adis je napisal/-a:KARL ABARTH je napisal/-a:adis je napisal/-a:@karl abarth: če že veš za tako imenovane "črne scenarije"... prosim predstavi jih nam, da bomo tudi mi vedeli ter od kje ti informacija za stroške v višini 5.000€?
… tudi št. čevljev mehanika potrebuješ ?
Zelo hecno, nezrelo mi deluješ - zato najprej vprašanje - se ti zdi 5.000 EUR pri THESIS visok strošek ?
Sicer pa: ne vidim smisla govorit o okvarah in stroških, ker najprej dvomim v resnost avtorja teme, dalje pa nekatere bolj kot dejansko stanje in dejstva zanimajo pozitivna mnenja in pohvale.
Avtorju pa vsekakor privoščim »srečno roko« pri izbiri.
LP
mogoče je pa le to plod moje nezrelosti oz. mojega posmeha to, da sprašujem po okvarah, kajti nikoli ne veš mogoče bom prav jaz nekoč kupil ta avto zato je dobrodošla vsaka informacija tako meni kot drugim, ki se bodo kdaj ozrli po nakupu thesisa. ni mi pa jasno zakaj ne posreduješ napake, ki so se zgodile v višini cca. 5000€ ?
zakaj pa ne negativne strani? mogoče se bo nekdo pri nakupu ozrl prav na to negativno stran in najprej povprašal prodajalca po tem "določenem problemu" če je že bil odpravljen in se tako lažje odločil za nakup, lahko pa se bo na ta način kupec pripravil v prihodnje kaj ga čaka če se mu morebiti avto pokvari
... ali pa samo nabijaš poste kot nekateri ...
kar se tiče stroška lahko da je visok lahko pa da ni, odvisno kako globok žep imaš

Resen, potencialni … kupec po mojem prepričanju ne govori nevtralno o strošku 5000 EUR ampak bi rekel - je ali ni visok.
Dalje; če ga zanima informacija bi najprej poiskal na forumu - o avtu je že bilo govora oz. o napakah, izraženih v (višjih) denarni vrednosti ter z opisom napak.
Če ostanemo pri 5000 EUR - gre za npr. strošek popravila avtomatskega menjalnika. »Avtomatik« je pri THESIS kar pogost, v nekaterih primerih (v kombinaciji z določenim agregatom) edina izbira.
Ko se pojavi napaka v delovanju (npr. »cukanje«) - ki jo za povrh nevešč kupec velikokrat niti ne opazi - se sicer najprej poizkuša odpraviti s preprostimi posegi, ki pa se največkrat končajo z zamenjavo novega oz če smo natančni obnovljenega menjalnika.
Obnovo opravljajo specializirane delavnice (Transmatic, Bonfiglioli Riduttori … ), ki kakovost svojega dela potrjujejo z garancijo.
Kako zgleda, če te pri vrednosti avtomobila cca 10.000 EUR "udari" po žepu dodatnih 5.000 EUR pa si verjetno zna vsak predstavljati.
LP