Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
GooDieZ
Nov uporabnik

Kraj: tu pa tam

Napisal/-a GooDieZ Pe avg 01, 2008 6:18 pm

0%

Veliko srečnih kilometrov, cena je kar zadovoljiva, za mamo sem kupil 2 meseca nazaj; Yarisa 1.4 D-4D 2005 12.500 prevoženih za 8.800€, servisna, kupljen v slo. Tak za primerjavo cen si kar pošteno ceno dobil.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Pe avg 01, 2008 7:45 pm

Energetik81 je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:Z njenimi 68 km ima maksimalno hitrost 155 kmh. Pomoje nebi sla tam gor 130.

Res ima tako končno hitrost, verjetno zaradi kratkega menjalnika. Namreč Polo Classic 60KM ima max hitrost 160, pa gre v ta klanc (preizkušeno) najmanj 130
Yaris ima pa še vedno 68KM in bi šla sigurno 130. Max pa bi bila teoretično okoli dobrih 165km/h, če bi imela malo daljši menjalnik oz. če se gleda samo njeno moč.

lp

POLO ima 1,4 l agregat, je bolj prožen in (solidno - glede na "konjenico)vleče iz nižjih vrtljajev.
YARIS ima litrski agregat, ki ga je treba bolj "vrtet" (beri:tiščat) za primerljive zmogljivosti - k sreči se ne uprira pretirano. Aktualna generacija je v tem pogledu nekoliko boljša - ima 3-valjnik, kar pa se (nekoliko) pozna pri uglajenosti (zvok)

Avtorju teme pa : čestitke za odličen nakup - zame eden najboljših avtomobilov v razredu "malčkov" - sicer sem osebno bolj za 1,3 l agregat.

LP

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So avg 02, 2008 10:41 pm

Ampak se vedno.... 6900 € ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Če avg 07, 2008 8:23 pm

No, da še jaz povem svoje o tem avtu z 1000 kubi. Sem ga imel 5 let pa ni bilo drugega kot samo servis, še žarnica mi ni nobena pregorela. Na poti do Dalmacije sem ga peljal kar pošteno skoraj gas do konca ter strešni kovček na strehi ter tri osebe v avtu. Po celi avtocesti je šlo okrog 150 km/h in povprečje je na koncu prišlo 6,8 l/100 km. Drugače pa mešana vožnja po Ljubljani in okolici je bila okrog 5,5-6,0 litra. Skratka z avtom sem zelo bil zadovoljen. Pa še to za nepoznavalce je to še vedno eden najboljših motorjev do 1000 kubikov. Poraba olja ne ničelna ga sploh ne rabi, skratka enkraten malček.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Če avg 07, 2008 9:13 pm

moje izkušnje so malo drugačne...

Jarisko 1,0 prve generaicje sem vozil približno pol leta. Res je, da je imela že 330 tisoč kilometrov (brez generalke) na koncu a vendar... V mestni vožnji in na avtocesti mi je pila več kot 11 litrov, več kot 140 konjska elantra. Končna hitrost je bila 135 kmh.

Še vseeno pa se mi je nekako dopadla - če odštejem idiotsko armaturno ploščo. Če bi kupoval majhen mestni avto bi jo vsekakor vzel v obzir. Že to da je imela za sabo 330 tisoč težaških kilometrov priča o vzdržljivosti, je presenetljivo prostorna - komot se peljejo štirje normalno rasli ljudje noter. Je pa res da sedeži nimajo praktično nič bočnega oprijema. Bolj kot pručke skratka.

Če dobiš dobro ohranjeno bi bila kar dober nakup. Sam pa bi v končni fazi verjetno vzel Punta ali pa Getza.

p.s. fant je verjetno vmes že kupil avto :)

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če avg 07, 2008 9:23 pm

ghandaed je napisal/-a:moje izkušnje so malo drugačne...

Jarisko 1,0 prve generaicje sem vozil približno pol leta. Res je, da je imela že 330 tisoč kilometrov (brez generalke) na koncu a vendar... V mestni vožnji in na avtocesti mi je pila več kot 11 litrov, več kot 140 konjska elantra. Končna hitrost je bila 135 kmh.

Še vseeno pa se mi je nekako dopadla - če odštejem idiotsko armaturno ploščo. Če bi kupoval majhen mestni avto bi jo vsekakor vzel v obzir. Že to da je imela za sabo 330 tisoč težaških kilometrov priča o vzdržljivosti, je presenetljivo prostorna - komot se peljejo štirje normalno rasli ljudje noter. Je pa res da sedeži nimajo praktično nič bočnega oprijema. Bolj kot pručke skratka.

Če dobiš dobro ohranjeno bi bila kar dober nakup. Sam pa bi v končni fazi verjetno vzel Punta ali pa Getza.

p.s. fant je verjetno vmes že kupil avto :)

Če ni sla cez 135 pol je blo neki narobe z njo, zato tudi visoka poraba.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Če avg 07, 2008 9:35 pm

ghandaed @ to se dogaja ob nepravilnih svečkah in zapacanem zračnem čistilcu. Čisto za inf. si bil na servisu kdaj in kaj so rekli glede porabe. Ker še čisto vsak Yaris ki sem ga vozil pa jih je bilo dosti so brez problemov po števcu užgali med 160-170 km/h.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Če avg 07, 2008 10:32 pm

možno da je poleg 330 tisoč km na grbi bilo še kaj takega ja. Konkreten servis ji vsekakor ne bi škodil.
Moram pa priznat da avto ni bil v moji lasti in tudi za vzdrževanje nisem skrbel jaz takrat. Sem jo pa kar dosti vozil.

Saj pravim, ni slab avto, daleč od tega. Še vedno pa bi sam v tem razredu kupil punteka ali getza, mogoče celo lupota

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV Pe avg 08, 2008 6:56 am

Torej, danes prišo z hribov, bil na Brani in kam.sedlu in prvič bil na AC, prevoženih 270km. Vozil sem tam od 120-140, največ 150 ampak je blo še lufta navzgor. Poraba pa je bla 6.1 (klima je delala samo po potrebi). Sem pa presenečen, da ko se pelaš 150 sploh ni neke sile da bi avto karkoli treslo, pač ima svoj zvok, ki je malenkost glasnejši, ostalo pa bp. Tudi pospeši relativno hitro, se mi zdi da je do 105kmh malo len, pol pa kr naenkrat dobi zagona:D

Ogo
Nov uporabnik

Napisal/-a Ogo So avg 09, 2008 3:01 pm

Yaris je super avto. Je pa od vključno leta 2003 izdelovan za evropski trg izključno v Franciji, tudi stari model. Sem imel 1.4 D4D model 160.000 km in prodal naprej. Edina težava je bila škripanje pedala sklopke, ki ga je bilo treba redno podmazovat, ter to, da so mi sprednji zavorni diski že pri 95.000 km bili zreli za zamenjavo. Drugo je bilo samo redni servisi. Olja mali dizelček ni pil, povprečje porabe goriva pa je bilo 4,5 litra na 100 km pozimi in 4,2 litra na 100 km poleti. Avto prodan naprej za 6200 EUR avto hiši staro za novo, kar je več kot 50% novonabavne vrednosti. Skratka nizki stroški, dobro se je prodal naprej in lepo se pelje. Konec koncev je bil Evropski avto leta, ko je prišel ven leta 1999, kar se redkokdaj zgodi za Japonca v Evropi. Takrat so ga namreč izdelovali izključno na Japonskem. Evropska produkcija je zaradi velikega povpraševanja prišla kasneje. Z njo pa tudi cca. 10% nižje cene in še večji bum prodaje. ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: frgo in 3 gostov