Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

p206cc
Nov uporabnik

Napisal/-a p206cc So jan 24, 2009 10:28 am

Pozdravljeni,

Ni povsem res, da lahko sam uvoziš avto iz nemčije ceneje kot firma, ki sde profesionalno ukvarja s tem. Prvo je, da kot je že bilo napisano firma kot večji odjemalec in stalna stranka lahko dobi avto ceneje kot posameznik. Tudi glede prevoza imajo oni cenejše poti, imajo že vpeljane stike z prevozniki in se avto lahko naloži na kamion brez plačila col tablic, bencina, vinjet in raznih mostnin. Tudi glede plačila DMV ja se je prehodnik zmotil, stopnje niso samo 3 in 5% vendar je več stopenj glede na vrednost avtomobilia. Glede plačila DMV ja pa firme pridejo ceneje skozi, ker ga plačajo na neto ceno, ki je občutno cenejša kot brutto cena za posameznike. Ostali stroški, ki so homologacija in taksa za razgradnjo pa so res enake tako za posameznika kot pravno osebo.

lp

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA So jan 24, 2009 1:09 pm

dmv se vedno plača po plačanem davku, drugače je to utaja, ker če davka ne plačaš v nemčiji, ga boš pa pri nas, in ker je isti kot pri nas ne vidim razloga zakaj ga ne bi plačal gor....tudi sam se zmeniš za popuste, za vse avte, ki smo jih uvozili za prijatelje itd, smo dobili popust, največkrat toliko da so bili papirji zoll tablce notar vključeni v ceno, se pravi brez dodatnih stroškov, in tudi če firma pripelje avto z tovornjakom mora tudi plačati diesel vinjete cestnine, sicer pride to potem na avto manj, ampak še vedno več kot če ga uvoziš sam, ker nobena firma ne dela zastonj oz, za svoj minus

matkeg
Nov uporabnik

Napisal/-a matkeg So jan 24, 2009 1:10 pm

http://www.bizi.si/podjetje/o-podjetju. ... lEIfCec%3d
IMPERA d.o.o ima zaprt račun pol že nekaj mutijo!
Matjaž

p206cc
Nov uporabnik

Napisal/-a p206cc So jan 24, 2009 1:49 pm

Pozdravljeni,

Seveda vem da moraš plačati davek vendar je cenej da plačaš DMV od neto cene in nato plačaš še davek. Glede popustovke izkušnje pa jaz nimam take izkušnje kot praviš. Vsak diler se je samo nasmejal ko smo mu omenili da bomo kupili še kakšen avto, če jih ni vsaj pet naekrat ni bilo nikoli kakšnega večjega popusta. Pa še en do dva dni dopusta nekaj stane, je pa vse odvisno ali raje med tem ko "firma" zate kopuje avto delaš kaj bolj produktivnega. Glede prevoza pa je najcenje, če ga pobere kakšen kamino spotoma.

lp

supr
Nov uporabnik

Napisal/-a supr So jan 24, 2009 3:21 pm

@matkeg: nič ne mutijo. Prej sem lepo napisal, da je s.p., ne d.o.o.

matkeg
Nov uporabnik

Napisal/-a matkeg Ne jan 25, 2009 11:27 am

js vem da kupujem avto vsekakor če ga bom uvozil bom to naredil tako da UVOZNIKA poznam preko nekoga in ne grem kar na slepo k nekomu!js trenutno kupujem avto nekje do 9000€ kar ni malo denarja d neki nategne tam in imam nato še full stroškov na avtu!halo!sej ne rečem d so vsi taki, opozoril sem na neko čudno poslovanje, zdej praviš da je s.p. celo, težko je komu zaupati, ker poznam kar nekaj primerov NATEGANCIJE!
Matjaž

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Ne jan 25, 2009 11:58 am

Najti nekoga ki dobro govori nemško in sam najti avto ter gor poklicati in se odpeljati gledat.
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

supr
Nov uporabnik

Napisal/-a supr Ne jan 25, 2009 12:28 pm

Tudi js poznam primerov goljufije kolikor hočeš, zato sem pa pohvalil Imperas s.p. - da se bo vedelo, da so še pošteni ljudje v avto industriji.

• Ni mi recimo zamolčal da so slabe gume na avtu, zato sem vedel, da bom moral kupit nove.
  • Ni mi tudi zamolčal, da je bil odbijač barvan. Osebno ne bi opazil nikoli, ker nimam merilca laka, tako da mu ne bi bilo treba povedat.
  • Ko so papirji za avto zamujali, mi je dal na svoje stroške preizkusne tablice za 10 dni in to takrat ko mu sploh še nisem dal denarja. Plačal sem, ko so prišli vsi papirji.

Sicer pa nisem edini, ki ima dobro izkušnjo. Mislim, da je tudi enega Golfa GTI oz. nekaj podobnega pripeljal nekemu drugemu članu foruma in da je bil tudi ta zadovoljen.

Aja, še to. Js ti priporočam, da človeka pokličeš ali pa mu napišeš e-mail. Je eden izmed redkih, ki ti tudi na e-mail odgovori v roku enega dneva. Podatke imaš pa na www.imperas.si. Stane te pa čisto nič.

janib76
Nov uporabnik

UVOZ

Napisal/-a janib76 Ne jan 25, 2009 9:03 pm

KAKO SO PA LAHKO PAPIRJI ZAMUJALI :shock: Ko sem jaz uvozil avto preko enega uvoznika so bili papirji z avtom. Čudno

janib76
Nov uporabnik

uvoz

Napisal/-a janib76 Ne jan 25, 2009 9:32 pm

Tisti, ki boste avto uvažali, bodite full pazljivi. Najbolje je avto uvoziti od firme in ne na sebe. Ko greš avto registrirati, dobiš zram tuj in njihov račun, ter potrdilo od davčne uprave da je davek plačan. Kolega je uvozu avto od ene firme iz LJ, ta pa je nato avto uvozila na njegovo ime in ponaredila tujo fakturo, ki je bila najprej na firmo izstavljena v Nemčiji, v Sloveniji pa so jo ponaredil na njegovo ime in tudi štempelj zadaj je bil ponarejen tako da DMV sploh ni bil plačan niti DDV, ker je bil avto že v tujini kupljen brez davka na neko x firmo, kasneje so ugotovil da sploh ne obstaja. Po dveh mescih je avto prodal in šel prepis na davčno delat in se je začelo komplicirati. Vse je mogu davčni plačat, ker so ugotovil da pri nas nič ni plačal ne dmv, ne ddv, na policiji ima ovadbo on in še ta ki mu je avto uvozu. Avto ga je na konc pršu dražji kot pri nas in še cel kup problemov ima zram, tip se mu pa sploh ne oglasi več na telefon.

supr
Nov uporabnik

Napisal/-a supr Ne jan 25, 2009 10:10 pm

@jani: Odjava v Italiji traja malo zaradi administracije malo zaradi Italijanov, zato je bil avto v Sloveniji prej kot papirji. Papirje so pa nato najprej poslali na Slovaško, namesto v Slovenijo. Vmes je bilo še novo leto in božič, ampak potem jim je pa končno uspelo poslati in so prišli v 3 dneh.

Sem pa preveril, če so plačane vse dajatve (to lahko preveri vsak na podlagi VIN cifre) in je vse v redu.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Ne jan 25, 2009 10:14 pm

OFF:
merilec laka ti na odbijacu ne koristi nic,ker je plasticen in se zarek ne odbije.. samo v vednost!

janib76
Nov uporabnik

UVOZ

Napisal/-a janib76 Ne jan 25, 2009 10:31 pm

supr, to pa vem ja za Italijo res pridejo papirji za avtom, nisem vedel da je avto iz italije. Tam kjer praviš se ne da preverit, če je plačan ddv in dmv oz. se to sploh ne ugotovi, če ne greš pol prepisa delat na davčno.
Sumljive stvari pri uvozih so:
- fizične osebe, ki vozila uvažajo
- firme, ki uvoz oglašujejo, ti avto uvozijo, nato pa dobiš tuj račun na svoje ime, namest da bi ti ga ta ista firma izdala, ki ti je avto uvozila.(tako se namreč potem lahko operejo na sodišču in policiji, ti jim pa dokaži potem da so ti ga oni pripeljali)
- ko dobiš papirje od avta je najbolje najprej poklicat davčno če je bil dmv odmerjen- p, šele nato avto plačat

To pišem zato ker so mojga kolega dobr nasral, največkrat pa se to zgodi takim, ki si komaj za avto našparajo

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne jan 25, 2009 11:03 pm

supr je napisal/-a:Tudi js poznam primerov goljufije kolikor hočeš, zato sem pa pohvalil Imperas s.p. - da se bo vedelo, da so še pošteni ljudje v avto industriji.

• Ni mi recimo zamolčal da so slabe gume na avtu, zato sem vedel, da bom moral kupit nove.
  • Ni mi tudi zamolčal, da je bil odbijač barvan. Osebno ne bi opazil nikoli, ker nimam merilca laka, tako da mu ne bi bilo treba povedat.
  • Ko so papirji za avto zamujali, mi je dal na svoje stroške preizkusne tablice za 10 dni in to takrat ko mu sploh še nisem dal denarja. Plačal sem, ko so prišli vsi papirji.

Sicer pa nisem edini, ki ima dobro izkušnjo. Mislim, da je tudi enega Golfa GTI oz. nekaj podobnega pripeljal nekemu drugemu članu foruma in da je bil tudi ta zadovoljen.

Aja, še to. Js ti priporočam, da človeka pokličeš ali pa mu napišeš e-mail. Je eden izmed redkih, ki ti tudi na e-mail odgovori v roku enega dneva. Podatke imaš pa na www.imperas.si. Stane te pa čisto nič.
Zdravo, evo jaz bom se eden ki bo pohvalil Imperas. Ravno v četrtek 22.01. sem dobil avto od njih. Avto smo skupaj izbrali na mobile.de. Andrej Vrečar ki je lastnik je poklical gor in vse preveril (tudi na oko naknadno). Dal sem aro 700€ in v roku 7 dni me je cakal avto v Velenju z vso dokumentacijo. Dobil sem avto ki je original iz privat Škoda salona od enga zaposlenega. Avto je kot nov in tako mi je bilo obljubljeno z litimi 16" felnami in gumami ki pri nas stanejo vse skup cca 700€ in tudi z montiranimi 15" železnimi felnami in zimskimi gumami tako da sem ogromno že pri tem prihranil. Vsa dokumentacija štima v nulo z vsemi potrdili in dokazili. Zelo sem srečen in ne morem še dojeti kako dober in kot nov ohranjen avto je. Pa sem ga dobil za gledano na slovenske cene ugoden denar. Z Andrejem sva navezala tudi prijateljski stik in vsakič ko bo prišel v MB je dobrodošel na mojem domu in pri moji družini. Avto pa si lahko ogledaš-te pod mojimi objavami - moj roomster.lp, pa vsem skeptikom glede te firme svetujem naj si prvo preko njih kupijo avto in šele na to kaj napišejo!

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne jan 25, 2009 11:07 pm

matkeg je napisal/-a:js vem da kupujem avto vsekakor če ga bom uvozil bom to naredil tako da UVOZNIKA poznam preko nekoga in ne grem kar na slepo k nekomu!js trenutno kupujem avto nekje do 9000€ kar ni malo denarja d neki nategne tam in imam nato še full stroškov na avtu!halo!sej ne rečem d so vsi taki, opozoril sem na neko čudno poslovanje, zdej praviš da je s.p. celo, težko je komu zaupati, ker poznam kar nekaj primerov NATEGANCIJE!
ojla, če rabiš informacije glede Imperas me lahko tudi pokličeš( tel. ti pošljem na pm).lp

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne jan 25, 2009 11:24 pm

rdeč golf GTI V je bil uvožen preko imperasa tudi.. vse kot je bilo dogovorjeno.
zgleda, da nekateri še pošteno delajo in se jih potem tudi plača z veseljem

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne jan 25, 2009 11:30 pm

Jerch_ je napisal/-a:rdeč golf GTI V je bil uvožen preko imperasa tudi.. vse kot je bilo dogovorjeno.
zgleda, da nekateri še pošteno delajo in se jih potem tudi plača z veseljem
Ja, pa tudi nekaj je takih ki kupujejo avte od Imperas od 65.000€ naprej in sploh ne vedo za ta forum.lp

spektr
Novinec

Kraj: Cerklje

Napisal/-a spektr So mar 13, 2010 8:45 pm

Če že vsi hvalite IMPERAS, pa dam jaz konkretno grajo oz. črno piko...

Tudi jaz sem se na podlagih 'hvaljenja' odločil za uvoz preko Imperas d.o.o.
Pa vse kar lahko povem so več ali manj slabe stvari..Žal..Nekaj napak sem tudi sam storil, ker nisem čisto 100% pregledal avto, očitno sem se preveč zanašal na t.i. dobro ime.
Je blo pa tako:
- avto bil barvan po celi desni strani, menjana stranska šipa spredaj
- pripeljan z okvarjeno sondo v zvezi z DPF filtrom
- centralno zaklepanje prvih desnih vrat ni delovalo..
- ponarejeni papirji od servisa..dotična znamka ima elektronsko servisno knjigo, notri seveda servisov ni bilo vpisanih, kar pomeni da mi je skoraj leto garancije, s pomočjo katere bi lahko odpravil vse pomanjkljivosti, propadla. To je bil tudi glavni predmet debate z Andrejem.
Skratka, avto ni videl servisa. Pri prevzemu je imel 66000 km, koliko jih je imel v realnosti je pa druga zgodba...
In še in še...Razna izmikanja pri udeležbi g. Andreja pri popravilu ...

Skratka, če povzamem. Ni vse zlato kar se sveti...
lp dejan

antiimperas
Nov uporabnik

Napisal/-a antiimperas Po maj 31, 2010 6:25 pm

Kar se tiče IMPERASA sporočam vsem, da ni vse zlato, kar se sveti!
Andrej je tudi mene močno nateg...
Pred odločitvijo za uvoznika sem pregledal kar nekaj forumov. Vse bolj pa se mi dozdeva, da je bila to lastna hvala.

Avto, ki mi ga je pripeljal, je imel nedvomno zbite kilometre, saj se stanje števca ne ujema s stanjem, ki je bilo vnešeno v sistem pri zadnjem servisu.
Kljub zagotovilom, da je avto zelo dobro ohranjen, je notranjost za kilometre, ki so na števcu kar obrabljena ter zelo umazana. Gume naj bi bile brezhibne, s 6 mm profila. V resnici pa sta bili dve popolnoma fuč. Avto že načenja rja, vetrobransko steklo je poškodovano.

Svetujem, da se IMPERAS s.p. čim bolj izogibate.

LP

spektr
Novinec

Kraj: Cerklje

Napisal/-a spektr To jun 01, 2010 7:51 am

Hja, sožalje stari...Lesson learned and the weels keep turning...
lp dejan
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov