Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

-ziga-
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a -ziga- Po avg 25, 2008 9:42 am

Za svoj prvi avto sem si vzel golfa IV 1.9 tdi 130km letnik 03 in sem zaenkrat zelo zadovoljen z njim. Avto ima 130k km in v 15k km kot sem jih naredil od decembra nisem imel nobenega problema. Sam sem velik 190cm in imajo potniki za mano do 180 cm dosti prostora za noge, tudi z enako višino kot je moja, se da sedeti zadaj, samo ne več tako udobno. Peljal sem ga do rsr čipati na 160km in se je pravi užitek voziti, ker ti nikjer ne zmanka moči, tudi če je 5 ljudi v avtu s prtljago vred. Moraš pa imeti pošlihtano v glavi za toliko KM, še posebaj če si začetnik, ker gre lahko hitro kaj narobe. 80% se vozim po mestu in imam porabo okoli 7.5. Do portoroža (iz Lj) sem imel porabo tudi 5.5 (po potovalnem računalniku) s tem da sem vozil po omejitvah.
Upam da sem ti kaj pomagal pri odločitvi, če te pa še kaj zanima, pa kar vprašaj ;)

Lp, Žiga

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Po avg 25, 2008 10:28 am

Kupiš nekaj takega
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2174168#

Če je premalo konjev čipneš na 150KM, imaš (skoraj) vse kar ima tisti tavelik Audi 99 letnik, pa ta je 2006, še v tovarniški garanciji.

Pa imaš eno leto časa da ugotoviš če na avtu kaj nagaja pa v garanciji zrihtaš.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po avg 25, 2008 11:13 am

Dr.M3 je napisal/-a:
do sedaj sem imel samo tankanje in menjavo olja na vesti to kar se tiče turbine to je POTROŠNI MATERIAL, pri 220.000 km je že za pričakovati da se bo turbina menjala

Definiraj ti potrošni material? :P :lol:
Potem je tudi izrabljen avtomatski menjalnik potrošni material, slabi amortizerji, ... :D

Hehe ravno to je problem pri nakupu take ladje z ogromno prevoženimi in že star avto, za enega študenta. Da bo treba menjati po nakupu takoj kakšen drag "potrošni material" kot je recimo turbina ali pa avtomatika če jo imaš. :roll: Kaj po tvoje pa ni potrošni material? Ker izrabljajo se vsi deli na avtomobilu. Če si menjal turbino potem to le ni "samo tankam ga". Zato pa je pomoje bolje da se kupi nekaj manjšega, nepremium in predvsem novejšega, če nimaš ene 1000eur na razpolago, če kaj crkne.

Malce te hecam Adis. Ampak če je turbina potrošni material je lahko tudi 3/4 ostalih delov v avtomoblu. :lol:

ps: kok pa si dal za turbino tako informativno?

:lol: hehe sej vem treba bit heca... potrošni material je danes čisto vse pa tudi ogledalo v katerega gledaš ko se voziš vzvratno ;)

za turbino sem dal 800€ z delom pa še svojo staro turbino sem jim dal :cry:

playah
Nov uporabnik

Napisal/-a playah Po avg 25, 2008 11:28 am

-ziga- je napisal/-a:Za svoj prvi avto sem si vzel golfa IV 1.9 tdi 130km letnik 03 in sem zaenkrat zelo zadovoljen z njim. Avto ima 130k km in v 15k km kot sem jih naredil od decembra nisem imel nobenega problema. Sam sem velik 190cm in imajo potniki za mano do 180 cm dosti prostora za noge, tudi z enako višino kot je moja, se da sedeti zadaj, samo ne več tako udobno. Peljal sem ga do rsr čipati na 160km in se je pravi užitek voziti, ker ti nikjer ne zmanka moči, tudi če je 5 ljudi v avtu s prtljago vred. Moraš pa imeti pošlihtano v glavi za toliko KM, še posebaj če si začetnik, ker gre lahko hitro kaj narobe. 80% se vozim po mestu in imam porabo okoli 7.5. Do portoroža (iz Lj) sem imel porabo tudi 5.5 (po potovalnem računalniku) s tem da sem vozil po omejitvah.
Upam da sem ti kaj pomagal pri odločitvi, če te pa še kaj zanima, pa kar vprašaj ;)

Lp, Žiga

Žiga: hvala ti res za tole, res lep opis, tudi sam imam potem kasneje ga namen dati čipat in kakor sem tudi sam slišal od golfov so zelo kvalitetni, se ne kvarijo.

aklan86: tale karavan mi ni všeč, sploh pa ne gledam karavanov, je prevelik... Kako pa je drugače kaj s telimi stiloti, a so dobri, ker frend ga ima in mu zelo lepo dela, ker včasih smo imeli tudi pri nas doma fiata, pa je vsak mesec nekaj crknilo ??!

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Po avg 25, 2008 4:18 pm

Pr stilotu neke kvalitete pri materialih ne moreš pričakovati, vsaj za tako ceno ne.

Je pa nekaj bistvenih prednosti (vsaj zame):

+dober JTD motor, zanesljiv vsaj toliko kot TDI
+mlad letnik, manj km (ali pa vsaj bolj realni)
+dokaj "star" avto, od 2003 naprej odpravljene serjiske napake
-je FIAT

Tudi men je Audi bolj všeč, ampak se pa vseeno raje peljem v solidnem 2 leti starem stilotu, kot pa 10 let starem audiju. Če bi bla pa letnika in cena ista pa vrjetno veš kaj bi izbral.

Če pa ti Stilo ne sede, je pa po mojem mnenju Mondeo vseeno boljša izbira kot pa 99 letnik A6.

LP

playah
Nov uporabnik

Napisal/-a playah Po avg 25, 2008 5:42 pm

Mhm, saj glede audija sem se že kar odločil, da je zaenkrat to zame še prevelik strošek, glede na to, da je dosti star, poraba je velika, registracija visoka in če kaj crkne sem naj****.

Sedaj bolj razmišljam v smeri alfa 147, vw golf, ford mondeo, audi a3, seat leon... ;)

Kaj pa menite kaj o peugeout 307, v redu, ja, ne ? :?:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov