Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Ne sep 28, 2008 9:09 pm

... bo držalo, ko bo C5 (pa še kdo od konkurence) lahko ponudil 3,6 l V6, 6 oz 7.st DSG, 4 kolesni pogon in še marsikaj.

Skratka boljša, zmogljivejša, naprednejša tehnika za manj denarja. Kar ŠKODA ne more ponudit + prodati je image. Slednji pa v tem rangu igra nezanemarljivo vlogo.

Da dobiš 3,6 V6, DSG, 4x4 ... za 30.000 EUR je na eni strani več kot ugodno, na drugi strani žalostno dejstvo, da bo kljub ugodni ceni + solidni tehniki avto, na račun "značke" ne morejo prodati dražje. Že tako bo avto ostal praktično neopažen (prodajne številke) naram A4 ali PASSAT-u.

LP

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne sep 28, 2008 9:50 pm

Dr.M3, ljudje smo si kot kaže različni precej bolj kot si ti misliš...

Meni osebno je Superb kar se tiče izgleda na nivoju C5...edin zadek mi je mal preveč dolgočasen pri Superbu...

Notranjost...tisti volan pri C5 je za moje pojme kriminal. ;)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po sep 29, 2008 1:38 am

Daedalus je napisal/-a:Dr.M3, ljudje smo si kot kaže različni precej bolj kot si ti misliš...

Meni osebno je Superb kar se tiče izgleda na nivoju C5...edin zadek mi je mal preveč dolgočasen pri Superbu...

Notranjost...tisti volan pri C5 je za moje pojme kriminal. ;)

Če se ti skrb za večjo varnost zdi kriminal, potem.... :roll:

Se pa za tak volan zanimajo tudi druge firme, tudi BMW in MB. Iz ene druge teme dve leti nazaj:

esem je napisal/-a:Predvsem pa tole o varnosti in številu airbagov (za nekatere samo šminka, ki dokazuje, da je EuroNcap nevreden obstoja :?: :roll: ).
Kljub tako enostavni ideji, kot je pomembnost oblike in položaja airbaga, je Citroen še vedno edini. Po tem dejstvu sodeč bi, če ne bi bilo EuroNcapa, bili glede varnosti v avtomobilih kakšnih 10 let nazaj. Pa ne mešat tega s tanki, ki se jim odkruši barva, not je treba pa spirat kri in možgane.

Fixed-center steering wheels, in which the hub doesn't rotate when the driver turns the wheel, such as that in the Citroen C4, are winning some interest among European auto makers.

That's because they allow an asymmetric driver's airbag that offers better protection than a more conventional circular bag. "An asymmetric bag could reduce injuries 20%," says Mehrane Khazami, director of engineering for steering wheel and driver airbags at TRW Automotive in Aschafenburg, Germany.

For unbelted drivers in a 30-degree frontal offset crash, an asymmetric bag covering the A-pillar as well as the steering wheel would cut injuries by 60%, he adds.

TRW Automotive has yet to sell OEMs on its version of a fixed-center steering wheel, and Autoliv Inc., which supplies the C4, doesn't yet have any other production-vehicle contracts.

However, both suppliers expect to see a moderate uptake of the idea. TRW began working on fixed-centered steering six or seven years ago, Khazami says. TRW and Autoliv say Renault SA, Saab Automobile, Volvo Cars, DaimlerChrysler AG and BMW AG all have expressed interest.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po sep 29, 2008 12:04 pm

Volan je v C5 čudovit. :tomidelej:
Pravzaprav mi je tudi lepši od recimo 3krakih pri Audiju, BMWju...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po sep 29, 2008 12:20 pm

off: a bi lahko enkrat za spremembo debatirali samo o škodi superb?

@kljukec: je bilo potrebno omeniti C5? čeprav je naslov škoda superb :!:

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po sep 29, 2008 4:34 pm

@esem-narobe si me razumel. Nisem mislil da je skrb za varnost kriminal, ampak oblika se mi zdi "kriminal". Razlagaj kot si hočeš, meni je ogaben dizajn... ;)

Je pa tudi res da nisem lih vedu vseh teh stvari kar se tiče varnosti. :)

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Sr okt 01, 2008 11:57 am

Meni se zdi nova Superbka odličen avto. Sam bi izbral verjetno 1.8 TSI motor in črno notranjost, ker se mi zdi kombinacija z bež armaturo malo zgrešena :roll: DSG definitivno zraven (s tem motorjem ima 7 prestav), baje bo kmalu pri tem motorju (in mislim da 170 konjskem dizlu) na voljo tudi pogon na vsa štiri kolesa, kar tudi ni slaba stvar. Jst sm jo na konfiguratorju nategnu na 35k €, je pa cena osnovnega modela (z veliko opreme!) 28,5k €.

Lp!

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr okt 01, 2008 12:23 pm

kdo hoče udobno ladjo z zadovoljivimi performanci in tapravo opremo, je superb sigurno bestbuy trenutno. škoda samo da je škoda, ker to odvrne 80% ljudi ki bi tak avto imelo.

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Sr okt 01, 2008 12:28 pm

Slicker pragi :lol:

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr okt 01, 2008 12:29 pm

sj maš cifro pa me poklič škrtica.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Če okt 02, 2008 7:02 pm

Najbolj zanimivo pri tem avtu je to, da stane samo cca od 2k EUR več od nekako primerljive Octavie, s tem da ni samo večji ampak ima tudi precej boljši motor (TSI vs FSI). Z izjemo zadka mi je tudi lepši, no, ima pa zadaj zato toliko bolj zanimiv prtljažnik.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov