Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To jul 08, 2008 4:57 pm

@Doche: dvomim, da bi pol spet kupil omego :P

je pa tak, da vsi mislijo kak hitro se avto proda, ampak še zdaleč ni tak. Če ti rata avto prodat prej kot v 2 mescih si car, je avto razbit(ja edin taki se hiter prodajo) al pa maš ceno fejst nizko. Pa najbolj zanimivo je to, da slabši avto kot je, hitreje in z manj kompliciranja kupca se proda. Zakaj?-nevem, so pa to izkušnje.
LP Rok

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To jul 08, 2008 5:42 pm

Zakaj? Zato, ker tisti ki imamo avte pošlihtane tako kot treba in v njih vlagamo ne samo denar, ampak tudi lasten trud da je tak avto potem res špica za pogledat in vse, ponavadi hočemo pri 10 let starem avtu tudi do 80% več za njega, kot za tistega v katerem so se vozili cigli ;)

Sem pa zadnje čase postal pristaš načela, da če ti avto služi, ima klimo,abs in airbage ga je skoraj brezveze prodajat. Ponavadi kupca najdeš pred shopingom na parkingu ki ga slučajno zanima avto pa se potem morda celo odloči zanj ;)

Na avto.netu in podobnih stvareh pa se je veliko izgubilo na zaupanju, ker je ratal prav en švercplac krip, ki se prodajajo kot odlične. Nekako še najbolj zaupam Salamoncu pa čeprav ni niti slik 8)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To jul 08, 2008 5:48 pm

Ivan36 je napisal/-a:Ma glej kot prvo cena je tooomach okol 1650€ max pa še km bi morali biti okol 165.500 max tak delajo Vagovci pa vse lepo prodajo ;) tudi jaz naši dve Xantii prodajam in niti nimam slabe ponudbe samo , ko pa km vidijo pač čez 260.000km ena ko druga pa raje stran grejo in kupijo nekaj dobrega s samo 145.000 isti letnik to je okol 97/98 za do 2500€ več kao se splača hehe, ostalo pa itak tu na forumu pol beremo ka jim pol ne dela 8) :shock: :P .V glavnem Dizel je dražji od benza tak tudi glede porabe okol 8l + ni neki šparovc in tudi limo je , če bi bila karavan bi mogoče kdo še vzel :?: :roll:

Bom kar sam sebe citiral , točno to sem mislil ;) kupiš za do 2500€ pol pa še 800€ za generalno na motorju in vsaj še ene 500€ za ostalo porihtat :twisted: in si na koliko :?:

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To jul 08, 2008 5:50 pm

Drocky je napisal/-a:@Doche: dvomim, da bi pol spet kupil omego :P

A misliš, da je res kupil isti avto, morebiti celo faceliftan model tega, ki ga prodaja? Če pa ma toliko prehvaljene opreme od xsenona do dvojne klime avtomatske itd.

Vem da si mislil to z veliko mero sarkazma :twisted:

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 To jul 08, 2008 6:31 pm

no, vsi tisti, ki ne verjamete.Kupil sem facelift omego 2,5td,metalic crne barve,letnik 2000,temne sipe,feltne in gume so 235/45/17,ob prvi priliki poslikam in predstavim....

PS:Omega ki se prodaja pa je porihtana in ne dela vec tezav...

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust To jul 08, 2008 6:45 pm

imilet1 je napisal/-a:no, vsi tisti, ki ne verjamete.Kupil sem facelift omego 2,5td,metalic crne barve,letnik 2000,temne sipe,feltne in gume so 235/45/17,ob prvi priliki poslikam in predstavim....

PS:Omega ki se prodaja pa je porihtana in ne dela vec tezav...

1500 evrov ti ponujam

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron To jul 08, 2008 8:25 pm

Hmm, pomoje je cena mal visoka... poglej cene teh letnikov, so tam okoli 2k€, ti maš pa dobrih 1k€ več! Res da je dizel, ampak je 2.5 mašina, kar pomeni visoko registracijo, in porabo - sam si v oglasu napisal, da ti žre do 8L, pa verjetno (glede na to, da avto prodajaš) nisi šel pisat večje porabe kot je v resnici, prej obratno :)

Kot drugo, v oglasu pišeš o nekih probelmih z pokanjem glav (ali kaj že), ki jih ta (kao) nima.
vse lepo in prav, samo to verjetno odvrne kupce - folk verjetno dobi ošpice, ko prebere "pokanje glav".

Pozanimaj se, koliko je taka omega vredna po eurotax (prodajan cena), pa nastavi par 100€višjo ceno, pol pa še mal spustiš, pa jo boš prodal po realni ceni - tako pač je (žal), očitno pa se te omege težko prodajo.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To jul 08, 2008 10:39 pm

@imlet1: daj oglas v salomonca, pa brez cene. Tak avto bo kupil starejši človek, ki rajši bere na papirju, kot pa na ekranu ;)
LP Rok

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi Sr jul 09, 2008 6:10 pm

Ja, je malo višja registracija, ampak samo malo. Pri sami ceni registracije ni panikel, dokler ne greš v najvišji razred(nad 130 kW), kar ta j**c ni.
RedBaron je napisal/-a:Hmm, pomoje je cena mal visoka... poglej cene teh letnikov, so tam okoli 2k€, ti maš pa dobrih 1k€ več! Res da je dizel, ampak je 2.5 mašina, kar pomeni visoko registracijo, in porabo - sam si v oglasu napisal, da ti žre do 8L, pa verjetno (glede na to, da avto prodajaš) nisi šel pisat večje porabe kot je v resnici, prej obratno :)

Kot drugo, v oglasu pišeš o nekih probelmih z pokanjem glav (ali kaj že), ki jih ta (kao) nima.
vse lepo in prav, samo to verjetno odvrne kupce - folk verjetno dobi ošpice, ko prebere "pokanje glav".

Pozanimaj se, koliko je taka omega vredna po eurotax (prodajan cena), pa nastavi par 100€višjo ceno, pol pa še mal spustiš, pa jo boš prodal po realni ceni - tako pač je (žal), očitno pa se te omege težko prodajo.

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi Sr jul 09, 2008 6:14 pm

Ivan, verjamem da si vredu človek, ampak tvoja slovnica je porazna. Se mora človek res potruditi, da bere tvojo "pisavo". Dej si malo poglej kako se postavi vejico, veliko začetnico.... Pa probaj pisat zborno knjižni jezik, oz. vsaj nekaj podobnega....
Pa brez zamere.

Ivan36 je napisal/-a:
Ivan36 je napisal/-a:Ma glej kot prvo cena je tooomach okol 1650€ max pa še km bi morali biti okol 165.500 max tak delajo Vagovci pa vse lepo prodajo ;) tudi jaz naši dve Xantii prodajam in niti nimam slabe ponudbe samo , ko pa km vidijo pač čez 260.000km ena ko druga pa raje stran grejo in kupijo nekaj dobrega s samo 145.000 isti letnik to je okol 97/98 za do 2500€ več kao se splača hehe, ostalo pa itak tu na forumu pol beremo ka jim pol ne dela 8) :shock: :P .V glavnem Dizel je dražji od benza tak tudi glede porabe okol 8l + ni neki šparovc in tudi limo je , če bi bila karavan bi mogoče kdo še vzel :?: :roll:

Bom kar sam sebe citiral , točno to sem mislil ;) kupiš za do 2500€ pol pa še 800€ za generalno na motorju in vsaj še ene 500€ za ostalo porihtat :twisted: in si na koliko :?:

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Če jul 10, 2008 12:03 am

Dazi je napisal/-a:Ivan, verjamem da si vredu človek, ampak tvoja slovnica je porazna. Se mora človek res potruditi, da bere tvojo "pisavo". Dej si malo poglej kako se postavi vejico, veliko začetnico.... Pa probaj pisat zborno knjižni jezik, oz. vsaj nekaj podobnega....
Pa brez zamere.

Ivan36 je napisal/-a:

ti si pa drgac ne forumu,in ne pr pouku slovenščine... :roll:
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 Če jul 10, 2008 6:35 am

the_man je napisal/-a:
Dazi je napisal/-a:Ivan, verjamem da si vredu človek, ampak tvoja slovnica je porazna. Se mora človek res potruditi, da bere tvojo "pisavo". Dej si malo poglej kako se postavi vejico, veliko začetnico.... Pa probaj pisat zborno knjižni jezik, oz. vsaj nekaj podobnega....
Pa brez zamere.

Ivan36 je napisal/-a:

In kaj ima to veze?? Neka kultura in osnovni pravopis morata biti tudi na forumu! Pa ni važno, ali je to Avtomobilizem ali pa bilo kater drug... :roll:
Slika

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Če jul 10, 2008 10:49 am

Bosko001 je napisal/-a:
the_man je napisal/-a:
Dazi je napisal/-a:Ivan, ve....zamere.

Ivan36 je napisal/-a:
Ivan36 je napisal/-a:Ma glej .......o še vzel :?: :roll:

Bom kar.......i na koliko :?:

In kaj ima to veze?? Neka kultura in osnovni pravopis morata biti tudi na forumu! Pa ni važno, ali je to Avtomobilizem ali pa bilo kater drug... :roll:

ne ravno v tem je čar,ni potrebe po natančni pravopisnosti,ker se uporablja tako imenovani internetni jezik,razni slengi,kratice,nekatere angleške besede,in ne vem zakaj se nebi. @Dazi-jev post je bil provokativne narave, zato tudi moja replika s kančkom sarkazma. strinjam pa se, da mora biti post berljiv in razumljiv.
in kje se je omenjala kultura?
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi Če jul 10, 2008 11:10 am

Ja, vem da je vse malo off-topic, sam nekje pa mora bit meja. In kar piše Ivan ni ne sleng, ne internetni jezik itd, ampak samo zelo slaba pravopisna slovenščina.
PS.: Pa za ločilom je presledek...

the_man je napisal/-a:
Bosko001 je napisal/-a:
the_man je napisal/-a:

Ivan36 je napisal/-a:

ne ravno v tem je čar,ni potrebe po natančni pravopisnosti,ker se uporablja tako imenovani internetni jezik,razni slengi,kratice,nekatere angleške besede,in ne vem zakaj se nebi. @Dazi-jev post je bil provokativne narave, zato tudi moja replika s kančkom sarkazma. strinjam pa se, da mora biti post berljiv in razumljiv.

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 Če jul 10, 2008 7:58 pm

the_man je napisal/-a:
Bosko001 je napisal/-a:
the_man je napisal/-a:

Ivan36 je napisal/-a:

Napisal sem, kaj bi moral vsakdo vsaj malo upoštevati, ko piše post!! Daj je berljiv in pa da ni žaljiv do drugih uporabnikov... To je vse kar sem želel povedat.
Slika

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 So jul 12, 2008 1:08 am

dajte se osredotočit na glavno temo...
PS:na avtu ni potrebno delati nobene generalke ali kaj podobnega...Ti motorji laufajo 500.000km + brez tezav za primerjavo z nekaterimi drugimi.

Pozna kdo slucajno koga za na balkan???

PS:po eurotaxu je vredna okrog 2602 EUR-a

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron So jul 12, 2008 5:10 am

imilet1 je napisal/-a:dajte se osredotočit na glavno temo...
PS:na avtu ni potrebno delati nobene generalke ali kaj podobnega...Ti motorji laufajo 500.000km + brez tezav za primerjavo z nekaterimi drugimi.

Pozna kdo slucajno koga za na balkan???

PS:po eurotaxu je vredna okrog 2602 EUR-a

Kaj pa če bi probal kontaktirat kakega trgovca z rabljenimi avti.
Na avto.net-u imajo nekateri zraven napisano, da nudijo takojšen odkup rabljenih vozil. Samo pri nekaterih je omejitev kar se tiče km in letnika.

Če ti kaj pomaga, Avto Jarc - MB, dila z avti tudi v republike bivše Jugoslavije, samo ne vem če majo odkup vozil, ali samo staro za staro.

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 So jul 12, 2008 12:30 pm

bom poskusil tudi to.Drugace pa sigurno nekdo na forumu pozna nekoga, ki se ukvarja z izvozom avtomobilov npr. v EX JUGO...

Uporabniški avatar
DaDDo
Novinec

Kraj: Mala Nedelja Maribor

Napisal/-a DaDDo So jul 12, 2008 4:33 pm

Glede na to, da sem ravno gledal na nemški strani rabljenih avtomobilov, kjer je trenutno 2.831 teh omeg, in najdražja ma ceno 1.444€, bo ta res težka :?

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex So jul 12, 2008 6:22 pm

Na omegi v treh letih zgubil 700k SIT + še 1x toliko sem vložil v njo (ne mislim registracije in bencina ampak popravil), tak da izguba je bila okol 1.400.000SIT. Ko sem jo prodal (še zdaj se čudim ampak očitno sem postavil realno ceno na stanje avta) sem upal da me nov lastnik ne bo kaj klical, hvala bogu ni! :D

Je pa res, da je to limuzina srednjega razreda in za tak dnar (1500eur) dobiš veliko opreme pa še pelješ se kot gospod. Ko pa kaj crkne pa je drago ko pes, najbolje potisnit avto v grabo.

Kaj se tiče juge, težko boš to kravo spravil dol, najraje kupujejo stare golfe dizle in raznorazne majhne potrošnike, če pa je bencinar pa itak gre doli na predelavo plina.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Polo78 in 9 gostov