Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

komen
Stalni uporabnik

Kraj: Ilirska bistrica

Napisal/-a komen Če jul 24, 2008 6:57 pm

SpeedyRS je napisal/-a:
FuriousG je napisal/-a:Drugi je ziher uvožen, pa tud NIČ opreme nima. Tk da tega jst nebi gledu. Zadnji dizel je kr ugoden, sam je letnik 02. Praši če je vse uredu s sovoznikovim airbagom. 150k km ni preveč, če je bil avto servisiran in normalno vožen. Glede bencinskega motorja ti pa ne morem velik povedat, ker mam dizla. Mel je kolega 1.8 motor in je reku da je zlo požrešen (sam on ga ni tud malo ne šparal).
Aja še neki glede klime. To je mal dvorezen meč. Pri navadni klimi armaturka zgleda čudno, avtomatska je pa lepša in bolj ''udobna'', ampak rade crknejo ene lopute. Moji se na cajte strga in mi leva stran piha max vroče, desna pa max mrzlo. K sreči se mi je do sedaj še vedno samo poštimalo!
uspešen nakup ti želim, če maš pa še kšno vprašanje pa kr povej.
lp
@komen: sej sedel je že notri, sam lastil si ga še ni. :P Res trapasto, da ga najbolj skritizira nekdo, ki se je v avtu peljal kot sovoznik. ;) Dost kreganja! :)

Js sm vsaj sedel notr, in ti povem kakšen vtis sem dobil. Nekateri sploh niso sedeli noter in bodo takoj rekli, da je zanič ker je FIAT. Js mislim, da sm argumentirau svoje mnenje čisto dovolj.

no sej to je ql, se čist strinjam s tabo...
NOS is like a hot chick with STDs. You just want to hit it, but you're afraid of the consequences.

Slika

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Pe jul 25, 2008 7:08 am

Konec aprila sem kupil Stilo 1,9 JTD MW, l. 2004, dinamiq.Avto je iz
Italije.Po vseh možnih preverjanjih preko Avto Triglava, je avto od
prvega lastnika, redno servisiran na uradnem servisu (potrjena knjiga)
in nezaleten.Bil je tudi pregledan iz strani mehanika (tudi s testerjem)
in kleparja.

Ker je avto nekaj časa stal, sem imel prvi teden enkrat problem
s vžigom. Ker mehanik ni imel takoj časa, ko sem avto kupil, sem
šele po nekaj časa dal očistiti šobe, zamenjati vse filtre, olje, EGR
ventil in selene na zadnjem mostu - skupaj okoli 350 EUR.

Od tega trenutka dalje dela brez problemov. Od tega servisa dalje
sem prevozil preko 8.000km. Sem zadovoljen (no upam, da bo tudi
v bodoče delal bp).Tako, da jaz imam kar pozitivne izkušnje.

Uporabniški avatar
_IceMan_
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a _IceMan_ Pe jul 25, 2008 8:10 am

Jaz ti priporočam 1.9 JTD. Stric ga ma in ne dela nobenih problemov. Sem se že tudi sam vozo z njim in 130 km res fajn stopi. Lp

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe jul 25, 2008 8:30 am

Evo, dam še moje mnenje. Lani oktobra sem kupil Stilota 1.9 JTD dinamiq, 2004 z 105.000km. Bil je uvožen iz Italije in temu primerno svinski ko sem ga dobil, sam en popoldne dela z sesalcem in WAPom in je bil kot nov. Sama armatura se mi zlo dopade, ne deluje nič kaj nekvalitetno, mi pa je plastika na vratih res cenenega izgleda...sam ni mi pa jasn kako jo je enim ratal polomt...ka so se celi obesl na tisto kluko al kaj :)
No, da nadaljujem...ko sem ga pripeljal iz Italije je bil narjen mali servis pri uradnem zastopniku...to mislim da me je prišlo 180€. Potem pri 115.000 sem naredil pa še veliki servis pri katerem so bili menjani tudi diski in ploščice, zato je bil ta malo dražji (600€). Sedaj ima avto 121.000km in jst sm full zadovoljen z njim. Edin kar ne bom nikoli pogruntal je, kako lahko eni non-stop zatrjujejo da imajo te mašine porabo med 5 in 6 litri. Pred tem avtom sem imel Alfo 156 1.9JTD, pri kateri sem imel porabo non-stop med 7-7,5, in sedaj pri Stilotu isto. OK, nisem počasen voznik, ampak tut ko umirim nogo ga ne spravim pod 6,5...ne vem, to mi bo zmeri ostal uganka :)

Ajd, dober nakup ti želim ;)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Pe jul 25, 2008 9:49 am

Jaz imam porabo od 6 do 7,2l/100km - izračunano povprečje ob
tankanju. Računalnik mi kaže večjo porabo. Razlika med računalnikovim
izračunom in dejanskim ob tankanju je tudi do 4dcl/100km.

PS
Pod 6l/100km pa ga ne morem spraviti pod nobenim pogojem.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe jul 25, 2008 9:54 am

Ne vem kaj eni delate z avtom, da vam toliko pije. Zdaj ali mate take fure (kratke, hribi, mesto z zastoji) ali pa enostavno ne znate normalno vozit. Imate tist način, da je treba skoz tiščat potem pa napovno bremzat. Očitno so tud Italjani tak vozili, ker drugače si ne morem predstavljat, zakaj bi moral pri 115 000 km menjat diske? Men so na Cliotu zdržali 175 000.
Glede porabe, če dizel ranga Stilo pije 7 litrov ali pa še več more bit nekaj narobe ali z avtom ali z voznikom. Sestra ima Xsaro 2.0 Hdi, ki tud spada v rang Stilota pa ji pije 5,7 pa sploh nima dolgih voženj, večinoma 17 km v eno stran. Men pa bencinar 1.4 pije enako pri vsakodnevni vožnji 28 km v eno smer. Tak da ne vem kaj je s temi vašimi dizli.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Pe jul 25, 2008 11:12 am

mišek je napisal/-a:Ne vem kaj eni delate z avtom, da vam toliko pije. Zdaj ali mate take fure (kratke, hribi, mesto z zastoji) ali pa enostavno ne znate normalno vozit. Imate tist način, da je treba skoz tiščat potem pa napovno bremzat. Očitno so tud Italjani tak vozili, ker drugače si ne morem predstavljat, zakaj bi moral pri 115 000 km menjat diske? Men so na Cliotu zdržali 175 000.
Glede porabe, če dizel ranga Stilo pije 7 litrov ali pa še več more bit nekaj narobe ali z avtom ali z voznikom. Sestra ima Xsaro 2.0 Hdi, ki tud spada v rang Stilota pa ji pije 5,7 pa sploh nima dolgih voženj, večinoma 17 km v eno stran. Men pa bencinar 1.4 pije enako pri vsakodnevni vožnji 28 km v eno smer. Tak da ne vem kaj je s temi vašimi dizli.

JTD je super motor, a žal ne najvarčnejši. V meni znanih pogojih pije stari vag-ov tdi liter manj.
Sicer so pa vožnje po 20km že precej konkretne, in zelo lepo vplivajo na porabo :)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Pe jul 25, 2008 12:35 pm

Nimam ferrari načina vožnje :) fure so take da gre približn pol tanka za relacijo NM-LJ-NM, ostalo pa po mestu, večinoma med 5-10km. Tko da ja, za dizla ne glih najboljše. Vožnja je recimo večinoma umirjena, ampak ne počasna...včasih ga pa tut stisnem izven mesta če mi zapaše :) Po avtocesti pa ponavad ne, k je to pač edina šansa da kej zbijem porabo, tko da tam gre vedno med 120-130. Zadnjih 6 mesecev spremljam svojo porabo na poraba.com in imam konstantno med 7-7,5, edin enkrat sem imel 6,6, pa še to je bilo zato ker sem se nalašč res trudil voziti ''normalno'' (nenormalno počasi, kokr se pač folk vozi odkar so nove kazni - torej počasna speljevanja, nikoli čez 2500rpm, vožnja 40 kjer je omejitev 50 in tko naprej) in tko ne mislim voziti nikoli več, ker se mi je prevečkrat zgodil da sem ratal neskoncentriran na vožnjo pa zaspan in še kaj.
OK, ene pol litra si lohk dam plusa ker so pač široke gume na avtu, sam kokr sem videl pri alfi, ko sem imel zimske 195 in letne 215 tista širina nima velikega vpliva (morde 3dcl).
Aja, diske sem pa menjal ne zato ker bi bilo treba ampak čist zarad sebe.

sori za off ;) no saj so te zanimale izkušnje z stilotom in mašino :)
Slika

Uporabniški avatar
djoti
Novinec

Kraj: anhovo

Napisal/-a djoti Pe jul 25, 2008 1:08 pm

Ko sm jst kupu mojega je bila poraba 6.5 ker se je prejšnji lasnik več ali man vozu po mestu, moja trenutna poraba preračunana na roke je 5,5l z avtom pa skoraj vsak dan naredim 17 km v eno smer, sem ter tja pa sem zapeljem na avtocesto (120 - 140 km/h). Divjam zelo redko prehitevam pa tiste ki mi vozijo pa magistrali 70 oz še manj. Na kratke relacije mi žge pa dosti več če se furam 1-3 km od doma takrat pride poraba pa do 6 litrov.

Jst ga pa komaj spravim nad 6 litrov :D

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Pe jul 25, 2008 2:24 pm

hvala za nasvete, bom probal najt enega dobrega, z desno polovico desnega očesa bom pa še za kako alfto 147 pogledal :D

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1947105#

je možno, da so tut jtdji s 101km, al je prišlo do napake?

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Pe jul 25, 2008 4:39 pm

jaz si lastim Stila MW 1.9jtd od sredine februarja. Se strinjam s predhodniki, da armatura ne deluje prav nič ceneno, kljuke na vratih so pa res čisto nasprotje aramaturi (ampak to sem pri Fiatu pač navajen in to sem vzel v zakup).
Mašina mi po 17.000 prevoženih km laufa brez problema, povprečna poraba je 5.6 s klimo in večinoma 3mi osebami v vozilu.
Drugače se pa poraba giblje med 5.3 in 6.5 odvisno od načina vožnje, samo za 6.5 ga moraš že res gonit (gasperozimek res ne vem kako ti lahko pije 7.5 :shock: ).

Pomoje ne boš nič falil, če lepo počasi iščeš in na koncu vzameš 1.9JTD po možnosti z dynamic opremo.

Dober nakup ti želim!

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Pe jul 25, 2008 8:10 pm

Nasty je napisal/-a:Konec aprila sem kupil Stilo 1,9 JTD MW, l. 2004, dinamiq.Avto je iz
Italije.Po vseh možnih preverjanjih preko Avto Triglava, je avto od
prvega lastnika, redno servisiran na uradnem servisu (potrjena knjiga)
in nezaleten.Bil je tudi pregledan iz strani mehanika (tudi s testerjem)
in kleparja.

Ker je avto nekaj časa stal, sem imel prvi teden enkrat problem
s vžigom. Ker mehanik ni imel takoj časa, ko sem avto kupil, sem
šele po nekaj časa dal očistiti šobe, zamenjati vse filtre, olje, EGR
ventil in selene na zadnjem mostu - skupaj okoli 350 EUR.

Od tega trenutka dalje dela brez problemov. Od tega servisa dalje
sem prevozil preko 8.000km. Sem zadovoljen (no upam, da bo tudi
v bodoče delal bp).Tako, da jaz imam kar pozitivne izkušnje.

Kje ste kupovai tisti, ki ste zadovoljni z vozilom?

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Pe jul 25, 2008 8:12 pm

SpeedyRS je napisal/-a:@komen Če imaš ti tako dobre iskušnje s svojim Stilotom super. Js nažalost nism meu tako dobrih.

Ampak če si se dvakrat peljal z avtom pa res težko govoris o svojih izkušnjah z njim... :roll:

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty So jul 26, 2008 6:26 pm

Znanec ima firmo, ki uvaža (in prodaja rabljene) avtomobile.
Največ iz Italije. No, tudi iz Nemčije je kakšen.

Še glede porabe:
verjamem, da karavani (MW) porabijo "kakšen" dcl več, kot
npr. 3 ali 5 vratni Stiloti. Mogoče zato pod 6l. še nisem "prišel".

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Ne jul 27, 2008 10:51 am

M je napisal/-a:
SpeedyRS je napisal/-a:@komen Če imaš ti tako dobre iskušnje s svojim Stilotom super. Js nažalost nism meu tako dobrih.

Ampak če si se dvakrat peljal z avtom pa res težko govoris o svojih izkušnjah z njim... :roll:

A zdej boš ti meni govoru da se motim glede prvih vtisov? Vozim sm se z Stilotom karavanom cel letnik, zato mi ne dajat besed v usta. Notranjost je slabe kvalitete, če primerjamo notranjost z Francozi, Nemci, Švedi itd itd. Tega nemorete zanikat.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne jul 27, 2008 11:01 am

kar se tiče stilo-ta je notranjost res "plastična/pusta" kljub temu da sem se vozil v stilo-tu letnik 2006 z abarth predelavo ( bencinar 2.4) je notranjost zopet razočarala...

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Ne jul 27, 2008 8:09 pm

SpeedyRS; glede primerjave.
Ljudje, ki kupujejo(mo) italijanska vozila, se po znančaju (in še čem)
popolnoma razlikujejo(mo) od ljudi, ki kupujejo(te) francosko in
nemško "konfekcijo". Sploh pa ne moreš primerjati italijanskih vozil
s švedskimi.

Bom zanikal tvoje besede, da je armatura slabe kvalitete.
Za mene osebno so armature v nemških vozilih puste, plastične.
Sploh zaradi videza materialov iz katerega je armatura. Če je za
tebe armatura Stilota "plastična/pusta", kakšna mora biti potem
za tebe armatura iz Golfa, oziroma Megana. Poleg tega, da je
"plastična/pusta", bi mirne volje lahko rekel, da še dolgočasna in
še kaj.

Sploh in vedno pa imate, glede italijanskih vozil, za povedati največ
ravno tisti, ki jih nikoli niste imeli. In ste nekaj glede "italijanov" slišali
od kolegovega soseda znanca.

Jaz lahko povem, da sem imel zadnjih 6 vozil samo Fiate in z nobenim
nisem imel problemov. Lahko pa začnemo o kvaliteti "nemcev" in "francozov".
Kolega prodajata Peugeote in Renaulte, sosed pa vozila VAG group.
Vsi trije bi imeli kar nekaj zapovedat glede reklamacij pri omenjenih
znamkah. Npr.: kako crkavajo nove "štirice" (ta "novica" je za "adis").

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne jul 27, 2008 8:15 pm

Nasty je napisal/-a:Npr.: kako crkavajo nove "štirice" (ta "novica" je za "adis").

misliš za "Adis-a"? štirice kot a4 ali g4? sej vsak avto crkne oz. crkuje... :?

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Ne jul 27, 2008 8:57 pm

adis je napisal/-a:kar se tiče stilo-ta je notranjost res "plastična/pusta" kljub temu da sem se vozil v stilo-tu letnik 2006 z abarth predelavo ( bencinar 2.4) je notranjost zopet razočarala...

Daj daj, če ti je pa v Stilo Abarthu slabe kvalitete armatura potem pa res ne vem več kaj je dobra. Sem ga imel dve leti in lahko le pohvalim izdelavo. Kljub temu, da sem se vozil že v precej dražjih in naprednejših avtomobilih mi je ostala v zelo lepem spominu. Nobenih čričkov, nič ni škripalo, tista gumjasta plastika, ki prekriva celotno zgornjo armaturo je fenomenalna v primerjavi ostalimi avtomobili. Prav prijetna notranjost je. Edino tako kul mi je še bila v novem Focusu v tem razredu avtomobilov in nikjer drugje. Poleg tega pa tudi daleč, da bi bila dolgočasna. Primerjaj dobro opremljeno armaturko od Stilota z avto. klimo z eno Alteo in boš videl kaj je dolgočasna armatura...
In v primerjavi z kot že omenjate francozi npr. kakšen nov Renault Megane. Sem se vozil z Meganom z VSO opremo, leder zici, najbolšje ozvočenje in sem bil milorečeno ogorčen nad kvaliteto plastike.
Zadnjič spremenil Sonny, dne Ne jul 27, 2008 9:57 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Ne jul 27, 2008 9:22 pm

ma nasploh kukr majo usi zmeri pripombe čez italjane...vozil sem alfo, sedau sem na fiatu in moja edina želja je spet it na alfo...pa briga me kakšne probleme bom imel z njo...alfa je zakon!!! točn tko kokr Clarkson zmeri reče...samo v alfi začutiš tisti pravi passion do avtomobilizma
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov