Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jul 21, 2008 2:50 pm

CupraR je napisal/-a:Simptomov je pa itak več, lahko crkne, pa sploh ne veš, ponavad je pa kr občutno da avto manj vleče.

....mam navado, da vsaj enkrat na teden(ko grem na šiht na Obrežje 8km avtoceste) če je avto segret "šopnem" za kaka 2-3 km na full....(pri teh turbačih je bilo 230 po števcu merilo, da je vse o.k. :D ) - menjava olja na 10.000, pa odkar se je začel prodajat bencin 98/100 drugega nisem notri vlival - pa seveda čim manj "drkarij" po mestu in to je neke vrstre "recept" za dolgovečnost avta.....

P.S sedaj, zadnje dve leti delam enako tudi z dizli (golf audi....) le da se ne približam več številki 230 na števcu (audija sem parkrat "nahecal" na 224 ) sedaj, pa si moram sposodit garmina, da vidim kolk je resnično......(pri 130 je 126 laser)zmenjeno s policisti, da so me "zmerili"))....

P.S 1 da ne bo vse off: zgleda da na netu tam do nekje letnika 2003 ni neka izbira TT-jev (vsaj dobrih ne) še po sliki sodeč tale, je baje u živo polomija(gledal ga je nekdo z TEAM AUDI foruma):
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2192561

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Po jul 21, 2008 3:23 pm

Kupi 225 HP verzijo, ker 180 nikamor ne gre. Vzrok je jeklena plošča na dnu vozila, ki pripomore k večji varnosti (nižje težišče zaradi prevračanja).
RiDe hArD

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Po jul 21, 2008 4:22 pm

CupraR je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:Edino kar crkuje je LMM, to rabš na max 2let menjat

....samo kot zanimivost: imel sem enega prvih primerkov 1.8 T (februar 1995) nato 1998 drugega in 2001 (B6) tretjega, čipal ipd... - s vsemi skupaj naredil preko 400.000 km "premenjal" vse živo in mrtvo (sicer nikoli nič, okoli motorja, razen preventive) ampak kaj je LMM-" ne vem" - vsi motorji delovali u piko, nikoli noben "kihnil" ali kako drugače nakazal, da odpoveduje posllušnost...........pač sreča...(verjetno) :lol:

Radi grejo, zgleda si mel ornk srečo. Hudič se zapaca, nima veze kolk se voziš, je pa red da je večji problem če delaš malo km na leto (to je bil najbrš problem pr našmu).

Simptomov je pa itak več, lahko crkne, pa sploh ne veš, ponavad je pa kr občutno da avto manj vleče.

Heh na mojem je bil prvič zamenjan z novim...... drugičpa po približno dveh letih in pol od menjave, pa so mi rekli da se zapaca pa da zato zajebava in da moram spet novega kupit.....heh...potem pa sem si rekel če ga že menjam če bi naj bil fuč lahko sprobam ga očistit :lol: :lol:

Pa imamo doma neko čistilo za razmaščevanje (tudi za motore prat - ata prneso) pa sem si naredil v posodo razrečeno mešanico pa sem samo ona merilna peresca previdno pomakal pa gledal...pa se je prav vidlo da so peresca ratala nazaj bela :lol: :lol:Potem pa sem na soncu lepo posušo, zmontiro za probo..in glej...že eno leto se vozim brez problema :lol: :lol:

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Po jul 21, 2008 5:51 pm

sašo5 je napisal/-a:
CockroaC je napisal/-a:Je na svoji platformi al pač spet golf 5?

...ja in kakšne ma to veze, če je na golfovi platformi :?: :roll:

P.S ne, na octavijini je..... :lol:

P.S 1 . "made in hungary" je tudi .... :!: prednost ali pomankljivost :?:

P.S 2 nova BMW 7 komplet v Rusiji narejena...........in kaj zdaj?

nea boi jezn zaj :lol:
Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jul 21, 2008 8:06 pm

CockroaC je napisal/-a:nea boi jezn zaj :lol:

....zakaj naj bi jaz jezen bil zdaj :?: :lol:

Ti odgovori na vprašanje, ali se ti to o enakih platformah zdi slabo ali dobro?

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC Sr jul 23, 2008 9:53 pm

Odvisno ce mas oktavijo al pa tt-ja :lol:
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr jul 23, 2008 9:55 pm

CockroaC: prosim da preberes na koliko modelih Vag koncerna je ta platforma :idea:
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Sr jul 23, 2008 10:08 pm

Mactron: :lol:

kar je CockroaC mislil in tudi napisal:
Odvisno je kaj si lastiš. Če imaš recimo Octavio je sigurno kul, ker se na isti platformi vozi tudi TT. Če imaš pa TTja, ki je nekje minimalno več kot 2x dražji od Octavie pa ti ni ravno cool, da se na isti platformi vozi nekaj "plebejskea". ;) Pri avtih za tja 40k EUR+ pričakuješ tudi nekaj ekskluzive, ki pa jo tukaj razen v znački in šminki res ne dobiš kaj dosti.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC Sr jul 23, 2008 11:40 pm

Saj se zavedam tega kolikokrat je uporabljena, brez skrbi.In zavedam sem da se oktavija ne pelje isto kot TT in da je mnogo odvisno od ostalih komponent podvozja ... samo najbrž je razlika če je platforma v osnovi razvita za športni avto al pa pač multipraktično naravnana pa pri šprotni varianti pač uporabljene neke hi end zadeve podvozja.
Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Če jul 24, 2008 6:02 am

kaj ti še maš kr 3 kartone? 8)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov