Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Ne avg 31, 2008 5:36 pm

207sport je napisal/-a:...mas pa zato drazje serviseranje, bencin, cestno takso,...

zakaj že :?:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne avg 31, 2008 5:42 pm

Glede na to, da si voznica začetnica, ti definitivno priporočam nakup rabljenega vozila.
Ko bo nastala kakšna praska ali vdrtinica pri parkiranju, te bo manj stiskalo pri srcu.

Še eno vodilo pri nakupu: Če boš na leto naredila manj kot 20.000km, je bolj smotrna izbira benzinski motor. Šele v nasprotnem primeru se oziraj za dieselskimi motorji.
Torej: Če bo avto za nujne opravke ter za prevoz od doma do službe je benzinski motor boljša izbira. Pokuril bo sicer kak liter ali dva več na 100 kilometrov, a bo nabavna cena bencinarja toliko nižja, da se ti diesel izplača šele po konkretni kilometrini.

Ozri se za manjšimi vozili, da bo manj težav s parkiranjem in manevriranjem:
polo, ibiza, clio, fabia, yaris, punto itd. so dobra izbira.

Naj te še opozorim: 207 ima enako motorizacijo kot manjši in tudi lažji predhodnik 206, kar pomeni višjo porabo in bolj lene zmogljivosti...
In še en nasvet:
Če pri pravni osebi (d.o.o., s.p.) kupiš avto mlajši od 5 let, ti zakon za varstvo potrošnikov zagotavlja 6mesecev garancije (izvzet je potrošni material kot so gume, zavorne obloge, sklopka ipd.), pri nakupu od fizične osebe je taka garancija neobstoječa.

Veliko sreče! ;)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne avg 31, 2008 5:58 pm

No jaz bi predlagal en tak bolj redek avtomobil s stilom in eleganco, pa še majhen je in precej prestižen za ta razred (sploh kar se opreme tiče). Tudi bencinski 1.4 motor s 95 konjskimi močmi je dovolj za ta avto.

Lancia Ypsilon: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2132172#

P.S. Ne dolgo nazaj je bil izbran za naj ženski avto leta. Na cesti pa jih je v Sloveniji precej malo, tako da z njim tudi izstopaš ter pokažeš dobro mero okusa in stila.

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Ne avg 31, 2008 6:07 pm

lizard je napisal/-a:No jaz bi predlagal en tak bolj redek avtomobil s stilom in eleganco, pa še majhen je in precej prestižen za ta razred (sploh kar se opreme tiče). Tudi bencinski 1.4 motor s 95 konjskimi močmi je dovolj za ta avto.

Lancia Ypsilon: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2132172#

P.S. Ne dolgo nazaj je bil izbran za naj ženski avto leta. Na cesti pa jih je v Sloveniji precej malo, tako da z njim tudi izstopaš ter pokažeš dobro mero okusa in stila.

je 4 leta star :!: :!:

Uršika*
Nov uporabnik

Napisal/-a Uršika* Po sep 01, 2008 11:22 am

Kaj pa menite o kakšnem rabljenem golfu? (zame) Kakšne so kaj cene?

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Po sep 01, 2008 12:17 pm

Uršika* je napisal/-a:Kaj pa menite o kakšnem rabljenem golfu? (zame) Kakšne so kaj cene?

Golfa 5 za ta denar ne dobiš (10.000 €), rabljenega, se razume

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po sep 01, 2008 12:40 pm

sicer je lepo, da zbiraš informacije na forumu, samo ob filtraciji le teh, se zavedaj, da so ti to lahko le napotki ne pa usmeritve, ker ti jih dajejo ljudje, ki so večinoma čustveno pripadni določenim nazorom..

no pa da ne bom preveč filozofiral..
Najprej se mi zdi neumno, da govorite, da naj ne kupi novega avta, predvsem ker omenjate praske, udrtine.. Nov avto ponavadi kasko zavaruješ (vsaj prvih nekaj let) in potem, če se ne počutiš veščega pač doplačaš še za parkirišča. ko se nabere dovolj prask, udrtin se enostavno zapelješ na zavarovalnico in stvar se reši (preverjeno).

Vsedi se v par avtov in ne poslušaj kako je nek avto soliden, ker je to relativno. Omenjali ste P207.. Čisto naključno sem vozil 1.4 motor.. Nevem ali je za sodoben avto normalno da ima menjalnik s kamionskimi hodi in ali je normalno da pri mojem 6let starem avtu prestavna ročica skoraj sama skoči v prestavo in ko je tam se ne maje, pri omenjenem avtu pa jo moraš ob hitrejšem prestavljanju dobesedno zaguzit v prestavo in še potem imaš občutek da boš tisto dolgo palco utrgal! Hod sklopke je dolg kot ponedeljek in ko prime prime v stotinki.. Toliko o mojih občutkih o res solidnem avtu.. Verjetno bi lahko še našteval 3 dni. Res pa je da noben avto ni popolen.

Če že kupuješ rabljen avto povprašaj kolege moške rase, če poznajo kakšnega mehanika in le tega potem 2x lepo poglej in z veseljem ti bo pomagal.. Verjetno bi bilo dobrodošlo tudi kakšno priporočilo s foruma o trgovcih.. Če najdeš avto na kakšnem spletnem iskalniku lahko zalepiš link in se pozanimaš o zgodovini, ob predpostavki da jo seveda kdo pozna..

Lp in veliko sreče pri iskanju

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Po sep 01, 2008 1:12 pm

hejho je napisal/-a:
Uršika* je napisal/-a:Kaj pa menite o kakšnem rabljenem golfu? (zame) Kakšne so kaj cene?

dobiš, samo ima 200k km+ premoženih

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Po sep 01, 2008 1:31 pm

fiatpowered je napisal/-a:
hejho je napisal/-a:

dobiš, samo ima 200k km+ premoženih

čeprav na avto netu ni nič razen enga sdi-ja z 94.000 k km ali TDI-ja z nenapisanimi km.
Ne priporočam nakup.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po sep 01, 2008 1:40 pm

Jerch_ je napisal/-a:sicer je lepo, da zbiraš informacije na forumu, samo ob filtraciji le teh, se zavedaj, da so ti to lahko le napotki ne pa usmeritve, ker ti jih dajejo ljudje, ki so večinoma čustveno pripadni določenim nazorom..

no pa da ne bom preveč filozofiral..
Najprej se mi zdi neumno, da govorite, da naj ne kupi novega avta, predvsem ker omenjate praske, udrtine.. Nov avto ponavadi kasko zavaruješ (vsaj prvih nekaj let) in potem, če se ne počutiš veščega pač doplačaš še za parkirišča. ko se nabere dovolj prask, udrtin se enostavno zapelješ na zavarovalnico in stvar se reši (preverjeno).

Vsedi se v par avtov in ne poslušaj kako je nek avto soliden, ker je to relativno. Omenjali ste P207.. Čisto naključno sem vozil 1.4 motor.. Nevem ali je za sodoben avto normalno da ima menjalnik s kamionskimi hodi in ali je normalno da pri mojem 6let starem avtu prestavna ročica skoraj sama skoči v prestavo in ko je tam se ne maje, pri omenjenem avtu pa jo moraš ob hitrejšem prestavljanju dobesedno zaguzit v prestavo in še potem imaš občutek da boš tisto dolgo palco utrgal! Hod sklopke je dolg kot ponedeljek in ko prime prime v stotinki.. Toliko o mojih občutkih o res solidnem avtu.. Verjetno bi lahko še našteval 3 dni. Res pa je da noben avto ni popolen.

Če že kupuješ rabljen avto povprašaj kolege moške rase, če poznajo kakšnega mehanika in le tega potem 2x lepo poglej in z veseljem ti bo pomagal.. Verjetno bi bilo dobrodošlo tudi kakšno priporočilo s foruma o trgovcih.. Če najdeš avto na kakšnem spletnem iskalniku lahko zalepiš link in se pozanimaš o zgodovini, ob predpostavki da jo seveda kdo pozna..

Lp in veliko sreče pri iskanju

Očitno je to hiba peugeotov, jst sem tud 1x fural 307, hod menjalnika je res dolg in sem kar nekaj časa rabil da sem se navadil. Golfa V za 10 k eur pa verjetno res težko dobiš, na netu imajo samo 1.4 bencinarje za tak denar, samo vedi da je ta mašina prešvoh za tako težak avto.

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Po sep 01, 2008 3:24 pm

Sicer pa VW bencin v nobenem primeru ni dobra izbira..

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To sep 02, 2008 7:22 am

hejho je napisal/-a:Sicer pa VW bencin v nobenem primeru ni dobra izbira..

Razen če ni 2.0 GTI :bow

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To sep 02, 2008 2:59 pm

3,2 V6 je pa zanič, al kaj?
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 To sep 02, 2008 4:51 pm

kupi 206 med zadnimi letniki, super avto, garantiram pa dala boš max 7k€.

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho To sep 02, 2008 4:53 pm

dnovak24 je napisal/-a:kupi 206 med zadnimi letniki, super avto, garantiram pa dala boš max 7k€.

potpis

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 To sep 02, 2008 5:09 pm

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2138408#

osebno meni eden izmed najlepših 206, svetovne feltne ma gor+quicksilver oprema :!:

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho To sep 02, 2008 6:58 pm

dnovak24 je napisal/-a:http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2138408#

osebno meni eden izmed najlepših 206, svetovne feltne ma gor+quicksilver oprema :!:

te feltne ma vsak drugi. meni sor es lepe, ampak jih ima itak večina tak da... sicer pa zelo lep škoda le da ni hdi

Uršika*
Nov uporabnik

Napisal/-a Uršika* To sep 02, 2008 10:40 pm

dnovak24: res je lep tale model iz leta 2006, po videzu malo spominja na 207-ko.... edina pomanjkljivost je ta, da ima 3 vrata.... sem prezahtevna? ;)

Uršika*
Nov uporabnik

Napisal/-a Uršika* To sep 02, 2008 11:03 pm

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To sep 02, 2008 11:23 pm

jaz bom dal malo drugačen nasvet... če kupuješ rabljen avto obvezno poglej levjo priložnost. je najmanjša možnost za nateg glede na to da imajo avti 12 mesecev garancije.
Doma imamo dobre izkušnje, zato sem tudi to omenil.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov