Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Pro_ceed
Nov uporabnik

Napisal/-a Pro_ceed Ne avg 17, 2008 2:25 pm

"Tudi izjave, naročil sem ta avto, kakšen se vam zdi ??" No to ne drži...Zanimalo me je predvsem, če kdo ta avto ima in bi lahko izkušnje delil z mano...

Ne razumem zakaj se najdejo vedno kritiki, ki grejo v tako grobe detajle...

Povedal sem, da nisem zahteven voznik, da se avto pelje fenomenalno ...Tudi od testne vožnje, ki traja 15 min ne zveš vsega..

Uporabniški avatar
XFX
Novinec

Napisal/-a XFX Ne avg 17, 2008 3:25 pm

Kake grobe detajle..?

Glej logiko...gres v trgovino po čevlje, veš da si mel prejšne čevlje št 46, torej najdeš ene, ki so ti ušeč in jih kupiš ne da bi jih probal. Sedaj ali ti bojo malo pretesni ali preveliki je itak vse eno ane, saj jih boš samo vsak dan nosil ???

Sam sem z ceed-om naredil le par kilometrov in nisem mogle govoriti o kaki fenomenalni legi. Avto je lep na pogled in se vidi, da se stvari premikajo v pravo smer vendar kmalo opaziš, da je še vedno to KIA. Kar pa ni nič slabega. Spet odvisno od posameznika, kaj hoče ter pričakuje od svojega avtomobila. To ne pomeni, da se bo prej pokvaril od recimo kakega nemca, prej bi si upal trditi obratno...primirjati direktnost volana, lego, materjale ter dodelanost izdelave.... je pa druga zgodba.

Sem samo povedal svoj mnenje, če pa ti ni to všeč je pa tvoj problem.

Če je tebi avto lep, lega fenomenalna praviš, da nisi zahteven voznik, da ti je teh 100+hp dovolj.....ne vem kaj hočeš potem še drugega. Na motor ter menjalnik pa imaš tudi dolgo garancijo, tako da se ni nič za bati.

Veliko srečnih kilometrov ti želim!
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne avg 17, 2008 3:40 pm

tud sam, ko sem kupoval lani avto, nisem imel te možnosti, da bi prej sprobal. V celi Sloveniji sta bila na zalogi LE 2 avta s to motorizacijo (in vzel tistega bolj ugodnega). Kaj šele d bi testnega kje dobil.
Slika

Uporabniški avatar
tili
Novinec

Napisal/-a tili Ne avg 17, 2008 5:00 pm

Marsikdo kupi avto tako, da še avta ne sproba kaj šele enakega motorja. Ko sem sam pred 8 leti kupoval prvi avto sem prišel v salon plačal avto in se odpeljal v Puntu 2 brez 1m vožnje. Avto mi je še danes bolši kot večina današnjih malih avtov, čeprav sem ga prodal pred kratkem.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po avg 18, 2008 12:01 pm

tili je napisal/-a:Marsikdo kupi avto tako, da še avta ne sproba kaj šele enakega motorja. Ko sem sam pred 8 leti kupoval prvi avto sem prišel v salon plačal avto in se odpeljal v Puntu 2 brez 1m vožnje. Avto mi je še danes bolši kot večina današnjih malih avtov, čeprav sem ga prodal pred kratkem.

Enako tudi jaz pred 7 leti pri kupovanju svojega prvega avta (vw polo) nisem opravil nobene testne vožnje. A se mi vseeno zdi, da so se časi mal spremenil in danes gre praktično vsak na testno vožnjo. Sicer pa saj je napisal, da je bil na testu z 1.6 motorjem, kjer neke gromozanske razlike ni. Važno da se sproba tudi ostale stvari v avtu (menjalnik, položaj za volanom, občutek pri vožnji, lega na cesti,...) in ne samega motorja. Napaka bi bila edino, če bi imel namen kupit bencinarja, testiral bi pa dizla (ali obratno). Sicer pa je KIA Proceed zelo dobra odločitev - po mojem skromnem mnenju trenutno najboljši nakup v tem razredu. :tomidelej:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Ridik13
Nov uporabnik

Napisal/-a Ridik13 Sr sep 10, 2008 10:53 pm

Si že nabavil pro_ceeda ?

lp
Zadnjič spremenil Ridik13, dne Če sep 11, 2008 1:30 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Dego
Novinec

Napisal/-a Dego Če sep 11, 2008 12:20 pm

ti si trd?
Francozi delajo parfume, nemci pa avte!

Uporabniški avatar
Ridik13
Nov uporabnik

Napisal/-a Ridik13 Če sep 11, 2008 1:33 pm

Dego je napisal/-a:ti si trd?

Sm ja, ti si pa omejen!

Napisal je za katerega se je odločil ne pa da ga je že nabavil!!!

himi

Napisal/-a himi Če sep 11, 2008 3:56 pm

Ma nima veze kako je kupoval, važn , da je pravo znamko izbral!! :-P

Vglavnem, 1,4 motor je dovolj dober za nezahtevnega uporabnika. Sem ga vozil in se mi je zdel čist ok. Če lahko nekateri preživijo z 90 konji v astri, potem bo tudi z 19 konji več šlo. ;)

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če sep 11, 2008 4:20 pm

Pa sej gre uredu ta avto, sem ga ze vozil.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Če sep 11, 2008 8:37 pm

Izbral si dober motor ni zdaj neki nadstandard ampak za lepo vožnjo in za naše ceste čisto dosti. Tudi poraba in stroški pri zavarovanju bodo bolj ugodni kot pri močnejšem motorju 1.6 omenjenem že zgoraj.... Piši ko dobiš avto in narediš nekaj km...

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če sep 11, 2008 8:54 pm

Verjetno je res, da je za normalno vožnjo in ne ravno do zadnjega kotička napolnjen avto dovolj teh 109 konjev..
Kar pa pravi Cliopower je pa samo še eno mnenje več od prodajalca. Smešno mi je ko nekateri govorite, da niste preizkušali motorja oziroma avta, ne dodate pa, da je bil tisti motor že preizkušen ali pa recimo ne dodate, da je bil tisti avto evolucija prejšnjega in je že iz tega razloga izpolnjeval neke vaše zahteve...

Prodajalci ima(mo)jo radi take stranke. Nevem pa zakaj potem sploh sprašuješ po forumu nekaj kar zate sploh nima pomena. Ker smatram da ti je bil avto všeč, ko si probal 1.6 motor pač sedaj verjameš da bo kakšen konj manj še vedno zadovoljil tvoja pričakovanja hkrati pa verjameš v garancije, ki si jih z avtom dobil.

Srečno pot in daj bog, da bodo besede prodajalcev uslišane ;)

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan Če sep 11, 2008 8:58 pm

tili je napisal/-a:Marsikdo kupi avto tako, da še avta ne sproba kaj šele enakega motorja. Ko sem sam pred 8 leti kupoval prvi avto sem prišel v salon plačal avto in se odpeljal v Puntu 2 brez 1m vožnje. Avto mi je še danes bolši kot večina današnjih malih avtov, čeprav sem ga prodal pred kratkem.

Pazi to, zannec je kupo X5, brez da bi se peljal z njim 1 meter. Odločo se je, šel v salon, vzel enega iz zaloge, pa gremo naši.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če sep 11, 2008 9:04 pm

ijuvan.. nevem kaj je tukaj za pazit, če je ta znanec oseba, ki spada v moj kontekst.. (ponovno citiram): Smešno mi je ko nekateri govorite, da niste preizkušali motorja oziroma avta, ne dodate pa, da je bil tisti motor že preizkušen ali pa recimo ne dodate, da je bil tisti avto evolucija prejšnjega in je že iz tega razloga izpolnjeval neke vaše zahteve...

Uporabniški avatar
KrEn
Novinec

Napisal/-a KrEn Pe sep 12, 2008 2:46 am

Pro_ceed je napisal/-a:"Tudi izjave, naročil sem ta avto, kakšen se vam zdi ??" No to ne drži...Zanimalo me je predvsem, če kdo ta avto ima in bi lahko izkušnje delil z mano...

Ne razumem zakaj se najdejo vedno kritiki, ki grejo v tako grobe detajle...

Povedal sem, da nisem zahteven voznik, da se avto pelje fenomenalno ...Tudi od testne vožnje, ki traja 15 min ne zveš vsega..

Jah... S KIO Ceeeeeeeeed po mnenju vecine res tezko zgresis te dni, saj le ima kar 7 letno garancijo na MOTOR in MENJALNIK, pri kateri kok se da komplicirajo ob uveljavljanju...

Ce si ti bil tak zadovoljen in ti je bil avto tok vsec da si ga celo kar narocil (?!?) bodi zdaj happy, saj nima vsak tak fajn avto... Sej je za max 7 let (dvomim)... :)

Aja, ceeeeeeeeeda (ovcje oglasajocega avta) nisem nikoli vozil... Le I30!
Ora Et Labora :?

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Pe sep 12, 2008 8:54 am

1. vecine avtomobilov se ne da preizkusiti - sam sem kupil ze dvakrat nov avto, ne da bi ga preizkusil. Najvec kar lahko naredis je, da se vanj vsedes in si das duska pri studiranju notranjosti. Sem pa vsaj jaz osebno prebral kupe testov in novinarskih porocil, ki so me prepricala v nakup. Obakrat izredno zadovoljen. Jasno, ce imas avtomobil moc sprobat pa ga vseeno ne, pa je res neumnost.

2. Kii-na 7-letna garancija je spretna marketinska poteza. Ne poznam niti enega cloveka (pa jih poznam precej), ki bi mu kadarkoli riknil motor ali menjalnik ;)

3. Marsikomu je avtomobil zgolj prevozno sredstvo. Spet drugim (meni recimo) pomeni precej vec. V avtu prezivim kar nekaj casa in mi ni vseeno v cem se vozim, kako je motorizirano...ampak vsakomu svoje. In Kia je perfekten avtomobil, vsaj po pricevanju novinarjev. 90 konjev pa je meni osebno 2x premalo :) Kolega je kupil C4 z bencinskim 110 konjskim motorjem in je po pol leta uporabe nesrecen, ker se v startu ni odlocil za mocnejso verzijo.

No, pa vseeno, vso sreco z njim!

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So sep 13, 2008 7:54 pm

Ehh ti konji :D tudi meni so se po 5 mesecih zazdeli nekam leni in pa nekam malo pa jih je kar 152 :roll: v 2 litrih prostornine :evil: počasi razmišlam o kakih 60KM pa bo čisto dosti :)

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan So sep 13, 2008 8:37 pm

Ne me narobe razumet. Ampak me je presenetilo, da ko je kupoval avto, ni šel na testno z NOBENIM avtom. 50k € ni mali denar.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne sep 14, 2008 9:50 am

hladni je napisal/-a:Gorenje ma tudi garancijo 5 let, pa je še vedno klump in prodaja se je le ta 2% povečala.

....e, kolega tu se pa ne strinjam :twisted: pralni stroji in hladilniki so prva liga, za ostalo ne vem - vem pa, da bo to dvoje vedno Gorenje pri hiši........

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Ne sep 14, 2008 11:30 pm

hladni je napisal/-a:2.) Ta garancija je napiz.... za neizobražene in naivne, namreč vsako tele ve, da od te garancije nebo imel popolnoma nič. Maš na avdiju rjast del na havbi, neboš dobil niti centa, pa čeprav ma 11letno garancijo. Zakaj? Zato ker mora bit lukna skozi, to pa bo čez 20 let ko garancije več nebo!

No, to ne bo povsem držalo oz. odvisno od znamke do znamke. Pri meni npr. so se začele na zadnjih blatnikih pojavljati prve pikice rje (Mazda 6, avto star 6 let) in zadeva je bila brez kakršnega koli problema odpravljena pod garancijo. Sem pa slišal, da npr. podobne zadeve niso hotel priznati pri Renaultu (prvi model lagune in megana) in še nekaterih drugih znamkah, češ da mora bit dejansko luknja čez pleh. :shock: Tako da glede te garancije se je res dobro pozanimat, še najraje kar iz prve roke pri lastnikih avtomobilov. ;)
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov