Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Sr avg 20, 2008 7:34 pm

XFX je napisal/-a:Sem ja, meni osebno ni bil ušeč nedirekten volan, zatikajoč menjalnik, pa nepreveč dobra lega za na cesti.

pol si pa ti nekega drugega pro-ceeda vozil kot jaz. Jaz bi trdil ravno obratno, zatikajoč menjalnik pa najdeš prej v coupeju, to pa ja. :D
Meni se zdi podvozje zelo kompaktno in direktno, takisto volan, menjalnika se pa ne spomnim toliko, da bi komentiral. Pa dizel z 140km je fajn poskočen.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Sr avg 20, 2008 7:34 pm

Kaj pa vem kaj bi res izbral iz teh dveh opcij :?:

Moram povedat, da sem dva dni nazaj malo probal po ovinkih z enim Pro_Ceedom in je zadeva bolj žalostna za malo večje podvige... Ali pa sem jaz razvajen, sem peljal za njim se nekaj lovima pridema v 90 stopinjski ovinek pa se je zaguncal kot shopping_trolley, zdrsel... :roll: ... Vseeno se da to sigurno rešiti z kakšnimi Eibach und Koni freunds ;) Je pa avto noro enostavnega a takorekoč " večnega dizajna" , dobro ohranjen bo tudi čez 5 let zgledal sveže :tomidelej:

S Coupejem imam nekaj malega izkušenj iz preteklosti, ker sta jih mela 2 kolega... eni je bil 1.6 drugi 2.0... 2.0 Spodbuden odziven, 1.6 pa škoda da piše na njemu Coupe kar naj bi označevalo neko športnost, ki ostane neizpolnjena. Avto gre skoraj identično kot Alfa 145 1.4 TS, nekje bolje drugje slabše. Torej prepričljivo hiter že ni. Mi je bila pa všeč notranjost v Coupeju. Ena bolj všečnih overall. So se potrudili 8)

Nekako ob pisanju tega sem prišel do sklepa, da če ti finance dopuščajo vzami Coupeja in to ne basic ampak malo močnejšega in dobro opremljenega. Drugače pa Kio. Spet mogoče raje Kio, glede na garancijske pogoje ki so zavidljivi :?:

Čeprav različna avta pa je odločitev težka. Je pa tko , da če si bolj stilist in v začetku ne bo ostanka eurov, ti bo Coupeja treba manj rihtat da bo zgledal atraktivno. 8)

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Sr avg 20, 2008 7:37 pm

XFX je napisal/-a:Sem ja, meni osebno ni bil ušeč nedirekten volan, zatikajoč menjalnik, pa nepreveč dobra lega za na cesti.

Nedirekten volan opisi to?? Zatikajoč menjalnik?? Pa ne preveč dobra lega na cesti??
Lej te zapeljem en krog pa boš vidu kaj pa kako ker avto se drži ceste in nepiši traparij po 10km si ugotovil take stvari ha ha. Lej jst ga mam pa mam že kr ogoromno km izkušenj in testiranj z ceedom in pro_ceedom. Mal več km opravi potem pa komentiraj. Ali pa povprašaj mal lastnike teh vozil kako pa kaj. :D

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Sr avg 20, 2008 8:07 pm

cliopower je napisal/-a:

Nedirekten volan opisi to?? Zatikajoč menjalnik?? Pa ne preveč dobra lega na cesti??
Lej te zapeljem en krog pa boš vidu kaj pa kako ker avto se drži ceste in nepiši traparij po 10km si ugotovil take stvari ha ha. Lej jst ga mam pa mam že kr ogoromno km izkušenj in testiranj z ceedom in pro_ceedom. Mal več km opravi potem pa komentiraj. Ali pa povprašaj mal lastnike teh vozil kako pa kaj. :D

Hehe.....ja nič potem pa fremo sprobat na dirkališče za javnost :evil: :evil: :evil: pa bomo videli kateri je hitrejši z približno enakim razmerjem teže in moči :lol: :lol:

Edino en problemček je.....v preljubi Sloveniji nimaš kam za it na dirkališče :roll: :roll:

Uporabniški avatar
XFX
Novinec

Napisal/-a XFX Sr avg 20, 2008 8:15 pm

Če ne veš kaj je nedirektni volan ti ne morem pomagat! Naredil sem zadosti kilometrov, da sem dobil mnenje o avtomobilu. Ha, ne govori mi o hitri vožnji in o legi tega avtomobila fant, ker če imaš malo pojma ne moreš reči, da je kaj športen pri temu!

Važno, da si ti z njemu zadovoljen če ga maš, to je le moje mnenje ;)
Slika

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Sr avg 20, 2008 8:33 pm

@Pepsi: moraš povedat s kakšnim avtom si bil ti,in kakšno podvozje ima tvoj avto, potem pa bo tvoja izjava bolj merodajna...

Na testih so lego hvalili. Če je nebi bi bilo že čudno (tro-vratni hatchback z širokimi gumami in trše nastavljenim podvozjem)

LP Miholl
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Sr avg 20, 2008 8:34 pm

cliopower je napisal/-a:

Svetujem, da se odpelješ na testno vožnjo z avtomobilom tipa AR 159 z primerno "motorizacijo" - po mojem prepričanju boš na novo odkrival "skrivnosti" tega kar z enim izrazom imenujemo "handling".
Za to kar na tem področju zmore CEE'D je pa že "stara" AR 156 (po možnosti 2,5 l) (več kot) dobra "šola".

LP

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Sr avg 20, 2008 10:25 pm

kio ceed že primerjamo z Alfo 159. U ti mater, korejci so že daleč prišli :lol:

Uporabniški avatar
XFX
Novinec

Napisal/-a XFX Če avg 21, 2008 7:57 am

XFX je napisal/-a:Važno, da si ti z njemu zadovoljen če ga maš, to je le moje mnenje ;)

Ja kaj sem pa jaz napisu a??? smart ass

Jaz nikoli isem trdil, da je slab, le čudim se ko lastniki trdijo, da je en športn avto. Ne vem, se res niso nikoli vozili z kakim športnim avtomobilom, da lahko trdijo kaj je lega v ovinkih.

Priporočam ti vožnjo z kakim športinim hatchbackom, da boš videl razliko. Recimo kak focus st/rs.
Slika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če avg 21, 2008 10:46 am

Pro_Ceed-a primerjat z športnimi kupeji je kratkomalo nesmiselno, ker kot ste to že nekateri ugotovili je to mešanje "jabolk in hrušk". Se ga pa lahko primerja s svojimi neposrednimi konkurenti. Kolikor sem jaz vozil avtomobile tega razreda, je bil Proceed povsem na nivoju razreda. Volan še ravno dovolj neposreden, da imaš dovolj povratnih informacij (kdor pravi da ni tako, naj gre vozit Megana), menjalnik natančen in nezatikajoč, lega na cesti zahvaljujoč 17 col gumam tudi povsem zadovoljiva. Mene osebno je v tem razredu malo razočaral Ford Focus, morda zato, ker ima tako opevano, po mnenju nekaterih celo najboljše podvozje v razredu in sem mogoče zaradi tega od avta preveč pričakoval, kaj pa vem... :oops:

Pri vsem tem se mi zdi, da imate nekateri bolj tisti predsodek, češ še vedno je to "samo" KIA. In kdor išče dlako v jajcu, jo ponavadi tudi najde. Ali pa ste vozil kakšne drugačne verzije. Sam sem vozil 1.6 CRDi sports pack oprema, ki naj bi imel ojačano podvozje, res pa ne vem kako je z drugimi verzijami...
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Če avg 21, 2008 11:45 am

tut jest sm oba probu vozit ko sem kupoval nov avto, takrat se dejansko nism mogu odločit, kerga bi vzel, coupe-bolj športnega izgleda, bolj atraktiven za predelavo, po drugi strani pa kia super dizelski motorji, dost več placa obenem pa tut dost atraktiven, no na koncu sm kupil Micko lancerja in ne da bi se kakorkoli hvalil ampak glede voznih lastnosti in podvozja pa je galaksije pred njima, sam tako za informacijo....
jest upam da se dobr odločiš, v vsakem primeru se odločaš med dobrima avtomobiloma.
veliko sreče pri nakupu.....
lp.............
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Dego
Novinec

Napisal/-a Dego Če avg 21, 2008 11:55 am

kupi astro GTC jebeš totega plastičnega pro'ceeda
Francozi delajo parfume, nemci pa avte!

artman
Nov uporabnik

Napisal/-a artman Če avg 21, 2008 12:14 pm

Dego je napisal/-a:kupi astro GTC j**eš totega plastičnega pro'ceeda

no še en izmed predsodkarjev™. Da ne bomo o plastiki v "tvoji" GTC-jki...

lp

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če avg 21, 2008 2:06 pm

arterijaman kaj pa je narobe v gtc-jki z plastiko?
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če avg 21, 2008 2:50 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:arterijaman kaj pa je narobe v gtc-jki z plastiko?

Nič ni narobe s plastiko v gtc-jki. Tako kot tudi ne v pro_ceed-u. To je bil verjetno zgolj odgovor na predsodek v predhodnem postu. Očitno nekateri pro_ceed-a še od blizu niso videli, kaj šele da bi ga peljali.:roll: Ali pa gre za klasično slovensko zaplankanost, ki ne vidi drugega razen "dojče vagnov"... :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če avg 21, 2008 3:41 pm

Vozil sem ceed-a in me je pozitivno presenetil v smislu uporabnosti, cene, garancije, izgleda armaturne plošče...

Ni mi bila všeč neodzivnost avtomobila, prednji sedeži in handling po ovinkasti cesti.

Res, da nisem vozil pro ceed-a ampak verjetno je občutno trši, če ne drugače pa zaradi 17 colskih platišč ( tisti, ki jih ima ) - vsekakor pa širše in nižje gume še ne naredijo športnega avtomobila.

Coupeja sem hotel sam kupit - par let nazaj. Cena je bila za 2.0 okrog 22k eur - z usnjem, 17 alu, strešno okno...

Problem je bil izstop iz avtomobila - zaenkrat nisem obilen, ter dotik z glavo v stop zaradi strešnega okna.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če avg 21, 2008 3:50 pm

artman je napisal/-a:
Dego je napisal/-a:kupi astro GTC j**eš totega plastičnega pro'ceeda

no še en izmed predsodkarjev™. Da ne bomo o plastiki v "tvoji" GTC-jki...

lp

besedo tvoji lčahko kr brez narekovajev zapišeš ;)
Slika

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento Če avg 21, 2008 4:14 pm

Še dobro, da niste vsi uporabniki tukaj takšne ovce kot nekateri, ki še vedno vidijo samo dojče vagne, če pa slišijo ime Kia pa že v naprej vpijejo j***a, ne da bi si avto sploh ogledali v živo. :twisted:
Kdor je vozil ceeda ali pa proceeda, ve da je avto povsem konkurenčen ostalim v tem razredu, ni v samem vrhu, je pa v marsičem veliko boljši kot kakšen konkurent, in da ceed predstavlja ogromen napredek tega proizvajalca. proceed pa še zdaleč ni nek športni avto, je le trivratni predstavnik nižjega srednjega razreda v športni podobi. Lega ceeda je zadovoljiva za ta razred, volan je bil v marsikaterem testu pohvaljen kot ravno prav posreden, menjalnik je dokaj lepo tekoč, vendar bi lahko imel krajše gibe. Kdor ima kaj za povedat čez ceedove materiale naj si prebere tole: http://www.kia.si/news/?news_id=1966&cat=25
@simply: Kateri motor si pa vozil, da se ti je zdel neodziven?

Hyundai Coupe je avto čisto drugega razreda, predviden za prevoz 2 oseb, čeprav ima prostor za 5 :P . Motor 2.0 je dovolj zmogljiv za ta avto, ni nek divjaški je pa zadovoljiv. Lega je sigurno boljša kot pri proceedu, že zaradi same zasnove avta. Sedeži so odlični, da se pa težje leze iz takega avta kot iz proceeda recimo je pa samoumevno že ko avto samo pogledaš. :D

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če avg 21, 2008 4:39 pm

pozabi zdaj jajčka iz vzhoda...

BMW E46 330ci! 8)
[OO-(||||)(||||)-OO]

igor0203
Nov uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a igor0203 Če avg 21, 2008 4:39 pm

Toliko kolikor sem vozil pro_ceeda, moram reči, da sem bil izredno presenečen. Dokaj kvalitetna izdelava, motor poskočen(1.6CRDi 115KM), dobra zvočna izolacija, tudi dokaj prostoren.
Če ga recimo primerjam z Meganom, lahko rečem, da je Pro_ceed boljši(prostornejši, kvalitetnejši materiali).

Me je pa motilo nekaj. Da te na testni vožnji peljejo samo do Domžal in še to le po avtocesti(torej cca. 30min testne vožnje). Govorim za KIA center na Leskoškovi.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov