Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po jul 14, 2008 10:37 am

bluesman je napisal/-a:Nakup avta še nikoli ni bila profitna investicija.

V enem letu zamrtiziram avto vreden 16k e s kilometrino. Verjetno to ni profit, da se avto sam izplača v enem letu, vozim pa ga npr. 5-6let.

Gost

Napisal/-a Gost Po jul 14, 2008 11:54 am

pa to je logicno da si v minusu ce kupujes novejsi avto!!!
hotu sm rect da nisem v takem minusu kot ce bi prodal oziroma kupil avta toliko kolikor je res vreden.

pa se courage je imel prav,cez dve leti ne bo nic vreden.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Po jul 14, 2008 1:04 pm

"Vi s temi avti samo zgubo delate". Raje tistih 1000 evrov/leto koristno porabite, kot pa zgubt na avtih.Ampak, sej konc koncev, je to vaš denar in v razpolagate z evri.
Pr nas je škoda fabia v 8 letih zgubila, zelo velik, še dve leti počakamo, in bo vredna 1000-2000 evrov. In, jaz veselo čakam an ta trenutek, ko bom lahko dobil 10 let staro fabio z 80 t km za 2000 evrov. Tistih 8.000-10.000 evrov bi pa lahko vložil, kam drugam in ne v avto.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2184104
Recimo, kaj je norobe s tem avto, vsak sam novo bi rad.
:idea:morda zaraid tega, ker ni nov in ne diši po sveži armaturi, sedežih al pa po nečem drugem.
:idea: treparija, kaj danes folk dela z evri, vlaga v avtu :roll:

Kater avto pa si nameraval kupt ?

Gost

Napisal/-a Gost Po jul 14, 2008 2:38 pm

trust je napisal/-a: :idea:morda zaraid tega, ker ni nov in ne diši po sveži armaturi, sedežih al pa po nečem drugem.

kdo je reku da gre za nou auto.
in zdaj je treparija ko hoce clouk da si kupi novejsi,boljsi,varnejsi auto.. :roll: in se to poceni ga dobim.
bedarija je ko clouk ki komaj pride cez mesec skozi kupi novi auto na lizing.
s cim se pol vi folk pelete k govorito tko.predvidevam da z autom za 200€-po vasi govorici.

nc ne boste s sabo v grob vzeli...enkrat se živi.

lp

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Po jul 14, 2008 2:51 pm

trust je napisal/-a:"Pr nas je škoda fabia v 8 letih zgubila, zelo velik, še dve leti počakamo, in bo vredna 1000-2000 evrov. In, jaz veselo čakam an ta trenutek, ko bom lahko dobil 10 let staro fabio z 80 t km za 2000 evrov. Tistih 8.000-10.000 evrov bi pa lahko vložil, kam drugam in ne v avto.

ti kr čakaj, do takrat pa peš hodi :D

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Po jul 14, 2008 3:43 pm

MacTron je napisal/-a:
denis099 je napisal/-a:odlično ekonomsko razmišljanje. se podpišem pod ta članek:)

off:
zelo ja... kot tvoje ko si hotel "potlacit" nebivedu-ja s svojo nauceno knjizno teorijo
s tem da ti je torti, ki je tako zagrabil za tvoj post ...povedal vec bistva kot ti, ki si
enostavno samo premlel zadnje par odstavkov torti-jevega govora.
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... t=#1021307

uglavnem trust aka soncek je pa ze itak vsem ostalim zelo znan na taksni politiki kot jo ima
in je celo enkrat ustvaril temo z namenom kreganja ravno v tej smeri... le da je sedaj
se od nekje privlekel "sklade in varcevanje v njih" :idea: bravo soncek popravljas se

dragi moderator, mi lahko poveš kaj si hotel pomagati avtorju te teme s svojim "odličnim" odgovorom? Vem kaj govorim in tvoji komentarji in opazke me prav nič ne zanimajo, ker so zgolj slabonamerni. Očitno si se spravil name,saj skoraj v vsaki temi, v kateri sodelujem mi pametuješ s komentarji, ki so zgolj posredni.
denis

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Po jul 14, 2008 7:17 pm

mondeo01 je napisal/-a:
trust je napisal/-a: :idea:morda zaraid tega, ker ni nov in ne diši po sveži armaturi, sedežih al pa po nečem drugem.

kdo je reku da gre za nou auto.
in zdaj je treparija ko hoce clouk da si kupi novejsi,boljsi,varnejsi auto.. :roll: in se to poceni ga dobim.
bedarija je ko clouk ki komaj pride cez mesec skozi kupi novi auto na lizing.
s cim se pol vi folk pelete k govorito tko.predvidevam da z autom za 200€-po vasi govorici.

nc ne boste s sabo v grob vzeli...enkrat se živi.

lp

morda novejši, ampak tud v 10 let starem avtu imaš varnost (blazine, abs, in potem avtomatska klima, le, da je tak avto pač rabljen in ima nekaj kilometrov za seboj.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Po jul 14, 2008 7:18 pm

denis099 je napisal/-a:
MacTron je napisal/-a:
denis099 je napisal/-a:odlično ekonomsko razmišljanje. se podpišem pod ta članek:)

off:
zelo ja... kot tvoje ko si hotel "potlacit" nebivedu-ja s svojo nauceno knjizno teorijo
s tem da ti je torti, ki je tako zagrabil za tvoj post ...povedal vec bistva kot ti, ki si
enostavno samo premlel zadnje par odstavkov torti-jevega govora.
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... t=#1021307

uglavnem trust aka soncek je pa ze itak vsem ostalim zelo znan na taksni politiki kot jo ima
in je celo enkrat ustvaril temo z namenom kreganja ravno v tej smeri... le da je sedaj
se od nekje privlekel "sklade in varcevanje v njih" :idea: bravo soncek popravljas se

dragi moderator, mi lahko poveš kaj si hotel pomagati avtorju te teme s svojim "odličnim" odgovorom? Vem kaj govorim in tvoji komentarji in opazke me prav nič ne zanimajo, ker so zgolj slabonamerni. Očitno si se spravil name,saj skoraj v vsaki temi, v kateri sodelujem mi pametuješ s komentarji, ki so zgolj posredni.

ah sva že dva

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Po jul 14, 2008 7:28 pm

trust so ljudje, katerim vozilo pomeni nekaj več kot le to da se nekak pripeljejo do svojega cilja.
Potem so ljudje, ki avtomobil rabijo za svoje delo.
In na koncu so še ljudje kot ki, katere nihče ne razume.

Če nekomu finančno stanje brez problemov dopušča voziti bojši,novejši, dražji ali celo nov avto, ne vidim razloga zakaj ga ne bi kupil.

Še vedno velja spodnja reč
"Nisem tako bogat, da bi kupoval poceni."

upam da dojameš, kaj ti s tem hočem povedat.

Gost

Napisal/-a Gost Po jul 14, 2008 9:13 pm

blind3k je napisal/-a:trust so ljudje, katerim vozilo pomeni nekaj več kot le to da se nekak pripeljejo do svojega cilja.

Če nekomu finančno stanje brez problemov dopušča voziti bojši,novejši, dražji ali celo nov avto, ne vidim razloga zakaj ga ne bi kupil.

:clapclap

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po jul 14, 2008 10:02 pm

off:
denis099: prvic ce se nisi opazil za taksne primere oz. odgovore uporabljam off:
kar pomeni da so (off topic) in so namenjeni samo tistemu, ki je v citatu...
drugic tvoji komentariji mariskomu niso ravno po volji... vredu izrazaj tako vendar
predno izrazis se prepricaj ce bo sprejet v normalah. Ce mislis da sem se "spravil nate"
se mocno motis, predvsem pa motis forum in si ze pred casom tudi sam napisal da bos odnehal...

trust aka soncek: ...jaz na tvojem mestu nebi prevec uporabljal taksnega nacina odgovorov
ker ti lahko prehitro zrecitiram vse tvoje lazi in nespametne komentarije... ampak to ti prehitro pozabis
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Po jul 14, 2008 10:39 pm

off: MacTron nič bat. Denis je eden tistih tipičnih novopečenih ekonomistov, ki vstopijo skozi vrata faksa in so "najdeni". Potem pa je vsak piramidni sistem, vsak sklad za njih majka. Potem nekaj tuhtajo in se trudijo pol pa nehajo. Ampak to traja. Poznam par takih, ki opevajo marsikaj kot trenutno tukaj sonček in pa Denis. Ampak če bi skladi bli res tako rožnati in preprosti bi vsi imeli tam dnar in nebi noben delal. Oni tega še nevejo.

on: Če imaš možnost prodat avto za več kot je vreden nevem kaj razmišljaš. Seveda ob tem stremiš še po varnejšem avtomobilu. Ni kaj za razmišljat več. Uspešno prodajo ter nakup. ;)

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Po jul 14, 2008 11:06 pm

blind3k je napisal/-a:trust so ljudje, katerim vozilo pomeni nekaj več kot le to da se nekak pripeljejo do svojega cilja.

Vsak tvoj stavek je za mene ne spremenljiv, za tebe pač je spremenljiv, smo vsi drugačni ljudje, to je pa višek,avtor kupi tist avto, ki bo tebi odgovarjal ....ej sem slučajno delal primerjavo med, kakšnimi 20 letnimi starimi jajci in 5 let startim avtom ne definitivno tega nisem napisal. Tud z dost novejšim avtom, govorim za deset let star avto s elahjko tako udobno pelješ, kot z novejšim avtom par let starim tore zmaga je na moji strani.

Defenitivno pa se ne maram kregat na forumu in prepričevat folk, nisem od včeraj ampak sem že dolgo na tem forumu.

Avtor: Ne vem zakaj sprašuješ, če veš, da boš na koncu tako ali drugače menjal avto, si že delno si sam odgovoril.

Gost

Napisal/-a Gost To jul 15, 2008 5:21 am

trust je napisal/-a: Avtor: Ne vem zakaj sprašuješ, če veš, da boš na koncu tako ali drugače menjal avto, si že delno si sam odgovoril.

ja zmer bl sem. na zacetku se nisem bil tok odlocen :P
drugace sem bolj gledu to kot komentar na tvoj post,kot pa zagretost za nakup.
bi ti enako napisu ce nebi kupoval avtomobila.

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 To jul 15, 2008 8:06 am

Doche je napisal/-a:off: MacTron nič bat. Denis je eden tistih tipičnih novopečenih ekonomistov, ki vstopijo skozi vrata faksa in so "najdeni". Potem pa je vsak piramidni sistem, vsak sklad za njih majka. Potem nekaj tuhtajo in se trudijo pol pa nehajo. Ampak to traja. Poznam par takih, ki opevajo marsikaj kot trenutno tukaj sonček in pa Denis. Ampak če bi skladi bli res tako rožnati in preprosti bi vsi imeli tam dnar in nebi noben delal. Oni tega še nevejo.

on: Če imaš možnost prodat avto za več kot je vreden nevem kaj razmišljaš. Seveda ob tem stremiš še po varnejšem avtomobilu. Ni kaj za razmišljat več. Uspešno prodajo ter nakup. ;)

vsak še navadn laik ve, da je neka stvar dobra za to, za nekaj pa slaba. Večina, ki misli, da je ekonomist res tako "navadna stvar", se ima vsak možnost prepričati ali je res tako ali ne. Mislim, da bi moral narediti kakšen podoben faks in bi se prepričal v nasprotno. Tako da res takšni komentarji me nič ne prizadanejo sploh ne, saj je vedno tako, da tisti, ki ima najnižnjo izobrazbo je najbolj pameten= slovenski nacionalni hobi. Še vedno pa drži pregovor,ki ga pozabljate: Le čevlje sodi naj kopitar.
denis

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 To jul 15, 2008 8:23 am

off: Da bi se zares pogovarjali, bi verjetno zmrznali, tle na forumu pa take pišete, predno pa kaj napišete pa tko urco razmišljate :D

Če imaš možnost prodati avto za toliko več, kot omenjaš nevem kaj še čakaš :?:

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To jul 15, 2008 8:35 am

Daj sonček ne pametuj več ker si smešn.

Ti kupuj stare jajce 10 let stare človeka pa pusti na miru da si končno kupi nekaj kaj nebo zaribalo vsako jutro.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` To jul 15, 2008 9:22 am

Da se vam sploh da ukvarjati s takimi kot so sonček in denis..

Za vas ne vem, ampak ze ko sem prvi post prebral od ali sončka ali denisa sem videl priblizno na kaksnem nivoju je clovek in ga preprosto ignoriras. Ne pa da so citati njunih replik in odgovori nanje cez celo stran.

Pa brez zamere;)
Lp, Gašper

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust To jul 15, 2008 12:43 pm

Courage™ je napisal/-a:Daj sonček ne pametuj več ker si smešn.

Ti kupuj stare jajce 10 let stare človeka pa pusti na miru da si končno kupi nekaj kaj nebo zaribalo vsako jutro.

Pametovanje gor dol, boli em kura* smo na forumu in tukaj velja, da vsak poda svoje mnenje pa ni važno ali je za druge nespremeljiv ali spremenljiv komentar.

Gost

Napisal/-a Gost To jul 15, 2008 12:57 pm

zdaj sem se sele spomnu..ker je sonček...hahaha..pojava in pou..
golf 2ka pa jugo ce se ne motim..pa k si po njivah tm izvaju akrobacije,pa pol filmcke objavu.:P
tvojih komentarjev ne potrebujem vec v tej temi..lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov