Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So jul 12, 2008 5:10 pm

Zanimivo, da so glede leg najbolj pametni ravno kakšni Audi fani, po možnosti B6 ownerji z magičnim prednjim pogonom (ki roko na srce je le malce izboljšan Passat kar se lege tiče)! Tisti Mondeo iz leta 2001 je glede tega vsaj enakovreden B6ki. Kako je z Jagom ne vem, vendar malce dvomim, da je voznost slabša kot pri Mondeu. ;)
Ampak Courage bo že vedel...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So jul 12, 2008 6:59 pm

X-typ je kr neki. Men sploh ne zgleda k Đag. Medtem k je XJ čist neki druzga. Sploh starejše škatle. Pa še nekaj ne gre skupaj Đag pa dizel.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So jul 12, 2008 9:22 pm

Ta je lep 8) http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1909466 Nekako kakor BMW serie 3 ;)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So jul 12, 2008 9:27 pm

AgitatoR je napisal/-a:X-typ je kr neki. Men sploh ne zgleda k Đag. Medtem k je XJ čist neki druzga. Sploh starejše škatle. Pa še nekaj ne gre skupaj Đag pa dizel.

Ja, če ne bi bilo Dizlov not jih pa še toliko ne bi prodali vsaj na velikih trgih IT , D ,SP, F, GB, itd.
Tudi za AR je bilo govora ahh Dizel motorji behh, samo je pa znamka preživela kar je glavno :D

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So jul 12, 2008 9:36 pm

Kmalu bodo dizli tudi v Poršu :P

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne jul 13, 2008 4:06 pm

off:
hladni: govoril sem v korist courage-ju ker ima A4 B6 kateri ni ravno v visjem razredu torej
Dr.M3 je govoril nasplosno o vseh...(napisal je sicer samo te modele toda z besedo
audi fani je to razsiril na vse) sam sem pa izpostavil visje razrede teh vozil in v tem
pogledu je zelo malo enakih delov ...ce pa ze so je pa to samo + .
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po jul 14, 2008 11:35 am

Dr.M3 je napisal/-a:Zanimivo, da so glede leg najbolj pametni ravno kakšni Audi fani, po možnosti B6 ownerji z magičnim prednjim pogonom (ki roko na srce je le malce izboljšan Passat kar se lege tiče)! Tisti Mondeo iz leta 2001 je glede tega vsaj enakovreden B6ki. Kako je z Jagom ne vem, vendar malce dvomim, da je voznost slabša kot pri Mondeu. ;)
Ampak Courage bo že vedel...

Daj nea mi gnjavi s totimi Audi fani pa freaki mene boli k.urac za Audi me razumes, sam vozim Forda tak da ne vem kaj mi najedas v vsaki temi. Jaguara sem kupil pred pol leta, 2.2D razlicico Executive oprema, torej vse kar se dobi, pa sem v prvem dnevu skoraj letel iz ovinka z novimi gumami in na suhi cesti, in to na poti iz Kopra proti Hrvaski. Avto plava, se prevec nagiblje, je skratka za penzionersko voznjo, ker mu Mondeotovo podvozje nikakor ne sede, saj je za moje pojme avto preozek in nima vredu postavljenega tezisca.

nea mi nakladaj pa se vsajaj ker se mi ne da, jaz sem cloveku iskreno napisal da odsvetujem nakup, ker bo razocaran na polni crti, niti mu ne svetujem da kupi AUDI, ker mi je kratkoreceno vseeno kaj kupi, je pa prosil za nasvet in iz moje strani ga je dobil.

zanimivo pa mi je da se kurcite samo tisti ki se nikoli niste sedeli v avtu in ga konec koncev tudi peljali, da bi vidli kaj je to "magicno podvozje" v X-typeu.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po jul 14, 2008 11:58 am

lej ga nea boji jezn zaj :lol: :lol:

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po jul 14, 2008 12:01 pm

Courage: v kakem stanju pa si ti kupil avto?
1. lepo ohranjeno?
2. lepo ohranjeno podrtijo z 90% zbitimi kilometri?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jul 14, 2008 12:07 pm

Ivan36 je napisal/-a:Ta je lep 8) http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1909466 Nekako kakor BMW serie 3 ;)

..ta je res lep.....še "jurja" spusti in ČE so realni kilometri mislim, da bi se še dolgo moral vozit....

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po jul 14, 2008 3:03 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Courage: v kakem stanju pa si ti kupil avto?
1. lepo ohranjeno?
2. lepo ohranjeno podrtijo z 90% zbitimi kilometri?

NOV, Avtocenter Šerbinek, na števcu 4 kilometri.

LP
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Gonzales23
Nov uporabnik

Kraj: Komenda

Re: Jaguar X-type 2.0 D 130 KM KARAVAN

Napisal/-a Gonzales23 Ne dec 11, 2011 4:05 pm

Jaz nevem kako je z karavanom, sam uporabljam limunzinsko različico, pravtako z 2.0D motorjem in sem naravnost navdušen nad njim v vseh pogledih... Med drugim sem si najdel privatnika, starejšega možakarja, ki je Jaguarje šraufal 25let in jih kar dobro pozna in mi ga servisira za mejhne pare... Redni servis olje, vsi filtri, tesnilo pri čepu za spust olja + delo =150€, kar se mi za tak avto ne zdi drago :D ...
Nevem kake izkušnje si imel ti Courage™ z 2.2D ker ga zaenkrat še nisem imel šanso testirati, po pogovorih z lastniki 2.2D pa so se več ali manj pritoževali samo čez porabo, ki je za razliko od 2.0D (moja je 5.5l/100km - 6.5l/100km) baje 10l/100km, vem pa ne, ker kot sem že rekel, ga še nisem imel šanso osebno sprobati/stestirati...
Kar se same lege tiče, sem jaz z njim zelo zadovoljen, zato nevem zakaj bi pri karavanu, ki ma (predvidevam) še dalšo medosno razdaljo, problem z lego na cesti? Tudi pospeški so mi kar všeč (če računamo da je diezel), pravtako pa sem nad notranjostjo zadovoljen. Sam sem si namesto usnja v notranjost želel alcantra sedeže, ker so lažji za vzdrževanje in bolj udobni (moje os. mnenje). Kar se pa tiče brce v temo s telim modelom avta, pa se nažalost moram strinjati =/... Ne zaradi slabe izdelave avta samega kot takega, jaz osebno prej mislim, da zaradi cene, ki te pride za taki avto kot ga imam jaz, 36k €, vsi pa vemo da za ta denar (ali še ceneje) dobi dosti podobnih avtov, mogoče še clo z boljšo opremo, ampak Jag je Jag =)...

Nekako za zaključek še glede mazde6 (bratranec ima karavana, kolega limunzino), obadva zelo zadovoljna, tako z porabo, kot z samim vzdrževanjem avta.
Kar pa se tiče glede Volvota V50... Odličen avto za človeka, ki ima denar, da ga vzdržuje, kajti servisi niso poceni... Prijatelj je delal na Volvotu in je dal ( sicer za S60) z 25% popusta 24€ za oljni filter!!! Glede na to, da dam jaz za svojega Jag-a 10€-15€, brez popusta, se mi to zdi veliko =/... Problem pri Volvotu je, da mu nemoreš dajati "fejk" delov, ker jih ni, oz. jih je težko najti.

Pri mazdi in Jag-u teh problemov nisem zasledil =)

Upam da ti je moj post pomagal, Lep dan še naprej vsem =)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov