Energetik81 je napisal/-a:Blinder je napisal/-a:Z njenimi 68 km ima maksimalno hitrost 155 kmh. Pomoje nebi sla tam gor 130.
Res ima tako končno hitrost, verjetno zaradi kratkega menjalnika. Namreč Polo Classic 60KM ima max hitrost 160, pa gre v ta klanc (preizkušeno) najmanj 130
Yaris ima pa še vedno 68KM in bi šla sigurno 130. Max pa bi bila teoretično okoli dobrih 165km/h, če bi imela malo daljši menjalnik oz. če se gleda samo njeno moč.
lp
ghandaed je napisal/-a:moje izkušnje so malo drugačne...
Jarisko 1,0 prve generaicje sem vozil približno pol leta. Res je, da je imela že 330 tisoč kilometrov (brez generalke) na koncu a vendar... V mestni vožnji in na avtocesti mi je pila več kot 11 litrov, več kot 140 konjska elantra. Končna hitrost je bila 135 kmh.
Še vseeno pa se mi je nekako dopadla - če odštejem idiotsko armaturno ploščo. Če bi kupoval majhen mestni avto bi jo vsekakor vzel v obzir. Že to da je imela za sabo 330 tisoč težaških kilometrov priča o vzdržljivosti, je presenetljivo prostorna - komot se peljejo štirje normalno rasli ljudje noter. Je pa res da sedeži nimajo praktično nič bočnega oprijema. Bolj kot pručke skratka.
Če dobiš dobro ohranjeno bi bila kar dober nakup. Sam pa bi v končni fazi verjetno vzel Punta ali pa Getza.
p.s. fant je verjetno vmes že kupil avto
Po forumu brska: frgo in 3 gostov