Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr maj 07, 2008 4:05 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:gršega avta kot je hundaj kupe do letnika 03 js še nism vidu...mene zmeri na kozlanje spomne...fuj!

ti ne preostane drugo kot da probaš oba zapeljat par kilometrov in se na podlagi tega odločiš ;)

po možnosti rumene barve, ne? :roll:

Kaj pa imas proti rumeni barvi za povedat ?
Lp by Mare

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Sr maj 07, 2008 5:37 pm

marko01 je napisal/-a:
_YUGO-GVX_ je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:gršega avta kot je hundaj kupe do letnika 03 js še nism vidu...mene zmeri na kozlanje spomne...fuj!

ti ne preostane drugo kot da probaš oba zapeljat par kilometrov in se na podlagi tega odločiš ;)

po možnosti rumene barve, ne? :roll:

Kaj pa imas proti rumeni barvi za povedat ?

tako je,rumena je pika na i :lol:
vrjetno ma to za povedat da je z rumeno še bol grd kot navadno :D
Slika

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr maj 07, 2008 5:50 pm

Definitivno izberi hyundaia. Renault je kot jama za denar stran metat....

Itak tudi bolje izgleda hyundai. Četudi bi bil pink ko bi raje imel hyundaia kot pa renaulta.

Recimo jaz sem imel pred kratkim hyundai ponya kot sekundarni avto za grde stvari vozit in tako. Pa sem ga dobil z prevoženimi 120.000 km in narejenim generalnim servisom. Sam sem z njim naredu 140.000 km, da je imel 260.000 km in me ni popolnoma nikoli pustil na cedilu, pa sem z njim delal vse mogoče, teranje na avtocesti do makedam ceste, vse. Pa niti enkrat ga nisem imel na servisu ! Sam sem mu menjal disk pakne 2 krat, pa zadnji izpušni lonec sem mu moral menjat, ker je bil že čist preparel, pa olja sem mu malo dolival v mašino, ker ga je majčken popil na tolk in tolk km, in to je bilo vse. Res minimalni strošek, ki ga lahko dosežeš samo z hyundaiom.
Hyundai je definitivo eden najbolj zanesljivih avtomobilov in imel boš najmanj problemov z njim. Garantirano. Renaulta boš imel pa kar naprej na servisu.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Sr maj 07, 2008 6:08 pm

AM je napisal/-a:Definitivno izberi hyundaia. Renault je kot jama za denar stran metat....

Itak tudi bolje izgleda hyundai. Četudi bi bil pink ko bi raje imel hyundaia kot pa renaulta.

Recimo jaz sem imel pred kratkim hyundai ponya kot sekundarni avto za grde stvari vozit in tako. Pa sem ga dobil z prevoženimi 120.000 km in narejenim generalnim servisom. Sam sem z njim naredu 140.000 km, da je imel 260.000 km in me ni popolnoma nikoli pustil na cedilu, pa sem z njim delal vse mogoče, teranje na avtocesti do makedam ceste, vse. Pa niti enkrat ga nisem imel na servisu ! Sam sem mu menjal disk pakne 2 krat, pa zadnji izpušni lonec sem mu moral menjat, ker je bil že čist preparel, pa olja sem mu malo dolival v mašino, ker ga je majčken popil na tolk in tolk km, in to je bilo vse. Res minimalni strošek, ki ga lahko dosežeš samo z hyundaiom.
Hyundai je definitivo eden najbolj zanesljivih avtomobilov in imel boš najmanj problemov z njim. Garantirano. Renaulta boš imel pa kar naprej na servisu.

sam če si ga mel za sekundarni avto pol si se pa velik vozu,al je biu u resnic primarni? :)

renaulta skos na serivsu...no dej tole sprintej,pa okol talej,da bo folk vidu kake brihte mamo tuki na forumu. čudnu da se sploh kak renault voz na cesti k so skos na servisih
Slika

Uporabniški avatar
Slavc
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a Slavc Sr maj 07, 2008 6:34 pm

Mislim, da sta kr oba avta vredi ... vsak avto ima napake, pač hyundai jih ma manj :). Najboljše, da se vsedeš v oba, se malo okol zapelješ pa vidiš kateri ti bolj odgovarja v vožnji. Je pa še neki ... renaultov je na cesti ko smetja, hyundajev pa ne tolk. Če se bi že mogo odločit med tema dvema se vsekakor nagibam k hyundaiu. Izbira je tvoja.

lp
kar je dobro ni slabo ... :)

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr maj 07, 2008 7:27 pm

rok46 je napisal/-a:
AM je napisal/-a:Definitivno izberi hyundaia. Renault je kot jama za denar stran metat....

sam če si ga mel za sekundarni avto pol si se pa velik vozu,al je biu u resnic primarni? :)

renaulta skos na serivsu...no dej tole sprintej,pa okol talej,da bo folk vidu kake brihte mamo tuki na forumu. čudnu da se sploh kak renault voz na cesti k so skos na servisih

Doma smo imeli:

Renault safrane 2.5 vsa oprema avto crkoval skozi!
Renault laguna 2003 1.9 Dci menjano vse kar se je dalo
Oce ima sluzbena megana 2006 dizla --jebe elektornika
To so vsaj moje izkusnje z RENAULTOM !¨

Sedaj ima oce peugeot 607 2.2 Hdi 180.000 dobenih problemov !
In jaz imam 99 letnik hyundai coupeja RUMENEGA seveda :D dobenih problem razen potrosni materjal !!
Lp by Mare

čurkl
Nov uporabnik

Napisal/-a čurkl Sr maj 07, 2008 8:10 pm

Do sedaj sem imel mnenje da je Renault boljši,Hyunday pa lepši.Sedaj pa vidim da je Hyundai oboje.Če nekomu ni všeč oblika je to pač njegov problem.
Hvala vsem za odgovore!!!
Sedaj pa samo še v nedeljo na sejem da sprobam če se tudi vozi...
LP!

joco
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joco Sr maj 07, 2008 8:28 pm

Sam sem imel oba.. Megana coupe ter hyundaia coupe in če bi izbiral trenutno med tema dvema bi sigurno izbral hyundaia. Crknilo mi ni nikoli nič, razen olje pije k žolna, z meganom so ble pa same težave. Tudi vizuelno je hyundai lepši ima pa tudi atraktivnejšo notranjost. Sam bi ti priporočal ogled tega: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2035088 Sem poznal prejšnjega lastnika (zdaj si ga mislim da kakšno leto lasti punca iz štajerskega konca) in vem da je bil redno servisiran ter zelo čuvan, v kakšnem stanju je pa sedaj je pa vprašanje. Če te še kaj zanima kar vprašaj. Aja še glede porabe, za megana ne vem več točno, hyundai mi je pa porabil nekje 9l (samo moraš upoštevat da imam do doma 7km vzpona in se večino vozim samo do mesta).
jj

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Sr maj 07, 2008 8:51 pm

Se pridružujem mnenju, da je boljša izbira Hyundai. Vozil sem že 3 (2x Pony, 1x Accent) in res nikoli ni bilo nekih resnejših problemov razen potrošnega materiala. S Ponyjem smo nardil 190.000 km, malo je pil olja, Accent pa nič.
GLede porabe - itak smo že 100x poudarili, da glavno vlogo tu igra način vožnje in tip vožnje (mesto, AC...). 1,4L ali 1,6L - ne bo bistvene razlike, pri večjih hitrost lahko da bo večji motor celo manj žrl.

LP
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Sr maj 07, 2008 10:13 pm

rok46 je napisal/-a: čudnu da se sploh kak renault voz na cesti k so skos na servisih

Ja res je čudn...

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Če maj 08, 2008 8:04 pm

kr nki zdej kontra reno... doma imamo 2 clia, ma zaenkrat nobenih pritožb (trkam na les). tako da ne vem od kje vam vsa ta pametna mnenja. recimo nekateri imajo u glavi da so nemški avti neprimerljivo bolj zanesljivi pa ima en u vasi nejbulj haj klas wv-ja Touarega in mu skozi elektronika crkava. izjava da se renoji ful kvarijo je zame neumnost, samo nevem zakaj se zmerej jezim ko preberem kej tazga ku itak to so brezpredmetne izjave. neumnih izjav pa ne maram...

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Če maj 08, 2008 8:35 pm

berlonso je napisal/-a:kr nki zdej kontra reno... doma imamo 2 clia, ma zaenkrat nobenih pritožb (trkam na les). tako da ne vem od kje vam vsa ta pametna mnenja. recimo nekateri imajo u glavi da so nemški avti neprimerljivo bolj zanesljivi pa ima en u vasi nejbulj haj klas wv-ja Touarega in mu skozi elektronika crkava. izjava da se renoji ful kvarijo je zame neumnost, samo nevem zakaj se zmerej jezim ko preberem kej tazga ku itak to so brezpredmetne izjave. neumnih izjav pa ne maram...

Aha še ena tema o Renaultih v kateri se razglablja o kakovosti VW... :roll: Vse več vas je pacientov tlele gor... :jao:

Uporabniški avatar
q_verde
Novinec

Napisal/-a q_verde Če maj 08, 2008 9:30 pm

JEREMIJA79 je napisal/-a:Aha še ena tema o Renaultih v kateri se razglablja o kakovosti VW... :roll: Vse več vas je pacientov tlele gor... :jao:

:shock:

berlonso, kje si v tej temi ti zdaj vw nasel? a ne razglablajmo o hyundaju in renaultu?

baje se 1,6 mleko od celjskih mlekarn po tednu dni tudi pokvari, alpsko od ljubljanskih pa zdrzi cel mesec, a te potem napenja. zato pa pijem raje fruktalov sok in jem konzerve!!! pa laski pir je tudi boljsi kot union, ceprav je tudi ta le lasko v preobleki. baje pa po obeh boli glava!!!
zato vsem pacientom priporocam le frutek in mamino mleko! sploh kadar sedete za volan!

:P :shock: :P
BMW e91 320d
AR 156 1.9 m-jet (čip digiTEC 180KM/380Nm) bivsi

MuRiCi
Stalni uporabnik

Kraj: Kärnten

Napisal/-a MuRiCi Če maj 08, 2008 9:39 pm

Sam sem imel oba.. Megana coupe ter hyundaia coupe in če bi izbiral trenutno med tema dvema bi sigurno izbral hyundaia. Crknilo mi ni nikoli nič, razen olje pije k žolna, z meganom so ble pa same težave. Tudi vizuelno je hyundai lepši ima pa tudi atraktivnejšo notranjost. Sam bi ti priporočal ogled tega: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2035088 Sem poznal prejšnjega lastnika (zdaj si ga mislim da kakšno leto lasti punca iz štajerskega konca) in vem da je bil redno servisiran ter zelo čuvan, v kakšnem stanju je pa sedaj je pa vprašanje. Če te še kaj zanima kar vprašaj. Aja še glede porabe, za megana ne vem več točno, hyundai mi je pa porabil nekje 9l (samo moraš upoštevat da imam do doma 7km vzpona in se večino vozim samo do mesta).

Mislim,da ta coupe stoji v Slovenj Gradcu,nasproti Katice.......

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Če maj 08, 2008 9:41 pm

po pivu ne boli glava...tisto je vino... če ne ločiš, tvoj problem ;)
pa pardon ker sem omenjal VW. u bistvu je res tle govora o renoju in hyundaju, me je zaneslo priznam. avtomatsko sm padu na nemško avt. ind., ker vem da renoje najbolj kritizirajo lastniki nemških avtou. sej sm že prej napisou da nevem zakaj se razburjam ker so izjave totalno brezpredmetne, razen kot je prej en zgoraj navedu primere, drugače je potrata posta.

Uporabniški avatar
q_verde
Novinec

Napisal/-a q_verde Če maj 08, 2008 9:43 pm

glej, ni panike. lahko pa greva na kak pir. tudi mi imamo doma cliota (mama), ki dela kot urca.

zal pa v tej temi prevladuje splosno mnenje, da je H. boljsi!!! :oops:
BMW e91 320d
AR 156 1.9 m-jet (čip digiTEC 180KM/380Nm) bivsi

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Če maj 08, 2008 9:55 pm

ja sej če ne daš dosti pomena na končno izdelavo in materiale se bi lahko strinjal, to je itak odvisno kaj kakemu kupcu pomeni in je prou da se sam odloči. tudi jst če se bom odločal za nakup 2. roke auta bom gvišno povprašal tudi tle na forumu ker se dobi marsiker pametn predlog.
ku sem se u meganu peljou mi je biu ful komot. u hyundaiju se še nism, slišu pa sm da ima za zadnje potnike nizek strop (kot pač večina kupejeu).

joco
Novinec

Napisal/-a joco Če maj 08, 2008 10:07 pm

Za potnike na zadnih sedežih ni noben od teh dveh ravno udoben :) Drugača pa glede pokvarljivosti to so samo moje izkušnje, naprimer kolega ima cliota l.97 pa nima z njim nobenih problemov čeprav ga niti malo ne špara.
jj

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Pe maj 09, 2008 4:27 am

Glede okvar ti povem ni avta, da se nebi kvaril ker so to mašine.
Še letala in Space Shuttle pade dol pa kako so narejeni. V nulo.?
Če ti naštejem to, da prijatelj ima leto dni starega Ferrarija pa se pokvario.
Napaka? Konektor na motorju za neki senzor kar pada dol.:roll:
O mojih izkušnjah ter okvarah od znamke Mercedes, Hyundai itn...
pa raje nebi, ker bi se spet začeli komentarji v stilu benciner vs. diesel
in admin vozi sigurno dizla hahaha pa briše vse poprek.

Zato je to laična izjava. Kupi pač tisto v čemer se boš počutil
dobro v vožnji in imel dober občutek. Preizkusi avto.
Najhuje je voziti nekaj brez prave volje. Odločitev je samo in
izključno tvoja .Tukaj so ljudje kateri ti lahko veliko svetujejo in pomagajo,
saj smo vsi tukaj zato...samo vedno boš imel ljudi z dobrimi izkušnjami
in slabimi z omenjenimi modeli. Srečno pri izbiri. :pivo
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov