Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Luky

Napisal/-a Luky Pe avg 01, 2008 10:02 pm

kar se tiče astre ti povem da pravjo da opla kupiš sam 1x v življenju, to pa za to ker se ga potem ne moreš znebit... kar se tiče vw ka pa vem ma neki dizajna, je pa nekam cenen za videt... kar se tiče pa dizla v cabriu 4 valjnih še nism poslušu v cabrio, mamo pa doma V6 dizel in ti povem d zvok sploh nič ne moti, ko se počasi voziš te ne moti, ko pa prtisneš pa veš zakaj si ga prtisnu :D

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So avg 02, 2008 2:11 am

uros_p je napisal/-a:@bass: malo ti kvasiš neumnosti. Vse avte ki si jih prikazal v rangu cene EOS-a so starejši in VSI dvosedi! Pa četudi odmislimo tvoje osebno prepričanje da je 4 leta star mercedes še vedno 10 let pred EOS-om, še vedno dvoseda NE moreš primerjati s 4-sedom. Sploh ne v cenovnem rangu! In prosim utemelji zakaj EOS in Astra ne vesta kaj bi bila? Meni se zdi da točno vesta kaj bi bila - 4 sede limuzine s trdo pospravljivo streho. To pa ni ne CLK ne Spider.

Ne mi o 4-sedih, tole 2+2 sranje je isto kot če bi imel dvoseda z oblazinjenim prtljažnikom. Edino, če imaš veliko prijateljev amputirancev, ker oni so praktično edini, ki se lahko stlačijo na te sedeže.

Da ti ponovim (morda najdeš kaj novega med ponovnim branjem):
bass je napisal/-a:...here's a wild one...naj si kupi topless limuzino, ne pa tista j***a, ki ne vedo kaj bi rada bila.
Tu je veliko izbire bmw3, audi4, saab aero, volvo c70 in vse to je (tudi če 3 leta starejše) boljše od tega kar ima kolega ogledano...

Če imata s punco eno od teh brezveznih igrač s kovinskim origamijem, še ne rabiš biti osebno užaljen.
In zamešal si zaporedje. Eosa ne moreš primerjati z mojimi predlogi, ne obratno.
Dejansko nobenega naknadno spacanega cabria ne moreš primerjati z avtom, ki je bil cabrio/spider/roadster že v izhodišču.
Te spake so tržna niša za folk, ki namesto, da doplačajo za šibedah, kupujejo nek izgovor za avto, po možnosti z dizelskim motorjem, dajo lepo streho dol, da jim lepo smrdi dizel v faco na vsakem semaforju. Samo je pa cabrio! :lol: UUAAAAUUU. BRAVOOO!

Ta vozila so za ljudi, ki nikoli ne izživijo svojih sanj. Za polovičarje, ki opravičujejo nakup polovičarskega avta z neko kvaziuporabnostjo. Ne tič ne miš. Za ljudi, ki nimajo blage veze, kaj predstavlja avto brez strehe. Popolnoma zgrešena filozofija. Ženske ne rečem, ampak moški za volanom take spake ali totalno nima pojma kaj je avto ali je pa gay (kar navadno vključuje tisto prvo).

ČE BI MEL CABRIO, KUPIŠ CABRIO, bencin, najbolje 6 cilindrov. P I K A. Stara šola avtomobilizma. Drugo je bullshit.
Pač maš za pozimi zraven eno kripo 500€, če že zapade sneg slučajno, ali pa greš na avtobus. 355 dni v letu imaš pa dober avto, ki ti je užitek za vozit in gledat, nimaš nekaj, kar ti je bil kompromis že v štartu...
Ljudje dandanes očitno res nimajo j**c, da bi zaživeli enkrat tako kot se šika.

Če bi pa imel vse v enem, se pa malo stegneš in kupiš "THE DADDY" - očeta CC kabrioletov - mercedesa SL.
END OF STORY.

Sicer je pa konec koncev njegova izbira. Jaz samo povem, kako zadeva stoji.
Če se ne strinjate, tough luck, tako pač je, get over it.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So avg 02, 2008 5:26 am

No po eni strani imaš prav. Samo SL 500 je drag avto. Potrebuje veliko bencina, rabi drago vzdrževanje in pametnega voznika.

Tvoj post mi deluje samo nekakšna simpl resnica in dejstvo, ki je znano.

Prav nasprotje nekoga, ki je napisal :

Bomo videli ... idej je veliko, denarja pa malo.

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy So avg 02, 2008 8:58 am

Heh....potem takem bi mu prišel v poštev oni Ford Focus cabrio...samo jas nisem še nobenega v sloveniji vido...če že ma namen uvažat :D pa je za moj okus zelo lep tudi.....drugače med tema dvema bi jas vzel Eosa....samo nebi zdaj o tem zakaj :lol: :lol: :lol:

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 So avg 02, 2008 12:19 pm

bass -- zaradi takih kot si ti je forum poln neumnosti in raznih brezveznih razlaganj...

..vsedi se v avto in se pelji en krog.... pa uživaj....

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So avg 02, 2008 12:40 pm

ah nejko, bass nas vsaj zna dobro nasmejat :)

Drugače pa tako EOS kot Astra, kot so eni že omenili sta totalno brezvezen nakup. Ali vzameš kabrio za dva (Alfa Spider, Audi TT, BMW Z4 Roadster, itd..), ali pa takšnega, da se lahko peljejo tudi štirje (Audi A4 Cabrio, BMW 3 Cabrio,...) ne pa neke EOSe in podobne primerke, ki imajo 2 sedeža odzadaj samo zato, ker... vbistvu niti nevem zakaj :)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass So avg 02, 2008 2:22 pm

No, vsaj nekdo razume... :lol:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN So avg 02, 2008 2:35 pm

Je bass kar fajn razlozu :)

Moj bivsi cabriolet je imel tudi kar "nekaj" konjev, 95km za 25let star avto pa je tudi nekaj, kljub porabi 10 l. Uzitek ni uzitek, ce ves da si za nekaj prikrajsan...

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p So avg 02, 2008 4:03 pm

Saj se deloma strinjam, sploh s tistim delom o prostoru za noge na zadnjih sedeži, ampak debata ni v tem. Če se nekdo odloča o nakupu Astre ali EOS-a to ne pomeni da ga je treba najprej okronati za gey-a, nepoznavalca ali karkoli drugega, zatem pa mu natrositi avte, ki so nekumu drugemu ljubši in 3x dražji ter čisto iz konteksta želj avtorja.
Razlogi nekoga za nakup določenega avta so njegovi razlogi. Mene ti razlogi ne zanimajo, niti me ne zanima ali so njegovi kolegi amputiranci. Takšne izjave so mi bedaste.
V debato sem se vključil, ker avtor sprašuje za naša mnenja, katera pa sem si o Astri pridobil na lastni koži in sem mu jih tudi prikazal tako kot sem jih jaz doživel. Nekateri pa se v temo vključujete očitno iz gole želje po vtikanju v vse okoli sebe. Sicer so tudi kritike dobrodošle, dokler so na nivoju in ne vsebujejo nepotrebnih žaljivk.
Pa še to - nekomu je mogoče Tigra TT kovinski origami - in ne zaradi tega nisem osebno užaljen, meni pa je recimo alfa nekaj podobnega v čemer moja babica kavo mleje, samo da je ta naprava za mletje lepša in tudi zvok ima lepši. Seveda nočem nikogar žalit, samo pokazati hočem, da je okus nekoga lahko gnus drugega. Tako pač je in hvalabogu da je tako.
Slika

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH So avg 02, 2008 6:53 pm

Lastniku podhranje dizel ALFE moraš enostavno »verjeti na besedo«, ko govori o pojmih kot so; polovičarstvo, polovičarski avto s kvaziuporabnostjo ipd.

Tudi pojem neizživete sanje očitno dobro pozna - glede na »pravljice« o npr. »uporabnosti« (355 dni v letu) klasičnega kabrioleta in ostale »cvetke«.

LP

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass So avg 02, 2008 7:26 pm

@uros_p:
"Natrosil" sem avtomobile, ki so boljši od navedenega origami šrota iz nešteto objektivnih razlogov. Eden od teh je tudi ta, da se jih dobi za isto ceno.

@KARL ABARTH:
Ta lastnik podhranjene alfe ima v tem momentu točno to kar potrebuje, si lahko privošči ter zgledno vzdržuje. Ekonomično in lepo limuzino z nekaj več karakterja od konkurence.
Lahko bi imel za ta denar tudi avto brez strehe, a v tem momentu le-ta nebi zadovoljil mojih prostorskih potreb.
Če pa bi že kupoval cabrioleta, bi kupil zaresen cabrio in ne nekaj, kar bi to rado bilo, pa ni.

Vse ostalo, dragi moji, je pesek v oči, zavit v tančico "subjektivnega okusa".

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy So avg 02, 2008 9:10 pm

Pa vi ste res smešni no... Malo berem poste in gledam kako hvalite nepremičninskega golfa 200 svetlobnih let nazaj(brez klime) za skoraj 5k€(v starih sit skoraj 1.200000SIT) :roll:
Ok tukaj poteka debata o dveh primerljivih avtih, ki pa to sploh nista. Za 8k€ kolikor daš več za Eosa dobiš pri astri en lep, spodoben avto(astra)+še avto v katerega lahko spraviš 4-5 navadnih ljudi(ne amputirancev).
Mislim, da tu ni dileme, razen če ti ostaja denarja ali/in se nočeš voziti v oplu, ker je sosed rekel, da je za en "drek".
lp

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 So avg 02, 2008 9:28 pm

opelboy je napisal/-a:Mislim, da tu ni dileme, razen če ti ostaja denarja ali/in se nočeš voziti v oplu, ker je sosed rekel, da je za en "drek".
lp

ne da je sosed rekel ampak je en drek.... pa da ne bo pomote nisem značkar in sem opla imel 2 leti.... jah žal nikoli več...

..to je zgolj moje OSEBNO mnenje...

lep večer...

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi So avg 02, 2008 9:35 pm

opelboy je napisal/-a:Pa vi ste res smešni no... Malo berem poste in gledam kako hvalite nepremičninskega golfa 200 svetlobnih let nazaj(brez klime) za skoraj 5k€(v starih sit skoraj 1.200000SIT) :roll:
Ok tukaj poteka debata o dveh primerljivih avtih, ki pa to sploh nista. Za 8k€ kolikor daš več za Eosa dobiš pri astri en lep, spodoben avto(astra)+še avto v katerega lahko spraviš 4-5 navadnih ljudi(ne amputirancev).
Mislim, da tu ni dileme, razen če ti ostaja denarja
...lp

... 8k eur je vse prej kot mali kos denarja, verjamem da bo Eos manj zgubljal ceno, a pričakovati da bo Eos čez 5 let še kar vreden 15eur je rahlo utopčino, prav tako bo Astra vredna le še pol Eosa, pa mislim da ko se boš spomnil kako lepo si porabil 8000eur (teh 5 let greš lahko orenk na morje 1x letno) da ti ne bo žal. Glede na to da nobena od avtomobilskih znamk ni nikoli igrala na neka močna čustva in obliko, ampak na racionalnost in razmerje best buya pri oplu ter vw bodimo tudi tokrat taki kot je bilo mišljeno. Torej racionalni!

Bass tisto s kovinskimi origamiji pa ne bom komentiral :roll: :lol: Glede filozofije Cabria ti dam prav, toda danes so potrebe drugačne. Recimo za moje pojme kar nima platnene strehe ni in nikoli ne bo Cabrio pa ma lahko celo leto streho dol, ampak vseeno ne usajam s tem kupcu ker vem da tako razmišljam pač jaz ne on 8)

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 So avg 02, 2008 9:35 pm

tole je pa bass lepo povedal. Ne moreš met konglomerata med ratrakom,gliserjem,formulo,kiperbušom in paletnim viličarjem.

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter So avg 02, 2008 9:39 pm

ah dajte nehat z neuporabnostjo zadnjih sedežev. Ko je prijatelj dobil novega megana, se nas je 5 not zbasal pa ni bilo problemov :D
Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So avg 02, 2008 10:05 pm

Off: Ah dajte že nehat z bedarijami tukaj gor. Eden bolj pameten kot drug a le malo je tistih z svojimi izkušnjami in konkretnim odgovorom.
@bass brez komentarjev. In od takega človeka lahko pričakuješ resen odgovor? Če že meni, da so ta in ta "j***a" oziroma "origami šrota" vse kar je pa xy (ne bom omenjal znamk) je pa perfektno. :roll: Brez komentarja.

Sam bom sicer jutri podal kakšen bolj konkreten odgovor a nekaj lahko na hitro danes napišem. Sam imam že drugo astro z skoraj isto opremo oziroma še več le te in tokrat z dizelskim motorjem. Kaj rečt? Nisem fan ne Opla ne VW-ja kot tudi ne nobene druge znamke. Pač Opel se mi je takrat dopadel (oblika astre). Sedaj se je vsaj pri meni mnenje o Oplu fejst spremenilo. Če bo šlo tako naprej Opla ne kupim več. Definitivno. Ampak napišem jutri kaj več.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne avg 03, 2008 7:08 pm

danes sem se peljal v astri cabrio ( ta nov model) in lahko povem, da je ta avto samo za 2 osebi ! prostora odzadaj je toliko da lahko daš potovalno prtljago na zadnje sedeže da o prtljažniku ne govorim :x

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne avg 03, 2008 8:30 pm

Evo bom probal opisati lastne izkušnje z astro. Kje naj začnem? Bomo prvo z dobrimi lastnostmi. Kot prvo mi je takoj padel v oko dizajn astre. Avto na pogled svež in privlačen. Tukaj ni pripomb. Všečna mi je tudi notranjost še posebej facelift modela cosmo opreme. Ni pa nekaj posebnega. Dober je tudi položaj za volanom oziroma sedenje. Pohvaliti moram še dobre ksenonske luči katere so res odlične a če je vse tako kot mora biti. Zakaj? Bom še razložil. Če ne drugje v lastni temi katero odprem kmalu. Soliden je tudi radio in ozvočenje a spet ni nekaj posebnega. Vozi se dobro in se ne zvija preveč na bolj ovinkasti cesti. Je pa astra sigurno trša od Eosa. Ker ima že v osnovi dost trdo podvozje. Merilniki in sam display BC-ja so pregledni in lahko berljivi tudi podnevi. Pohvala gre tudi sedežem pri cosmo opremi kateri so odlični. dober oprijem in ne utrdudijo po daljši vožnji. Pohvale gredo tudi dizelskem motorju nad katerim sem več kot navdušen. Govorim za 1.9 CDTI. Motor solidno vleče a pri nizkih zna biti malce zamorjen. Ampak ne moti fajn. Ko je ogret "prede" tiho in ni moteč. Le hladen in v "leru" zna biti glasen. Poraba je ok za tak motor. Materiali v notranjosti so dobri in si upam trditi, da boljši kot v Eosu.

Zdaj pa ne tako blesteče lastnosti le te. Ampak govorim izključno iz lastnih izkušenj. Motor 1.6 ni posebej prepričljiv. Je len do cca 3k rpm. Naprej sicer lepo "vleče" a to ne vpliva dobro na porabo. To je jasno vsakemu. Sicer se poraba po BC giblje med 7.5 - 10. Odvisno kako voziš in kje. Preglednost bi bila lahko boljša. Predvsem zadnji konec. Kvaliteta izdelave. Tukaj me pa ni prepričala. Govorim iz izkušenj z dvema identičnima astrama le z drugim motorjem in ena je facelift. Sej je vse ok nekaj časa. Potem se pa pokažejo napake in na plano prilezejo črički. Mnogo njih. Sicer je to odvisno po kakšni cesti se voziš vsak dan a vseeno. Pri meni je vse polno čričkov in bom nekega dne zgubil vse živce zaradi tega. Enostavno to ni to. Premalo odlagalnih površin v notranjosti. Tukaj bi lahko naredili več. Ni števca temperature... To je jasno. Imaš pa lahko te podatke edino preko BC-ja. Kako se to naredi kdaj drugič.
Barva oziroma lak bi lhko bil bolj odporen. Trenutno je moja astra stara malce več kot pol leta in je že kar spikana spredaj kot tudi ob straneh. Sicer imam že cca 22k km prevoženih a vseeno bi bilo lahko boljše. Ni jabolj mehko podvozje v razredu. Ni pa pretrdo če že ne kupuješ športnega podvozja. Vseeno bi lahko bolje požirala neravnine po cestah. Moje mnenje.

Najde se še kak minus in plus a zdaj ne bom šel v detajle. In pa še enkrat poudarjam, da so to moje izkušnje.
Še ena stvar je. In sicer popravilo avtomobila v garanciji. Sam imam trenutno kar probleme glede tega. Zaradi luči katere niso bile poceni a se očitno vsak otepa tega kolikor se le da. Že ene pol leta jih "driblam" okrog tega a nobeden nič. Pa ne pri samo eni AH.
Tako, da jaz bi zdaj le z težavo vzel novega opla. Oziroma nimam več tako pozitivnega mnenja o astri kot je bilo to na začetku. In to je že druga astra H katero vozim. Zakaj je tako pa ne bom sedaj razlagal. Kdaj drugič morda. Kot pravim jo bi zdaj težko spet vzel.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Ne avg 03, 2008 8:55 pm

Kot je nekdo napisal, obe znamki in oba avtomobila igrata na noto racionalnosti (kolikor je pač kabrio lahko racionalen), tk da bi verjetno ttudi jaz vzel Astro, če bi se odločal med njima. Čeprav mi je EOS malo lepši, je pa predrag.

Sicer pa glede 2+2 avtomobilov. Jaz še nisem videl takega ki bi imel uporabne zadnje sedeže. V marsikaterega se še majhni otroci ne bi mogli stlačit, kaj šele kak odrasel. Zato sem tudi jaz 100% za čiste dvosedežnike, pa mir. Nekateri kompromisi preprosto niso dovolj dobri.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov