Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 So jul 19, 2008 2:12 pm

Doche je napisal/-a:No jaz ti samo želim, da tudi formalno pridobiš univ. izobrazbo, ker to, da obiskuješ faks še ne pomeni, da maš neko izobrazbo ane. Bom ignorial tvoje poste, da nebom pisal neumnih komentarjev več. Sej na neumno se drugače kot pa z neumnim ne da odgovorit.

glej, js sm samo tako napisu kot mi je reku serviser. in zakaj pol praviš da govorim neumnosti,če samo napišem povedano? mislim pol napiš da je serviser govoru traparije ok, to js nevem, ne pa govort da js pišem traparije.
denis

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS So jul 19, 2008 3:04 pm

Kakšno naključje da je pograjal TDI motorje, pohvalu pa tvoje tako opevane JTD motorje. Pa še serviser ti je avto prodajal? Nimajo prodajalcev za to?

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So jul 19, 2008 3:15 pm

Doche je napisal/-a:Še večje naključje pa je da je Lancia Italjan katere ima avtor teme zelo rad. Pa še eno naključje, en dan nekdo predlaga Pspepiju Thesisko in evo novega topica :D aja da ne omenjam kdaj se je že denis009 Lagune znebil in vozi Bravota ampak je še kr Laguna pri njih doma :?

Nekateri pač ne sledimo čredi. ;)
Lancia je luksuz v meri, ki ga nemški proizvajalci ne razumejo.
Materiali uporabljeni v notranjosti:
-pelle frau usnje ali
-alcantara ali
-volna
-magnezij na armaturi
-pravi mahagonij (ne cheap emitacije kot pri nemcih)
-...

Skyhook podvozje, odlični motorji, pinin farina design, šibedah s sončno celico, ki napaja zračenje avta, ko je ugasnjen...to in še mnogo drugih je razlogov za nakup thesiske.
Definitivno pa je lastništvo tega vozila statement, da imaš več okusa kot povprečen Jože.
Zato je povprečnemu Jožetu avto tudi grd. ;)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So jul 19, 2008 3:25 pm

off:
verjetno bom začel pisati tak post v vse teme, ki se bodo dotikale diesel motorjev in sicer:

ali je sploh važno ali je to tdi ali jtd ali d ali cdi ... ker je to vse ISTO sranje :!: uuu tdi "nabije" jtd uuu jtd se "bolj kvari kot cdi" dajte se že zresnt :!: ista tehnologija z drugačno oznako je to tako težko razumeti, dobro da nekateri niste napisali da tdi poganja drugačna nafta ali pa kaj drugega za jtd

DIESEL KOT DIESEL :!:

on:
dajte pisat konkretno o tem avtomobilu in ne o nekih X avtomobilih, ker se tako teme smetijo in pride do tega, kdo ima boljši/daljši k****

Uporabniški avatar
djoti
Novinec

Kraj: anhovo

Napisal/-a djoti So jul 19, 2008 3:33 pm

Če se odločiš za nakup tega avtomobiila ne zgrešiš prav nič pri nas so zelo redke in ti takoj pade v oči prava redkost na naših cestah, prvi oglas ki si ga nalimal: avto je uvožen iz italije je bil pa pri tem avtomobilu menjan računalnik drugo pa vse dela ok, edino že 4-5 mesecev stoji na njihovem parkirišču drugači avto bombastičen, veliko opreme udobja in extremnosti za majhno ceno, če so pri nas servisi dragi skočiš pa v sosednjo italijo in je servis polovico cenejši kot pri nas.
Če bi sam kupoval avtomobil tega segmenta bi bila sigurno to lancia ali pa alfa 159 - 166.

Na tem forumu se pa kvarijo vsi dizli razen tistih ki nosijo značno VW BMW in AUDI ne, takšen občutek dobiš ko bereš poste nekaterih tukaj gor( brez zamere)

JTD moto je bil večkrat nagrajen kod tdi in po statistikah se manj kvari, sicer pa je dosti glasnejši in povzroča večje vibracije kot tdi (vsaj pri starih JTD-jih je tko- tudi pri mojemu stilotu), novejši pa že imajo bolj uglajen tek.

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 So jul 19, 2008 4:14 pm

SpeedyRS je napisal/-a:Kakšno naključje da je pograjal TDI motorje, pohvalu pa tvoje tako opevane JTD motorje. Pa še serviser ti je avto prodajal? Nimajo prodajalcev za to?

glej js res nevem al si ti antitalent al se pa prou norce delaš iz samega sebe. natančno preberi kar sm napisu. pršow sm tja mal u delavnco ker majo tko da so avti zravn delavnice. jah nevem je pač biu serviser tam oz. njihov šef ki se pretežno ukvarja z elektroniko na avtih. ja tko mi je pač reku,glej js nimam nč od tega če bi si zmislu. v skrajnem primeru ti pa lahko dam cifro od njega oz. avtohiše če mi res ne vrjameš. je pač tko sprijazni se.
Pohvala pa uporabnikom kot so: BASS, ADIS, DJOTI, ki s svojimi konkretnimi in kredibilnimi komentarji res pomagajo pri izbiri tega avta. hvala.
denis

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche So jul 19, 2008 5:23 pm

bass je napisal/-a:
Doche je napisal/-a:Še večje naključje pa je da je Lancia Italjan katere ima avtor teme zelo rad. Pa še eno naključje, en dan nekdo predlaga Pspepiju Thesisko in evo novega topica :D aja da ne omenjam kdaj se je že denis009 Lagune znebil in vozi Bravota ampak je še kr Laguna pri njih doma :?

Nekateri pač ne sledimo čredi. ;)
Lancia je luksuz v meri, ki ga nemški proizvajalci ne razumejo.
Materiali uporabljeni v notranjosti:
-pelle frau usnje ali
-alcantara ali
-volna
-magnezij na armaturi
-pravi mahagonij (ne cheap emitacije kot pri nemcih)
-...

Skyhook podvozje, odlični motorji, pinin farina design, šibedah s sončno celico, ki napaja zračenje avta, ko je ugasnjen...to in še mnogo drugih je razlogov za nakup thesiske.
Definitivno pa je lastništvo tega vozila statement, da imaš več okusa kot povprečen Jože.
Zato je povprečnemu Jožetu avto tudi grd. ;)

Mislim, da si me malo napačno razumel. ;) In tud meni je Thesiska :shock: predvsem zadnji konec na avtu, mogoče bi lahko v istem stilu naredili še sprednji konec in bi bil konec bomba avto. Moj post nikakor ni letel proti Lancii oz. bilokateremu italjanu. Vozim pač svoj avto, sem z njim zadovoljen, občudujem pa seveda vsak lep in dober avto. :)

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak So jul 19, 2008 6:38 pm

Me pa razpizdi, da vsak hvali to Lancio, nima pa je noben. Zakaj pri pm pa ne nabavite teh Thesisk? Jaz in pol foruma smo povprečni in si ne damo dopovedati kak je dobra, obenem smo tudi toliko omejeni, da ne vidimo njene lepote, samo ne razumem zakaj jih pa tisti, ki to vidite furate druge firme?

Lepo bi bilo, da zdaj napišete replike.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH So jul 19, 2008 6:57 pm

adis je napisal/-a:@karl abarth: če že veš za tako imenovane "črne scenarije"... prosim predstavi jih nam, da bomo tudi mi vedeli ter od kje ti informacija za stroške v višini 5.000€?

… tudi št. čevljev mehanika potrebuješ ?

Zelo hecno, nezrelo mi deluješ - zato najprej vprašanje - se ti zdi 5.000 EUR pri THESIS visok strošek ?

Sicer pa: ne vidim smisla govorit o okvarah in stroških, ker najprej dvomim v resnost avtorja teme, dalje pa nekatere bolj kot dejansko stanje in dejstva zanimajo pozitivna mnenja in pohvale.

Avtorju pa vsekakor privoščim »srečno roko« pri izbiri.

LP

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k So jul 19, 2008 7:12 pm

Denis če že študiraš oz. si doštudiral, potem prosim saj delno slovnično piši, ker tvoje poste je za mene, ki sem iz pomurske regije zelo težko pravilno prebrat.
Prav tako kot izobražen človek se pogovarjaj na določenem nivoju, ki se od tebe zahteva.

ON:

pred časom je bilo tudi dejansko nekaj koristnega napisanega na to temo, zato probaj uporabiti iskalnik od googla, da najdeš temo (forumski iskalnik ni dober)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So jul 19, 2008 7:18 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:
adis je napisal/-a:@karl abarth: če že veš za tako imenovane "črne scenarije"... prosim predstavi jih nam, da bomo tudi mi vedeli ter od kje ti informacija za stroške v višini 5.000€?

Zelo hecno, nezrelo mi deluješ - zato najprej vprašanje - se ti zdi 5.000 EUR pri THESIS visok strošek ?

Sicer pa: ne vidim smisla govorit o okvarah in stroških, ker najprej dvomim v resnost avtorja teme, dalje pa nekatere bolj kot dejansko stanje in dejstva zanimajo pozitivna mnenja in pohvale.

LP

mogoče je pa le to plod moje nezrelosti oz. mojega posmeha to, da sprašujem po okvarah, kajti nikoli ne veš mogoče bom prav jaz nekoč kupil ta avto zato je dobrodošla vsaka informacija tako meni kot drugim, ki se bodo kdaj ozrli po nakupu thesisa. ni mi pa jasno zakaj ne posreduješ napake, ki so se zgodile v višini cca. 5000€ ?
zakaj pa ne negativne strani? mogoče se bo nekdo pri nakupu ozrl prav na to negativno stran in najprej povprašal prodajalca po tem "določenem problemu" če je že bil odpravljen in se tako lažje odločil za nakup, lahko pa se bo na ta način kupec pripravil v prihodnje kaj ga čaka če se mu morebiti avto pokvari
... ali pa samo nabijaš poste kot nekateri ...

kar se tiče stroška lahko da je visok lahko pa da ni, odvisno kako globok žep imaš ;)

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 So jul 19, 2008 7:49 pm

blind3k je napisal/-a:Denis če že študiraš oz. si doštudiral, potem prosim saj delno slovnično piši, ker tvoje poste je za mene, ki sem iz pomurske regije zelo težko pravilno prebrat.
Prav tako kot izobražen človek se pogovarjaj na določenem nivoju, ki se od tebe zahteva.

ON:

pred časom je bilo tudi dejansko nekaj koristnega napisanega na to temo, zato probaj uporabiti iskalnik od googla, da najdeš temo (forumski iskalnik ni dober)

Seveda, brez vsakega problema lahko govorim slovensko. De-facto to pomeni, da je korelacija med narečji res tako očitna. Ni poanta v tem, da se nek subjekt ne bi znal pravilno terminološko izražati, vednar je bistvo foruma kredibilnost in kompatibilnost oseb, ki tukaj sodelujejo. Zahvaljujem se za opozorilo. Lep pozdrav
denis

Uporabniški avatar
sofoiks
Nov uporabnik

Napisal/-a sofoiks So jul 19, 2008 9:01 pm

šel sem to temo prebrat ker sem ravno danes videl eno thesisko in mi je zeloooo všeč. Kot sem rekel ravno zato sem šel to prebirat in na kaj naletim tako kot v 80% primerih same bedarije:
"ti nimaš osnovne šole, ti si nezrel,..."

bla,bla samo kvarite kvaliteto foruma naj se odpre tema v kateri se lahko posamezniki žalite ne da bi motli mene in druge ki jih mogoče kaj zanima v dotični temi ali drugi.
Ponavadi ne komentiram če nimam kaj pametnega povedati ampak to je bilo pa že malo čez, kaj nonstop v vsaki temi ko kaj denis009 napiše takoj za njegovim postom je nekdo ki ga kritizira in žali ne štekam zakaj? Mogoče laže ma boli me itak si bom zmeraj ustvaril svoje mnenje njegovega in podobne pa vzel v zakup.
Tako se opravičujem za en brezvezen post.

lp,Edis

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Ne jul 20, 2008 12:00 am

denis super, da si vzel mojo kritiko kot pozitivno :tomidelej:

po prebiranju nekaj tujih forumov je bilo veliko pohval tudi napisanih glede audio sistema v thesiski, ki sicer ne bere MP3jev, ampak je sama kvaliteta predvajanja cdja zelo na nivoju

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Ne jul 20, 2008 7:55 am

Hvala vsem, ki ste mi(nam) malo olajšali potencialen nakup. Vsem, ki ste pa pisali bedarije, pa ste tako sami malo čudno izpadli.
:D :lol:

lp
denis

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Ne jul 20, 2008 11:53 am

Ja ja okej, sej si car ni kej.

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo Ne jul 20, 2008 2:37 pm

glej denis099 to temo si preberi in boš dosti več zvedo o tem avtu, po moje boš le še bolj navdušen!
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=
Kot sem pa reko, če te zanima točno kaj dotičnega pa kr..
lp

Uporabniški avatar
djoti
Novinec

Kraj: anhovo

Napisal/-a djoti Ne jul 20, 2008 5:02 pm

[quote="AudiFreak"]Me pa razpizdi, da vsak hvali to Lancio, nima pa je noben. Zakaj pri pm pa ne nabavite teh Thesisk? Jaz in pol foruma smo povprečni in si ne damo dopovedati kak je dobra, obenem smo tudi toliko omejeni, da ne vidimo njene lepote, samo ne razumem zakaj jih pa tisti, ki to vidite furate druge firme?

Lepo bi bilo, da zdaj napišete replike.[/quote]

Zato ker je to avto višjega segmenta kot tega ki ga vozim zdaj.

In mislim da je ta avto narejen le za peščico ljudi ravnotako kot C6 ali še kateri drug svojstven avtomobil. Jst osebno pri kupovanju avtomobila tega segmenta bi lancio razvrstil med prve 3.
Lp

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Ne jul 20, 2008 7:11 pm

adis je napisal/-a:
KARL ABARTH je napisal/-a:

LP

mogoče je pa le to plod moje nezrelosti oz. mojega posmeha to, da sprašujem po okvarah, kajti nikoli ne veš mogoče bom prav jaz nekoč kupil ta avto zato je dobrodošla vsaka informacija tako meni kot drugim, ki se bodo kdaj ozrli po nakupu thesisa. ni mi pa jasno zakaj ne posreduješ napake, ki so se zgodile v višini cca. 5000€ ?
zakaj pa ne negativne strani? mogoče se bo nekdo pri nakupu ozrl prav na to negativno stran in najprej povprašal prodajalca po tem "določenem problemu" če je že bil odpravljen in se tako lažje odločil za nakup, lahko pa se bo na ta način kupec pripravil v prihodnje kaj ga čaka če se mu morebiti avto pokvari
... ali pa samo nabijaš poste kot nekateri ...

kar se tiče stroška lahko da je visok lahko pa da ni, odvisno kako globok žep imaš ;)

Resen, potencialni … kupec po mojem prepričanju ne govori nevtralno o strošku 5000 EUR ampak bi rekel - je ali ni visok.
Dalje; če ga zanima informacija bi najprej poiskal na forumu - o avtu je že bilo govora oz. o napakah, izraženih v (višjih) denarni vrednosti ter z opisom napak.

Če ostanemo pri 5000 EUR - gre za npr. strošek popravila avtomatskega menjalnika. »Avtomatik« je pri THESIS kar pogost, v nekaterih primerih (v kombinaciji z določenim agregatom) edina izbira.

Ko se pojavi napaka v delovanju (npr. »cukanje«) - ki jo za povrh nevešč kupec velikokrat niti ne opazi - se sicer najprej poizkuša odpraviti s preprostimi posegi, ki pa se največkrat končajo z zamenjavo novega oz če smo natančni obnovljenega menjalnika.
Obnovo opravljajo specializirane delavnice (Transmatic, Bonfiglioli Riduttori … ), ki kakovost svojega dela potrjujejo z garancijo.

Kako zgleda, če te pri vrednosti avtomobila cca 10.000 EUR "udari" po žepu dodatnih 5.000 EUR pa si verjetno zna vsak predstavljati.

LP

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Ne jul 20, 2008 7:35 pm

KARL ABARTH tle mislim da nima resnega namena komentirat v tej temi. vseskozi govori o resnosti avtorja,torej mene, namesto da bi kak pameten argument napisu, kar moram reču, da ga od njega nisem zasledil. res nevem zakaj sodeluješ če nimaš pojma o tem avtu. lp
denis
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 8 gostov