sašo5 je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:samo traktoraši tega ne boste nikoli sprejeli, ker vam mentaliteta ne dopušča.
....Psepiju smetimo temo........
P.S "traktoraš" sem zadnji dve leti, prej pa "četrt" stoletja na "drogi" imenovani bencin, zato še enkrat ne mi govorit o taki porabi pri bencincu: to ne morš "nafukat" niti malga otroka.....zdej si pa pojdi lepo spočit (sam bi šel že zdavnaj (takoj po risanki) ampak sem v službi in se zajebavam z raznoraznimi Turki, Bosanci, Bugari in ostalo g...... pol pa še navmes forum pregledam in gor pravljice, ki jih mimogrede piše vsaj po prej sodečih postih izkušen "driver"......))
Reku ti bom samo to - kupi vozi in potem govori. Dokler tazga avta nisi vozu, boš trdil nasprotno, kar je čist značilno. Če pa ti ne znaš vozit, je to tvoj problem. Sam imam porabo od 8 do 10 litrov na avtu, kjer vsi kolegi težko pridejo pod 11, večinoma so pa na 14 litrih. Res pa da vozijo vsi bolj na meji zmogljivosti avta, plačujejo položnice za prehitro vožnjo, sam pa zaradi prehitre vožnje nisem plačal položnice že več kot 10 let.
Pa še tale podatek
clio 1.2 letnik 1998 - 911km z 40 litri goriva - poraba 4,4 litra bencina
megane coupe sport 1.6 letnik 1998 - poraba 3.9 litra goriva na 100km (relacija krk, novo mesto - razlog - razbita zadnja šipa(prtljažnik), pa je bilo treba počasi vozit - vozila sva 60km/h maximum v peti prestavi po avtocestah)
Z vsakim avtom se da vozit z zmerno porabo, samo znat moraš vozit, večina z bencinci pa pretirava s pospeševanjem in norenjem, dizelaši pa pretiravate s počasno vožnjo, da boste ja imeli manjšo porabo, pol pa nakladate kok imate majhzno porabo in hitrosti dodajate od 30 do 50km/j zraven, da bi boljš zgledalo.