Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi So avg 02, 2008 10:49 am

OMG. .... . . .. . .

4500eur hočeš za avto, ki je star 10 let in nima niti el. stekel niti klime :roll: Če ima več kot 150.000km tak avto zame ni vreden več kot 2500 eur 8)

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So avg 02, 2008 12:38 pm

Jaz za 4500EUR ne bi kupoval avta brez klime. ;) Sploh ker za ta denar dobiš avte s klimo.

Če ti je pa toliko do značke, da si pripravljen poleti sopihati v avtu pa ... Medtem, ko se bo voznik Cliota ali kakšnega podobnega vozila (par let novejšega in bolje opremljenega od tega) samo čohal po laseh od prelepe mrzle sapice iz zračnikov. :roll:

Aja pa nepremičnina je. 75km, hude feltne. Morda ima vsaj aerodinamiko boljšo. :P

w!cked
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a w!cked So avg 02, 2008 12:49 pm

Pa nevem ej js sm dau ceno isto kot majo ostali. Za klimo pa sipe se mi pa jbe. xD avto ma tako ceno zdej ko je poletje vsi klima klima k pa je off sezona pa vsakega boli k za klimo
...w!cked on the run...
Admin Team - GoDaddy.com

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline So avg 02, 2008 12:53 pm

Psepi je napisal/-a:Vzami bencinarja. Ceneje je da avto pije 2L več bencina kot nafte ;) Servis za bencinarja je smešno poceni, pa tudi ko bo šlo enkrat zopet gorivo svinjsko gor, boš v tega samo vgradil plin in čao :)

Kar se motorizacije tiče ti predlaga 1.6 ali pa 1.8 20v seveda brez turbine. Zakaj bi si delal probleme če jih ne rabiš, raje pelji žensko/otroke karkoli, en vikend na morje kot da daješ za servise ;)

Ja pr nas kolk jaz vem je predelava za golfa 4 na plin od 1500e naprej ????
2l to je min razlika v porabi med diz in benz v primeru majnega avomobila. (polo,clio,c2)
Če govorimo o golfu in večjih avtih se lahka pogovarjamo o 3,4 litre naprej razlike.Še posebej opazna razlika v porabi če se skoz peljaš po mestu.
Sam imam VW golf 3 dizel. Ne vem o čem pa vsi govorite da je dizel dražji za vzdrževanje.(Popravek.... to ste vsi vi ki VW dizla v življenju še nikoli niste imeli in dejansko ne veste o čem se pogovarjate)...... Avta imam 4 leta. Naredu 7'0.000km z njim. na števcu je zdaj 260.000
Mašina gre k ura nikoli nobene okvare. Le enkrat menjal zobati jermen(kar spade v redni servis) in zavorne ploščice. Olje,filtri in ostalo sproti. ???? O kakšnih okvarah pri dizlih se govori jaz ne vem. Prej sem imel tudi audi 80 1.9tdi in tudi 3 leta službe brez napake.(Prodal enemu bolgaru ker mi je res ponudu pravi keš zanj... takrat 4000e pa je bil brez klime.Avto je že mel 350.000km pa njega ni motilo) Še prej sem imel skoraj 10 let golfa dvojko, o njem sploh ne bom govoru saj takšnega avta po mojem nikol več ne bojo naredil. Pri 400.000km pozimi vžigal iz prve kuru je manj k 6l nafte. Sej ga nikol ne bi prodal.... cajt ga je povozu. Je že celi zarjavel ker je bil l.86.
Tolko o dizlih.( O cenah *cvička* sproti pa ne bom govoru sami veste kolk je stal :))
Zadnjič spremenil valvoline, dne So avg 02, 2008 1:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Nakup golfa 4, kaj pravite o temle določenem?

Napisal/-a MacTron So avg 02, 2008 2:00 pm

w!cked: ker izpostavljas svojega golfa ti bom pobrisal oglas... (glej pravilnik)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So avg 02, 2008 2:28 pm

vsakič ko je bila kakšna tema odprta, kar se tiče nakupovanja avta je bilo govora o dizlih pa čeprav se je avtor odločil za bencinarja.
in prav vsakič se je najdel nekdo, ki je predlagal močnejši motor itd...kaj če avtor v tem primeru prav hoče vzeti 1.4, ker je sam mogoče miren voznik? na to niste pomislili?

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So avg 02, 2008 2:58 pm

Ne vem o čem pa vsi govorite da je dizel dražji za vzdrževanje.(Popravek.... to ste vsi vi ki VW dizla v življenju še nikoli niste imeli in dejansko ne veste o čem se pogovarjate)

No jaz tega ne bi nikoli napisal, ker ne veš kdo vse je tu na forumu.

Verjamem pa, da imaš majhne stroške z njimi, saj so vsi, ki si jih napisal stari vsaj 10let ali pa več in kakšnega konkretnega vzdrževanja ne potrebujejo, če pa že, se jih lastniki, ko je kaj hudo narobe, znebijo.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So avg 02, 2008 5:54 pm

jay je napisal/-a:optimalni motor je 1.8T.

.....končno en, ki ima ......... - definitvno je to to :!:

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 So avg 02, 2008 6:38 pm

Ne vem zakaj se ta golf prodaja, ampak lastnik ga je pred kratkim šele kupil. Je pa to definitivno najslabša izbira motorja (poleg SDI-ja) za ta avto, sem imel enakega v ibizi. Glavni servis ( menjava jermenov), pa pride dražje od 1.8T motorja, ker ima ta motor 2 zobata jermena, 2 napenjalca, 2 roli in črpalko samo znotraj, brez micro jermena in m. napenjalca. Če si umirjen voznik, vzami 1.6 8V motor, najbolj enostaven in najcenejši za vzdrževanje, čeprav jaz osebno bi gledal za 1.8T, sem ga imel v A4 in je zelo dober motor, registracija je malo dražja. Felge namontiral in plastike pobarval si boš lahko na vsakem, drugače pa vizualno tale ni slab, barva mu paše.

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 So avg 02, 2008 6:54 pm

valvoline je napisal/-a:TDI ali SDI
Tu ni debate. Min 500.000km pri rednem in pravilnem vzdrževanju, poraba minimalna glede kakšne zverine poganjajo. 5-7l 100km. Ponavad 2-5l manj na 100km primerjano z bencincem podobnih performans. Izjemna vzdržljivost in zanesljivost.
Prijatu ima passata 1.8t 97l žre mu 11l na 100km,moj stric pa ma passata 1.9TDI 90km l98 porabi mu 6 na 100km. '???? :)

Daj prijatlju 1.9TDI in stricu 1.8T, pa boš videl kako se bo razlika zmanjšala.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi So avg 02, 2008 7:11 pm

@valvoline

Kako kurca je lahko vgradnja plina za Golfa4 1.6 dražja kot za Alfo 166 3.0 V6 :?:

Ceniki gredo nekako tako 4 cyl- 900-1200 eur; 6cyl 1200-1500 eur in to že z vključeno homologacijo in garancijo za eno al dve leti ;)

hladni se strinjam :lol:

p.s. imam doma turbodizla in bencinarja in za bencinarja je servis cenejši ;)

bozzicek
Nov uporabnik

Napisal/-a bozzicek So avg 02, 2008 8:14 pm

Pozdravljeni,
glavni servis za 1.4 motor pri pooblaščenem serviserju je bil 340 eur. Tako da prosim brez prepotentnih izjav, da je drag za vzdrževanje.Mogoče ni dirkač, nikakor pa ni drag za vzdrževanje...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So avg 02, 2008 8:35 pm

_BuLLet_ je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:Link ki ga daješ je všečno poštimana nepremičnina. Sem vozil nekaj časa kot službeno vozilo takega, sicer na serijskih gumah, pa se ni nikamor premaknil. Tale pa je znižan, obtežen s kupom dodatne plastike in na širokih gumah. Se ne bom čudil če te boš poleg pojave zbujal pozornost še z lenobno vožnjo. O 1.4 motorju in njegovih muhah pa je bilo že nekaj tem. Malce poglej po tem forumu.

LP Tristan01

Pokaži mi eno odvečno plastiko na rdečem golfu iz prvega linka... samo serijska plastika je pobarvana v barvo vozila... zgleda prav lep ampak se strinjam, da motor 1.4 je absolutno prelen.

OK. My bad res so samo polakirane plastike nič kiča. Vseeno pa ne spremeni dejstva da za tak denar dobi nepremičnino. Če kupuješ 1.4 motor je bolje vzeti polota. Za golfa pa vsaj 1.6 motor, saj bo zaradi večjega navora precej prijetnejši za vožnjo.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

w!cked
Novinec

Napisal/-a w!cked Ne avg 03, 2008 9:00 am

Stem se tud js strinjam. 1.4 ni pravi motor za Golfa tud za mirne voznike kr se sam od sebe pokvari prej al slej.. Tisti ki pa pravi da je 1.8T optimalen motor za golfa je pa
tak mal %#&@&#@%&....Poleg tega pa 1.8T bos tezje prodal k ostale to je dokazano
kolega ma GTIja ze 2gic nanovo 2 mesca ze prodaja pa je avto prelep, ohranjen v nulo , servis biu naret nikol avto teran itd pa ga nemore prodat da se naglavo postavis sargi mu ga je ocenu 2500, A2S 1800...
...w!cked on the run...
Admin Team - GoDaddy.com

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne avg 03, 2008 9:11 am

:lol: :lol: od bencinarjev je pr Golfu samo 1.8T pameten motor. Ostalo je k. Pa lahko še tolk pizdiš.. Poraba lagano pod 10l, moči je dovolj, navora tut, pr vzdrževanju ni problemov, zavarovanje tut ni takproblem.

In ja ,1.8T z lahkoto prodaš, sploh Golfa, seveda če je ohranjenost primerna ceni.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne avg 03, 2008 9:56 am

w!cked je napisal/-a:Stem se tud js strinjam. 1.4 ni pravi motor za Golfa tud za mirne voznike kr se sam od sebe pokvari prej al slej.. Tisti ki pa pravi da je 1.8T optimalen motor za golfa je pa
tak mal %#&@&#@%&....Poleg tega pa 1.8T bos tezje prodal k ostale to je dokazano
kolega ma GTIja ze 2gic nanovo 2 mesca ze prodaja pa je avto prelep, ohranjen v nulo , servis biu naret nikol avto teran itd pa ga nemore prodat da se naglavo postavis sargi mu ga je ocenu 2500, A2S 1800...

tko k so ti ze drugi napisal za golf iv je najbol pametna odlocitev 1.8t motor ce govorimo o bencinarjih.zlo vzdrzliv motor dobr gre mau ga cipas gre se bol,pa poraba je normalna za tako moc.1.6,1.8,2.0 to je vse ok ampak ni nikol bols k 1.8t.
nevem pa kako teli tvoji kolegi vozjo da se jim skos neki kvar,ce vozjo tko k ti na posnetkih(turiras) poj ni cudnga da so skos na servisu.
p.s. 1.6 ma odlicne pospeske pa odlicno koncno.ves odlicni pospeski so tm okol 8s do 100.tvoj jh ma vrjetn 12 tko da...
Ni vse res kar napišem

w!cked
Novinec

Napisal/-a w!cked Ne avg 03, 2008 10:29 am

sej sej najmocnejsi motor je vedno najboljsi mhm.. naj vzame 3.2 masino najboljs. 1.8T ni stroskov pa 10l porabe mhm.. Kolega ma 1.8 navadnega ga prodaja ze 2 mesec. Jaz sem svojga danes prodal. 1 tedn sm ga meu gor pa se to me ni blo 4 dni doma.
...w!cked on the run...
Admin Team - GoDaddy.com

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne avg 03, 2008 11:14 am

Ti res nimaš razčiščenih pojmov :lol: :lol:

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 Ne avg 03, 2008 11:46 am

Wicked, nekateri ste pa tako dolgočasni s to porabo, da je groza. Še za nobenega motorista nisem slišal, da bi kdaj jokal zaradi porabe, tako pa tudi jaz in veliko drugih ne, ker so nam performansi prav tako pomembni in nam avto nudi to kar pričakujemo od njega, tu pa liter ali pa dva niso pomembni. Za dosti bolj brezvezne stvari ljudje mečejo denar stran. Poleg tega pa 1.8T motor se je v VAG-ovi paleti obdržal več kot desetletje, ker se je izkazal kot zelo dober pa še velik potencial ima.
Kot sem že napisal, golf 1.6 je prevozno sredstvo, če pa bi rad še poleg tega nekaj za svojo dušo in užitke v vožnji je pa to 1.8T.

w!cked
Novinec

Napisal/-a w!cked Ne avg 03, 2008 11:51 am

Lol. Za mene je optimalen motor tist k je primeren tezi in velikosti avta, namenu avta, z majhnimi stroski za zavarovanje, porabo in servisom. Sedaj pa GTI oz 1.8T ima veliko vec konjev kot je potrebno za ta avto, zavarovanje spada v 100-130kw, poraba je 10l ce se furas normalno (kar se noben ki kupuje GTIja nebo), servis ni poceni sploh pa ce kej crkne kot kak fen. To ni optimalna masina to je ponudeno kot Sport paket...

Sam nekaterim je pac tista ki ima najvec kw optimalna pol pa ce so stroski res tak majhni
ka ti bo GTI vzames rajse 3.2.
...w!cked on the run...
Admin Team - GoDaddy.com
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov