Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Če sep 18, 2008 11:07 pm

Morda še malo zgodaj za reči koliko je dejansko zanesljiva.

Sicer pa jo imajo pri kolegu, zaenkrat 15.000km in vse štima. Je dizel ampak saj 1.6 bencin je tudi že kar preizkušena renaultova mašina kakor vem. Pa avtomatik je njihova, navdušeni do konca ;)

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe sep 19, 2008 4:23 am

uuuu to pa je hud stroj, nabavi to

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Pe sep 19, 2008 6:08 am

Sploh se ne oziraj na te opazke glede renoja.. to so preveč subjetkivna mnenja (nekateri pač favorizirajo citroene, nekateri VW-je, drugi spet ople).
če ti je všeč, vzami..

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe sep 19, 2008 7:50 am

Glede na garancijo verjamem, da so pri renaultu napravili napredek glede vzdržljivosti napram prejšnji laguni. Še vedno bomo pa dokončno o tem sodili takrat, ko bo avto star ene 5 let. Takrat se bo pokazala kvaliteta avta, do tedaj pa lahko le ugibamo in verjamemo njihovemu marketingu...
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Pe sep 19, 2008 7:58 am

Varianta je se ena:za ceno 20k EURO mi dajejo 2.0 dci(150km) dynamicque;testno vozilo;ob 11 uri grem avto pogledat...odlocil se sicer nisem se nic.
Imam pri njih avto na popravilu(garancija);popravljajo ga od zacetka avgusta,strinjajo se da vzamem nov avto z doplacilom,niso mi pa se povedali zneska za doplacilo;tam bi pustil mojega BMW320d,2004,150km...

lp tdk

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Pe sep 19, 2008 9:03 am

Nečesa ne razumem. BMW-ja imaš pri renaultu na garancijskem popravilu, ali ti pri bmwju ponujajo testno laguno za doplačilo? Ker mi je oboje malo hecno :D

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Pe sep 19, 2008 10:46 am

Ja tako je;na Renault servisu sem kupil BMW-ja pred 3 meseci;v garanciji je prislo do zloma sesalne lopute,avto kao se ni popravljen;glih sem ze zmenil da namesto BMW-ja vzamem novo(testno) laguno 2.0 diesel dinamyk.Ob treh popoldne grem po laguno....

lp tdk

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR Pe sep 19, 2008 11:45 am

Po vsej verjetnosti si se čisto dobro odločil, če ti je seveda Laguna všeč.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Pe sep 19, 2008 11:57 am

RR je napisal/-a:Po vsej verjetnosti si se čisto dobro odločil, če ti je seveda Laguna všeč.

Najbolj mi je sicer vsec alfa 159....sem pa imel do sedaj dve laguni;2.0 benzinar in 1.9 dci....nobenih problemov;mi je pa avto tudi vseč.

lp tdk

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe sep 19, 2008 2:53 pm

Iz BMWja na Renault. Zanimivo.

Mogoče niti ne tako napačna odločitev.

Veliko varnih km ti želim.

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a tom2 To sep 23, 2008 8:50 pm

Gre Laguna, si zadovoljen?
tom2

db
Novinec

Kraj: from MS to MB

Napisal/-a db To sep 23, 2008 9:21 pm

Ja upam, da ti bo nova laguna šla brez problemov, ampak že poznam en resno okvaro nove lagune. Družinski prijatelj je namreč kupil novo laguno pred nekje tednom dni in mu je drugi dan, (mel jo je manj kot 24ur), šel menjalnik po gobe.Poleg tega je klicaril 1 uro renaultovo asistenco, pa se nihče ni javil. Je rekel, da je ful razočaran, ker ma prvič renaulta in prvič v življenju čisto nov avto pa že to. Čas pa bo pokazal ali je to zgolj slučaj oz. slab primerek ali pa bo sranje prvi dve leti z lagunami, kot je bilo z laguno II.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To sep 23, 2008 9:52 pm

db je napisal/-a:Ja upam, da ti bo nova laguna šla brez problemov, ampak že poznam en resno okvaro nove lagune. Družinski prijatelj je namreč kupil novo laguno pred nekje tednom dni in mu je drugi dan, (mel jo je manj kot 24ur), šel menjalnik po gobe.Poleg tega je klicaril 1 uro renaultovo asistenco, pa se nihče ni javil. Je rekel, da je ful razočaran, ker ma prvič renaulta in prvič v življenju čisto nov avto pa že to. Čas pa bo pokazal ali je to zgolj slučaj oz. slab primerek ali pa bo sranje prvi dve leti z lagunami, kot je bilo z laguno II.

se zgodi
sosedu je 2.dan na audiju a6 zaribala mašina pa je mel prej ziher ene 3 audije, zdej ga ma tud

Dejan.
Nov uporabnik

Napisal/-a Dejan. To sep 23, 2008 9:54 pm

kot mehanik pri renaultu s to novo laguno 3 ni bilo še težav razen ki so bili avtoji izdelani leta 2007 je težava neka z elektroniko. naložimo samo novi program ker je napaka glede tistega programa. pred kratkim sem delal servis na laguni 2.0 dci, ki stranka dosti potuje in je v slabem leto dni naredila 70.000km in je rekla da je z laguno zelo zadovolna. pred tem je imela 3 leta starega bmw 530d in so bile same težave z turbino ki je šla pri 30.000km, z elektroniko ki se je skos pojavlala napaka. skratka priporočam ti novo laguno 3. kot sem opazil je prodajalec te lagune škafar. kar se tiče imam z njim slabe izkušnje oziroma z delavci. vsak ima svoje izkušnje. želm ti uspešen nakup vozila.

MMNeo
Novinec

Napisal/-a MMNeo To sep 23, 2008 10:24 pm

Ne morem verjeti kaj eni pišejo.
Žal je res, da ima Renault slabo ime glede na verzije lagune II letnika 2001-2004 z dci motorjem. Vendar to se je vse spremenilo, le poglejte ADAC-ovo lestvico kvarljivosti avtomobilov.
Dejstvo je, da si več avtomobilske firme ne morejo privoščiti napak in slabih avtov. Zato je Laguna III kljub obliki zelo dober in zanesljiv avto. In bolj kot jo gledaš, bolj ti postaja všeč. Meni je zelo in jo nameravam tudi kupiti. Verjetno se bo marsikdo smejal, vendar postavite skupaj laguno III in BMW 5 in ju poglejte od spredaj. Enako velik pokrov motorja, enaka širina avta, materiali enako dobri. JA, pristaši Nemcev, dajte si duška. Vendar morali boste priznati, da je res. Nova Laguna je dober, velik in lep avto. Tudi C5 in Mazda 6 sta poglavje zase in zelo lepa, čeprav je trenutno beseda o Laguni.

Verjemi, z laguno ne boš zgrešil. Kolegica ima sedaj Porsche Chayen (ne vem če je prav napisano) pa pravi, da je laguna super in svetovni avto. Torej .....

Uporabniški avatar
.AMG.
Nov uporabnik

Napisal/-a .AMG. To sep 23, 2008 11:04 pm

MMNeo je napisal/-a:Ne morem verjeti kaj eni pišejo.
Žal je res, da ima Renault slabo ime glede na verzije lagune II letnika 2001-2004 z dci motorjem. Vendar to se je vse spremenilo, le poglejte ADAC-ovo lestvico kvarljivosti avtomobilov.
Dejstvo je, da si več avtomobilske firme ne morejo privoščiti napak in slabih avtov. Zato je Laguna III kljub obliki zelo dober in zanesljiv avto. In bolj kot jo gledaš, bolj ti postaja všeč. Meni je zelo in jo nameravam tudi kupiti. Verjetno se bo marsikdo smejal, vendar postavite skupaj laguno III in BMW 5 in ju poglejte od spredaj. Enako velik pokrov motorja, enaka širina avta, materiali enako dobri. JA, pristaši Nemcev, dajte si duška. Vendar morali boste priznati, da je res. Nova Laguna je dober, velik in lep avto. Tudi C5 in Mazda 6 sta poglavje zase in zelo lepa, čeprav je trenutno beseda o Laguni.

Verjemi, z laguno ne boš zgrešil. Kolegica ima sedaj Porsche Chayen (ne vem če je prav napisano) pa pravi, da je laguna super in svetovni avto. Torej .....

:lol:

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr sep 24, 2008 3:19 pm

Kolegica ima sedaj Porsche Chayen (ne vem če je prav napisano) pa pravi, da je laguna super in svetovni avto.

Porscheje imajo samo privatniki. :)

Katera je ta kolegica? :shock:

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Sr sep 24, 2008 4:25 pm

MMNeo je napisal/-a:Ne morem verjeti kaj eni pišejo.

Se popolnoma strinjam. Nova Laguna je samosvoj avto, ko vsi Renaulti, vendar nihče nemore zanikat, da ni kvaliteten avto.

db
Novinec

Kraj: from MS to MB

Napisal/-a db Sr sep 24, 2008 5:22 pm

Kolesar in MMneo jaz ne pravim , da je nova laguna slab avto ali kaj podobnega, napisal sem samo, da pač poznam en primer z resno okvaro in da bo čas pokazal kako kvaliteten je. Mislim, da je še premalo časa na trgu da bi lahko kaj koli govorili. Nedvomno je laguna dober avto. [/quote]

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Sr sep 24, 2008 5:56 pm

tom2 je napisal/-a:Gre Laguna, si zadovoljen?

Zaenkrat zelo zadovoljen;poraba(komb) voznja 7 litrov nafte,potegne zelo dobro,udobje res ta pravo,z opremo avta zelo zadovoljen;skratka zaenkrat res vse v najboljsem redu...kar se pa morebitnih okvar tice;3-leta garancije.

lp tdk
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov