Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Pe jun 27, 2008 5:17 pm

vredu se umikam iz foruma...uživite
denis

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN Pe jun 27, 2008 5:33 pm

Evo imam jaz Opel Vectro 1,9 cdti(120km) 2006 letnik doma in morm rečti da je avto res super! Sem se vozil v Audiju in je Audi manjši, vozne lastnisti so oboje enake in seveda dobre (če dam lahko primerjavo s C5 - Vectra se pelje veliko bolje), oprema je pa podobna(po funkcijah) pri obeh. Servisi na Oplu tut niso dragi (jaz servisiram v Lescah - imajo najcenejši servis Oplov v Slo).
Avta sta ob2 dobra. Samo moj glas gre za Vectro(že iz principa) :D
Zadnjič spremenil Car-t-maN, dne Pe jun 27, 2008 5:54 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Avto ni avto če nima trikrake zvezde na nosu

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Pe jun 27, 2008 5:39 pm

Car-t-maN je napisal/-a:Evo imam jaz Opel Vectro 1,9 tdci(120km) 2006 letnik doma in morm rečti da je avto res super! Sem se vozil v Audiju in je Audi manjši, vozne lastnisti so oboje enake in seveda dobre (če dam lahko primerjavo s C5 - Vectra se pelje veliko bolje), oprema je pa podobna(po funkcijah) pri obeh. Servisi na Oplu tut niso dragi (jaz servisiram v Lescah - imajo najcenejši servis Oplov v Slo).
Avta sta ob2 dobra. Samo moj glas gre za Vectro(že iz principa) :D

Misliš cdti? :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino Pe jun 27, 2008 5:50 pm

Sori vem da si napisal Vectra ali A4,ampak ne morem si pomagati.
Kaj pa morda kaj takšnega:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... &scopeId=C
&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&
makeModelVariant1.makeId=9000&makeModelVariant1.modelId=29&makeModelVariant1
.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3
.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=96&minPowerAsArray=KW&vehicleCategory
=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=2004-01-01&maxPrice=14001&
climatisation=AUTOMATIC_CLIMATISATION&siteId=GERMANY&features=
CRUISE_CONTROL&features=ESP&features=XENON_HEADLIGHTS&negativeFeatures=
EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&maxMileage=100000&
customerIdsAsString=&categories=EstateCar&lang=de&pageNumber=3

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN Pe jun 27, 2008 5:54 pm

Opa tiskarski škrat :D
Avto ni avto če nima trikrake zvezde na nosu

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Pe jun 27, 2008 7:43 pm

sem ravnokar mislo napisat, da bi bil mondeo tut dobra izbira, sam, če se že odloča med a4 in vectro...

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Pe jun 27, 2008 10:56 pm

LaMike je napisal/-a:Kakšni argumenti :lol: Bravo...najprej se primerja delovni avto Combo proti Audi nato še autošola :lol: Sej niste resni...

Moj predlog; kupi tistega, ki ti je všeč in se v njem dobro počutiš.

Aja, delovni avto? Ne ga srat, od kdaj pa to??

Sploh pa mislis da so materiali kaj bolj drugacni v Vectri? Niti ne, vec ali manj so enaki.

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Napisal/-a AudiBoy Pe jun 27, 2008 10:57 pm

denis099 je napisal/-a:vredu se umikam iz foruma...uživite

Me prav zanima...

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko So jun 28, 2008 5:44 am

denis099 je napisal/-a:vredu se umikam iz foruma...uživite

še en sonček :?

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 So jun 28, 2008 2:13 pm

AudiBoy: A v Combotu pa v Vectri da so enaki materiali? tu sem skoro umrl za mizo. Verjetno imata še isto podvozje?
Jaz bi raje vzel Vectro ker je dosti večja. Audi je bolj lifestile karavan. Vsaki kompaktni avto Golf klase ima večji prtljažnik, pa več prostora za potnike.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike So jun 28, 2008 4:14 pm

Audiboy brez zamere ampak govoriš bedarije. Primerjaš Corso Combo in Audi a4 ter Vectro. Mislim, da vsi razumemo kakšno bedarijo primerjaš. Primerjaš delavni avto nižje klase proti srednji klasi.
Pa še to. Ne rabiš me podučevati o Vectri, ker imamo doma Signuma ( ki je več ali manj enaka zadeva) in v tvoje slabo imamo doma tudi Corso ( l.03, ki je podlaga za tvoj Combo) in je primerjanje teh dveh popolna bedarija in nesmisel.
"this is so euro its asian" by Sam B.

db
Novinec

Kraj: from MS to MB

Napisal/-a db So jun 28, 2008 5:07 pm

Moj glas gre za vectro, seveda če ti je vseeno za značko, vectra je prostornejša in pa za ta denar boš dobil cirka leto ali dve leti mlajšo vectro od audija in audiji majo večinoma več prevoženih km. Sicer pa je audi kolko jaz poznam ta dva modela malo bol kvaliteten kar se materijalov tiče. Kar se zanisljivosti tiče pa mislim da sta oba nekje na istem.

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Napisal/-a AudiBoy So jun 28, 2008 6:40 pm

LaMike je napisal/-a:Audiboy brez zamere ampak govoriš bedarije. Primerjaš Corso Combo in Audi a4 ter Vectro. Mislim, da vsi razumemo kakšno bedarijo primerjaš. Primerjaš delavni avto nižje klase proti srednji klasi.
Pa še to. Ne rabiš me podučevati o Vectri, ker imamo doma Signuma ( ki je več ali manj enaka zadeva) in v tvoje slabo imamo doma tudi Corso ( l.03, ki je podlaga za tvoj Combo) in je primerjanje teh dveh popolna bedarija in nesmisel.

My bad :cry:

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R So jun 28, 2008 9:40 pm

no ja, audi bi za tolko večjo ceno že skor mogu bit mal boljši, kaj mislte? vprašanje pa je, če je spet tolko boljši kot je dražji... po mojem ne :roll:

še ena zanimivost:
vectra ima največji prtljažnik v svojem razredu. (če gledamo isto generacijo vozil, k zdj so se glih zamenal modeli (mondeo, laguna... ))

odvisno kaj ti več pomen. probat pejd oba. kjer se boš boljš počutu, tisto pa vzam. glede motorjev se pa ne sekiri, ker današnji dizli so vsi že dost vzdržljivi.

morš pa met vedno v glavi, da lahko ti nov audi zariba, lahko ti pa opel deluje 15 let bp in obratno, poleg tega p eš erabljen avto kupuješ...torej-loterija ;)

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM So jun 28, 2008 9:57 pm

denis099 je napisal/-a:kak je argument proti oplu?? usak dan kak opel na cesti obstoji a ni dober argument?! seveda zagovarjaš opla sam audi je še vseen 1a proti oplu. v avtošoli smo mel kup avtov- opel corsa čistno nova, 4000km narejenih, obremenjena enako k vsi drugi, je bla cela luža olja zjutri pod njo. popolnoma komplet mašina je bla hin pri 4000km?! in kaj je reku šef avtošole? opel je dobr sam če se narobe prebere- opel-->lepo :D :D :D :D

Ma ok, en primer, na primeru enega se ne mislim odločat. Ziher je kdo tukaj ki pozna podoben primer za audi in za nevem katero znamko še.

Forda nebi, forde je mel brat že tri, vsi dizli in vsi so zafrkavali, res da malo starejši, sosed je imel pa popolnoma enak model in ga je tudi zafrkaval, sploh pa ko sem ga vozil mi tudi lega mondea ni nekak pri srcu. Pa še lep mi ni preveč. Vectre še nisem vozil nikoli, audi a4 letnik 2004 sem že vozil sicer limuzino in ne avant.

Sprobal bom itak oba, to je dejstvo. Glede prostora pa kot pravim, prevažal bom računalniško opremo, torej, računalniki, strežniki, manjši kabineti za strežnike, kakšna druga računalniška oprema, nič kaj večjega.
Za eno tričlansko družino bo pa dovolj tudi audijeva prostornina, če smo do zdaj zdržali v puntu, potem bomo v audiju tudi.

Od Vectre me odvrača samo nekaj...Avtohiša v MS, ne bom je imenoval da ne bom delal reklame, bratranec je delal tam in mi ni povedal prav prijetnih zgodbic o njihovem ravnanju in odnosu do strank, in tudi ne kaj dosti lepega o avtih. Vem da bi mi delavec iz audi hiše povedal enako/podobno zgodbo, ampak mi je prav on svetoval da naj raje nabavim 4-5 let starega audija in da me bo 100% držal dlje kot Vectra, kaj več mi ni utegnil povedat ker sva se pogovarjala ravno ob enem neprijetnem dogodku. Drugače sem bil ful za Vectro, ampak me je zdaj on z tem malo odvrnil, zato sprašujem tukaj kaj bi se mi bolj splačalo da se nebi nategnil.

Rabljen avto in loterija je pa itak dejstvo pa če bom kupoval mercedesa.

Torej velikost mi ni tako pomembna, bo audijeva prostornina zadostovala, kar mi je pomembno:
-poraba
-vzdržljivost tako motorja kot pleha
-lepota, dopadeta se mi oba
-lep dizajn notranjosti, tukaj mi je audi v prednosti
-vozne lastnosti in lega na cesti
-čim nižji stroški vzdrževanja(vem da ne bom servisiral niti enega tako poceni kot fiata)

Tudi zmogljivost mi ni nekak pretirano pomembna, saj divjat itak ne morem, če mi bo pa premalo bomo pa čipali.

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Ne jun 29, 2008 1:38 am

-poraba
-vzdržljivost tako motorja kot pleha
-lepota, dopadeta se mi oba
-lep dizajn notranjosti, tukaj mi je audi v prednosti
-vozne lastnosti in lega na cesti
-čim nižji stroški vzdrževanja(vem da ne bom servisiral niti enega tako poceni kot fiata)

poraba; meli smo doma 1.9 tdi 131km, poraba okol 6l, mogoče kak dcl več ali manj
vzdržlivost; pri +150.000km je delal kot ura, tudi fotrovemu bratu, ki je kupil avto še vedno deluje bp
lepota; relativna zadeva
lep dizajn notranjosti; nekot se mi zdi audi bol funkcionalen, vse je pri roki, pri vectri maš miljon gumbov, stikal
vozne lastnosti; foter je že prevozo avtov en kup in je rekel, da je lega ena izmed boljših kar jih je kadarkoli testiral pri drugih avtih
stroški; v 6ih letih(avto je bil nov, letnik 2001, ni blo nič pretreslivega, 200-300 preračunano v trenutno valuto, priporočam ti edino 6stopenjski menjalnik

velko sreče pri nakupu, pa naj še kdo za vektro podobno napiše, mogoče se boš lažje odločil, lp

Uporabniški avatar
CoT
Nov uporabnik

Napisal/-a CoT Ne jun 29, 2008 6:26 am

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jun 29, 2008 6:57 am

Če bi rad resnično zanesljiv avto, potem toyota, mazda ali subaru.

Vsi ti imajo prostorne karavane z dovolj opreme in na servisih so najmanj 2x manj kot opli in audiji. Na žalost so današnji poceni audiji le bled odtenek tistega kar so nekoč bili. Poleg tega v sloveniji vsi in brez izjem audijem zbijajo kilometre, tako da nikoli točno ne veš pri čem si, kar pa je tudi problem nemških vozil v sloveniji, da potem crkujejo pri "kao" majhnih kilometrih, u bistvu pa jih imajo lahko mnogo več, pa zato crknejo.
Old subarus never die, they just get faster!

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Ne jun 29, 2008 7:37 am

AudiBoy je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:Audiboy brez zamere ampak govoriš bedarije. Primerjaš Corso Combo in Audi a4 ter Vectro. Mislim, da vsi razumemo kakšno bedarijo primerjaš. Primerjaš delavni avto nižje klase proti srednji klasi.

My bad :cry:

AUDIBOY tud ti bi se mogu umaknit iz foruma če se morm že js kr baje same bedarije govorim. očitno jih ti tudi tako da premisli o tem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
denis

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Napisal/-a AudiBoy Ne jun 29, 2008 11:15 am

Caki malo, kolikokrat si rekel, da se umikas iz foruma?

OK, priznam da je bila tista izjava debela, ker bolje da neves od kje sem pobral ta podatek.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov