Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr jul 16, 2008 8:22 pm

denis099 je napisal/-a: 6 brzina je zakon

kokr pri katermu avtu. jz mam 130hp in mi v šesti pri 140km/h kuri 6.8l po BC, se pravi dejansko še malo več. v peti, samo pol litra več pri enaki hitrosti. manj porabim če se vozim po regionalkah kukr pa po avtocesti. pa ne vozim počasi.

zdi se mi da sem nekje prebral da ne maraš vag concerna, ampak glih včeri sem gledal na servisu golf 5, 6 gang, v pou leta je nardil 15000, tako da verjetno dela kar relacije in je BC kazal 5.3l. mogoče nebi bilo slabo pogledat kaj v tej smeri, samo za kako octavio recimo. drugih koncernov pa ne poznam, tako da ti ne morem svetovat. poročaj kaj boš nabavil.

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 Sr jul 16, 2008 8:31 pm

Edit: U ja, mal sm zajebu,:lol: bom pa tud jst dodau še mojo porabo, če kej pomaga
isto za golfa 5 kot je nekdo prej omenu (90 hp), relacije + mestna je povprečje 5,6...
Za kak drug avto pa nevem...
Zadnjič spremenil 4vale6, dne Sr jul 16, 2008 8:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Sr jul 16, 2008 8:32 pm

Adis: narobe si me razumel. ;)
Mislil sem staro garjo kot star avto (nima veze s kvaliteto avta).

Ko si že omenil. Dobiš tudi avte, ki so še novejši letnik kot 2002 (to je konec koncev staro že dobrih 6 let ;) ). Če se pelješ na dan 100,200 km bi jaz osebno raje kupil še kaj novejšega (ker nekaj nepremium dobiš tudi že letnik 2005). To je pa že konkretna razlika v starosti, sploh čez par let, ko bo imel en avto 7 let, drugi pa 10. ;)

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Napisal/-a Slicker Sr jul 16, 2008 8:32 pm

malo si zajebal temo :lol:

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a ales. Sr jul 16, 2008 9:57 pm

moj glas gre za ta avtomobil poraba na ac med 120km/h in 150km/h je 6l -6.5l
www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2072648#
dobiš ga pa tudi že za 9 k eurov l.p aleš

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Sr jul 16, 2008 9:59 pm

Ni da ne maram VAGa. Ne maram preveč VW. Mogoče zato ker ga imajo vsi sosedje (torej slab že ni), mogoče ne vem mi niso preveč lepi. To sploh ni važno. So mi pa všeč recimo Audiji(prejšnji avto je bil A3) in to od nekdaj. Ali pa recimo novi model Seat Leona ali pa Altea. Je res, da po dizajnu mi je ni čez Alfo, ampak kot sem rekel sem pripravljen na druge opcije v planu B.

Gledal sem Honde Accord pa so predrage, Leon tudi, Alteo bi mogoče dobil. Osebno najlepši model Audija A4 mi je tudi dosegljiv a le v letniku 2002 in z 150k + km), kar pa ni moj cilj, vseeno gledam da bi bilo vsaj 2004 za ta denar. Mazda 6 ne ponuja 6 stopenjskega menjalnika tako da bom moral kar zoožati izbor.

Kaj pa novi model Forda Focus 2.0TDCI z 6 stopenjskim menjalnikom. So kake izkušnje? :?:

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Sr jul 16, 2008 10:12 pm

In ja čeprav nisem lih fan renaultov, kaj letnik 2004 in naprej so že porihtali DCIje al je isti šmoren kot prej? :?:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jul 16, 2008 10:26 pm

Saab 9000 16V turbo 2000ccm - potovalna hitrost 180km/h, trenutna poraba 8,3 litra bencina. V avtu nobenega tresenja, nobenega vetriča in pelješ se kot gospod. Povprečno porabo sem imel 8,6 litra, kar je za bencinarja s turbno resnično majhna poraba, pa da ne govorimo o pospeških in vsem udobjem, ki ga ima tak avto.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Sr jul 16, 2008 11:32 pm

kaj pa kaj takega:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2140236

iz lastnih izkušenj ti povem,da je zame vrhunski avto. tudi sam delam veliko kilometrov letno in sem zelo zadovoljen z njim. v petih mesecih odkar ga imam sem naredil 14000 km. vsak teden mam namreč relacijo NM-KP-NM, poraba mi je 6,5L. od opreme pa ima tud vse(klima,tempomat....). tako da ti ga priporočam! veliko sreče in lep pozdrav :hi
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr jul 16, 2008 11:42 pm

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2186944
V italiji so še dosti cenejše, alro bi ti sigurno priskočil na pomoč. ;)

Podvozje ima pa lancia "skyhook", ki ga imajo razni quatroporteji in gransporti, pa ferrariji...
http://www.autozine.org/html/Lancia/Thesis.html

"Thesis rides on unique suspensions. The front are 5-link suspensions, which is said to allow virtual steering axle to be as close as possible to the wheel center, thus benefit steering accuracy and response. Rear suspensions are a new design called "multiple-arm" suspensions. Each consists of aluminium upper and lower arms, a cast iron pillar and a steel beam. It is said to allow greater degree of freedom thus benefit bump absorption. There is also an adaptive damping called "Skyhook", similar to the one using by Maserati Spyder.

On motorway, the Thesis’ 5mm-thick glazing and sound insulation work perfectly to keep wind and tyre noise out of the cabin. It is so quiet that the vocal of Alfa V6 become obvious. The chassis feels solid, free of rattles and shake. The ride is exceptional supple. Skyhook deals remarkably with rough surfaces and even pot holes. The suspension setting bias towards the soft side, more like a traditional Jaguar instead of an Italian car. German saloons ride far firmer. "

Zdaj je pa na tebi, ali se upaš izstopat iz okolice...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Sr jul 16, 2008 11:45 pm

aaaaaaaaaaa :D :D :D :D :D

Tale avto je tko poceni? ne me zajebavat lani ko sem gledal je pod 17000eur ni bilo...

Vsekakor vredno ogleda, bom pa pogledal res po Italiji in reku alru da mi pomaga..

Bass me pač pozna v živo in ve da mi je Thesis nekakšen stilski vrhunec enega avtomobila kot celote, samo ko sva nazadnje debatirala so bile še nedosegljive (prevedeno še za ostale, zakaj mi je to ponudil) 8)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če jul 17, 2008 12:34 am

nebivedu je napisal/-a:Saab 9000 16V turbo 2000ccm - potovalna hitrost 180km/h, trenutna poraba 8,3 litra bencina.

....enko si pozabil napisat spredaj...... :roll: al je šlo fejst pod breg, al pa je BC pri Sabih totalno v kurcu......

P.S. ni ga bencinca, da bi pri tej hitrosti pil manj kot 13/14 litrov.....pa bil turbo/kompresor ali kaj jaz vem kaj vse, enostavno: NI GA "MATI RODILA"....

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Če jul 17, 2008 12:45 am

A dizel se dobi, ki pri 180 pije 8 litrov? :P

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Če jul 17, 2008 12:55 am

Dr.M3 je napisal/-a:A dizel se dobi, ki pri 180 pije 8 litrov? :P

.....je že kr "lepih" 10 ...(audi/passat 2.0) golf 1.9, amapak v peti, je bilo 11.3......

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Če jul 17, 2008 12:58 am

Dr.M3 je napisal/-a:A dizel se dobi, ki pri 180 pije 8 litrov? :P

Clio Dci :lol: S tem, da je takorekoč pri svoji dvojni porabi.

Drugače pa vsem zelo hvala za pomoč! :)

Zaenkrat bom pogledal, če mi je kakšna dobra Thesis dosegljiva, če ne debatiramo dalje. (vem , ne pije 6,5L.. ampak za košček sanj tankaš tudi tisti liter več)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če jul 17, 2008 1:06 am

sašo5 je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Saab 9000 16V turbo 2000ccm - potovalna hitrost 180km/h, trenutna poraba 8,3 litra bencina.

....enko si pozabil napisat spredaj...... :roll: al je šlo fejst pod breg, al pa je BC pri Sabih totalno v kurcu......

P.S. ni ga bencinca, da bi pri tej hitrosti pil manj kot 13/14 litrov.....pa bil turbo/kompresor ali kaj jaz vem kaj vse, enostavno: NI GA "MATI RODILA"....

Od ljubljane proti kranju po avtocesti, pač konstantna potovalna hitrost za ta avto.

Si mogoče že slišal za low preasure turbo?

P.S. ja so bencinci, ki tok malo pijejo pri taki hitrosti in nardil so jih pri saabu že leta 1987, ko so dali 9000-ko ven. Tko da niso samo traktorji, ki tok mal pijejo. So tut bencinci taki, samo traktoraši tega ne boste nikoli sprejeli, ker vam mentaliteta ne dopušča.
Pač vsakdo ki sliši za bencinarja s turbino takoj pomisli na hudo pitje in ne vem kaj še vse, ampak se moti. Turbina v nekaterih avtomobilih je pač samo za stalen pritok zraka in ne zato, da nabija boost in da imaš hude pospeške zarad tega.

Če pa ne verjameš, mi je pa vseeno, saj jaz tudi ne verjamem ljudem, da vozijo po avtocestah z dizlom 150km/h in imajo porabo pod 6 litrov. Verjamem pa da če vozijo 80km/h po cestah, da imajo pod 5 litrov porabe.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Če jul 17, 2008 1:14 am

nebivedu je napisal/-a:samo traktoraši tega ne boste nikoli sprejeli, ker vam mentaliteta ne dopušča.

....Psepiju smetimo temo........

P.S "traktoraš" sem zadnji dve leti, prej pa "četrt" stoletja na "drogi" imenovani bencin, zato še enkrat ne mi govorit o taki porabi pri bencincu: to ne morš "nafukat" niti malga otroka.....zdej si pa pojdi lepo spočit (sam bi šel že zdavnaj (takoj po risanki) ampak sem v službi in se zajebavam z raznoraznimi Turki, Bosanci, Bugari in ostalo g...... pol pa še navmes forum pregledam in gor pravljice, ki jih mimogrede piše vsaj po prej sodečih postih izkušen "driver"......))

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če jul 17, 2008 6:36 am

sašo5 je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:samo traktoraši tega ne boste nikoli sprejeli, ker vam mentaliteta ne dopušča.

....Psepiju smetimo temo........

P.S "traktoraš" sem zadnji dve leti, prej pa "četrt" stoletja na "drogi" imenovani bencin, zato še enkrat ne mi govorit o taki porabi pri bencincu: to ne morš "nafukat" niti malga otroka.....zdej si pa pojdi lepo spočit (sam bi šel že zdavnaj (takoj po risanki) ampak sem v službi in se zajebavam z raznoraznimi Turki, Bosanci, Bugari in ostalo g...... pol pa še navmes forum pregledam in gor pravljice, ki jih mimogrede piše vsaj po prej sodečih postih izkušen "driver"......))

Reku ti bom samo to - kupi vozi in potem govori. Dokler tazga avta nisi vozu, boš trdil nasprotno, kar je čist značilno. Če pa ti ne znaš vozit, je to tvoj problem. Sam imam porabo od 8 do 10 litrov na avtu, kjer vsi kolegi težko pridejo pod 11, večinoma so pa na 14 litrih. Res pa da vozijo vsi bolj na meji zmogljivosti avta, plačujejo položnice za prehitro vožnjo, sam pa zaradi prehitre vožnje nisem plačal položnice že več kot 10 let.

Pa še tale podatek
clio 1.2 letnik 1998 - 911km z 40 litri goriva - poraba 4,4 litra bencina
megane coupe sport 1.6 letnik 1998 - poraba 3.9 litra goriva na 100km (relacija krk, novo mesto - razlog - razbita zadnja šipa(prtljažnik), pa je bilo treba počasi vozit - vozila sva 60km/h maximum v peti prestavi po avtocestah)

Z vsakim avtom se da vozit z zmerno porabo, samo znat moraš vozit, večina z bencinci pa pretirava s pospeševanjem in norenjem, dizelaši pa pretiravate s počasno vožnjo, da boste ja imeli manjšo porabo, pol pa nakladate kok imate majhzno porabo in hitrosti dodajate od 30 do 50km/j zraven, da bi boljš zgledalo.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Napisal/-a Slicker Če jul 17, 2008 8:14 am

thesiska je nor avto. meni je tudi oblikovno vrhunska, sploh če jo dobiš v barvi refoška :lol: in pa notri z bež usnjem. samo prodat jo pol, je pa drug problem.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če jul 17, 2008 9:40 am

megane coupe sport 1.6 letnik 1998 - poraba 3.9 litra goriva na 100km (relacija krk, novo mesto - razlog - razbita zadnja šipa(prtljažnik), pa je bilo treba počasi vozit - vozila sva 60km/h maximum v peti prestavi po avtocestah)

60km/h po avtocesti ni nikakršno merilo koliko ti dejansko pije avtomobil.

Sicer pa tako kot pišeš verjetno voziš počasi, zato bi ti priporočal nakup bencinskega trivaljnika.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov