Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Koliko prevoženih KM ima lahko avto, da ga še upate kupit ??

Kupujem samo nove avte
6
4%
do 100.000
35
22%
do 150.000
50
32%
do 200.000
35
22%
čez 200.000
31
20%

Skupaj glasov : 157

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad To maj 06, 2008 9:17 pm

... To je predvsem odvisno od avtomobila ... če je turbak ga čez 100000 že lahko dobro popravljaš če je 2.7 ali 3.5 V6 motor pa ma lahko tudi čez 500000 pa ne boš imel stroškov ... Odločam se po tem, kaj je prestal avto, kdo ga je imel, kdo ga je servisiral , kakšne relacije je vozil ... npr: kolega ima dva mercedesa - starega 230 E letnik 93 in novega E 220 CDi letnik 06 ... stari ima čez 470.000 km pa bi ga komot peljal brez ulaganja naprej medtem ko ti novi so precej bolj odvisni od tega koliko sreče si imel pri nakupu (njegov je v času garancije menjal kar nekaj delov) ... L.p. M.
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX To maj 06, 2008 9:25 pm

blind3k je napisal/-a:lahko tudi žel 200.000km, glavno da je avto optično in tehnično v top stanju.

Kaj ti pomaga avto z 120.000km in nonstop mrzel v obratih, kot pa 220.000km in lepo vožen in redno servisiran.

Pa tudi sama čistoča avtomobila ti veliko pove....

Pred prodajo itak vsak normalen človek avto počisti, posesa.. mogoče tudi spolira.. Tak, da na to ne moreš glih gledat.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To maj 06, 2008 11:07 pm

Mad imel sem petko turbo pa so bili 420.000km samo redni servisi in enkrat menjalnik, ker nisem dost bremze uporabljal, ampak sem večinoma z menjalnikom bremzal. in hladilnik, ker je oljni hladilnik v hladilniku vode, pa je počil. Drugega pa ni bilo nič.

Tko da jaz pravim še vedno da je manj elektronike boljše in če delaš lepo z avtom potem bo taavto dolgo časa zdržal.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Sr maj 07, 2008 6:17 am

Kupil sem avto s 320k km na števcu (in brez kakršnegakoli potrdila da so realni.. zelo verjetno jih ima prevoženih še več). Sploh ne gledam na kilometre, bolj na to, da je avto v dobrem stanju.

joco
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joco Sr maj 07, 2008 6:27 am

NoFX je napisal/-a:
blind3k je napisal/-a:lahko tudi žel 200.000km, glavno da je avto optično in tehnično v top stanju.

Kaj ti pomaga avto z 120.000km in nonstop mrzel v obratih, kot pa 220.000km in lepo vožen in redno servisiran.

Pa tudi sama čistoča avtomobila ti veliko pove....

Pred prodajo itak vsak normalen človek avto počisti, posesa.. mogoče tudi spolira.. Tak, da na to ne moreš glih gledat.

Ti pa očitno še nisi pogledal veliko avtomobilov :lol: Ravno včeraj sem bil na ogledu ene alfe..po voznikovi tapeti je bila kar blatna, praha tolk da bi ga lh prodaju.. Me je minilo takoj, sam da sm odpru vrata
jj

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr maj 07, 2008 6:36 am

Le in samo izključno nova vozila.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Sr maj 07, 2008 7:12 pm

hladni je napisal/-a:
Kael je napisal/-a:Le in samo izključno nova vozila.

ja veš...to se splača če maš avto 10 ali več let.

Oziroma še to ne. Največji strošek na avtomobilu je običajno izguba vrednosti, ki je pri novem najvišja.

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN Sr maj 07, 2008 7:15 pm

Jah vse je odvisno od mašine zej če je velika mašina cez 200k ni problema in pa tudi fajn je vedt kakšni so to kilometri (dolge ture ali kratke).
Avto ni avto če nima trikrake zvezde na nosu

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Če maj 08, 2008 1:44 am

Vedno se pozanimam, kdo je avto imel prvi in kdo ga ima trenutno, kaj se je z avtom dogajalo ipd...

Tak način sem sprejel po tem ko sem se pošteno nategnil pri nakupu prvega avta z malo kilometri, a je bil prikrito zelo zjahan(elektrika,elektronika,vbrizgi....)Fiat...

Zdajšni naj bi bil rizičen ker je alfa pa še 2.0TS povrh ampak mi lepo služi prav tako pa se v njem počutim veliko boljše kot v prejšni A3ki... :)

Pri nakupu ne smeš biti 100% racionalen, ker potem kupiš tak avto da se v 10 letih ne bo / ne bi smel pokvariti, a vseeno na vsakem križišču gledaš folk k ni bil tak kot ti in si je kupu takšno gajbico kot jo je hotel da je v njej zadovoljen še iz drugega vidika kot le vzdrževalnega...

Da se dobiti avto z 90.000km ki je 4x bolj zjahan kot tisti z 200k km ;)

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Če maj 08, 2008 10:57 pm

michelin je napisal/-a:do 150.000km saj v večini motorji držijo okoli 300.000km ob rednem vzdrževanju :idea:

Ne samo 300 tkm nekateri tud 2x več. Relacije recimo.

Pri meni dopustno do 200.000 km.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Pe maj 09, 2008 6:43 am

hladni je napisal/-a:
Kael je napisal/-a:Le in samo izključno nova vozila.

ja veš...to se splača če maš avto 10 ali več let.

Dokler ne odpove oziroma ne začne nagajat, bo pri hiši, potem pa bomo kupl spet kej novega. Vsekakor se pa strinjam, da če bi avto na 3,4 leta menju je pa huda - potem delaš samo za avto, tega pa ta žerokeš od pleha ni vreden, razen če ti je to edini cilj v lajfu.

Itak ne smeš kupit prvih dveh serij, ko pride avto na trg, da popravijo porodne napake. Drugače pa pri novem avtu veš, kaj se je z njim dogajal in če skrbiš zanj, lepo voziš, ga pravilno uvoziš, redno menjuješ potrebne dele na motorju, avto zna dolgo služit, če nima kakšne serijske napake, pa naj gor piše Seat, Audi, Kia al pa pa kej podobnega.

Glede zgubljanja vrednosti je pa tako: karkoli v življenju kupiš, zgublja na vrednostii - podobno kot štedilnik, pohištvo, mikser, kosilnica, streha. Res pa je, da za avtom pride vdrževanje, zavarovanje,... vendar, če bi celo življenje samo o stroških razmišlju, potem škoda da živim. V kočni fazi je tudi voda iz vodovoda zapit cenejša od vsakega bolj ali manj škodljivega soka, a bote zdej zaradi tega pil samo vodo. Je pa vredno ob nakupu avta bit razsoden in se vprašat, če res nucaš V8 motor s 400 KM, vse možne bombončke in ne vem kaj še vse, kar posredno prinese na stroških (zavarovanje, višji kredit,...) in predvsem že v osnovi izbrat avto, ki je na realnem dosegu tvojim zmožnosti. Zadnje pa vsekakor drži in tu se strinjam z vami - kar smo govorili v drugih temah, Slovenčki zagonijo mnogo preveč za avtomobile in se naročijo goro opreme, katero potem v življenju sploh ne rabiš. Ok, podpiram razne ESPje, TCSe in podobne zadeve, a če avto nima el. pomika zadnjih stekel, litih felg, 400 konjev, sedempodročne klime, strešnega okna, gretja zicev, kovinske barve, obrok v barvi vozila in ne vem česa še vsega...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe maj 09, 2008 7:51 pm

Ne vem kako besedo boste potem najdli zame :D Na leto delam okrog 30-40kkm.

Ko sem kupoval petko je mela dobesedno spoliran menjalnik ( številke ima reno vrezane v menjalno ročico.....je že kdo videl potem tako ročico popolnoma gladko? in kok km more taka ročka nardit? ) na števcu je imela 130.000km... spolirana v nulo... ampak žal se je izkazalo da ima krepko več za sabo....

Lani ko pa sem kupoval jeepa pa sem rekel da bom ubral drugo strategijo... šel gledat več jeepov....vsi lepo spolirani. brez vsakega risa ( halo terenc brez risa? :roll: ) ampak vsakega ko sem probal... al je menjalnik neki škrtal....ali so pogoni ružli.....no potem pa sem zagledal mojga.... polamane zadnje luči..... zrisan do konca..... rukjena štop štanga spredaj-zadaj...... kr nekaj udrtin na plehu... uničen oz. obrabljen sedež do feder.....in pa 315.000km na števcu...... Ko smo ga prvič kurblal v avtohiši je rabil dolgo dolgo da je vžgal.....a potem.....motor lepo uglajeno teče... ne kadi.... menjalnik gre lepo. vsi pogoni se vključijo kot po maslu...... noben kardan ali križ ne ruži.....opa tale pa gre z mano kljub temu da je vizualno zjahan......in ima prek 300.000 prevoženih....enih par stvari se je menjalo enih par se še bo ampak pričakovat da pri starem avto, kateremu ti nisi prvi lastnik , da bo brez popravil je zame ABSURD.

Gledam samo vitalne dele..... ostalo je stvar okusa in rajši mam avto z 500.000 prevoženimi pa so realni pa približno vem kaj me čaka ( približno za vsak avto se ve kater del avta zdrži tolko in tolko), kot pa da kupim avto, ki je ohranjen ( spoliran) in kemično očiščen.....in po števcu 120.000km prevožnih v resnici pa 300.000+...
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany So maj 10, 2008 9:09 am

jaz sem svojega kupil pri 160 pa imam tudi zdaj blizu 200 pa gre kot mora.
Sem menjal kaj je zgledalo obrabljeno ali kaj sem zelel menjat (boljse zavore... itd).

Pregledas pac najpomembnejse dele.
vazno je samo da so prejsni lastniki vedeli kako ravnat z avtom(ne nabijali obratov ipd.)
in bli z njim redno na servisi ali
pa ce si delajo vse sami na avtu naj imajo vsaj vse
racune doma katere dele so menjali na avtu.

jaz naprimer si vodim evidenco z vsemi racuni in listi ter spisek stvari ki smo jih zamenjali.
(glasoval cez 200)

Lp
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So maj 10, 2008 7:40 pm

Evo spet zmagujejo do 150.000 km :D na avto sejmih so glih tu okol vsi!!! Pa ne glede na letnik lahko so tudi letniki 90 ali pa 03 ter večja vozila tudi 05 :twisted:

Sladja
Nov uporabnik

Napisal/-a Sladja Po maj 12, 2008 10:30 am

michelin je napisal/-a:do 150.000km saj v večini motorji držijo okoli 300.000km ob rednem vzdrževanju :idea:

hehe....moj jih ma že 370.000 :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 8 gostov