Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr jul 30, 2008 9:14 am

Potem bi ti vsekakor svetoval ogled Honde FR-V, sodelavec vozi temno sivo, pa je res pasa za oci, plus tega ima dosti opreme za razmeroma malo ceno. Mislim da bi bil skorajda bolsi nakup od Roomsterja, je pa res da Skodo za ta denar dobis novo, Hondo pa 2 leti rabljeno. V ta cenovni rang ti recimo spada se Ford C-Max, mogoce kak VW Caddy ne bi bil slaba izbira, jih imamo na podjetju, sicer tovorne, pa so super avtki.

Nevem, mores razmislit, pa nardit ozji izbor.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Bakfark
Nov uporabnik

Napisal/-a Bakfark Sr jul 30, 2008 9:19 am

Starega Piccasoja sem iskreno rečeno pozabil. Bojda res dober avtek, preizkušena varianta, pa še dokaj poceni. Mogoče malček večji ampak bi ga vseeno uvrstil v te manjše enoprostorce.

Omenil bi še Nissan Note, katerega notranja prostornost me je popolnoma razočarla. Bo že držalo, da je vsak kotiček popolnoma izkoriščen, malo morje odlagalnih prostorčkov, vendar sem v avtu dobil prav klavstrofobičen občutek.

Hvala za mnenje o Roomsterju.

Bakfark
Nov uporabnik

Napisal/-a Bakfark Sr jul 30, 2008 9:40 am

Ford C-max in Roomster (oba 1.6 s približno enako opremo) se v ceni razlikujeta za približno 2500 EUR. Vsaj zdaj sta se, ob 15. obletnici Porsche-ja. Roomsterja, avtomatska klima, zatemnjena zadnja stekla, celo parkirni senzorji zadaj.

Je pa od vseh enoprostorcev C-Max moj favorit. Prekrasen avto.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Sr jul 30, 2008 9:46 am

Se strinajm. Res lepo so ga faceliftali, zadnje luci so super. Je pa res da dodatna oprema stane, vendar mislim da je vseeno bolsi nakup od Skode.
Slika

Bakfark
Nov uporabnik

Napisal/-a Bakfark Sr jul 30, 2008 9:57 am

Tale avtek v podpisu je tvoj?

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Sr jul 30, 2008 10:05 am

Zaenkrat se, ja :)
Slika

Bakfark
Nov uporabnik

Napisal/-a Bakfark Sr jul 30, 2008 10:30 am

Nisem dokončal primerjave med Roomster in C-max.

Torej, prvi, ob 15letnici, cca. 13.500, C-max podobna oprema dobrih 16k€.

Tako da...

Uporabniški avatar
mbseat
Novinec

Kraj: Gonjače/Goriška brda

Napisal/-a mbseat Sr jul 30, 2008 10:43 am

Ja tud jaz bi ti svetoval Roomsterja ali pa Seat Alteo je tud super avto vsaj po mojem mnenju.A si mogoče razmišljal tudi o kakem karavanu saj tudi Škoda Fabia karavan ni slaba za videt.Imam pa še eno idejo kaj pa Renault Kangoo ta ta nov model je vsaj na videz večji od prejšnega.Kar pa se tiče Citroena Picasa jaz o njem nimam najboljšega mnenja ga je frend kupil rabljenga pa je imel z njim samo probleme tako da ne vem no mogoče niso vsi rojeni pod nesrečno zvezdo.
LP Mitja
www.seat-team.si When emotions come together

Bakfark
Nov uporabnik

Napisal/-a Bakfark Sr jul 30, 2008 10:54 am

mbseat, kolikor vidim, imaš ti Alteo, kaj porečeš na očitke, da ima premali prtljažnik (baje da voziček težko spraviš noter) in so ga zato podaljšali v XL varianto.

Kangoo, Berlingo, Tepee, so približno podobni, zgledajo mi pa kot sodobna različica dobro opremljene katrce :P Res pa izredno praktični.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr jul 30, 2008 11:13 am

Moj sosed ma roomsterja pa ni še nikol pojamru zarad sedežev. Sicer se še nisem pelu z njim kam dlje, samo da te po 50 km začne hrbet bolet, to se tud v katri ne zgodi :roll:

Hanzi
Novinec

Napisal/-a Hanzi Sr jul 30, 2008 11:42 am

FRV je drag kot žafran :roll:
Čeprav je Honda je vsaj zame predrag
Potem bi ti vsekakor svetoval ogled Honde FR-V, sodelavec vozi temno sivo, pa je res pasa za oci, plus tega ima dosti opreme za razmeroma malo ceno. Mislim da bi bil skorajda bolsi nakup od Roomsterja, je pa res da Skodo za ta denar dobis novo, Hondo pa 2 leti rabljeno

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1913015
Dve leti stara za 17,5kE s tem da jo že prcej dolgo prodajajo.
pa tko btw zame to ni majhen enoprostorec. Še malo pa bomo na kakih espacih voyerjih pristali....

Aja "jaz" imam pol leta čipano merivo 04 dti. poraba 5,5 tko da vem kaj je majhen enoprostorec...;)
Sonce naj sveti vsak dan!

Uporabniški avatar
mbseat
Novinec

Kraj: Gonjače/Goriška brda

Napisal/-a mbseat Sr jul 30, 2008 12:50 pm

Ja kar se tiče prtljažnika je res med manjšimi se pa ne bi strinjal kar se tiče vozička vsaj nam ne dela problemov.Ja kar se tiče opreme pri francozih je pa tako tako meni osebno niso nič pri srcu.A to jemoje mnenje.
Ja mogoče bi blo za pomislit za Alteo XL ta je 20 cm daljša in tu je kar zajeten prtljažnik
Na Porscheju Slovenija in njegovih trgovcih so imeli akcijo ob 15 letnici in si dobil kar v redu popust ne vem pa če akcija še traja.Velja pa popust za vse zname ki jih Porsche Slo uvaža.Probaj vprašat.
LP Mitja
www.seat-team.si When emotions come together

Uporabniški avatar
audi-fan
Novinec

Napisal/-a audi-fan Sr jul 30, 2008 1:17 pm

Bakfark je napisal/-a:Nisem opazil, da bi kdo od vas tukaj zares imel kakšnega od teh enoprostorcev, da lahko deli izkušnje z nami.

Kar se tiče Merivinega motorja 1.7 CDT sem slišal deljena mnenja, sicer pa dosti graje na račun tega motorja. Prav tako se bojda rado pojavi mnoštvo manjših napak katerih odpravljanje vzame preveč časa na servisih. Drugače pa je prostornost z ozirom na velikost samega avtomobila precej fascinantna. Ima kdo izkušnje z benzinskimi motorji. DIzel me ne rajca zaradi pretirane cene vozila in nafte, letno pa delamo toliko kilometrov, da bi naftaša prej moral odpeljati na odpad preden bi se mi povrnila razlika v ceni. Dizel odpade, brez ozira na navor, pospeške...

Ne pozabite, govorimo o družinskih avtomobilih, vozim dva otroka. Zdaj imam Golfa IV karavana 1.4, 75KM, najslabša možna mašina, pa mi za trenutne potrebe več kot zadostuje.

Torej Roomster, mašina 1.6, 105KM se mi zdi, bencinar. Zelo prostoren, ne vem kako je z voznimi zmogljivostmi, kako se drži ceste. Kolikor vidim na določenih testih dosega visoke rezultate.

No jaz imam Merivo 1.6 prav zaradi "letne" kilometrine in enakih razlogov kot si jih navedel. Če se boš odločal za Merivo potem je 1.6 motor po moji oceni optimum med ceno in tem kar dobiš. Sam sem takrat izbiral tudi med Roomsterjem in Merivo, tehtnica je padla na stran Opla zaradi ugodne ponudbe. Če jih primerjam (oba sem imel na testu) bi rekel da je roomster bolj poskočen in živahnejši. Hrupnost je enaka, prostora dovolj. Pri izrabi prostora pa je Meriva s sistemom "premikanja" zadnjih sedežev zaenkrat še zmeraj prva. Dizajn je stvar okusa, pozna pa se da je Meriva bolj "kozervativna". Dovolj "majhna" sta oba da v mestni gužvi najdeš parkirno mesto ali se obrneš na kakšnem manjšem prostoru.
Če si sedaj zadovoljen s tem kar imaš, potem tudi s bencinsko gnanim modelom "malčkov" ne boš razočaran. C-maxi, Xsare, Dobloti, Kangoji in tako naprej pa spadajo v drug razred in niso primerljivi s temi modeli.
Glede cene, če ni treba da je 100% nov potem dobiš kakšnega testnega s "bogato" opremo in nekaj kilometri za dobrih 13 kEUR, npr:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2195027#
za primerljivo vsoto pa imaš novo Škodo (ja Opel je dražji): http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1913455#
P.S. za kaj več o Merivi pa pošlji PM, tule se bo hitro našel kdo ki bo "popljuval" lastnosti omenjenih modelov, meni pa ni do razpravljanja 8)

Hanzi
Novinec

Napisal/-a Hanzi Sr jul 30, 2008 1:50 pm

jaz bi tudi kakega roomstereja tlačil k berlingotu in kangoju in ne k merivi. Samo njegovo dolžino sprednje havbe poglejte. 2x daljša kot pri merivi, jazzu, modusu....
Sonce naj sveti vsak dan!

ggg
Novinec

Napisal/-a ggg Sr jul 30, 2008 6:09 pm

Bakfark je napisal/-a:mbseat, kolikor vidim, imaš ti Alteo, kaj porečeš na očitke, da ima premali prtljažnik (baje da voziček težko spraviš noter) in so ga zato podaljšali v XL varianto.

Kangoo, Berlingo, Tepee, so približno podobni, zgledajo mi pa kot sodobna različica dobro opremljene katrce :P Res pa izredno praktični.

vidim, da si prisel do kangooja, berlingota. jaz imam doblota, ce te kaj zanima.

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Sr jul 30, 2008 6:48 pm

ggg je napisal/-a:
Bakfark je napisal/-a:mbseat, kolikor vidim, imaš ti Alteo, kaj porečeš na očitke, da ima premali prtljažnik (baje da voziček težko spraviš noter) in so ga zato podaljšali v XL varianto.

vidim, da si prisel do kangooja, berlingota. jaz imam doblota, ce te kaj zanima.

On ni prišel do Dobloja drugi so on hoče mali avto ne pa Dobloja!!!! Pa Roomster je enkrat manjši od Kangooja, Dobloja in se ne more primerjat z njima!!!
TIGR

ggg
Novinec

Napisal/-a ggg Sr jul 30, 2008 6:51 pm

kaj se pa ti razburjas? pejt na en spricer, ce imas probleme z zivci. :rofl

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Sr jul 30, 2008 7:32 pm

@somebody_new: upoštevaj ggg-jev nasvet :lol: škoda žiucov za folk, k ga niti poznaš ne :idea: pa še mer bo na forumu

@bakfark: ta tema, a je namenjena naštevanju malih enoprostorcev, ali pa hočeš vedeti več o, v 1. komentarju omenjenih, vozilih?

nism čist razumel poante te teme ... enkrat je definicija mali enoprostorec, drugič denar, tretjič pa (morda) 7 sedežev :shock: :lol:

lp

Uporabniški avatar
audi-fan
Novinec

Napisal/-a audi-fan Sr jul 30, 2008 8:20 pm

LudiLimun je napisal/-a:
nism čist razumel poante te teme ... enkrat je definicija mali enoprostorec, drugič denar, tretjič pa (morda) 7 sedežev :shock: :lol:

lp

:tomidelej: Se strinjam. Mali enoprostorci so zame: Fusion, Note, Modus, Roomster, Meriva, Idea pa še kakšen bi se našel.
Vse ostalo po moje spada v kakšno drugo kategorijo.

Bakfark
Nov uporabnik

Napisal/-a Bakfark Sr jul 30, 2008 8:56 pm

Citiram iz svojega prvega posta:
Predlagam neko konstruktuvno debato, da bi poskušali ugotoviti vse prednosti in slabosti tako enih kot drugih za mogoče lažjo izbiro konkretnega vozila enkrat v prihodnosti.

Roomster, Meriva, Fiat Idea, Chevrolet Tacuma, Lancia Musa...

Je tukaj res kaj nejasnega???
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov