lahko vsakkdo obrne čez kar se tiče avtomobila...najbolje je kupiti avto od "znanca,prijatelja" itd....no vsekakor pa sama preveritev avtomobila na ustreznih inštitucijah ne škodi ( imaš firmo v slo, ki se s tem ukvarja seveda jim zato tudi nekaj plačaš za storitve. oni ti preverijo in pregledajo avto od a do ž) ;)

Katera firma je to in koliko potem to stane? Kaj to pogledajo, če s papirji vse štima ali tud fizično avto pregledajo? Kje je pa garancija, da je ta firma poštena?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To apr 29, 2008 12:31 pm

mišek je napisal/-a:
adis je napisal/-a:danes te lahko vsakkdo obrne čez kar se tiče avtomobila...najbolje je kupiti avto od "znanca,prijatelja" itd....no vsekakor pa sama preveritev avtomobila na ustreznih inštitucijah ne škodi ( imaš firmo v slo, ki se s tem ukvarja seveda jim zato tudi nekaj plačaš za storitve. oni ti preverijo in pregledajo avto od a do ž) ;)

Katera firma je to in koliko potem to stane? Kaj to pogledajo, če s papirji vse štima ali tud fizično avto pregledajo? Kje je pa garancija, da je ta firma poštena?

gre za uveljavljeno nemško firmo ki ima prste tudi v F1 in sicer gre za hčerinsko podjetje Dekra, računajo nekje okrog 60€ za pregled/stanje in samo oceno avtomobila

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To apr 29, 2008 12:48 pm

Lahko daš kakšen kontakt od njih? Mogoče pride kdaj prav.
Na kak način potem to poteka? Jim poveš za kateri avto se zanimaš potem pa ga oni pregledajo? Pa koliko imajo reakcijski čas, drugače ga lahko že prej prodajo preden se sploh kdo zgane.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To apr 29, 2008 1:00 pm

mišek je napisal/-a:Lahko daš kakšen kontakt od njih? Mogoče pride kdaj prav.
Na kak način potem to poteka? Jim poveš za kateri avto se zanimaš potem pa ga oni pregledajo? Pa koliko imajo reakcijski čas, drugače ga lahko že prej prodajo preden se sploh kdo zgane.

http://www.avtoin.com/news.php?id=2279
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 7e5e8e6ccf

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad To apr 29, 2008 1:48 pm

neda se mi brat cele teme, bom kr napisal moje mnenje.

kupil avto od AVTO JARC v mb, pa potem ugotovil neke nepravilnosti v prevoženih, oni trdijo da ni res bla bla bla...

prodal 2 tourana eni manjši avtohiši v okolici mb, (oba prodal v roku 1 tedna) in pogledam čez par dni na internet, in piše naslednje:

prevoženi km pri prvem avtu: 128 000 REALNI KM, SUPER AVTO BLA BLA (jaz prodal z 159 000km)

prevoženi km pri drugem avtu: 115 000 Realni km, super ohranjen ovo ono... (jaz prodal z 165000km)

sm poklical za finto, in vprašal o touranih, je začel kak je kupil od njegovega prijatelja dobrega, in da so avti super, vse ok, servisi delani, ma skratka odlični avti... katastrofa kaj počnejo.
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To apr 29, 2008 3:18 pm

Courage™ je napisal/-a:Stari, prvo mu priporocas podjetje ki avte vozi iz Nemčije, pol pa v istem postu govoris naj kupi avto slovenskega porekla ?
Jaz bi ga osebno prvo kupil raje od kakega kolega, znanca ali druzine. Šele potem bi se odločil za avto iz uvoza. Ni pa vseeno kdo ti ga pripelje in tujine. en tip ki nima pojma in bi samo rada malo zaslužil na tebi ali pa profiji ki jim je stalo do tega da dobis dober avto in po možnosti da se spet obrnes na njih ko boš spet rabil mašino. ;)

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy To apr 29, 2008 3:58 pm

Senad je napisal/-a:neda se mi brat cele teme, bom kr napisal moje mnenje.

kupil avto od AVTO JARC v mb, pa potem ugotovil neke nepravilnosti v prevoženih, oni trdijo da ni res bla bla bla...

prodal 2 tourana eni manjši avtohiši v okolici mb, (oba prodal v roku 1 tedna) in pogledam čez par dni na internet, in piše naslednje:

prevoženi km pri prvem avtu: 128 000 REALNI KM, SUPER AVTO BLA BLA (jaz prodal z 159 000km)

prevoženi km pri drugem avtu: 115 000 Realni km, super ohranjen ovo ono... (jaz prodal z 165000km)

sm poklical za finto, in vprašal o touranih, je začel kak je kupil od njegovega prijatelja dobrega, in da so avti super, vse ok, servisi delani, ma skratka odlični avti... katastrofa kaj počnejo.

kaj pa je to zaena avtohisa?
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak To apr 29, 2008 4:02 pm

Ma takih je 99% avtohiš. Kaj je sploh važno katera je ta. Nič novega, naivnost gre naprej.

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs To apr 29, 2008 6:00 pm

Na zalost se ne mores na nic zanesti.

Najbolje je, da pripeljes kaksnega kolega serviserja/kleparja, da avto pred nakupom pregleda ali pa da peljes na uradni servis, kjer ga priklopijo na racunalnik. Sicer iz raculanika lahko bolj natancne podatke dobi samo pri novejsih avtih. Pri starih pa samo kaksno je trenutno stanje in ne cele zgodovine.

lp
Slika

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle To apr 29, 2008 7:16 pm

kixs je napisal/-a:Na zalost se ne mores na nic zanesti.

Najbolje je, da pripeljes kaksnega kolega serviserja/kleparja, da avto pred nakupom pregleda ali pa da peljes na uradni servis, kjer ga priklopijo na racunalnik. Sicer iz raculanika lahko bolj natancne podatke dobi samo pri novejsih avtih. Pri starih pa samo kaksno je trenutno stanje in ne cele zgodovine.

lp

Ja če greš recimo do dilerjev rabljenih avtov in jim omeniš priklop na tester, se jih bo 99% upiralo in reklo: "da kaj bi blo če bi vsak k pride avto pogledat hotu še na tester prklopit? mi to ne delamo."

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To apr 29, 2008 9:09 pm

AudiBoy je napisal/-a:
Senad je napisal/-a:neda se mi brat cele teme, bom kr napisal moje mnenje.

kaj pa je to zaena avtohisa?
Tota: http://www.avtojarc.si/

Uporabniški avatar
Enthusiast
Novinec

Kraj: all araund

Napisal/-a Enthusiast Sr apr 30, 2008 8:39 am

ker v slo ni lih za dobit alfe gt bencin, jo bom verjetno naročal, ma kdo kakšne dobre izkušnje pri katerem podjetju? Sm tut klical v Haas avtomobili in po telefonu so zvenel zlo prepričljivo, ima še kdo izkušnje z njimi razn fareta?
- ASOT -

Uporabniški avatar
lunec
Nov uporabnik

Kraj: Ducat kilometrov iz Gorenje vasi nad Poljanom

Napisal/-a lunec Sr apr 30, 2008 5:46 pm

AVTO svet katastrofa,
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov