Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Damijan
Nov uporabnik

Napisal/-a Damijan To jun 10, 2008 9:06 am

alesdrolec je napisal/-a:lepo da ste se skor zmenil....
če je pa problem so pa sami seb ga nrdil oz. so sami sebe zaj.... ti si hotu brez in hočš avto brez pa pika!
če ti ne daš dnarja ga nvjo prodal to si zapomn!!!!ti maš dnar oni pa avto!
če ga hočjo prodat bo tak k ga ti hočš kupt!!!
;) še mal pa bo :tomidelej:
sam ne se dat...

problem je to da je avto plačan 70% kes 30 % leasing vendar nisem se podpisal prevzema in tam pise da, v kolikor zadeve odstopajo od dogovorjenega naj bi bila pogoba nicna...

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi To jun 10, 2008 10:21 am

Saj to ti govorim. Pogodba je nična! Torej, popust, in to velik, če ne ti morajo dati denar nazaj, vključno z zam. obrestmi. V skrajnosti jim omeni še odvetnika, če te ne bodo ubogali.

Damijan
Nov uporabnik

Napisal/-a Damijan To jun 10, 2008 11:39 am

dejvi je napisal/-a:Saj to ti govorim. Pogodba je nična! Torej, popust, in to velik, če ne ti morajo dati denar nazaj, vključno z zam. obrestmi. V skrajnosti jim omeni še odvetnika, če te ne bodo ubogali.

Pred 15 min sem govoril s gospo, ki dela na banki pri kateri sem vzel leasing. Ona je dejala, da bi bilo najbolje, da bi sli v novo naročilo in ne v predelavo avta. Sedaj bo se ona poklicala prodajalca, me prov zanima kaj se bosta zmenila??? Je pa res, da ima ta avtohisa pogodbo o leasing financeranju s to banko. Upam, da bo potem, ko bo govorila z prodajalcem se zmeraj istega mnenja... to se pravi novo naročilo...

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty To jun 10, 2008 6:15 pm

dejvi;
same grožnje. Ti bi takoj odvetnika. Pomiri se malo. Realno življenje
je malo drugačno.
Njim je najlažje, če rečejo, da so jim iz tovarne dobavili napačen avto.
In, da bodo ponovno naročili takega, kot ga stranka želi. Rok dobave
je 3 mesece. Potem je pa na stranki - vzemi ali pusti.

Verjetno, da avto še ni plačan, ker gre preko leasinga. Plačana je bila
gotovo samo ara. Zato od njih ne moreš zahtevati nevem kaj.

Že sedaj se dobi na takega Megana veeeeliko popusta. Vsaj 4000 EUR.
Njim se jeb.., če ga ne boš vzel. Ga bodo pa nekomu drugemu
prodali.

Vse to pišem zaradi tega, ker sem pred enim mesecem tak avto kupoval
sam - Megan Grandtour 1.6 16v Dinamiq plus - redna cena 18.250 EUR.
Meni so dali ponudbo 13.500 EUR. Pa ravno tako preko leasinga.
Avansa v velikih primerih vzamejo samo 200 EUR.
Renault večinoma "dela" s Hypo leasingom.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To jun 10, 2008 7:08 pm

z nekimi odvetniki jim ni preveč smiselno grozit, ker oni majo svoje službe, ki so zadolžene samo in izrecno za reševanje problemov s strankami, razen če seveda ne govoriš o privat avto hiši, ampak potem dvomim, da bi imel take težave pri kakem popustu oz. menjavi delov...

najbolj jim stopiš na žulj, če jim groziš s kakim medijem ala cajtng oz. tv. tisto z odvetniki se reši na tiho in oni spet veselo nategujejo ljudi. s kakim medijem pa jim narediš super reklamo, česar se najbolj bojijo - blatenja imena ;)

noben človek ni nezmotljiv. to si zapomnite. do komplikacij pride v še tako navidez popolnem sistemu. seveda človek ostane razumljiv, dokler se zadeve normalno rešujejo (sklepam, da pri tebi tudi se, če so vsaj poskušali avto dopolniti), vendar ne smeš popuščat - saj veš, stranka ima vedno prav! najslabše je, če popustiš.

edit:
se strinjam z @nasty

Damijan
Nov uporabnik

Napisal/-a Damijan To jun 10, 2008 7:54 pm

Do sedaj nisem omenjal nikakrsnih odvetnikov, ker se vedno upam, da se bomo dogovorili o naročilu novega avtomobila. Vem, da se vsakemu lahko pripeti napaka in tudi nikogar ne obsojam za to. Vendar pa ne morejo od mene zahtevati, da vzamem avto, ki ima drugačno opremo od naročene. Sam samo hočem , da to kar sem NAROČIL in PLAČAL tudi dobim.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To jun 10, 2008 8:06 pm

Tako lepo, a suvereno jim to razloži in ni vrag, da ti ne spustijo cene za par stotakov.
Poudari, da želiš imeti tak avto, a ne v taki izvedbi, saj ti je grda. Bodo že kaj predlagali, če ne drugega kak servis zastonj...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Damijan
Nov uporabnik

Napisal/-a Damijan To jun 10, 2008 8:14 pm

bass je napisal/-a:Tako lepo, a suvereno jim to razloži in ni vrag, da ti ne spustijo cene za par stotakov.
Poudari, da želiš imeti tak avto, a ne v taki izvedbi, saj ti je grda. Bodo že kaj predlagali, če ne drugega kak servis zastonj...

Problem je, da grem v petek na dopust pa sedaj nimam avta, menjal pa sem ga v veliki meri tudi zaradi tega...

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To jun 10, 2008 8:39 pm

Potem moraš očitno jutri tja poskusit. :P Če pa ne bo šlo boš pa pač živel s tistim kromom.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Sr jun 11, 2008 5:27 am

Damijan;
se strinjam s tem, da želiš tisto, kar si plačal.

Predlagam, da greš do tega dealerja in poiščeta v Renault prodajni
mreži tak avto, kot ga želiš.
Če pogledaš oglase, imaš kar nekaj Renaultovih dealerjev, ki imajo
na zalogi tak model vozila. Res da so model Dinamiq plus (ne vem kakšna
je razlika v opremi med naročenim in Dinamiq plus). Tudi kar nekaj različnih
barv vozil imajo na zalogi.

V enem dnevi ti pa lahko uredijo vso dokumentacijo. Vsaj meni so jo.

bass;
se strinjam.

Damijan
Nov uporabnik

Napisal/-a Damijan Sr jun 11, 2008 5:43 am

Nasty je napisal/-a:Damijan;
se strinjam s tem, da želiš tisto, kar si plačal.

Predlagam, da greš do tega dealerja in poiščeta v Renault prodajni
mreži tak avto, kot ga želiš.
Če pogledaš oglase, imaš kar nekaj Renaultovih dealerjev, ki imajo
na zalogi tak model vozila. Res da so model Dinamiq plus (ne vem kakšna
je razlika v opremi med naročenim in Dinamiq plus). Tudi kar nekaj različnih
barv vozil imajo na zalogi.

V enem dnevi ti pa lahko uredijo vso dokumentacijo. Vsaj meni so jo.

bass;
se strinjam.

Avto ima dodatno panoramsko stresno okno, vlečno kljuko, D11 barva + osnovna oprema privilege, brez kroma in z barvanimi letvicami tak je bil naročen. Dvomim, da imajo takega na zalogi kjer koli v SLO Renaultovi prodajalni. Ker če bi ga imeli vsekakor nebi sel v naročilo vovega...

Oprema je cenovno in "številčno" dosti večja: ESP, senzor za dez, kartica brez ključa in se bi lahko nasteval...

Je pa direktor te xxx avtohise včeraj klical Reno SLO vendar mi kljub zagotovilu, da me pokliče ni obvestil kaj sledi. Verjetno bom to zvedel danes in danes mislim tudi zgodbo zaključiti tako, da mi nakazejo nazaj denar ali pa za isto ceno naročimo nov avto.

AMEN

w!cked
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a w!cked Sr jun 11, 2008 6:01 am

Tocno tako nikakor ne nobenih predelav delat za boga kupu si nov avto pa ti bojo ze obrobe dol trgal pa nove lepl prosim te to ne dovolit. Jaz bi na tvojem mestu zahteval
ali ves denar nazaj + OBRESTI !! Ce bi pa se dogovoriu z njimi za nov avto pa se popusta
in seveda rezervni avto da ti dajo brez tvojih stroskov za zavarovanje itd.. da ga imas dokler ne dobis svojega.
...w!cked on the run...
Admin Team - GoDaddy.com

Damijan
Nov uporabnik

Napisal/-a Damijan Sr jun 11, 2008 6:13 am

w!cked je napisal/-a:Tocno tako nikakor ne nobenih predelav delat za boga kupu si nov avto pa ti bojo ze obrobe dol trgal pa nove lepl prosim te to ne dovolit. Jaz bi na tvojem mestu zahteval
ali ves denar nazaj + OBRESTI !! Ce bi pa se dogovoriu z njimi za nov avto pa se popusta
in seveda rezervni avto da ti dajo brez tvojih stroskov za zavarovanje itd.. da ga imas dokler ne dobis svojega.

Se strinjam s tabo.
Sam bi najraje videl, da pri isti avto hisi naročijo tak avto kot smo se zmenili. Ne rabim nikakrsnih obresti bilo bi pa fer, da se mi za napako OPRAVIČIJO in da mi omogočijo nadomestno vozilo, do prihoda naročenega.
Glede na to, da navaden smrtnik kupuje nov avto 3 v zivljenju naj bi, poleg poroke rojstva otroka, to bil eden lepsih trenutkov v zivljenju pri meni pa je vse prej kot TO.

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Sr jun 11, 2008 7:29 am

Nisem vedel, da je taka razlika v opremi.

Vsekakor ne pusti, da ti "predelajo" novo vozilo. Naročijo naj ti
tak avto, kot si ga želel.

Za čas dobave naj ti pa dajo nadomestni avto. Če so taki, kot naj bi
bili, bodo to naredili. Bodi vztrajen.

Damijan
Nov uporabnik

Napisal/-a Damijan Sr jun 11, 2008 7:36 am

Vsekakor vas obvestim, kaksen bo epilog te zgodbe. Upam, da ne bo nepotrebnih zapletov in da bodo priznali napako, ki je več kot očitna.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr jun 11, 2008 7:43 pm

jao, bog ne daj odšraufat maske, pa drugo gor. pa saj ne helajo tega z Hilti štemarco :roll: takim težakom bi reku, da dobijo nov avto, tega predelal in jim ga uturil kot drugega. kot da bo kaj narobe z avtom....
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Sr jun 11, 2008 8:31 pm

Spodnji krom je res grozen,maska okoli znaka je pa lepša s kromom
Zakaj pa raje ne naročijo celi novi odbijač in nato dobiš ti ogroooooomno popusta.
Za par tisoč evrov minusa bi bilo meni vseeno če je odbijač menjan

Poznam en primer:
Mercedes C diesel stari tip , naročen še tik pred novim modelom, tip dobi mercedesa s pravilno opremo ampak bencinca namesto dizla :D Seveda ga ne prevzame in zahteva dizla. Za novo naročilo bi zopet trajalo več kot 3 mesece zato mu obljubijo novi model (če za isti denar ne vem) in tisti čas je dobi nadomestni avto dokler ga je čakal
Realno gledano hvala bogu da so se zmotili,kupec(starejši ) vrjetno ni bil dobro obveščen o prihodu novega modela C
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Sr jun 11, 2008 9:10 pm

samo eni prevec komplicirate o odvetnikih tozbah in ne vem kaj se
zamislite se da si ti na drugi strani in ti en tezi z odvetikom in ne vem kaj

ce bos reku da ti narocijo drugega in ce sprejemejo kako ves da en bos dobu istega samo u popravljenimi napakami
LP
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Sr jun 11, 2008 9:31 pm

Počakaj malo, a mogoče nimaš pravice do tistega kar naročiš. Pa danes te tako ali tako vsi nategnejo, ki imajo 5 minut časa, najboljše pa da se pustiš. :roll:

Pri nakupu avtomobila, samo popusti nekaj zaležejo.

Če ti nedajo popusta, ali pa vsaj uporabo nadomestnega avta (istega ali boljšega razreda), pojdi kupit drugam.
Slika

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Če jun 12, 2008 9:38 pm

stench malo smo se slabo razumeli
drugac pa podpiram to okrog popusta
kako si pa resu zadevo
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej
Vrni se na Kupovanje avtomobilov