Jaz nevem kako je z karavanom, sam uporabljam limunzinsko različico, pravtako z 2.0D motorjem in sem naravnost navdušen nad njim v vseh pogledih... Med drugim sem si najdel privatnika, starejšega možakarja, ki je Jaguarje šraufal 25let in jih kar dobro pozna in mi ga servisira za mejhne pare... Redni servis olje, vsi filtri, tesnilo pri čepu za spust olja + delo =150€, kar se mi za tak avto ne zdi drago

...
Nevem kake izkušnje si imel ti Courage™ z 2.2D ker ga zaenkrat še nisem imel šanso testirati, po pogovorih z lastniki 2.2D pa so se več ali manj pritoževali samo čez porabo, ki je za razliko od 2.0D (moja je 5.5l/100km - 6.5l/100km) baje 10l/100km, vem pa ne, ker kot sem že rekel, ga še nisem imel šanso osebno sprobati/stestirati...
Kar se same lege tiče, sem jaz z njim zelo zadovoljen, zato nevem zakaj bi pri karavanu, ki ma (predvidevam) še dalšo medosno razdaljo, problem z lego na cesti? Tudi pospeški so mi kar všeč (če računamo da je diezel), pravtako pa sem nad notranjostjo zadovoljen. Sam sem si namesto usnja v notranjost želel alcantra sedeže, ker so lažji za vzdrževanje in bolj udobni (moje os. mnenje). Kar se pa tiče brce v temo s telim modelom avta, pa se nažalost moram strinjati =/... Ne zaradi slabe izdelave avta samega kot takega, jaz osebno prej mislim, da zaradi cene, ki te pride za taki avto kot ga imam jaz, 36k €, vsi pa vemo da za ta denar (ali še ceneje) dobi dosti podobnih avtov, mogoče še clo z boljšo opremo, ampak Jag je Jag =)...
Nekako za zaključek še glede mazde6 (bratranec ima karavana, kolega limunzino), obadva zelo zadovoljna, tako z porabo, kot z samim vzdrževanjem avta.
Kar pa se tiče glede Volvota V50... Odličen avto za človeka, ki ima denar, da ga vzdržuje, kajti servisi niso poceni... Prijatelj je delal na Volvotu in je dal ( sicer za S60) z 25% popusta 24€ za oljni filter!!! Glede na to, da dam jaz za svojega Jag-a 10€-15€, brez popusta, se mi to zdi veliko =/... Problem pri Volvotu je, da mu nemoreš dajati "fejk" delov, ker jih ni, oz. jih je težko najti.
Pri mazdi in Jag-u teh problemov nisem zasledil =)
Upam da ti je moj post pomagal, Lep dan še naprej vsem =)