Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy So sep 06, 2008 8:03 pm

Glede na to, da ti je najpomembnejša zanesljivost, ne vem zakaj ne gledaš namesto renojev rajši japoncev.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust So sep 06, 2008 8:37 pm

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi So sep 06, 2008 8:48 pm

trust je napisal/-a:http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2268495#

Kako je z deli s tako Hondo, ...

Če ga je voznik vozil normalno, jih nikoli niti ne boš rabil za Bingeca 8)

Drugače pa deli ugodni. Imaš pa opcijo tudi Roverja 214 in 216, kjer so bojda noter tudi hondini agregati.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So sep 06, 2008 9:08 pm

Po pravici povedano glede japoncev nimam pojma in niti ne vem kateri so sploh dizli ......

Je pa pogoj da je dizl.

schaky: enoprostorca tko že imam :) Edina razlika je v tem da se mu reče SUV ne pa enoprostorec :) Poleg tega imajo chryslerji 2.5TD VM motorje.... o njihovi zanesljivosti pa smo že debatirali...

tristan01: BMW-ja sem že v štartu odpisal..... poleg tega da ima zadnji pogon ( ki mi niti malo ne diši če nima možnosti priklopljivega prednjega pogona), je tudi eden izmed avtov ki je precenjen.....

Matjazy: Ravno zarad "poplave" renojev na slo cestah sem vrgel oči na renoje.......Če jih je dosti je tudi delov dost in so dokaj ugodni (masovnost). Jeep je tudi po mogih besedah ( in po izkušnjah) skoraj neuničjliv.....ampak ,ko pa crkne nekaj banalnega pa je to tak problem dobit (razen original seveda, ki pa včasih preseže vrednost avta) , da začneš razmišljat če bi avto podaril ali zapelu v grabn........
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 So sep 06, 2008 11:55 pm

Jaz bi kakšnega fiata vzel, jtd motorji so odlični, tudi nekih okvar ni, tu pa tam kakšna malenkost nagaja (se kakšna ključavnica začne zatikat, kakšna slaba masa pri luči, kakšna cevka za šipe špricat se sname in podobne malenkosti ki jih zrihtaš v 5 minutah). Že 15 let vozimo fiate (skupaj cca 300kkm) pa še nihče z nobenim ni ostal na cesti razen enkrat je bencinska pumpa zaribala zaradi nekaj litrov vode v rezervoarju (verjetno natankano zraven bencina :roll:). Kakšnih težav z mašinami, menjalniki itd pri nas ni bilo nikoli

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne sep 07, 2008 6:43 am

ampak ,ko pa crkne nekaj banalnega pa je to tak problem dobit (razen original seveda, ki pa včasih preseže vrednost avta) , da začneš razmišljat če bi avto podaril ali zapelu v grabn........

A boš priznal, da ni bil dober nakup ;) saj vem, da si priden samo te je pa še kar nekaj stalo a? Sem pa skor 99% prepričan, da bi bolje skozi prišel, če bi Grand vzel pa isti motor not pač moje mnejne 8) Te pa povabim v Hidro okolje imajo tako D in TD je kakor HDi je :idea: sploh kak XM Break :shock: je omara na kolesi pa sploh niso zgonjeni :idea:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne sep 07, 2008 8:32 am

Ivan36 je napisal/-a:
ampak ,ko pa crkne nekaj banalnega pa je to tak problem dobit (razen original seveda, ki pa včasih preseže vrednost avta) , da začneš razmišljat če bi avto podaril ali zapelu v grabn........

A boš priznal, da ni bil dober nakup ;) saj vem, da si priden samo te je pa še kar nekaj stalo a? Sem pa skor 99% prepričan, da bi bolje skozi prišel, če bi Grand vzel pa isti motor not pač moje mnejne 8) Te pa povabim v Hidro okolje imajo tako D in TD je kakor HDi je :idea: sploh kak XM Break :shock: je omara na kolesi pa sploh niso zgonjeni :idea:

To da ali je bil dober nakup ali ne je relativno...:)
Ko sem ga kupoval sem gledal, da ne bo predrag....da bo mogoče tudi kaj za pošravfat ( in ker verjetno vsi veste, da mi to lih ni problem) in do sedaj z vsemi vložki še ni presego cene za katero se prodajajo podobni na avto net.
Kot nekaj benalnega sem mislu, ko je spustil kiler....tipično primitvno ameriško je narjen iz treh delov, zakovičen v mes pa navadno gumi tesnilo.....in to tesnilo pač popusti....in potem iskanje drugega..... če nabaviš rabljenega je spet tako....novi NEORIGINAL pa 500 evrov.....za original se niti pozanimal nisem....no po tednu dni iskanja sem najdel majstra ki je porihtal kiler za 120 evrov....Ampak ker ga imam ljubiteljsko oz. za nedeljske offroad in onroad vožnje to ni nek problem, me pa še ni pustil na cesti....Grand se mi zarad bolj zaobljene oblike ne dopade tako kot tudi (kok je men znano) ima stalni 4 kolesni pogon (prednji par gnan prek visko sklopke) moj pa ima stalni zadnji pogon in priklopljiv prednji.

No ampak sedaj pa iščem en avto, ki bo za vsakdanjo uporabo, ki bo dokaj mlad in zanesljiv.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Ne sep 07, 2008 10:50 am

Moj glas gre za megana dti. Dci je že bolj občutljiv na gorivo. Doma smo si lastili megane l. 00 dti break. Imeli smo ga samo eno leto in ko smo ga prodali je mel okol 200 000km, pa ni bilo nobenega problema, samo reden servis. Tudi moči je povsem dovolj, zavore pa so odlične. LP

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Ne sep 07, 2008 11:35 am

Js bi tudi priporočal dTi motor. Primitiven in zanesljiv dizelski agregat. Nimaš kaj zajebat tle.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To sep 16, 2008 10:47 pm

Kak pa je kaj s HDI motorji pri peguetih? Konkretno 2.0 HDi iz pegueta 206 letnika okol 2000-2002?
Slika

Mighi
Nov uporabnik

Kraj: KP

Napisal/-a Mighi Če sep 18, 2008 2:24 pm

Fiat Stilo karavan 1,9 JTD ... čez ti seveda škatlasta oblika ni grozno grda (meni je). Če zmejo jih naje za tabo mečejo in v ITA tudi delov ni problem dobit. Poraba in zaneslivost kot slišim OK.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So sep 20, 2008 11:48 pm

Pozna kdo tega?

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2279627#

Men je malo sumljiv....čeprav po drugi strani pa mi je zanimiv :)
Slika

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Ne sep 21, 2008 8:07 am

lisko je napisal/-a:Kak pa je kaj s HDI motorji pri peguetih? Konkretno 2.0 HDi iz pegueta 206 letnika okol 2000-2002?

Ne raje kupit. Doma imamo 1.4 HDi.
Motor ne gre nikam (verjetno je tisti malo boljši), kvaliteta :roll:, materiali kar ok, servisi dragi.
Rje ne kupuj!!

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Ne sep 21, 2008 8:29 am

jst bi ti pa priporoču octavio tdi. doma jo mamo že od samega začetka, 10 let torej.
v tem času nevem če je bilo stroškov za 200€ izrednih servisov.
s tem da na motorju ni bilo še menjano nič,razen rednih servisov. ima pa sedaj 173k km.

avto je enostaven za šravfat, motor tdi je pa itak na vrhu zanesljivosti.je pa res malce traktorski zvok, malce slabša izoliranost v primerjavi z passati, audi. ampak to mislm da ti nebi delalo težav. :)

pa prej se najde ohranjenega, saj taki avti ponavadi nimajo veliko prevoženih.

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 Ne sep 21, 2008 8:57 am

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2247351#

diesel, 4kolesni pogon, karavan, pod 4000€...
[povezava odstranjena]

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Ne sep 21, 2008 9:14 am

E=mc^2 je napisal/-a:http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2247351#

diesel, 4kolesni pogon, karavan, pod 4000€...

Kje pa je oprema? Ročni pomik stekel, ni klim....

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 Ne sep 21, 2008 9:44 am

v prvem sporočilu o zahtevah je jasno zapisal, da mu elektronska pomagala, klima...niso v prvem planu... :!:
[povezava odstranjena]

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Ne sep 21, 2008 9:57 am

E=mc^2 je napisal/-a:v prvem sporočilu o zahtevah je jasno zapisal, da mu elektronska pomagala, klima...niso v prvem planu... :!:

Vseeno pa raje z klimo, s eti ne zdi???????????????????????????????????????????????????

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 Ne sep 21, 2008 10:18 am

ne vem..to bo pa on povedal...jaz vsekakor raje s klimo, čeprav bi zarad 4kolesnega pogona potrpel, ampak bi posegel po čem drugem kot tem golfu, ki je zame pojem oderuštva in slabe opremljenosti, sploh 3ka
[povezava odstranjena]

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne sep 21, 2008 10:18 am

Hejho res ne rabiš tolk vprašajev napisat :) Sem pa napisal da mi klima in el. pomagala niso na prvem mestu.......iščem dokaj mlad (letnik okrog 2000) in zanesljiv avto. V osmih letih sem klimo pogrešal mogoče enkrat, tako če nima klime je to še najmanjši problem. Aja pa ne rab met 4 kolesnega pogona sej tega tko al tko mam na drugem avto. Iščem pač nekaj v stilo 5 vratnega (obvezno) , varčnega, poceni za vzdrževanje in zanesljivega. Če rečem , da iščem nekaj tako zanesljivega kot je bila petka boste vsi pokal od smeha.....a vendar v petih letih me ni pustila na cesti......zadnjo leto pa so se začeli problemi ...leta so tu.

Tistega megana z linka ne pozna kdo?
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov