nejko307 je napisal/-a:oh kakšno razmišljanje .......
ja valda treba je imeti 500KM.. ah premalo še vedno rabi 5 sek. do sto....
vačina vas ima avto ki ni vreden niti kompleta platišč in gum na a6 oz ser.5.. no da ne govorim o motorjih 1.1 ali 1.4 z max 85 km....
..nakaterim pač ne pomeni da avto leti in si ego polni na semaforju , ampak da je vožnja udobna , varna, počutje dobro .itd...., pa tudi oba avta v temi sta sta normalno vozna za naše ceste in voznike ne njej..... kaj ti pomaga 3.0 če pa se s puntotom odloči prehitevati.... in to se na naših avtocestah dogaja pogosto...
...da pa ob vrhuncih dneva sploh ne govorim....ko je prehitevalni pas -vozni pas...
na srečo pa imamo na razpolago VELIKO izbiri vozil...tako da se lahko vsak odloči po svoji želji... nekdo ima raje znamko, večji motor, starejši letnik....drugi ravno obratno..... in kaj je na koncu važno....DA STA OBA ZADOVOLJNA....
ps:: post je le moje osebno mnenje!!!!
Noben ne pravi da se moraš s konji preseravat. In če kupiš 3.0 TDI A6 verjetno nimaš 20 let in si greš polnit ego na semaforje.
Pismo, saj pa v tem je point, da je vožnja z 3.0TDI neprimerno udobnejša, varnejša, sigurenjša predvsem pa je boljše počutje kot v 2.0 TDI. Ne gre se za to, da boš s 3.0 vozil 200 po AC, ampak, da boš pri vožnji 150 km/h vozil popolnoma enostavno, brez da bi motor deloval preglasno, da bi se količkaj mučil.
Močnejše verzije imajo pravtako boljše bremze in druge ojačitve, prehitevanje, ki velja za najnevarnejši maenver na cestah, je z močnejšim motorjem varnejše, hitrejše in učinkovitejše. Problem nastane, ko človek, ki vozi tolko močnejši avto, zadeve ne zmore obvladat ali pa misli, da ima tako močan avto, da bo vedno prišel varno mimo.
Skratka jaz sem mnenja, da 2.0 TDI nikakor ne sodi v skoraj 5 metrsko limuzino. V tak avto sodi, vsaj nekaj kubature, globši zvok, in predvsem udobje, teh stvari pa 140 konjski mlinček (mliček napram ostalim motorjem v ponudbi) ne nudi. ta motor je v ponudbi z razlogom, da je vstopna cena novega avtomobila nižja in s te privabljajo kupce.
kar se pa tiče primerjave BMWja 5ke in Audija A6 pa je stvar preprosta. Mala verjetnost je, da katerikoli voznik res izkoristi tisti presežek BMWjeve dinamičnosti in nekoliko boljše lege. Sploh v limzuini, ki ni namenjena dirkanju. Zatorej je odločitev med tema dvema zgolj v osebnem okusu.