Rossoner je napisal/-a:Osebno sem imel v lasti KIO Clarus(prvi model, letnik 1998). Avto zdaleč od tega da je slab. Tako kot vsak ima tudi KIA slabe strani. Poraba okoli 10 litrov mešane vožnje, vožnja je zelo udobna. Kakovost izdelave zame porazna.
Sedaj imam PASSATA 1.9 TDI letnik 1995. Res je, da je 3 leta starejši od bivšega Clarusa.
Se pa nikakor ne more primerjat s Clarusom. Nemec je nemec in ostal bo nemec.
Ima 305.000 prevoženih kilometrov. Izdelava zelo kompaktna, ne kot pri Clarusu, ko se armatura odviha in sem moral imeti filitante privijačene v njo.
VW je VW. Kia je Kia. Vsak je po svoje dober, a glede kakovosti VW krepko zmaga.
Ne bom trdil za te nove Kia (ceed & co.), ampak stari clarus je za nezahetevnega uporabnika. Za takega, ki ga ne zanima kakovost.
Moj glas gre Passatu.
lp, Nik Šavli
Si bil mogoče prvi lastnik? Če nisi bil, kako pa veš kako je prejšnji delal z avtom, da se je vse odlimalo. Pa z 10L porabe je bila to bolj divja vožnja ali pa v mestu gas/bremza, na AC 150+, tko da ne tuki govort da pol avto žre.
Pač tisti, ki vas moti "slaba" plastika (tega izraza nekako ne razumem) si pač nabavljajte stare avte z veliko km in "dobro" plastiko, jaz se bom pa udobno in brez izrednih servisov vozil v veliko novejših podcenjenih Korejcih.
V bistvu zdaj čakam, da se I30 in Cee'd postarata in zgubita pol cene, pol pa navalim... :P