Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So sep 27, 2008 11:30 am

Scremer je napisal/-a:Torej naslednji na 180.000 do 240.000? Hvala za odgovor ampak to je nekak splošno znano, da se pri teh kilometrih delajo servisi. Bolj sem upal na konkretno številko za 1.6 16V motor :) . Mogoče kdo ve koliko stane tak servis (material + lasten mehanik).

saj ti govorim konkretno za 1.6 16v motor, ker imam sam ravno to

velik servis pa je od 200 do 250 pri popoldancu

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer So sep 27, 2008 11:46 am

SAVINJCAN je napisal/-a:
Scremer je napisal/-a:Torej naslednji na 180.000 do 240.000? Hvala za odgovor ampak to je nekak splošno znano, da se pri teh kilometrih delajo servisi. Bolj sem upal na konkretno številko za 1.6 16V motor :) . Mogoče kdo ve koliko stane tak servis (material + lasten mehanik).

Hudo. Hočeš povedat, da ima reno tako ohlapno predpisan servisni interval? Pol se pa čudmo, da imajo tolko okvar. Da ne govorim o rednih servisnih intervalih na 30.000 km in celo več. Alo, olja v zadnjih dveh letih definitivno niso toliko napredovala, da bi v tem podaljšanem obdobju obdržala svoje viskozne lastnosti. Čiste marketinške poteze. Avti bodo zdržal 150k, potem bodo pa cela sranja. Mal off-topic :) .

Burka, alfa 147 ali 156. Samo zelo zelo težko boš dobil solidno ohranjeno. Podrtij nima smisla kupovat, ker boš imel potem cel kup sranja (zjeban italijan je zadnje kar si želiš, razen če ga boš renoviral :) ).

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So sep 27, 2008 12:59 pm

Scremer je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:

Hudo. Hočeš povedat, da ima reno tako ohlapno predpisan servisni interval? Pol se pa čudmo, da imajo tolko okvar. Da ne govorim o rednih servisnih intervalih na 30.000 km in celo več. Alo, olja v zadnjih dveh letih definitivno niso toliko napredovala, da bi v tem podaljšanem obdobju obdržala svoje viskozne lastnosti. Čiste marketinške poteze. Avti bodo zdržal 150k, potem bodo pa cela sranja. Mal off-topic :) .

Burka, alfa 147 ali 156. Samo zelo zelo težko boš dobil solidno ohranjeno. Podrtij nima smisla kupovat, ker boš imel potem cel kup sranja (zjeban italijan je zadnje kar si želiš, razen če ga boš renoviral :) ).

kaj hočem povedat? kaj ti ni jasno? jaz sam prepišem to kr reno predipiše in to ni moja stvar. sicer pa nevem zakaj je to zate ohlapno, a bi raje menjal na vsakih 50 tisoč al kaj?

sicer pa jaz dam not taboljše elf olje, ki ga menjam vsakih 15000 in mi avto laufa brez težav, res pa je da ni renojev dizel.

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo So sep 27, 2008 2:24 pm

Scremer je napisal/-a:

Sintetična olja zdržijo brez težav več kot 100kkm brez kakršnekoli spremembe lastnosti. Pa se to ni spremenilo v zadnjih 2 letih, ampak so se sintetična olja enostavno izkazala za zelo dobra. Zato ima večina evropskih proizvajalcev že predpisane servisne intervale na 30kkm, pri kombiniranih vozilih pa tudi na 50kkm. Za težje pogoje delovanja so jasno predvideni pogostejši servisi. Renault ni nobena izjema, lahko pa dokažeš, koliko okvar nastaja zaradi olja. Predvidevam, da dokazov ne bo, ker si bolj šlogar kot inženir.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So sep 27, 2008 2:45 pm

Proton-Blaž je napisal/-a:pot v nemčijo 7.2litra-hitrost 150-180

???

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka So sep 27, 2008 3:32 pm

@Savinjcan: Tudi jaz sem v mojega 14let starega renoja na vsakih 15.000km vlival elf-a oz. delal servis in me ni nikoli pustil na cesti - se je pleh prej vdal kot masina.

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer So sep 27, 2008 7:23 pm

Opa, SAVINJCAN imam občutek, da si velik pristaš znamke Renault. Mogoče si moj post razumel v napačnem tonu. Nimam nič proti renoju, niti tebi in tvoji intrepertaciji predpisanega servisnega intervala. Sem zgolj zgrožen nad dejstvom da veliki servis ni bolj točno predpisan. In ne bognedaj, da bi ga moral opravljati na 50k kilometrov. Tako, da prosim oprosti mi če sem pričakoval, da boš zapisal nekaj v stilu "veliki servis se dela na 110.000 km". Pa še enkrat vhala za okviren strošek velikega servisa.

frgo nisem ne šlogar, poznavalec ali strokovnjak za olja. To je moje laično mnenje, ki se je ustvarilo skozi številne debate na forumih in nekaj člankov na temo olj. In povsod se krešejo mnenja o tem ali je to dobro ali ne. A dejstvo ostaja, da je sveže olje boljše in da nov filter bolj opravlja svojo nalogo kot pa tisti, ki je zaseboj pustil 30.000 km.

Drugače se pa že v naprej posipam s pepelom če sem spet koga užalil ali ustrelil kozla. Šloganje je pa pri meni brezplačno če slučajno koga zanima :) .

Da se malo vrnem na temo... Še vedno bom zelo vesel kakršnegakoli mnenja o lagunah tam okoli 98-00 letnika. Slišim da bencinski motorji niso slabi. Kako je z karoserijo. Na nekem forumu sem prebral, da so imele te lagune probleme z elektriko? Morda kdo ve kaj več.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So sep 27, 2008 7:43 pm

nisem pristaš, sam dokler mi bo vredu laufal ga bom mel, potem pa nebom več vozu reno, če me začne jebat.

pa tudi v servisni knjižici piše lepo od 90 do 120 tisoč in ne neke točne številke, mislim, da to ni samo pri renoju
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973, Google Adsense [Bot] in 11 gostov